Suosittelen myös sivustoa
http://twistedmonk.com/video.htm, jossa on esitetty mm. perussolmujen tekeminen.
Japanilaistyylisen shibarin alkeet voi opetella mainiosta kirjasta Shibari You Can Use:
http://www.amazon.com/Shibari-You-Can-Use-Japanese/dp/061514490XKirjassa on esitetty shibarin perussidonnat lattiatyöskentelyyn, ja joitakin variaatioita. Lisäksi kirjassa on esitetty jonkin verran koristeellista sidontaa.
Myös kahden kirjan kirjasarja "Complete Shibari" on suositeltava setti:
http://completeshibari.com/Kirjassa 1 keskitytään lattiatyöskentelyyn, ja kirjassa 2 edetään riiputuksiin. Lähetys- ja toimituskulujen kannalta tulee edulliseksi tilata molemmat kirjat (vol 1 ja vol 2) samalla kertaa.
Japanilaistyylisessä shibarissa köytenä käytetään perinteisesti 6 mm juutti- tai hamppuköyttä. Köyden pituus vaihtelee noin 7,5m - 9m välillä omien mieltymysten ja sidottavan koon mukaan. Alussa kannattaa käyttää ehkä hieman pidempää köyttä (esim. 10m), koska köyden lyhentäminen lopulliseen mittaan on helppoa.
Luonnonkuituisia köysiä joutuu yleensä hieman käsittelemään ennen kuin ne otetaan käyttöön. Tyypillisesti köysiä keitetään joitakin minuutteja - parisen kymmentä minuuttia köyden laadusta ja halutusta lopputuloksesta riippuen. Tämän jälkeen köydet kuivatetaan roikottamalla niitä pariin kertaan laskostettuna esim. kaapin oven päältä parin päivän ajan (harvalla on mahdollisuutta kuivattaa 10m köysiä suorina). Kuivaamisen jälkeen köysiin jäänyt nukka poistetaan esimerkiksi kynttilän liekillä tai kaasuliekillä. Lopuksi köysien pintaan hierotaan sopivaa öljyä (esim. natusan/babyoil-sekoitusta), joka antaa köydelle pehmeyttä, ja helpottaa köyden pitämistä puhtaana. Jokaisella tekijällä on yleensä oma "resepti" köyden käsittelemiseen.
Myös synteettistä, punottua 6mm köyttä voi käyttää lattiatyöskentelyyn. Synteettisen köyden etuina on saatavuus (myös eri väreissä), laadun tasaisuus, köyttä voi käyttää myös kastuneena ja köyden pitäminen puhtaana on helppoa. Synteettinen köysi ei pidä solmuja aivan yhtä hyvin kuin luonnonkuituinen köysi. Bauhaussista on saatavissa synteettistä 6 mm punottua köyttä kohtuullisen edullisen hintaan. En kuitenkaan suosittele Bauhaussin synteettistä hamppujäljitelmää, sillä se pölyää varsin paljon ja on muutenkin hieman epämiellyttävän tuntuista käsitellä.
Sopiva aloituspakkaus on 5 kpl 6mm / 10m köysiä. 3 kpl on ehdoton minimi, jolla saa yleensä ylävartalon kiinni ja nilkat yhteen. 4 kpl riittää juuri ja juuri ylävartalolle ja molempiin jalkoihin. "Köyttä ei voi olla koskaan liikaa
"
Two Kontty Boys käyttävät synteettisiä köysiä, ja köyden pituudet vaihtelevat käyttötarkoituksen mukaan. Köyden paksuus vaihtelee myös tilanteen mukaan. TKB:n kirjoissa löytyy lisätietoa.
Myös videomateriaaalia on saatavissa 25 euron hintaan (+ toimituskulut):
http://www.kybari.com/boutique.htmlMyyvät näköjään myös valmiita köysiä, jos ei jaksa alkaa askartelemaan itse.
Turvasakset pitää olla aina käden ulottuvilla. Saksien ei tarvitse olla virallisia turvasaksia, mutta kuitenkin sellaiset, joissa ei ole terävää kärkeä, jolla voi sohaista sidottavan ihon rikki. Lisäksi saksien tulee olla sen verran ohutkärkiset että mahtuvat köysien väliin, mutta kuitenkin niin tukevat että kestävät köyden katkaisun hajoamatta. Turvasaksienkin laadussa on eroja.
Lisäys: Nukan polttaminen kuivaamisen jälkeen.