Kirjoittaja Aihe: Suuri reseptiketju  (Luettu 73682 kertaa)

Mei

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #90 : 24.03.2015, 13:05 »
Kaada loraus kermaa pariin desiin porkkanamehua. Juo.

-katy-

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #91 : 10.04.2015, 01:28 »
Pitää vähän elvistellä sittenkin-tosin ei muuta kuin se että vanha koira voi oppia uusia temppuja. Reilu vuosi sitten söin susheja ensi kerran ja jämähtänyt sille tielle.Joskus vielä saan ulkonäön ja maun tasapainoon,kun ei se käykkään kuin suinulassa :D.
 Suomessa saa varsin halvalla mätettyä susheja vatsansa täyteen,ja eihän ne mitään kalliita olekaan kun itse ostaa tarvikkeet. Sata kappaletta voi tulla kustantamaan n. 10 euroa. Jos haluaa syödä muiden tekemää ja nauttia valmiista pöydästä,niin yksi vaihtoehto on tuo,lounaspöytä 9 e,viikonloppuisin 10 e
http://eat.fi/fi/helsinki/flq

linkki yhdenlaiseen sushin valmistukseen,käy kuin lavatansseissa https://www.youtube.com/watch?v=QI_su5LKStA

TheVille

  • Kumijumala
  • Asiakas
  • **
  • Viestejä: 166
  • Dommejen kesyttäjä, apparently...
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #92 : 10.04.2015, 02:26 »
Iltapäivälehdestä bongaamani jumalten herkku, pulled pork:

n. 1 kg pala possun niskaa
pippurirouhetta
2 rkl sinapinsiemeniä
2 rkl suolaa
5 valkosipulinkynttä
1,5 dl tuoretta timjamia
1 dl oliiviöljyä
n. 1,5 l kiehuvaa vettä
suolaa

Paloittele liha ja laita palat isoon kulhoon. Lisää mausteet ja öljy, sekoita käsin. Taputtele mausteet hyvin lihan pintaan. Laita maustetut possut uunivuokaan. Kiehauta kattilassa suolavesi ja kaada se lihojen päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Laita 150-asteiseen uuniin kolmeksi tunniksi.

sandy

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #93 : 10.04.2015, 02:44 »
Katy, hyvä jos onnistuit shusien kanssa. Mä epäonnistuin ja tuli megakuivia. Täällä ei tietääkseni paikkaa jossa ammattilaiset tekisi joten parempi haikailla muiden ruokien perään. Tässä ihana resepti:

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/8412/Kinkkupiirakka/

Guide-Master

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 949
  • En ole valmis, enkä toivo koskaan olevani valmis.
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #94 : 10.04.2015, 06:11 »
Puolet pork yksinkertaisena. Osta porsaan lapa pala, hiero siihen suola ja pippuri pintaan, laita 100 asteeseen uuniin ja anna olla siellä vähintään 8h. Osta myös bbq kastiketta josta pidät ja laita se jääkaappiin. Kun otat sian uunista, jossa kypsydet voi kokeilla pahassa olevasta luista,  joka joutuu lähtee vetämällä irti. Pernaa liha kuumana ja sekoita se kylmään kastikkeeseen, tässä tärkeitä on lihan kuumuus ja kastikkeen kylmyys, sillä kylmä menee kuumaa kohden.

LehA

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #95 : 10.04.2015, 20:40 »
Laitetaanpas tännekin vähän välimerellistä makua:
http://www.mygreekdish.com/recipe/mousakas/

- Vaiheessa 1 munakoiso siis itketetään suolalla, jotta siitä saadaan karvaus pois.
- Yhden munakoison voi korvata perunalla, joka imee ylimääräistä lientä pois.
- Kaneli on oleellinen osa moussakaa, lihakastikkeeseen voi lisätä toisenkin kanelitangon. Poista tangot ennen uuniin laittoa.

kuunlilja74

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #96 : 10.04.2015, 21:34 »
Tuo sandyn linkittämä kinkkupiirakka ON oikeesti tosi hyvää.
Olen sitä monesti tehnyt eri variaatioin ja aina saanut hurjasti kehuja.
Lisännyt mm  lehtikaalia,pinaattia tai nokkosta mukaan.
Suosittelen.

dskk

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #97 : 11.04.2015, 09:49 »
Anjovispasta

Tätä ohjetta en ole löytänyt mistään, vaan resepti keksitty erään Milanolaisen ravintolan annosta maistelemalla ja ronkkimalla :-).

Spagettia kahdelle, n. 400 gr
Hyvälaatuista oliiviöljyä, noin 1 desi
Pikkutölkki anjoviksia, 8-10 filettä, sentin paloiksi leikeltynä
Pieniä kapriksia 20-30 kpl
Tuore, tulinen chili, siemenet poistettuna, pieneksi silputtuna
Valkosipulin kynsiä, 3-4 kpl, pieneksi silputtuna, ei puristettuna
Tuoretta persiljaa, silputtuna
Parmesaania, raastettuna

Laita spagettivesi kiehumaan, lisää reilusti suolaa. Lisää spagetti kiehuvaan veteen. Lämmitä pienessä kattilassa öljy kuumaksi, mutta varo kiehauttamasta. Lisää anjovikset, kaprikset ja chili. Anna hautua kunnes spagetti on kypsää, al dente. Juuri ennenkuin valutat spagetin, lisää öljyyn valkosipuli.
Laita spagetti takaisin kattilaan ja sekoita öljykastike sekaan.

Tarjoilu:
Raasta parmesaania tuhti kerros lautasen pohjan peitoksi. Lisää kauhallinen pastaa. Raasta lisää parmesaania ja lisää toinen kerros spagettia. Ripottele annoksen päälle reilu määrä silputtua persiljaa. Nauti.

Pari kertaa olen tehnyt tuolla reseptillä ja erinomaisen hyvää tulee. Valkosipuli tosiaan kannattaa lisätä vasta viime tingassa, muuten öljy vie siitä terän pois. Ja parmesaani tosiaan laitetaan annoksen alle ja väliin, tuon persiljakoristelun takia. Jos tekisin tuon neljälle tai kuudelle hengelle, lisäisin soosiin ihan ulkonäön takia ja piristykseksi muutaman kirsikkatomaatin puolikkaan, mutta tuohon 1 desin öljymäärään tomaatit olisivat liikaa.






 

Myssy

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #98 : 11.04.2015, 14:30 »
Quiche Lorraine

3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 ½ rkl vettä

täyte
100 g savustettua kinkkua
3 munaa
3 dl maitoa
100 g tuoreraastettua kypsytettyä juustoa
suolaa
pippuria
muskottipähkinää

hakkaa ensin yhteen jauhot ja rasva astiassa. Lisää vesi ja nipistä sormillasi taikinaksi, käytä ainoastaan sormenpäitä. Anna taikinan seistä jääkaapissa ainakin tunnin.
Kauli taikina ja pane se kevyesti voideltuun uunivuokaan. Tarkista että pohja ja sivut ovat kokonaan peitetty taikinalla.
Kinkuviipaleet päälle ja 200 asteen uunin 10 minuutiksi.
Vatkaa yhteen munat ja maito, lisää suola ja mausteet. Lopuksi sekaan myös juustoraastetta.
Kaada piiran päälle ja jatka paistamissa uunissa n. 20 min.

Nautikaa elsassilaisen valkoviinin tai miksei vaalean laakeriolueen kanssa
 


Myssy

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #99 : 12.04.2015, 16:48 »
Anjovispasta

Tätä ohjetta en ole löytänyt mistään, vaan resepti keksitty erään Milanolaisen ravintolan annosta maistelemalla ja ronkkimalla :-).


Tosihyvää, suurkiitos reseptistä!

kissa

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 874
  • start with my mind. touch me there first.
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #100 : 12.04.2015, 22:05 »
Pakko laittaa välillä jotain vegaanista kaiken lihan keskelle :)

Opiskelijaelämän huonoja puolia on nää tilipäivää edeltävät viikonloput, jolloin pitäis saada lähes tyhjistä kaapeista kehiteltyä jotain syötävää.. Tänään kehitin täytettyjä pinaattilettuja, joista tuli itseasiassa ihan hitsin hyviä!

Vegaaniset pinaattiletut

n.6 dl soijamaitoa
n.5 dl vehnäjauhoa
1 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
1 rkl öljyä
pussi (150 g) pakastepinaattia

Sinistä keijua paistamiseen

Vatkaa aineet sekaisin, anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia. Koska lettuihin ei tule kananmunaa, taikinan pitää olla paksumpaa kuin normaali lettutaikina. Paista taikinasta isoja lettuja.

Täyte:

n. 1 dl soijarouhetta
n. 2 dl vettä
kasvisliemikuutio/-jauhetta
loraus soijakastiketta
mustapippuria
currya
paprikajauhetta
chiliä

3 pientä porkkanaa
parikourallista parsakaalin nuppuja
½ sipuli
2 valkosipulin kynttä

Paistamiseen öljyä

Keitä vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet. Kun vesi on kiehunut, ota kattila pois hellalta ja lisää soijarouhe, anna turvota 5-10 minuuttia
Pilko porkkanat ja sipuli pieniksi kuutioiksi, irrottele parsakaalin nuput mahdollisimman pieniksi, murskaa valkosipulin kynnet. Kääntele kasviksia paistinpannussa öljyssä kunnes sipuli pehmenee. Lisää turvonnut soijarouhe ja kääntele soija-kasvisseosta pannulla kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta vielä vähän lisää, maista suola, lisää, jos on tarvis.

Laita täytettä letulle pari ruokalusikallista, kääri rullaksi ja laita uunivuokaan. Lettujen päälle voi raastaa soijajuustoa.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.


Nyt täytyy vaan odottaa nokkosten ilmaantumista. Nokkosletut kantarellitäytteellä... nam..  :P




dskk

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #101 : 13.04.2015, 13:45 »
Anjovispasta

Tätä ohjetta en ole löytänyt mistään, vaan resepti keksitty erään Milanolaisen ravintolan annosta maistelemalla ja ronkkimalla :-).


Tosihyvää, suurkiitos reseptistä!

Mukava kun maittoi :-)

Underworld

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #102 : 15.04.2015, 23:15 »
Karvasmeloni-sipsit

Pese karvasmeloni hyvin, pilko n3mm lanteiksi tai ohkaisiksi n3cm suikaleiksi

(n 0,5kg karvasmeloni määrän mukaan)
- kuumenna pannulla tai wokissa kookosöljyä tai gheetä
- paahda vastajauhettua mustapippuria n1tl, vaihtoehtoisesti 1-2 vihreää chiliä
- paahda karvasmelonit selkeästi tummiksi ja paahtuneiksi
- suolaa+ripaus asafoetidaa

Tarjoillaan yleensä laajemman intialaisen vege-aterian starter-lajina.

Karvasmelonia saa tuoreena vaihtelevasti ainakin Helsingistä ja Turusta. Pakastettuna etnisistä kaupoista ainakin edellä mainituista kaupungeista

-katy-

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #103 : 16.04.2015, 00:30 »
Katy, hyvä jos onnistuit shusien kanssa. Mä epäonnistuin ja tuli megakuivia.

No emmää onnistunut kovin hyvin-riisi ei saa olla yhtään puuromaista,muttei irtonaistakaan eli onpa siinä ihmettelemistä-ja sitten tuossa mun mallissa pitäisi olla tasaisesti reunat kiinni eikä yhtään rullautua "kääretorttumaiseksi"-mutta jos kaksi kertaa on rullannut levämattoa ja vähän tylsällä veitsellä rullaa pieninyt niin..mutta pitää vaan reenata  :D

Karvasmeloni-sipsit

Pese karvasmeloni hyvin, pilko n3mm lanteiksi tai ohkaisiksi n3cm suikaleiksi

(n 0,5kg karvasmeloni määrän mukaan)
- kuumenna pannulla tai wokissa kookosöljyä tai gheetä
- paahda vastajauhettua mustapippuria n1tl, vaihtoehtoisesti 1-2 vihreää chiliä
- paahda karvasmelonit selkeästi tummiksi ja paahtuneiksi
- suolaa+ripaus asafoetidaa

Tarjoillaan yleensä laajemman intialaisen vege-aterian starter-lajina.

Karvasmelonia saa tuoreena vaihtelevasti ainakin Helsingistä ja Turusta. Pakastettuna etnisistä kaupoista ainakin edellä mainituista kaupungeista
Karvasmeloni on mulle ihan tuntematon meloni-pitääpä tutustua. Ei taida muuten vuodet riittää siihen kaikkeen,mistä ei vielä tiedä mitään  :D

j.k. olen melkein oppinut syömään puikoilla,mutta vasta omassa seurassa-miten sitä muka kehtaa syödä niillä jossain, missä muut täysin luontevasti puikottelevat.. 8)

dskk

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #104 : 16.04.2015, 12:36 »
https://www.youtube.com/watch?v=auLmekEsaak

Kannattaa katsoa tuon kaverin video, puikkoja käyttävät kaverit voivat joskus olla väärässä ;-)