Kirjoittaja Aihe: Minkälainen kamera?  (Luettu 6447 kertaa)

IsoD

Vs: Minkälainen kamera?
« Vastaus #15 : 01.09.2018, 23:44 »
Kantsii miettiä myös kuinka paljon uhraa aikaa, mielenkiintoa perehtyä. Taivas vaan rajana, rahallisestikin :D

Hommaa joku perusjuttu, täydelliset säädöt pitää löytyä jos sulla vaikka mielenkiintoa olisi joskus niihin perehtyä. Tieteskin pitää löytyä myös kunnollinen automatiikka jos ei sitä mielenkiintoa olekaan. Kuvanvakautus on nykyään ihan ehoton, kun näissä meidän piireissä tahtoo valoa olla välistä aika vähän.

Yks tapa on se, että hommaa kunnon rungon ja siihen sitten aikaa myötä kasaa laatua. Toisaalta kehitys on niin nopeaa nykyisin että saattas olla yks vaihtoehto hommata kunnon käytetty runko ja lisäkamppeet sitten laadukkaat uudet. Lisäkamppeen, objektiivit ja vastaavat kun ei oikein nopeaan vanhene vaan säilyttävät ominaisuutensa tosi pitkään

Klasu

  • Vieras
Vs: Minkälainen kamera?
« Vastaus #16 : 02.09.2018, 06:52 »
Tässä muutamia vaihtoehtoja muotokuvaukseen

https://www.rajalacamera.fi/canon-eos-800d-sigma-17-50mm-f-2-8-ex-dc-os-hsm-jarjestelmakamera.html


https://www.rajalacamera.fi/olympus-om-d-e-m10-mark-iii-m-zuiko-12-40mm-f-2-8-ed-silver.html


https://www.rajalacamera.fi/sony-a7-fe-28-70-kit.html ja kaveriksi https://www.rajalacamera.fi/sony-sal-85-2-8-sam-objektiivi.html

Ja jokerina heitän tämän. Luultavasti tarttee ulkoisen salaman päälle mutta ne on kohtuu hintaisia
https://www.rajalacamera.fi/canon-powershot-g7-x-mark-ii-kuvaamisen-taito-verkkovalmennus.html

Nikonin ovat myös vallan mainiota vehkeitä. Nyt ei vain silmään osunut tuohon hintaluokkaan sopivaa pakettia.

Jos mun noista pitäisi valita muotokuvaukseen yksi niin se olisi tuo Sony. Ainoa täysikennoinen ja kuvan laatu on todella hyvää. Sitten tuohon päälle kun aikaa, mielenkiintoa ja pätäkkää löytyy esim Sonyn oma 24-70 2,8. Mulla oli tuo kamera ja tykkäsin kovasti. Oikeastaan vieläkin ketuttaa että vaihdoin aikoinaan Canon 7D mkII:een. Tuolla kittilinssillä pärjää. Heikkoutena, että käytettyä optiikkaa löytyy melko huonosti ja uusi optiikka on melko arvokasta.

Jos et halua heti alkuun panostaa ihan hirveästi vaan opetella rauhassa niin ota toi pokkari. Sillä voit periaatteessa opetella ja kuvata kaiken. Ja jos oikein innostut niin luultavasti tiedät sen jälkeen vielä paremmin millaisen kameran tarvitset.

P.S. Kaivelin nuo nyt nopeasti Rajalan sivuilta. Kandee katella muitakin liikkeitä esim. Topshot, käytettyjä löytyy esim. Kameratorilta.



« Viimeksi muokattu: 02.09.2018, 07:15 kirjoittanut Klasu »

Adrenalynnie

  • Vieras
Vs: Minkälainen kamera?
« Vastaus #17 : 02.09.2018, 08:37 »
Suurkiitokset kaikille vastanneille! Tässähän on nyt paljon tietoa, joka palvelee muitakin saman asian kanssa painiskelevia. Blogikin tuli luettua.

Kuvaamisen perusasiat on tuttuja, mutta muun kuin automatiikan käyttö tosiaankin filmiajalta.

Jos joku haluaisi tästä vieltä jotain vinkata: Kuvan jälkikäsittely

Photoshop/Gimp-taitoni ovat tosi alkeelliset. Valmiiksi tuttua on perustermit, kuten kontrasti, värikylläisyys etc. Sinänsä ei ongelmaa opetella uusia ohjelmia yms. Tällä hetkellä kuitenkin arvelen, että en tule kovin syvälle hifistelemään kuvankäsittelyssä. Mutta mistäs sen etukäteen tietää, tosin siinä vaiheessa voi sanoa muille harrastuksille hyvästi...

- Lightroom?

Conf

Vs: Minkälainen kamera?
« Vastaus #18 : 02.09.2018, 08:42 »
- Lightroom?

Suositukset tälle. Tuo photoshop + lightroom on nykyään niin halpa verkkolisenssillä, etten edes jaksa lähteä kikkailemaan ilmaisversioilla, joista omakohteisesti ei ole ainakaan kovin hyviä kokemuksia ajalta kun em. tuotteet maksoi maltaita.

Maksan muistaakseni tuosta combosta 13€/kk nyt tms.  Käyttö on helppoa, tutoriaaleja netti täysi, joten jos ei ole taloudellista estettä, niin kannattaa harkita vahvasti.

vanDaali

  • Turun Baletti
  • Baarikärpänen
  • *
  • Viestejä: 667
  • Kutsumapronomini: "se"
  • Galleria
Vs: Minkälainen kamera?
« Vastaus #19 : 02.09.2018, 09:46 »
Vastauksia on jo vaikka kuinka, mutta ehkä vielä yksi lisää kun valitettavasti tässä vähän aikaa sitten joutui tai pääsi aloittamaan taas puhtaalta pöydältä asian suhteen.

Jos pääsee aloittamaan alusta, en kyllä enää oikein voi suositella peilijärjestelmiä kuin ehkä käytettynä, ja sen jälkeen siinä järjesteyksessä että yrittää katsoa missä linssijärjestelmässä on sopivaa optiikkaa tarjolla ja löytyykö siihen sitten joku käteensopiva runko. Jos kameraa aikoo kanniskella mukanaan MFT eli Micro Four Thirds on mielestäni erittäin hyvä vaihtoehto, mukana on kaksi isoa valmistajaa Olympus ja Panasonic ja monia riippumattomia linssi- tai salamavalmistajia ja optiikat sopii ristiin. Kamerat ja linssit on kevyitä ja hyvin kohtuullisella hinnalla saa laadukkaita linssejä.
Parhaat kuvat kuitenkin saa aina sillä kameralla joka on mukana. Ja jos haluaa vaihtaa johonkin muuhun, laadukas MFT-tavara liikkuu käytettynäkin.

Sonylla on hienoja runkoja mutta optiikka on kallista ja vaihtoehtoja niukasti.

Itse vaihdoin nyt Fujiin kun kuvitteli haluavansa enemmän pikseleitä mutta MFT:n jälkeen on kyllä huomannut että koko ja paino ja kalliimmat optiikat on rajoittaneet harrastusta.

Mitään täyskennoisia ei tässä vaiheessa ole mielestäni syytä lähteä hankkimaan, jos tuntuu siltä että harrastus lähtee liikkeelle ja on valmis panostamaan älyttömiä summia kalustoon niin ehtii myöhemminkin.

Yleisesti kameroissa hinnoittelu on aika mielenkiintoista, yksittäin ostettuna rungot ja linssit maksaa, mutta pakettina voi saada hyvin paljon edullisemmin. Kun sopiva linssisarja on valmiiksi mietittynä ja runkojakin sovitettu käteen, kannattaa siihen alkuun valita mahdollisimma hyvä peruslinssi pakettina rungon kanssa ja katsoa mitä liikkuu käytettynä. Esim Olympuksen tapauksessa ostaa rungon yhdessä 12-40 mm F2.8 zoomin kanssa yleiskäyttöön ja sitten kiinteä 45 mm F1.8 erikseen joko käytettynä tai uutena. Tämä taisi jollain ollakin jo jollain aikaisemmalla suosituslistalla.

Mitä ei mielestäni kannata ostaa on canonikonin halpissetit, mieluummin sitten vaikka laadukas pokkari joissa on hyvä valovoima ja kohtuullisen kokoinen kenno. Jossain muinasuudessa pokkareita on arvosteltu hitaudesta mutta se ei enää ole kalliimman sarjan pokkareilla mikään ongelma ja noissa laatusarjan laitteissa on myös ihan vastaavat käsisäätömahdollisuudet kuin järjestelmärungoissa. Itse olen ehtinyt räiskimään aina mukana kulkevalla panasonicin pokkarilla jo yli 20.000 kuvaa ja on niissä ihan hyviäkin joukossa :) Sivuhuomiona amatöörikuvauskohde ei yleensä ole myöskään ihan niin tönkkönä jos kuvaa pienemmällä kameralla. Oma järjestelmäkamera on jäänyt sitten oikeastaan vain studiotyylisiin kuvauksiin ja mitä nyt on tehnyt jotain satunnaisia kuvauskeikkoja kun tilaaja kuitenkin odottaa että on oikein järjestelmäkamera :) Tosin niisäkin on sitten saattanut olla pokkarikuvia joukossa kun sillä ainakin itse olen päässyt paremmin tilanteisiin kiinni kun kuvaaminen ei häiritse tilannetta.

Käytetyn kuvaustavaran metsästykseen vielä yksi linkki sitten kun tietää melko tarkasti mitä hakee, palvelu kokoaa useiden eri kauppapaikkojen tarjonnan yhteen:

http://www.omaetsin.fi/

Loppukaneettina vielä että valitettavasti alan blogit on todella vahvasti keskittyneet tekniikkarunkkaukseen ja varsinaisesta kuvaamisesta ja kuvista on tosi heikosti mitään. Kun on silmää tilanteille ja sommitteluille, tekniikka on kuitenkin toissijaista.


Nick

  • Vieras
Vs: Minkälainen kamera?
« Vastaus #20 : 02.09.2018, 09:54 »
vanDaali summasi asian hyvin.

Adrenalynnie

  • Vieras
Vs: Minkälainen kamera?
« Vastaus #21 : 02.09.2018, 10:24 »
vanDaali summasi asian hyvin.
Kyllä vain. Ja tuli vastauksia/tukea omille pohdinnoilleni, joten alkaa olla jo jollakin tasolla omat tarpeet/hankkimismahdollisuudet kartoitettuna.

Sain vinkin, että käytetyn kameran yhteydessä olisi hyvä tietää mikä kameran shutter count on
https://kamerakoulu.fi/kameran-shutter-count

Isrika

  • Baariruusu
  • PoVi
  • V.I.P.
  • *
  • Viestejä: 2687
  • Read the fucking manual.
  • Galleria
Vs: Minkälainen kamera?
« Vastaus #22 : 02.09.2018, 11:39 »
Sivuhuomautuksena tuohon, että Sonylle on vähän linssejä, niin mainitsen vain, että Sonyn A-mountiin käy iso kasa Sigmaa ja Tamronia, sekä monen unohtamat Minoltan lasit (Sony  aikoinaan osti Minoltan kameratuotannon).
Muuta en nyt lähdekään toistamaan, sen verran kattavasti jo annettu vinkkejä. :)