Kirjoittaja Aihe: Suuri reseptiketju  (Luettu 73725 kertaa)

Myssy

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #60 : 21.10.2013, 16:49 »
Kevyt simpukka-perunakeitto

4:lle
1 prk (200 g) Bornholmilaisia savustettuja simpukoita
1 iso jauhoinen peruna
8 dl vettä
1 sipuli
valkosipulinkynsi
kalafondia
1/2 dl persiljaa
1 dl kevytkermaa


Kuori ja kuutioi sipulit sekä perunat. Kulota sipulit öljyssä. Lisää vesi ja perunat sekä hieman kalafondia. Perunakuutioiden pehmettyä hieman lisää persilja sekä kevytkerma. Simpukat mukaan vasta ihan loppuvaiheessa.

Syön tätä usein kuppauksen jälkeen, silloinhan pitää syödä kevyesti. Mutta toki keittoon voi laitaa pekonikuutioita, jolloinka syntyy eräänlainen Clam Chowder

LiseCohen

  • Bizarre Club
  • V.I.P.
  • *
  • Viestejä: 1217
  • Untermensch
  • Galleria
    • TOMM¥ €A$H PERVOILUT
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #61 : 21.10.2013, 17:04 »
Kanalasagne

Bravuurini. :P Muokkaan ohjetta sen verran että laitan Kariniemen hunajamarinoituja broilereita 650g 400g:n sijaan ja fariinisokeria laitan tuplasti ja chilitahnan jätän kokonaan pois. Kannattaa kokeilla!

EDIT: Unohtui tietysti kertoa mikä ruoka on kyseessä... Ohje on tuossa ekassa kuvassa. Oikeasti tosi hyvää! Otinkohan joskus KG-lehdestä eli laihduttajallekin sopivaa. Annoksessa on 220kcal.
« Viimeksi muokattu: 23.10.2013, 21:46 kirjoittanut LiseCohen »

Pip

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #62 : 21.10.2013, 17:18 »

-katy-

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #63 : 21.10.2013, 22:55 »
Uuniperunat savupippurimakrillifiletäytteellä

Ovat tuossa juuri tulollaan- ja hinta ei päätä huimaa, jonkinlainen terveellisyysaspektikin löytyy ja sitten niin helppo tehdä, että ihan hirvittää  :D

6 isoa rosamunda-perunaa

alumiinifoliota

Huuhtele potut ja tee ristiviilto jokaiseen. Kääräise sopivankokoiseen palaan alumiinifoliota ja laita uuniin 200 astetta celssiusta


kevytmajoneesia 400 g
kevyttä kermaviiliä 2dl
savustettua pippurimakrillifilettä 300g

Kaavi kala niin, että ohut nahka jää pois ja muussaa se majoneesin ja kermaviilin sekaan, niin että tulee tasainen seos. Mausta mielesi mukaan. Itse taidan laittaa vain kuivattua tilliä pari teelusikallista, koska pippuria ja savun makua ei viitti hukata muun alle-

Hinnaksi tuli täällä tsadissa:

perunat       1,80e
kermaviili     0,50e
majoneesi   1,30e
makrillifile    2,90e

Noista isot akat syö ainakin pari päivää ja täyttävä ruoka on todellakin ja kerrassaan hyvä. Ruisleipä ja piimä ja ties mikä muu käy lisukkeeksi  :D

gothicyoga

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #64 : 26.06.2014, 17:19 »
Nokkos-perunat

- pieneksi kuutioksi pilkottua perunaa
- Pieneksi pilkottua nokkosta(jotkut haluaa ryöpätä ensin)

- kattilaan/wokkiin kookosöljyä tai gheetä joss paahdetaan
- tuoretta chiliä
- pieneksi pilkottua tai raastettua inkiväärtä
- juustokuminaa
- sarviapilansiementä(methi)
- suolaa

Perunat ja nokkoset heitetään paahdettujen mausteiden päälle+ripaus sokeria
Kun kypsää tujaus kermaa tai kookoskermaa
Parhaimmillaan kuivana ja hieman paahtuneena ilman veden lisäystä, tarvitaan hyväpintainen pannu + tarkkaavaisuutta ettei pala pohjaan

gothicyoga

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #65 : 28.06.2014, 09:01 »
PESTO, JOTA ET KAUPASTA SAA:

  -50 gr pinaattia (eli noin 1 dl) Kaupan pakastepinaatti on 50 gr.

  -1 dl hienonnettua persiljaa (itse käytän aina persiljaa osana)

  - 1-2 valkosipulia

  -1 rl manteleita hienonnettuna (löytyy kaupasta pussi,jos laiskottaa)

 - 1 rl kuivattua/tuoretta basilikaa (tuoreesta tietty parenpaa)

 - 1dl  raastettua emmentalia (parmesan käy, mutta muuttaa makua)

 - 1dl öljyä (rypsi, oliivi ), mutta minusta vähenpi riittää. Riippuu miten löysää haluat.

 - suolaa ja maustepippuria maun mukaan. ELI MAISTELE !!!!!!!

Tehosekoittimella tulee nopeasti, mutta olen joskus tehnyt ilman mitään kummempia
vekottimia, tulee vain vähän kokkareisenpaa, mutta ei se makuun vaikuta.

Syödään spagetin päällä (siis pestoa ei lämmitetä, spagetti kyllä :))

Itse olen usein tehnyt suuren määrän ja sitä syödään leivän päällä, kun
mieli tekee. Säilyy hyvänä jääkaapissa pari päivää.
HUOM: ei kestä pakastamista, tulee vetistä.

-Annos on noin 2henkilölle, tuplaa määrät, kun ensin kokeilet ja, jos pidät mausta.


Tein melkein samaa, lisänä smetanaa, persiljan sijaan basilikaa ja ilman valkosipulia. Toimii hyvin mm riisikakkujen kanssa =)

-katy-

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #66 : 29.06.2014, 00:13 »
Kaiken ei tarvitse olla niin suurta ja ihmeellistä ynnä eksoottista (?)
Jos jää jatkuvasti tomaatteja ylikypsymään, niistä voi keitellä esim. salsakastikkeen. Eilen viimeksi kasasin ylikypsät tomaatit,vaikka täällä päivittäin on yritelmä tuoreesta salaatista tarjolla...


vajaa kilo pehmenneitä tomaatteja

iso sipuli pilkottuna

suolaa puoli teelusikkaa

sokeria reilu ruokalusikka

valkosipulimurskaa maun mukaan

mustapippuria hippunen

chilijauhetta sormenvälillinen

pannun pohjalle teelusikka mitä tahansa rasvaa tai öljyä

Keittelin viitisen minuuttia, eli siis aika siitä lähtien kuin seos kiehuu ja sekoitellen loppuun saakka.  Kelpasi,kun ei kummempaa ollut maissilastujen kanssa,paitsi cheddarjuustoa ja kermaviilijugurttikastiketta - - -

Slash

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #67 : 30.06.2014, 02:13 »
Kevyt pekoni-juusto omeletti:

Neljä kananmunaa
Tilkkanen maitoa
100 grammaa pekonia
Kirsikkatomaatteja sopiva määrä
Juustoa maun mukaan
Suolaa
Cayenne-pippuria
Nokare voita

Ota pekoni ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Paista pekoni rapsakkaaksi.
Pilko kirsikkatomaatit pienemmiksi.
Sekoita kananmunat ja maito vaikkapa lasissa. Kaada seos pannulle jossa nokare voita pohjalla. Ripottele munakkaan pinnalle makusi mukaan suolaa ja hippunen cayennea. Kun munakas on hiukan hyytynyt ripottele rapsakat pekonit ja kirsikkatomaatit munakkaan päälle ja raasta tarpeellinen määrä juustoa koko komeuden kruunuksi. Laita kansi paistinpannun päälle muutamaksi minuutiksi. Käännä pannulla oleva munakas kaksinkerroin kun juusto on sulannut. Tarjoile mieluusti oluen kera.

Mikäli annos kuulostaa liian raskaalta voi tomaatit jättää pois ;)

Shy

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #68 : 30.06.2014, 02:55 »
Banaanikana

400g hunajamarinoituja kanaviipaleita
1 pss pakastemaissia
1-2prk Flora ruoka cremé (riippuen miten paksua soosista haluat)
1½ banaania (EI kahta - se on liikaa)

Paista kana kasarissa. Lisää maissi sulamaan joukkoon. Lisää kerma. Hetken hauduttamisen jälkeen lisää banaaniviipaleet kiehuttamatta niitä mustiksi.

Erittäin nopea valmistaa. Toimii kuumana mm. riisin kanssa. Kylmänä esim. hapankorpun päällä.

SirMichael

  • Kanta-asiakas
  • ***
  • Viestejä: 284
  • Kiintiö pervo
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #69 : 30.06.2014, 18:59 »
Hejpå Dig, täältä Varsinais-Suomen kehdosta, Kolostudiolta.
Tänään valmistamme valkosipuli kermaperunoita ja possun file piffviä
Punaviinin kera.

Tähän tarvitsemme:
Pussin perunoita
Possun fileen
Sipulin
Pari kynttä valkotsipulia
Pullon puNkkua
Lasin
Ja jotain mitä nyt kaapista sattuu löytymään

Aloittakaamme.
Ensin täytämme lasin punaviinillä
Ja maistamme että se sopii ruuan laittoon
(jos ei sovi, niin juodaan pois kuitenkin)
Jos tupakoit on nyt hyvä hetki käydä sauhuilla
Ja laittaa uuni lämpiämään n.200 asteeseen

Sitten otetaan sopiva määrä perunoita, riippuen seurueen suuruudesta
Ja kuoritaan ne (tässä vaiheessa on hyvä maistaa taas hieman viiniä)
Seuraavaksi viipaloimma perunat, siihen käy hyvin raastinraudan
Tsuikalointi terä tai vaikka juustohöylä
Laitetaan uunivuokaan ja tehdään kerma
( eikä unohdeta maistaa viiniä)

Pari ruokalusikallista voita sulatetaan mikrossa (parempi jos hellalla)
Mikään margariini ei sitten käy, ne kun tuppaa maistumaan ihan paskalta
Lisätään voisulaan pari puristettua valkosipulin kynttä ja suolaa sekä pippuri sekoitusta
(voi myös laittaa currya jos haluaa hieman itämaisemman maun)
Lämmitetään hieman lisää, jotta valkosipulin ja mausteiden maku irtoaa paremmin.
( ja maistetaan viiniä)
Lisätään kerma sötkötykseen sekoittaen
Ja kaadetaan se perunoiden päälle
Sekoitetaan perunat ja kerma käsin, jotta mausteet leviävät joka puolelle.
Ja eikun uuniin
Otamma lisää viiniä ja tupakalle

Sitten pääsemmekin sen sian kimppuun
(Tässä vaiheessa on hyvä täyttää viinilasi valmiiksi)
Tärkeää lihan kanssa on terävä veitsi
Muistutan että “rotan häntä” ei ole teroittamista varten, vaan kierteen poistamista terästä,
eikä se viimeyön loukusta saadun saaliin häntä ole sopiva tähän tarkoitukseen.
(joku hygienia sentään, ja otamma hieman viiniä)
Ja jos ei ole veitsen käyttö ihan tuttua tai syö veren ohennus lääkkeitä,
Niin kannattaa varata tuhti ensiapu pakkaus lähelle, koska emme nyt valmista veri ruokaa.
Ehkä ensi kerralla opettelemme miten tehdään veripalttua kunnon perheriidan päätteeksi.

Otetaan hieman viiniä ja
Otetaan se file. Huuhdotaan fileestä pois valmis marinadi (jonka on tehnyt meidän äiti
Joka laittaa teidän isän ruoat) Ettei se maistuisi samalle kuin ne mikro ateriat, joissa on
Enempi makua kuin tässä mitä valmistamme.
Poistetaan fileestä ylimääräiset kalvot ja läskit, jos ei nylkeminen ole tuttua niin
Voit harjoitella sitä sillä yli ajetulla city kanilla ensin.
Leikataan file noin 3cm paksuiksi siivuiksi
(eikä pieni hörppy viinistä pahaa tee)
Sitten rupeamma hakkaamaan läskiä lyttyyn.
Lihanuija on paras väline tähän, mutta jos olet unohtanut sen mökille
(kuten allekirjoittanut), tai et omista kyseistä välinettä niin ei syytä huoleen.
Voit toki käyttää vasaraa tai kirveen hamaraa ja silloin suosittelen paksua muovia väliin
Ettei akselirasva tai pihka tartu piffiin
Myös lähempää löytyy oivia välineitä, esim. kaulin
Käy tähän tarkoitukseen mainiosti.
Parisuhteessa elävät naiset varmasti tietävät miten kaulinta siihen sikaan käytetään.
(siemaus viiniä sopii tähän kohtaan mainiosti)
Joten hakkaamma sian siivut ohuiksi.
(Kaulinta voi myös soveltaa kitiseviin kakaroihin
Jotka käyvät katsomassa ja sanomassa “yök en syö” vähän väliä.)
Pistetään levy lämpiämään ja mennään tupakalle.

Tämän jälkeen täytetään viinilasi
Ja ruvetaan paistamaan lihoja.
Loraus neitsyt öljyä pannuun (me miehethän tykkäämme kehuskella kaikella,
Voi lisätä öljytkin listaan “montako neitsyttä olen korkannut”)
Sopivalla lämmöllä nopeasti kääntäen on mukavaa
Nauttia viinistä ja katsoa kuinka läski tummuu.
Ripautetaan hieman grillimaustetta pihvien päälle
Käännön jälkeen.

Tässä samalla leikataan sipuli renkaiksi
Ja kun pihvit on paistettu pistetään ne pannuun kuullottumaan
(juodaan hieman viiniä samalla)
Kun sipulit on pehmentyneet pistetään pihvit niiden kanssa pannuun
Ja lisätään grillikastiketta sopivasti
(jos tässä vaiheessa huomasit ettei ole sellaista kastiketta niin en suosittele
Lähtemään hakemaan sitä ainakaan autolla tuon viini määrän jälkeen)

Otamma taas viiniä
Ja uunin pois päältä
Hetken saa pihvit maustua pannulla
Ja pannun voi myös ottaa pois päältä

Ja sitten eikun syömään…

punaviinin voi myös korvata muulla alkoholilla esim. kalja, valkkari, konjakki
Mutta mitä tiukempaa käytät sitä marinoituneempi kokki on lopuksi
Eikä välttämättä pysty itse syömään enää
Toisaalta hauskintahan on se tekeminen…

Nepo

  • Kanta-asiakas
  • ***
  • Viestejä: 498
  • "Kyllä se mökillä menis"
  • Galleria

Loc

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #71 : 16.09.2014, 21:05 »
Perjantaipaisti

Otetaan yksi perjantai, mielellään crusoen kavereita.

Leikataan käsi tai jalka josta mehevimmät osat pilkotaan pataan.

Annetaan kiehua vettä lisäten kunnes liha on läpikypsää.

Nauti!

http://blogs.villagevoice.com/forkintheroad/2012/06/cannibal_recipe.php

-katy-

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #72 : 02.10.2014, 01:23 »
Tällä ei ihan Locin kinkyystasolle pääse,mutta ei se kyllä mielessä ollutkaan.

Sain inspiksen kokeilla vähän erilaista potaatin kanssa ja kotona sattui olemaan ankaraakin ankarampi tuomari,joka maistettuaan antoi pisteitä 8 ja puoli  :D



Katyn pikkuisen vinot holy diver-perunat

8 kiinteää pestyä perunaa

oliiviöljyä

yrttisuolaa

paprikajauhetta

ruohosipulia

yrttimarinoituja valkosipuleita



Kuoritaan perunat sopivan veitsen kanssa mahdollisimman pitkiksi suikaleiksi,muotoillaan käsin ja koossa pysymisen takia coctailtikkuja tarpeen mukaan.

Yksi peruna jo on aika työläs,varsinkin ei niin hyvällä veitsellä,maustaminen on aika arvoituksellista ja kypsennys uunissa vieläkin haastavampaa-mistään pikaperunoista ei siis ole kyse,ellei ole jo tullut rutiiniksi. Tämä siis ihka eka kokeilu  :D

(Kuvan nimesin Potatoes,mutta kone muutti omin päin sen Panoksi-aika outoa menoa  :D )

peksu

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #73 : 02.10.2014, 22:43 »
Mulla on maaliman paras resepti sinapille. Kaupallistaa sitä ei voi kun olisi liian kallis. Kotiin ja ystäville olen sitä aina Jouluksi toimittanut  :)

-katy-

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #74 : 20.10.2014, 23:37 »
Yksinkertainen kukkakaali-porkkanagratiini

Olin unohtanut,että jääkaapissa on mm.kotimainen kukkakaali ja sitten mietin,että miten sen voisi laittaa ilman monimutkaisia vaiheita,kuten liekitystä  :D

n. 700 g kotimaista kukkakaalia paloiteltuna,ilman vartta ja lehtiä
yksi iso kotimainen porkkana viipaloituna
fetajuustoa pari ruokalusikallista murusteltuna
edamjuustoa raasteena desilitra
mustapippuria makusi mukaan
yrttisuolaa makusi mukaan
paseerattua tomaattia 2 desilitraa

Lado voideltuun vuokaan kukkakaali ja porkkanat
ripottele mustapippuri ja yrttisuola/merisuola/aromisuola päälle
nakkaa fetajuustomurut
holauta paseerattu tomaatti päälle
raasta edam/tai mikä muu tahansa kiinteämpi juusto päälle

paista n. 215 asteessa n. 20 min. (maista kypsyys)

Tämän kokeilin ensi kerran ja aivan hyvää tuli siihen nähden  :)

 

« Viimeksi muokattu: 21.10.2014, 19:08 kirjoittanut katy »