BDSM-baari

Kirjasto - jäsenille tarkoitetut alueet => Päiväkirjat => Näkökulmia lokerosta ja sen vierestä => Aiheen aloitti: Kolumnisti - 29.08.2021, 15:00

Otsikko: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Kolumnisti - 29.08.2021, 15:00
To be [true], or not to be [true]


Trüemaster on termi, jolla on monen monta merkitystä, kenties yhtä monta kuin on masteriakin. Itseäni en ole suonut kutsuttavan masteriksi alkuunkaan, juurikin termin leimaavuuden takia, koska suurin osa porukasta joka kutsuu itseään masteriksi on aika noloa, Trüemastereista puhumattakaan. Jonkin kolumnini tiimoilta jälleen kerran Trüemastereilta tuli selkeää viestiä suuremman totuuden omistamisesta, mutta joka ei tietenkään ole mitenkään selitettävissä perehtymättömille. Tälle on olemassa ihan selkeä syy ja se on se että Trüemasterit jakavat tätä korkeampaa tietoa vain keskenään, koska eivät kestä kritiikkiä tai pysty perustelemaan kantaansa julkisesti vaan toistelevat mantrojaan vain seurassa jossa saavat positiivista vahvistusta omalle käsitykselleen asioista. Trüemasterien linjoilta luvattiin useammalta taholta kolumnia tai muuta tekstiä aiheesta, jota en kuitenkaan ole itse mistään löytänyt, niin ajattelinpahan kirjoitella sellaisen itse.  Ymmärtääkseni kovinkaan moni ei tällä hetkellä ole valmis laittamaan itseään ja mielipiteitään likoon, koska loanheittäjät kerääntyvät sankkoina joukkoina aina, kunhan annetaan maalitaulu. Eikä mikään ole niin helppo maalitaulu kuin Trüemaster, tai yhtä ahkera heittämään lokaa.

Trüemasterin pääasiallista saalista ovat ne skeneen nälkäisenä löytävät submissiiviset, jotka eivät vielä tiedä millaista eettinen bdsm on. Mikään ei kostuta trüemasteria nopeammin kuin silmät selällään kuunteleva subi joka imee kaiken "tiedon" itseensä osaamatta kyseenalaistaa sitä. Trüemaster on kokenut alistaja jolla on ollut kymmeniä tai satoja subeja, käytännössä siksi että on vain ajan kysymys milloin subi hoksaa että bdsm voi olla myös hänen tarpeitaan kuuntelevaa ja vuorovaikutteista, joka on poikkeuksetta mukavampaa kuin Trüemasterin olemattoman itsetunnon keinotekoinen pönkittäminen. Fiksummat subit hoksaavat jo kerrasta, mutta joillakin voi mennä pitkiäkin aikoja, jos miellyttämisenhalu ja suggestioalttius ovat riittävän voimakkaita ja palkitsevia piirteitä. Sanomattakin lienee selvää että päättyneet suhteet harvoin jatkuvat lämpiminä ystävyyssuhteina.

Trüemasterilla on myös keinot suojella oma perseensä sitä hetkeä silmälläpitäen kun subi viimein tajuaa että häntä on käytetty hyväksi ja manipuloitu ottamaan vastaan henkistä tai fyysistä väkivaltaa johon he eivät suostuisi opittuaan bdsm:stä enemmän. Orjasopimus, loukatun suostumus tai joku muu huuhaadokumentti joita Trüemaster pyörittelee jossain spankbankkinsa uumenissa. Tästä ei pidä kenenkään erehtyä kuvittelemaan muuta; Trüemasterin pääasiallinen tavoite on tehdä henkistä ja/tai seksuaalista väkivaltaa uhrilleen joutumatta siitä edesvastuuseen ja mikään ei ole siinä niin kätevä kuin epämääräinen sopimus jota käyttää uhria vastaan jos uhri erehtyy taistelemaan oikeuksiensa puolesta.

Trüemasterit myös rakastavat helposti myytäviä akronyymejä kuten esimerkiksi SSC & TPE, koska sillä voi kuitata kokonaisen koulutuspäivän verran tietoa eettisestä bdsm:stä ja ratsastaa vain mielikuvilla omien tarkoitusperiensä mukaisesti. Trüemaster ei myöskään harrasta tunteita tai jälkihoitoa, kuin ehkä juuri muodollisesti sen verran että voi sanoa antaneensa. Trüemaster jahtaa lakkaamatta uutta ja seuraavaa suhdetta kuin omaa häntäänsä, vaikka toistaa jokaisen suhteen kohdalla samaa kaavaa. Trüemaster on kateellinen ja tavoittelee jotain mitä muilla on, ymmärtämättä ettei voi saada sitä mitä haluaa. Koska Trüemaster ei ole koskaan tyytyväinen siihen mitä hänellä on, vaan keskittyy siihen mitä hän voisi vielä saada. Trüemaster yrittää hallita julkista mielikuvaa itsestään ja pelkää keskustelua itsestään, jos ei voi hallita sitä missä valossa hän näyttäytyy. Tästä syystä Trüemaster on alituiseen hankauksissa milloin kenenkin kanssa ja se sopii hänelle oikeastaan mainiosti, koska eihän hänellä ole mitään omaperäistä sanottavaa oikeastaan mistään.

Toisaalta

truemaster voi olla myös aidosti dominoiva, empaattinen ja kykenevä vuorovaikutteiseen sadismiin ja alistamiseen. truemaster ei pelkää alistuvan mielipiteitä ja kysymyksiä, vaan kärsivällisesti ja kiireettä selvittää alistuvan ajatuksia ja toiveita alistumisesta, etsii alistuvan luontaisia rajoja ja kunnioittaa niitä, ansaiten luottamusta, hyväksyntää ja kiintymystä. truemaster ei myöskään pelkää julkista keskustelua ja tuo julkiseen keskusteluun omia kokemuksiaan ja mielipiteitään, eikä pelkästään sylje ja hyökkää muiden ajatusten ja mielipiteiden päälle. truemaster käyttää yleisesti käytettyjä akronyymejä keskustelun viitekehyksenä ja toivoo alistuvaltaan reflektiota siitä, mitä termi hänelle tarkoittaa. truemasterilla voi olla myös todella aktiivinen seksielämä ja takana paljon kumppaneita, mutta koska suhteet on hoidettu hyvin alusta loppuun niin truemasterilla on myös naispuolisia ystäviä, eivätkä päättyneiden suhteiden alistuvat osapuolet kanna kaunaa vaan yleensä vaihtavat ajoittain kuulumisia vaikkeivät ylimpiä ystäviä olisikaan.

truemaster on myös oman kinkkinsä kiistaton asiantuntija. truemaster on se joka hallitsee itsensä ennen muita. truemaster kykenee järkähtämättömään alistamiseen eikä peräänny milliäkään ihmisen kanssa, joka sellaista tarvitsee. truemaster kykenee myös väkivaltaan joka täyttää törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkit ilman selustaansa turvaavia sopimuksia, koska tuntee jo alistuvansa riittävän hyvin ja osaa pysyä yhteisen hiekkalaatikon sisällä. truemaster voi pitää ihmistä kuin lihanpalaa mutta puhuu session tai dynamiikan ulkopuolella alistuvastaan kauniisti ja arvostavasti. truemaster ei pelkää läheisyyttä tai jälkihoitoa, koska ymmärtää empatian merkityksen kovasta sessioista palautumisessa. truemaster odottaa ja on valmistautunut myös jälkihoitoon ja varannut sille oman aikansa.

Ennenkaikkea truemaster on lojaali, avoin ja rehellinen, koska truemaster ei oikeasti välitä mitä muut hänestä ajattelevat. truemaster on suhdemuodosta riippumatta itsensä ja viettiensä ohjaimissa ja keskittyy siihen mitä hänellä on. truemaster ymmärtää että se mikä on hänen, ei voi koskaan olla toisen, koska jokainen suhde ja kokemus on ainutlaatuinen, eikä siksi koe kateutta vaan ylpeyttä ja onnellisuutta siitä mitä hänellä on.(https://www.bdsmbaari.net/index.php?action=dlattach;attach=37141;type=avatar)
balthazar
Varakolumnisti
#13
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: GentleGuy - 29.08.2021, 15:07
Kiitos.  :)
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Blondewolf - 29.08.2021, 16:32
No tulipas siinä teksti. Puoleen väliin kun luki ajatteli että onhan se tuollaisesta käyttäytymisestä hyvä varoittaa uusia mutta onko se nyt niin asiallista sitä assosioida truemasterointiin vaikka se nyt onkin aika trendikästä ollut pilkata. Kai nyt "ikävä" ihminen voi olla ihan millä tittelillä vaan. Periaatteessa tuossa oli koottuna suurin osa ikävästä skenen käyttäytymisestä yhden nimikkeen alle vaikka se ei todellisuutta vastaakkaan.

Eiköhän se truemasteroinnin halveksunnan perimmäinen syy ole vähän suomalaiselle perusluonteelle ominainen liiallisen korskeilun tai ylimielisyyden halveksunta miksi tuollainen julkinen truemasterointi ymmärretään. Suurin osa ei kinkyilyään halua tälle tasolle vetää ymmärrettävistä syistä niin helpompi sitten aukoa siitä kun ei kuulu omaan kinkyilyyn. Ei varmaan truemasterointi oikein hyvin tekstin kautta chäteissä ja suuremmissa ryhmissä juuri lämpöä herätä.

Kakkososa missä tarinaa sitten kerättiin kasaan antoi varmasti paremman kuvan ainakin siitä ideaalista mihin tulisi pyrkiä. Eikö kaikkien harrastajien pitäisi vastaavia arvoja noudattaa ja henkilökohtaisesti koenkin nimikkeet, varsinkin kun ne ovat itse annettuja, vain suuntaa antaviksi kuinka kovan tason alistusta on tarjolla. En näe miksi ei vain dom tai master nimikkeillä menevä voisi toimia täysin vastaavasti. Itse olen tulkinnut että jos joku kutsuu itseään truemasteriksi tulisi subin odottaa dynamiikkaa sieltä syvemmästä päästä.

Voisi kuvitella että tämä nimike on hieman jäänne ajoilta ennen internettiä jolloin titteleitä mahdollisesti voitiin jaella enemmän sosiaalisen historian ja hierarkioiden perusteella kun toiminta tapahtui ainoastaan naamakkain. Nykypäivänä kun elektroninen kommunikaatio on ehkä jopa hallitsevaa niin hieman vaikeampi ottaa tosissaan tuollaisia nimikkeitä.

Näin olen terminologian ymmärtänyt mutta se on vain minun tulkintani.

Henkilökohtaisesti pidän niiden muutaman itseään julkisesti truemasteriksi kutsuvien forum persoonallisuuksista kun en muuten paremmin tunne. Veikkaisin että muita menee aika samalla eetoksella vaikka eivät itseään tällä nimikkeellä kutsu. Mistä sitä sitten tietää kuinka rasittava joku on tavatessa  8).

Lopuksi voi sanoa että se on vain rivi profiilissa jonka henkilö on itse kirjoittanut ja jokainen skenen henkilö on yksilö. Tittelit tai nimikkeet voivat olla todellisuutta kuvaavia tai valheellisia ja ainoa mihin voi luottaa on oma arvio ihmisestä kohdatessa. Eipä yhden domin/masterin/truen tai minkä vaan perusteella voi tehdä kaksisia päätelmiä seuraavasta.

Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Perhonen89 - 29.08.2021, 20:08
Koko truemaster-ilmiö on ihan naurettava. Niin kauan kuin leikit tapahtuu molempien osapuolten yhteisellä suostumuksella, niin ei ei ole yhtä ja ainoaa ja oikeaa tapaa toteuttaa bdsm-mieltymyksiään.

Valitettavasti truemasterit ovat vieneet ainakin itseltäni halun hengailla täällä foorumilla.
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Dominora - 30.08.2021, 15:10
To be [true], or not to be [true]
Toisaalta

truemaster voi olla myös aidosti dominoiva, empaattinen ja kykenevä vuorovaikutteiseen sadismiin ja alistamiseen. truemaster ei pelkää alistuvan mielipiteitä ja kysymyksiä, vaan kärsivällisesti ja kiireettä selvittää alistuvan ajatuksia ja toiveita alistumisesta, etsii alistuvan luontaisia rajoja ja kunnioittaa niitä, ansaiten luottamusta, hyväksyntää ja kiintymystä. truemaster ei myöskään pelkää julkista keskustelua ja tuo julkiseen keskusteluun omia kokemuksiaan ja mielipiteitään, eikä pelkästään sylje ja hyökkää muiden ajatusten ja mielipiteiden päälle. truemaster käyttää yleisesti käytettyjä akronyymejä keskustelun viitekehyksenä ja toivoo alistuvaltaan reflektiota siitä, mitä termi hänelle tarkoittaa. truemasterilla voi olla myös todella aktiivinen seksielämä ja takana paljon kumppaneita, mutta koska suhteet on hoidettu hyvin alusta loppuun niin truemasterilla on myös naispuolisia ystäviä, eivätkä päättyneiden suhteiden alistuvat osapuolet kanna kaunaa vaan yleensä vaihtavat ajoittain kuulumisia vaikkeivät ylimpiä ystäviä olisikaan.

truemaster on myös oman kinkkinsä kiistaton asiantuntija. truemaster on se joka hallitsee itsensä ennen muita. truemaster kykenee järkähtämättömään alistamiseen eikä peräänny milliäkään ihmisen kanssa, joka sellaista tarvitsee. truemaster kykenee myös väkivaltaan joka täyttää törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkit ilman selustaansa turvaavia sopimuksia, koska tuntee jo alistuvansa riittävän hyvin ja osaa pysyä yhteisen hiekkalaatikon sisällä. truemaster voi pitää ihmistä kuin lihanpalaa mutta puhuu session tai dynamiikan ulkopuolella alistuvastaan kauniisti ja arvostavasti. truemaster ei pelkää läheisyyttä tai jälkihoitoa, koska ymmärtää empatian merkityksen kovasta sessioista palautumisessa. truemaster odottaa ja on valmistautunut myös jälkihoitoon ja varannut sille oman aikansa.

Ennenkaikkea truemaster on lojaali, avoin ja rehellinen, koska truemaster ei oikeasti välitä mitä muut hänestä ajattelevat. truemaster on suhdemuodosta riippumatta itsensä ja viettiensä ohjaimissa ja keskittyy siihen mitä hänellä on. truemaster ymmärtää että se mikä on hänen, ei voi koskaan olla toisen, koska jokainen suhde ja kokemus on ainutlaatuinen, eikä siksi koe kateutta vaan ylpeyttä ja onnellisuutta siitä mitä hänellä on.


Jokaisen Truemasterin takana on matka, jossa oma minuus on rakentunut. Siihen kuuluu myös virheitä ja olettamuksia, ihan samalla tavalla kuin kuuluu subien ensimatkoihin ja oman minuuden etsintään.

Jollain tasolla, jokainen on samalla viivalla: persoona, älykkyys, empatiakyky ja elämän arvot rakentavat sen Masterin tai Subin. Ihan samalla tavalla kuin missä tahansa asiassa. Etsimällä, tutkimalla ja hyväksymällä itsensä voi oppia olemaan jotain suurta. 

Truemasten arvonimeä en itse tule kantamaan koskaan, mutta vain siitä syystä ettei se istu omaan suuhuni.
Herra/Sir, herrasmiesDom ja jotain siltä väliltä, enemmänkin.

Lainattussa osuudessa on paljon asiaa. Termistä riippumatta.
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Lady Whip - 30.08.2021, 15:31
Käsitykset truumastereista eivät ilmeisesti koske Dominoivia naisia.
Vai?
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Dominora - 30.08.2021, 15:40
Käsitykset truumastereista eivät ilmeisesti koske Dominoivia naisia.
Vai?

Itselleni se on yleistermi, ilman sukupuolisidonnaisuutta. Eräänlaiset varoitusvalot (kysymykset, kuinka syvää on ymmärrys bdsm:stä) syttyisivät palamaan, riippumatta siitä kuka sen sanoo.
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: orjamies - 30.08.2021, 19:51
nyt olisi sauma truemaster vedä kunnolla yli lähde mukaan.

reetua taatusti vitutti kuin pientä oravaa kun joku keksi termin juntti diskon kuningas .

sen sijaan että olisi yrittänyt jotain kasvojenkohotusta rupesikin rummuttamaan ja oikeen vääntämään vitsiä

itsestään ja suosio vaan kasvoi  no ainakaan ei vähentynyt.
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Occam - 30.08.2021, 22:33

 En oikein saanut kolumnista kiinni.
 Enkä oikein ymmärrä pointtia.

 Sä voit korvata tuossa kolumnissa sanan truemaster,
 Vaikka sanalla aloittelija, saalistaja tai balthazar, ja huomaat että mikään ei muutu.
 
 Frederik on junttidiskon kuningas. Mutta ei tuolla moni käy sanomassa että Frederikit sitä ja tätä. Ja KAIKKI tietää kuka Frederik on. Mutta kuka nyt on kolumnistin mainitsema Trumaster? (Kirjoitusasun hienoista pisteistä riippumatta). Keneen viitataan? Jos ainoisiin ketkä tuota profiileissaan koko baarin käyttäjäkunnasta kantaa (2 ihmistä) niin kolumni on hyvin erikoinen ja aika henkilökohtainen Fuck You näille ihmisille. Tunnen molemmat. Kolumnistinkin olen tavannut. Ettei siinä. Minusta hyviä tyyppejä kaikki kolme. Uskon etteivät ole keskenään tavanneet. Voisi auttaa ennakkoluuloihin.

 En osaa sanoa oikein muuta kuin äidinkielen opettajani kun palautin lukiossa aineen yhdellä kurssilla ja näkemyksemme erosivat. Ei tullut silloin kymppiä. Tuli kasi.

 Siinä luki 'en oikein pitänyt.'

Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: IlonaSinulle - 30.08.2021, 23:02
Kiitos kolumnista.
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: IKRM - 30.08.2021, 23:05
Vieläkö tällä truumaster-virvelöinnillä saa valkoritaroitua skenessä?

Oletin että se alkaa jo olla loppuunkaluttu luu johon enää kaikkein surkeimmat harvoja hampaitaan raapivat.

IKRM
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Bossman - 31.08.2021, 02:12
Mites tämmöiset turmamasterit sitten, joita alkaa ilmeisesti nyt taas olla enemmän liikenteessä?
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Jouni - 31.08.2021, 08:39
Voisi sitten listata ne Alfa ja betamasterit, jotta uusi liha voisi turvallisesti uida haaviin-(: Love, Peace and Harmony. Milloinkohan me opimme nostamaan omaa häntäämme laskematta sitä toisen omaa...
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Kaisla - 31.08.2021, 10:09
Ajattelen että Truemaster viittaa niihin tyyppeihin jotka toimivat kolumnissa mainitulla tavalla. Eiköhän niitä rikkinäisiä subeja ole jo ilmoittautunut tarpeeksi todistamaan että em tavalla toimivia masterihenkilöitä löytyy.
Hännistä viis.
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: orjamies - 31.08.2021, 11:36
Ajattelen että Truemaster viittaa niihin tyyppeihin jotka toimivat kolumnissa mainitulla tavalla. Eiköhän niitä rikkinäisiä subeja ole jo ilmoittautunut tarpeeksi todistamaan että em tavalla toimivia masterihenkilöitä löytyy.
Hännistä viis.

jos muuten et usko teeppä sub naisnikki laita jotain oon kokematon jne jne  noin 5 sec sinulla on vähintään 5 true Masteria toinen toistaan hurjenpia.
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Flikk - 31.08.2021, 11:55
Ajattelen että Truemaster viittaa niihin tyyppeihin jotka toimivat kolumnissa mainitulla tavalla. Eiköhän niitä rikkinäisiä subeja ole jo ilmoittautunut tarpeeksi todistamaan että em tavalla toimivia masterihenkilöitä löytyy.
Hännistä viis.
Mun mielestä uusien saalistajilla ja truemastereilla on hyvin vähän, jos mitään, tekemistä keskenään. Riippumatta kirjoitustavasta. 

Tämä ei ole Kaislan kommenttiin, vaan yleisesti, mut en myöskään ymmärrä, miksi yhtä ryhmää, (jota kukaan ei osaa edes rajata), pitää toistuvasti haukkua. Eikö tänne sovi kaikki? Kaikki truemasteriksi ilmoittautuvat ei varmaankaan ole truemastereita, eikä kaikki truemasterit pidä itsestään ääntä sen vertaa..
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Occam - 31.08.2021, 11:55
Ajattelen että Truemaster viittaa niihin tyyppeihin jotka toimivat kolumnissa mainitulla tavalla. Eiköhän niitä rikkinäisiä subeja ole jo ilmoittautunut tarpeeksi todistamaan että em tavalla toimivia masterihenkilöitä löytyy.
Hännistä viis.

 Eli laitat vaan termin alle kaikki epävakaat yksilöt.
Mitäs ne jotka ovat sitä termiä käyttäneet itsestään ja käyttävät? Jotka ei ole epävakaita.

 Onko oikein alkaa käyttämään tällaista termiä itse keksityllä sisällöllä ja sanoa et 'mun mielestä se tarkoittaa tätä.'

 Skenessä on ihmisiä joilla on paskoja toimintamalleja. Tuleehan tänne näitä juttuja ihmisistä jotka toimii väärin niin aika usein. Mutta useimmiten kolisee kyllä ihan toisenlaisiin toimijoihin nämä syytökset. Pitäisikö siis esim. Ensikertalaisten kalastelijoista käyttää ihan omaa terminologista nimitystä ja jättää pari old-school skeneläistä rauhaan.


Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Kaisla - 31.08.2021, 12:32
Epävakaista en tiedä, totta on että Truemaster termin alle voi jokainen rakentaa omanlaisensa mielikuvan. Ehkäpä jatkossa voitaisiin ihan suoraan puhua kyseisen toimintatavan omaavista henkilöistä asianmukaisella nimellä hyväksikäyttäjät. Olkoon sitten Truemastereita, mastereita, kolmen istuttavia nahkasohvia tai mitä hyvänsä.

Pointti lienee että kolumnissa kuvattu toimintamalli ei ole hyväksyttävää keneltäkään eikä auta jos asiaa hyssytellään. On hyvä tuoda säännöllisesti esille skenen päivänvaloa kestämätön puoli, uusia kun pulpahtelee paikalle jatkuvasti.
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Juuttisetä - 31.08.2021, 14:26
Saisiko seuraavan kolumnin Truusubeista?
Olis helppoa tehdä, kun vähän vaan tuota muokkaa ja vastakkaiisia sanoja käyttää  ;D

Paskaa on kaikkialla, kokeillaan pitää sieraimet pinnalla niin selvitään....
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Päpälämäen Krister - 02.09.2021, 02:57
Oman porukkansa nimitys itselleen, joista, kuten kaikista meistä, aika ajaa ohi. Keskimäärin neljänkymmenen vuoden kuluttua koko truumaster-ongelma lakkaa olemasta.
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: Rama - 02.09.2021, 12:07
Mäkin haluan iskeä lusikkani jonkun silmään. Mun mielestä ei oo tarpeen puhua kiistanalaisilla termeillä kun kyse on kuitenkin ihmistyypistä jota on maailma pullollaan eikä yhden yhteisön ilmiöstä. Omaa voimakasta itsetuntoaan varjelevat ihmiset, joilla on älytön ressi siitä riittääkö kuitenkaan omat rahkeet määrittelemiinsä standardeihin, joiden ylläpitäminen on silti pakollista kaiken muun ollessa liian heikkoa ja huonoa maailmassa pärjäämiseen. Niitä sitten tuodaan esille ja puolustetaan joko suoran aggressiivisesti rystyset valkoisena tai passiivisesti toista ohimennen alentaen, omaa tyyneyttään ja välinpitämättömyyttään korostaen, samalla kun pinnan alla on todellisuudessa kiehahtanut taas pahasti. Täähän on vähän läpinäkyvää muille paitsi egosentrisesti vain oman minäkuvansa kautta maailmaa ajattelevalle yksilölle itselleen, joka on hukannut kyvyn katsoa itseään realistisesti ulkopuolelta.

Nää tyypit ei voi sietää ihailemiaan piirteitään muissa ihmisissä, tai useimmiten enemmänkin jommassa kummassa sukupuolessa riippuen siitä kumpi on sattunut elämässä ensimmäisenä murjomaan. Esimerkkinä nyt miehet, jotka ärsyyntyy valtavasti heti kun nainen osoittaa (tai kuten se kokijan päässä kääntyy, yrittää esittää) itsevarmuutta, älykkyyttä, kyvykkyyttä tai muuta ominaisuutta josta esimerkkihenkilön oma minäkuva koostuu ja täytyy hyökätä lyttäämään ko. uhri alas, mutta se voi kohdistua myös muihin miehiin (ja sama naisilla, tää ei ole musta mitenkään sukupuolisidonnainen ongelma). Näiden tapausten noustessa pintaan paikalle ilmestyy yleensä paremmin siedetyn sukupuolen edustajia ihmettelemään että "miten se muka olis noin, ei se mulle oo koskaan ollut kusipää". No ei, koska tää ihmistyyppi suhtautuu sukupuolen perusteella ihmisiin aivan eri tavoin, arvostaen siedetymmässä samoja piirteitä kuin itsessään ja kohdellen tätä enemmän kuin se aito ihminen siellä pahan olon alla - kunhan ei koe niitäkään liian kilpailukykyisiksi. Ne jotka sietää paremmin sitä sukupuolta josta on kiinnostunut tuntuu saaneen paremman käden ihan sillä että ei ole sitten tarvetta olla niin intensiivisessä kanssakäymisessä toisen kanssa ja elämä on ehkä piirun verran vähemmän dramaattista.

Itte en usko että näiden tunteiden tunteminen pelkästään tekee kenestäkään huonoa ihmistä, kaikki tunteet on valideja ja niihin on syy, mutta itsehillintää ja -reflektiota tarvitaan jos siihen suinkin kykenee ettei sitten käyttäydy kuin väsyttävä kusipää ja kaiva omaa kuoppaansa syvemmäksi. Sieltä pääsee omalla halulla poiskin.
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: toysnstuff - 02.09.2021, 13:01
Hyviä pointteja Ramalta.

Lisäisin vielä sen kerta toisensa jälkeen todeksi havaitun ilmiön, miten (jotkut) ihmiset ärsyyntyvät eniten niistä kanssaihmisistä, joissa näkevät heidän omia torjuttuja puoliaan. Ylpeyden ja kateuden ohella - joista Rama kirjoitti - ihmistä voi hallita taipumus sijoittaa toiseen (yksilöön tai ryhmään) ne piirteet itsestä, joita ei halua tunnustaa kuuluvan omaan luonteeseen ja persoonallisuuteen. Joku nähdään manipuloivana ja saalistajana, mutta itseä ei - vaikka sama vaikutin on oman toiminnan taustalla. Se vain on sekä itseltä että toisilta kätkettynä. Tai vain toisilta.

Mitä lähemmäs paljastumista kyseinen piirre tulee, sitä voimakkaammat defensiiviset reaktiot aktivoituvat. Paljastuminen tarkoittaa tässä yhteydessä omaan tietoisuuteen tulemista, tai asian julkiseen (ryhmä)tietoisuuteen tulemista.

Minusta ne yksilöt, jotka eivät tunnista ja tunnusta itselleen omaa luonnettaan ja persoonallisia taipumuksiaan, ovat paljon vaarallisempia kuin he jotka tekevät näitä kyseenalaistettuja asioita avoimesti ja näkyvästi. Sekä yksilöt että ryhmät näkevät jälkimmäisten toiminnasta, mikä heidän agendasa on ja voivat tehdä tietoisen päätöksen hyväksyvätkö heidät omaan elämäänsä vai eivät. Mutta ne, jotka luovat julkisuuskuvan ja pitävät sitä yllä erilaisilla tempuilla (mukaan lukien tuo "valkoritarointi" silloin, kun siitä on itselle etua) ovat samaa sarjaa kuin moni poliitikko: osaavat sanoa juuri sen, mitä yleisö kulloinkin haluaa kuulla.

Yleisesti hyväksytyn diskurssin toistamisessa ei ole mitään omaperäistä. Sillä saa suosiota, kyllä, mutta siihenpä se sitten jääkin. Monelle se myös riittää kuulijana, koska halutaan vain vahvistusta omalle (muilta omaksutulle?) näkemykselle siitä, kuinka asioiden kuuluu mennä. Tällaista diskurssin pakottamista näkyy myös BDSM-yhteisössä joidenkin toimesta. Se on valitettavaa etenkin siksi, että kyseenalaistusta seuraa argumentteihin perustuvan keskustelun sijasta retoriikka, jossa haetaan vahvistusta sille 'oman' näkemyksen oikeudellisuudelle vetoamalla muihin samalla tapaa ajatteleviin - aivan kuin tällaiset asiat olisivat demokraattisesti ratkaistavissa (huuto)äänestämällä ne oikeiksi tai vääriksi. Silloin suurin ja äänekkäin lauma aina voittaa.
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: vila - 02.09.2021, 17:14
Foorumi alkoikin tuntua tyhjältä ilman virallista True Master-threadia. Liian vähän draamaa.

Kaikki me olemme oman elämämme True-henkilöitä. Jokaisen oma kokemus on se oikea. Jos kokee toisen tavan harjoittaa BDSM:ää ärsyttäväksi/loukkaavaksi/vääräksi/vaaralliseksi, niin vastausta kannattaa etsiä ensin itsestään.
Otsikko: Vs: To be [true], or not to be [true]
Kirjoitti: MrA - 02.09.2021, 17:57
Foorumi alkoikin tuntua tyhjältä ilman virallista True Master-threadia. Liian vähän draamaa.

Kaikki me olemme oman elämämme True-henkilöitä. Jokaisen oma kokemus on se oikea. Jos kokee toisen tavan harjoittaa BDSM:ää ärsyttäväksi/loukkaavaksi/vääräksi/vaaralliseksi, niin vastausta kannattaa etsiä ensin itsestään.

Niin ja ajatelkaapa niitä kaikkia jotka ymmärtämättömyyksissään haluavat elää reunalla ja tietoisesti hakevat kokemuksia truu massuista. #sarkasmi