Newbie-nurkka > Artikkelit

Sadomasokismin (SM) psykologiaa

<< < (6/7) > >>

TheJorma:
Kevennyksenä voi käydä Hikipediasta lukemassa masokismista ja sadismista ;)

bikantti:

--- Lainaus käyttäjältä: Maasterix - 14.09.2015, 23:35 ---Miksi kaikesta mieluisasta halutaan tehdä tiedettä tai jonkin sortin banderollitapahtuma.

--- Lainaus päättyy ---

Joillekin tiede ja banderollitapahtumat ovat mieluisia.

Glori:

--- Lainaus käyttäjältä: NNSub - 14.09.2015, 06:55 ---Hyvä katsaus.

Kysymys: miten korvatulppia käytetään? Luin täältä jostain, että sidonnassa x-asentoon (ja silmät), mutta onko muita variaatioita? Käytetäänkö korvatulppia vain kun sub on paikallaan?
Millaisissa leikeissä korvatulppia on käytetty?

--- Lainaus päättyy ---

Olen käyttänyt korvatulppia subilla säkityksen tai kelmutuksen yhteydessä. Tarkoituksena, että ainoa aisti joka on toiminnassa, on tuntoaisti. Kelmulla paketoidessa tuo toimii hyvin. Ensin tulpat korviin ja sitten käärin pään kelmuun. Enkä unohda putkea hengitystä varten.

Säkki+huppu-versio vuotaa hajuaistin verran. Tosin sitäkin olen joskus käyttänyt tehokeinona ja tuonut subin ulottuville tilanteeseen sopimattomia tuoksuja.

Aisteilla pelaamista ja yhteen asiaan keskittymisestä on kyse. Ja pienestä kiusasta  >:D

   

Mr Birch:

--- Lainaus käyttäjältä: Maasterix - 14.09.2015, 23:35 ---Miksi kaikesta mieluisasta halutaan tehdä tiedettä tai jonkin sortin banderollitapahtuma.

--- Lainaus päättyy ---
Sadistit haluavat panna muut lukemaan tiedettä ja kantamaan banderolleja. Sekä tieteen että banderollien tekeminen on hauskempaa kuin lukeminen ja kantaminen.  >:D

pikkuPrinssi:
Tälläistä sain selvile, pohdiskellessani fetissejä (ei tiedefoobikoille).

Fetissit on paljon yleisempiä kuin yleisesti kuvitellaan. Esimerkiksi Journal of Sex Research-lehdessä julkaistussa raportissa kerrotaan ainakin kolmasosan USA:n kansalaisista kokeilleen fetissileikkejä ainakin kerran. Pariskunta saattaa esimerkiksi sisällyttää sitomis-, ruoka-, tai roolileikkejä seksielämäänsä piristääkseen sitä. Tämä ei kuitenkaan vielä tarkoita, että he olisivat fetisistejä, he vain tykkäävät välillä pervoilla. Kun taas ihmiset, jotka jatkuvasti, pakonomaisesti himoitsevat vaipan käyttöä, tulla piiskatuksi, nuolla toisen jalkaa, koulutettavan/kouluttaa pannan ja hihnan käyttöä, tulla sidotuksi, tuntea tietty materiaali ihollaan ja niin edelleen ovat fetisistejä.

Fetissien alkuperä on vaikea paikallistaa tiettyyn alkuperään, mutta on vaikea kuvitella, ettei ne olisi aina ollut osana seksuaalisuutta. Termi fetissi on johdettu ranskankielisestä fétiche ja sillä tarkoitettiin esinettä, jolla on yliluonnollisia ominaisuuksia ja erityisesti ihmisen tekemää esinettä, jolla voi vaikuttaa toisiin ihmisiin. Eroottisessa kontekstissa termiä fétichisme käytti ensimmäisenä vuonna 1887 Alfred Binet. Sama Binet, joka keksi ensimmäisen älykkyystestin ja määritteli modernin älykkyysosamäärä käsitteen.

Pitkään fetissien uskottiin kuuluvan lääketieteellisten häiriöiden ja jopa sairauksien piiriin. Ihmisiä, joilla oli seksifetissejä, pidettiin jotenkin viallisina ja sairaina tai moraalittomina ja selkärangattomina. Mutta tarkoittaako fetissi, ettet ole normaali, että olet sairas? Rikkinäinen?

Seksuaaliterapeutti Jessica O’Reilly on esimerkiksi sanonut, että aivan samalla tavalla kuin ihmisillä on tiettyjä mieltymyksiä ruokaan, on meillä myös erilaisia seksifantasioita. Eli fetissi ”voi olla yksi elementti seksuaalista mielenkiintoa ja kiihottumista”. Hän myös uskoo, että tavallisesti fetissi on jotakin, joka on iskostunut mieleen ihmisen ensikertaa tullessa tietoiseksi omasta seksuaalisuudestaan. Onkin melko tavallista, että hetki, jolloin oma fetissi löytyi, muistetaan yksityiskohtaisesti.

Vaikkakin seksologia on tutkimusalana uusi, useimmat terapeutit uskovat, että fetissit on terveellinen osa seksuaalisuutta, kunhan kaikki tapahtuu sovitusti kahden aikuisen välillä. Voi jopa olla niin, että fetissin tukahduttaminen ja siitä poisoppiminen voi aiheuttaa vakavaa psykologista vahinkoa. Eräässä tutkimuksessa pääteltiin, että BDSM:ää harjoittavat olivat vähemmän neuroottisia, ekstrovertimpiä, avoimempia uusille kokemuksille, tunnollisempia, vähemmän hylkäysherkkiä ja omasivat paremman subjektiivisen hyvinvoinnin, kuin kontrolliryhmä joka ei BDSM:ää harjoittanut, keskimäärin.

Kyselyn, johon osallistui yli 1500 henkilöä ja jossa kysyttiin 55 erilaisesta seksifantasiasta, hyvin monimuotoisin eri sessioin. Näistä 36 oli aika yleisiä (yli 50% vastaajista) ja 5 hyvin tyypillisiä (yli 84,1% vastaajista). Kysymykset olivat jokseenkin spesifejä ja osallistujat jaoteltiin sukupuolen perusteella.

Ihan alkuun pitää huomauttaa, että kyselytutkimukset on erittäin alttiita vähättelylle. Ihmiset ei ihan täysin rehellisesti kehtaa vastata aiheisiin, joihin liittyy häpeän tuntemuksia.

Ainot harvinaiset fantasiat olivat pedofilia (0,8% naisista ja 1,8% miehistä), zoofilia (3% naisista ja 2,2% miehistä). Virtsaamisfantasioita oli 7% naisista ja 9% miehistä. Jotkin fantasioista olivat harvinaisia vain naisilla: eri sukupuolelle tarkoitettujen vaatteiden pitäminen (6,9%), pakottaa joku seksiin (10,8%), juopuneen, nukkuvan tai tajuttoman hyväksikäyttö (10,8%), seksi prostituoidun kanssa (12,5%) ja seksi hyvin pienirintaisen naisen kanssa (10,8%). Mikään edellä mainituista ei ollut miehillä mitenkään harvinaisia.


* 61,2 prosenttia miehistä ovat fantisoineet seksistä eri rotua edustavan kanssa; vain 27,5 prosenttia naisista
* 57,0 prosenttia miehistä fantasioi seksistä itseään huomattavasti nuoremman kanssa; vain 18,1 prosenttia naisista
* 56,5 prosenttia naisista fantisoi seksistä yli kolmen (naisia ja miehiä eri konfiguraatioissa) kanssa; vain 15,8 prosenttia miehistä
* 64,6 prosenttia naisista fantasioi dominoiduksi tulemisesta seksin aikana; 53,3 prosenttia miehistä
Tutkimuksen tekijät kertovat:
“Naisten seksifantasiat dominoimisesta, piiskatuksi tai ruoskituksi tulemisesta, sidotuksi ja pakotetuksi seksiin tulemisesta oli huomattavasti korkeampi kuin miehillä, keskimäärin. Miehillä dominoivana oleminen oli tilastollisesti vahvempi, keskimäärin.”
Lopuksi he toteavat:
“Kliinikkojen ja tutkijoiden ei pitäisi pelkästä seksifantasiasta (SF) päätellä patologisuutta tai epätavallisuutta… Pitää olla hyvin varovainen, ennen kuin leimaa SF:n epätavalliseksi saatikka poikkeavaksi. Siitä huolimatta, että patologinen seksifantasiointi on helppo diagnosoida (toisen pakottaminen ilman suostumusta, psykologinen vahinko itselle tai muille), ei ole mitään tarvetta valita spesifisiä teemoja, stigmatisoida yhteisymmärryksessä toimivien aikuisten suuntautumisia ja on tärkeää pohjata diagnoosi tieteelliseen, todistettuun dataan. Ei pidä keskittyä seksifantasian sisältöön, vaan sen aiheuttamaan jälkiseuraamukseen.”
 

Faktaa on, että fetissit on yleisiä ja niin kauan kun kaikki tapahtuu sovitusti ja yhteisymmärryksessä, on pervoilu terve osa seksuaalisuutta. Hauskuudesta puhumattakaan.

Aamen.

Ja loppuun meille tiedesadisteille, pari artikkelia:

PSYCHOLOGICAL CHARACTERISTICS OF BDSM PRACTITIONERS

HOW TO BE A PERVERT: A MODEST PHILOSOPHICAL CRITIQUE OF THE DIAGNOSTIC AND STATISTICAL MANUAL OF MENTAL DISORDERS

Fifty Shades of Ape: Exploring the Evolutionary Explanations behind BDSM

Bondage-Discipline, Dominance-Submission and Sadomasochism (BDSM) From an Integrative Biopsychosocial
Perspective: A Systematic Review

Pleasure, power, and pain: A review of the literature on the experiences of BDSM participants

What Exactly Is an Unusual Sexual Fantasy?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta