Kirjoittaja Aihe: Abortti  (Luettu 13675 kertaa)

RigoriRasputin

 • TörkyTeatteri
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1204
 • Ihan perseestä.
 • Galleria
Vs: Abortti
« Vastaus #45 : 01.07.2015, 23:51 »
Ajatuksia asian vierestä, tai sitten sisältä.

Jos runkkaa mällit vessan pyttyyn niin onko se joukko murha.
Siittiö on kuitenkin elollinen olento.

Jos vessan pyttyyn on ensin heitetty verinen tamppooni ja sitten runkataan perään
niin syntyykö viemäristöön suloinen hirviö.
Tosin munasolu taitaa olla jo kuollut ennen kuin se tupsahtaa kuukautisveren mukana ulos.

Jos imisi munajohtimista elävän munasolun ja pistäisi sen lasipurkkiin
ja runkkaisi päälle niin voisi seurata sikiön kehitysä kuten lapsena seurattiin
lasipurkissa olevaa sammakon nuijapäätä.

Maaria

 • Vieras
Vs: Abortti
« Vastaus #46 : 02.07.2015, 00:09 »
Mielenkiintoista, että syntymättömän lapsen oikeutta elämään ei nosteta sen vahvemmin esille. Naisen oikeus keskeyttää raskaus tarkoittaa elävän ihmisen elämän päättämistä. Mielestäni syntymättömällä ihmisellä on oikeus elämään. En vastusta aborttia ylipäätään, mutta olisin kyllä valmis rajaamaan naisen oikeutta päättää vartalostaan, jos se oikeus tallaa räikeästi lapsen oikeuksia. Se tuntuisi oikeudenmukaiselta ja humaanilta.

Tää on taas mun mielestä myöskin yksilön itsensä pohdittavissa, mistä kukakin kokee elämän alkavan ja tähän varmasti liittyy vahvasti se kuka kokee kohdallaan abortin edes vaihtoehdoksi, sellainen joka kokee "päättävänsä elämän" tuskin tekee aborttia. Oikeudet kuuluu eläville (ensisijaisesti).
Eiköhän elämän määrittely ole suht helppoa kuten kuolemankin. Yksinkertaistetusti sydämen ollessa pysähtyneenä tietyn aikaa ihmisen katsotaan kuolleen. Elävän määrittely taas toisin päin. Ristiriitaisempaa tai hankalampaa on kai vetää raja, milloin se elävä solurykelmä täyttää ihmisen määritelmän ja on oikeutettu ns ihmisen oikeuksiin. Näin minä asian näen. Mietiskelen esim raskauden päättämistä tai enemmänkin synnytyksen käynnistämistä/leikkausta, jos äidin päihteiden käyttö on niin ongelmallista, että sen haitat ovat todennäköisemmät kuin keskosena syntyminen.

-katy-

 • Vieras
Vs: Abortti
« Vastaus #47 : 02.07.2015, 01:45 »
Eiköhän elämän määrittely ole suht helppoa kuten kuolemankin.

 Yksinkertaistetusti sydämen ollessa pysähtyneenä tietyn aikaa ihmisen katsotaan kuolleen. Elävän määrittely taas toisin päin. Ristiriitaisempaa tai hankalampaa on kai vetää raja, milloin se elävä solurykelmä täyttää ihmisen määritelmän ja on oikeutettu ns ihmisen oikeuksiin.
En uskalla lähteä tiedemiesten/-naisten kanssa aiheesta väittelemään,mutta en näin maallikona edes pidä elämän syntyä ja sen loppumista helppona ja yksinkertaisena asiana määritellä. Enkä uskaltaisi mitään yksinkertaistettuja esimerkkejä laitella aiheeseen liittyen.

Koneilla pystytään pitämään hengissä sikiötä (oliko viikoista 23-26 alkaen) ja aikuistakin määrittelemättömän ajan,jos sydän saadaan käyntiin. Se ,että onko kone-elämä elämää, on vissiin aika mutkikas kysymys- "Haluaako joku,että mä olen elossa ja jatkan elämää näin?"- "Äiti ja isä, eikä kukaan muukaan halunnut mua koskaaan syntyväksi-" mut haluttiin pitää vihanneksena"

 Ihmisellä on siis melkoinen valta verrattuna muihin eläviin lajeihin ja valta onneksi tarkoittaa joillekin myös vastuuta samassa kohden


Henkilökohtaisesti pidän sikiötä elävänä ihmisenä silloin kun se kykenee tulla toimeen ilman kohtua  ja sen omistajaa  eli nuo viikot 23-26.
 Mielestäni Suomen aborttilaki on hyvä. Harmillista että jotkut käyttävät aborttia ehkäisykeinonaan-mutta parempi toki niin, jos "äiti" on noin poikki,ettei kykene muuhun ehkäisyyn. Miehen vastuuta myös peräänkuuluuttaisin,mutta jos hänkin on niin "poikki",niin parempi olla olematta vastuussa,imho.
« Viimeksi muokattu: 02.07.2015, 04:28 kirjoittanut Kammiovärinä »

Maaria

 • Vieras
Vs: Abortti
« Vastaus #48 : 02.07.2015, 09:45 »
Niin pitkään kun elämää tai elävää määritellään meidän maapallolla eikä lähdetä miettimään, mitä kaikkea elämä tai elävä voisi olla maailmankaikkeudessa, niin ei ole ihan kamalan hankalaa määritellä elävä tai elämä. Biologisesti, fyysisesti ja konkreettisesti. Nopea vilkaisu wikipediasta:

Itsenäisyys: elävä olio kykenee spontaaneihin tekoihin ja osaa käyttää ympäristöään hyödykseen, sekä vastaa ärsykkeisiin.
Aineenvaihdunta: elävä olio tuottaa elottomasta aineesta rakennusmateriaalia ja energiaa (synteesi) sekä hajottaa eloperäistä ainetta (katalyysi).
Moduulirakenne: elävä olio koostuu soluista, elämän rakennuspalikoista.
Kasvu: elollinen olio kasvattaa osiensa kokoa, ei vain kerää lisää materiaalia ympärilleen.
Mukautuvuus: Kyky muuttaa käyttäytymistä ympäristön mukaan. Pitkillä ajanjaksoilla havaitaan perinnöllisyydestä johtuvaa evoluutiota.
Lisääntyminen: elävä olio kykenee tuottamaan uuden organismin solujen jakautumisen avulla. Tämä voi tapahtua yhteistyössä toisen eliön kanssa (suvullisesti) tai vain kyseisen olion omien solujen jakautuessa (suvuttomasti).

Jos mietitään ihmisen alkiota, niin aika helposti mielestäni elävän tai elämän määritelmä täyttyy. Jos elävän määrittelyn rajatapaukset kulkevat joissain viruksissa, mitkä elävät elinkelvottomissa olosuhteissa, niin ihmisen alkion elävyyden pohtiminen tai sen kyseenalaistaminen voisi olla hiusten halkomista.

Lunttu

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 1140
 • Center Of Attention Whore
 • Galleria
Vs: Abortti
« Vastaus #49 : 02.07.2015, 20:26 »
Kuten jo tuolla aiemmin sanoin: on yksilön itsensä pohdittavissa, mistä kukakin kokee elämän alkavan ja tähän varmasti liittyy vahvasti se kuka kokee kohdallaan abortin edes vaihtoehdoksi, sellainen joka kokee "päättävänsä elämän" tuskin tekee aborttia.

Mulle itselleni raskaus olisi verrattavissa siihen,  että olisin saanut loistartunnan. Eläviä olentoja toki loisetkin, mutta mielestä on elämää ja  elämää.
Ei tää musta oo niin mustavalkoinen juttu kuin Maaria antaa ymmärtää.

Sitten on vielä tämä kun nostetaan esiin syntymättömän lapsen oikeuksia.
Eikö olisi ihan riittävästi huolehdittavaa niiden jo syntyneiden lasten oikeuksissa jotka ovat koditta ja ilman ketään huolehtimassa tai joita laiminlyödään omissa kodeissaan mahdollisesti jopa omien vanhempiensa toimesta?

chilinen

 • Vieras
Vs: Abortti
« Vastaus #50 : 02.07.2015, 21:10 »
Itse kunkin oma päätös, syistä tai toisista. En pidä ajatuksesta, että aborttia pidettäisiin ehkäisykeinona, mutta yksittäisissä tapauksissa se on joskus se paras vaihtoehto.

Maaria

 • Vieras
Vs: Abortti
« Vastaus #51 : 02.07.2015, 21:48 »
Ei varmaankaan ole mustavalkoista kaikille. Minulle oli hyvin helppoa tehdä abortti viikolla 9-10. En kokenut murhaavani ihmistä vaan keskeyttäväni kehityksen alkuvaiheessa olevan ihmisen alun. Siitä olisi voinut tulla ihminen. En ole koskaan asiaa katunut tai murehtinut sen jälkeen, kun päätöksen tein. Ymmärrän hyvin, ettei kaikille asia ole näin yksinkertainen ja kunnioitan sitä.

RMK

 • Vieras
Vs: Abortti
« Vastaus #52 : 03.07.2015, 12:14 »
Kun näin otsikon, kuvittelin, että jollain on fetissi aborttileikkeihin ja gyn.tutkimusvälineisiin  ;D
Mä oletin ihan samaa.

Abortti/lisääntymisfantasioista ja fetisseistä on jo oma ketjunsa:

http://www.bdsmbaari.net/index.php?topic=5419.0

Mun entinen kaveri teki itelleen "abortteja" hakkaamalla itseään mahaan.
Siinäpä syy miksi se onki entinen kaveri.

Milläköhän keinoin tämä oululainen nainen "aborttejaan" teki? En ole seurannut uutisointia niin tarkasti että selvisikö olivatko sikiöt/lapset kuolleet vasta synnytyksen jälkeen. Saatiinko siitä lääketieteellistä näyttöä. Jos lääkäri olisi hoitanut 5 aborttia samalle naiselle se tuskin olisi ylittänyt uutiskynnystä. (Ja vaitiolovelvollisuus.)


En puhunut tuosta tapauksesta. Mutta muistaakseni vauvat kuolivat synnytyksen jälkeen koska ne laitettiin mm.ämpäriin. :o

LiseCohen

 • Bizarre Club
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1217
 • Untermensch
 • Galleria
  • TOMM¥ €A$H PERVOILUT
Vs: Abortti
« Vastaus #53 : 03.07.2015, 17:27 »
Mun entinen kaveri teki itelleen "abortteja" hakkaamalla itseään mahaan.
Siinäpä syy miksi se onki entinen kaveri.

Milläköhän keinoin tämä oululainen nainen "aborttejaan" teki? En ole seurannut uutisointia niin tarkasti että selvisikö olivatko sikiöt/lapset kuolleet vasta synnytyksen jälkeen. Saatiinko siitä lääketieteellistä näyttöä. Jos lääkäri olisi hoitanut 5 aborttia samalle naiselle se tuskin olisi ylittänyt uutiskynnystä. (Ja vaitiolovelvollisuus.)


En puhunut tuosta tapauksesta. Mutta muistaakseni vauvat kuolivat synnytyksen jälkeen koska ne laitettiin mm.ämpäriin. :o

Tiedän että et puhunut Oulun tapauksesta, mutta se toi mieleeni Oulun tapauksen. Oulun tapauksen yhteydessähän ei missään vaiheessa puhuttu abortista (edes itsetehdystä), mutta kovasti kuulostaa siltä kun vauvat on surmattu heti synnytyksen jälkeen joka tuo mieleen abortin (vähän myöhäisen tosin). Venäjällä muistaakseni abortti on mahdollista lähes täysiaikaiselle vauvalle.

Linjalla

 • Vieras
Vs: Abortti
« Vastaus #54 : 03.07.2015, 21:43 »


Väestönkasvua hidastaa myös se että lapset tehdään myöhemmällä iällä. Senkin voi valita, jos kantaa huolta väestön liikakasvusta.
    Kun abortti on laiton, naisia kuolee laittomiin puoskareiden tekemiin abortteihin. Myös syntyneitä lapsia kuolee, lapsenmurha oli aika tavallinen rikos Suomessa vielä ennen sotia, kun abortti oli laiton ja sosiaaliturva olematon, ehkäisyä ei ollut muuta kuin kondomeja. Abortin helppo saatavuus  laskee lapsikuolleisuutta. Aviottomien  lapsien lapsikuolleisuus oli tilastollisesti paljon korkeampi kuin aviolasten, jossa köyhyyden lisäksi on ollut osansa sillä, että hoitoa laiminlyötiin, kun lapsi ei ole ollut toivottu. Abortoituja sikiöitä ja vastasyntyneitä tapettuja löytyi varsin usein mm. Helsingin työväenkaupunginosista, heiteltyinä, piilotettuina metsään, mereen ja makkiin.
   

Boo

 • Vieras
Vs: Abortti
« Vastaus #55 : 05.07.2015, 13:51 »
Noin niin kuin lainsäädännön tasolla minun mielestäni abortin tulisi pysyä sallittuna. Kokisin, että se ihmisen oma päätös. Ja sitten on ne käytännön syyt. Laillinen abortti on ainakin turvallinen. Abortinhan voi tehdä aika helposti itsekin, mutta kukaan tuskin haluaa sellaisen yleistymistä.

Alkion tai sikiön abortointi varhaisessa vaiheessa ei minusta ole murha, koska uskoisin että kyseessä on vielä pikemminkin vaan organismi, joka on osa kantajaansa. Vasta myöhemmässä vaiheessa sille kehittyy jonkinlainen käsitys itsestään ja ympäristöstään, ja sitä myötä se on yksilö, jonka yksilöarvoa pitää suojella oikeudella elämään. Siksi aivokuolleen hengityskoneen sammuttaminenkaan ei ole murha, ja siksi sian teurastaminen periaatteessa on.

Se, että vaikkapa alkiolla on potentiaali tulla ihmiseksi, ei vielä vielä ehkä johda siihen, että oikeus elämään pitäisi antaa sille jo etukäteen. Tai olisi ainakin vaikea määritellä missä kohtaa se potentiaali on sellainen että se pitää ottaa huomioon. Kuulostaa tyhmältä, mutta teknisesti se potentiaali on olemassa jo yhdynnässä, kun potentiaali tuhotaan vaikkapa laittamalla kondomi uuden elämän, siittiön ja munasolun väliin. Solut kuolevat ja sen myötä potentiaali lakkaa olemasta. Mutta niin, kaikkihan eivät hyväksy ehkäisyäkään.

emi~

 • Vieras
Vs: Abortti
« Vastaus #56 : 05.07.2015, 14:20 »
Varmasti vaikea päätös jokaiselle äidille (ja isälle), onneksi ei ole omakohtaista kokemusta. Sosiaali- ja terveysalan näkövinkkelistä ajateltuna luulen, että olisi silkkaa järjettömyyttä jos mahdollisuus abortiin estettäisiin. Joskus se on parasta lastensuojelua jo perheen olemassa olevien lapsien kannalta sekä terveydellisistä ja mielenterveydellisistä syistä järkevä ratkaisu vanhemmille. Ei-toivotuilla lapsilla tai kykenemättömällä vanhemmuudella on myös aika mittavat vaikutukset yhteiskuntaan taloudellisesti ajateltuna. Vaikka julmaa kai sotkea rahaa tähän.  :(

Nykyään, kun jo lapsetkin tekevät lapsia, pitää abortin olla vaihtoehto.


Mei

Vs: Abortti
« Vastaus #57 : 09.07.2015, 01:12 »
Nykyään, kun jo lapsetkin tekevät lapsia, pitää abortin olla vaihtoehto.
Mitä tarkoitat tällä? Käsittääkseni ensisynnyttäjien keski-ikä on huimasti korkeammalla kuin vaikka 100 vuotta sitten.

emi~

 • Vieras
Vs: Abortti
« Vastaus #58 : 09.07.2015, 01:32 »
Juu. Seassa kuitenkin myös alaikäisiä ja hälyyttävänkin nuoria, minun silmiini lapsia. Ei onneksi tietenkään enemmissä määrin.