Kirjoittaja Aihe: Älä luota kehenkään  (Luettu 10088 kertaa)

Kolumnisti

 • Moderator
 • Kanta-asiakas
 • *
 • Viestejä: 372
 • Galleria
Älä luota kehenkään
« : 30.05.2016, 07:08 »
Älä luota kehenkään

 Minä kerron teille nyt tarinan. Olipa kerran nuori ja innokas subi joka löysi hetken googlettelun tuloksena bdsm-baarin ja päätti kirjautua sisälle. Hän tutki kirjoituksia ja päätti tehdä deitti-ilmoituksen Kyllähän vaatimattomalle subille löytyisi seuraa kun ei heti mitään actionia ole vailla. Jos vain vähän kokeilisi kepillä jäätä. Sitten ei muuta kuin kirjoitushommiin ja ilmoitus syntyi. Hetken päästä siihen vastasi kommentoiden eräs baarin jäsen. Innokkaana subi vastasi ja kertoi kaikenlaista itsestään. Lopussa oli nimen lisäksi puhelinnumero. Sen pituinen se.

Tässä on se kriittisin virhe, jonka keväthuuma voi uudelle baarin jäsenelle tuoda. Netissä kuka vaan voi olla kuka vain ja yleinen sääntö on: ”älä luota kehenkään!” Yleisesti ottaen huijareita on baarinkin jäsenistössä varmasti pieni määrä, ottaen huomioon keskustelualueen koon. Siltikin jokaisessa hyvässä pensaassa kasvaa mätiä marjoja ja näitä löytyy joukostamme varmasti.

Mitä vaaraa siinä nyt sitten on? Lyhyestä virsi kaunis. nimimerkin jonka subi oli itselleen valinnut sisälsi nimen. Yleinen suomalainen nimi, mutta aika suurella todennäköisyydellä subin ihan oma nimi. Puhelinnumerolla pääsee jo todella pitkälle, sen mukana saa osoitteen lisäksi myös esimerkiksi lasten puhelinnumerot joten mahdollinen puhelin häirintä voi ulottua jopa koko perheeseen. Nimellä löytyy facebook tili kuvineen ja henkilötietoineen. Sieltä löytyy vinkkiä työpaikasta ja muutamalla napinpainalluksella löytää netistä jopa työpaikan osoitteet, lainamäärät, pankin ja jopa autojen rekisteri tunnukset ja jopa seuraavan katsastusajankohdan. Tämä kaikki tieto saattaa olla joidenkin käsissä hyvin vaarallista ja omien yhteystietojen antaminen aivan ensimmäisissä viesteissä täysin tuntemattomille ihmisille ei ole suositeltavaa.

Me suomalainen olemme netissä usein varomattomia, hyväuskoisia ja luottavaisia toisiin ihmisiin. Liika luottavaisuus voi kostautua usein hyväksikäyttönä ja jopa pahimmassa tapauksessa rahallisena tappiona. Anonyymiys on nimettömänä kulkemista. Nykyaikana netissä suurin osa tapahtuu nimettömänä. Meille kinkyille anoonyymiys on arkipäivää. Joillakin on kinkysähköposti; osoite josta voi olla yhteydessä muihin kinkyihin eikä oma henkilökohtainen nimi tule esille. Pidemmän ajan skenessä olleilla on jopa oma puhelinliittymä muiden pervojen tavoittamiseen. Näiden apuvälineiden kanssa ei tarvitse sekoittaa omaa elämää pervoiluun. Osa baarin kanta jäsenistä kulkee vuosi kymmeniä nimimerkillä eikä kukaan välttämättä tiedä heidän omaa nimeään.
 Mitäpä sitä sitten suotta suojelemaan omaa oikeaa itseään? Varmasti itsestään voi jotain muille jakaa, mutta kuten saduissa niin todellisuudessakin kaikki tarinat eivät aina pääty onnellisesti. Mikäli suhde loppuu huonoihin väleihin. Intiimeillä asioilla voi kiristää toista osapuolta monin eri tavoin, vaikka jatkamaan suhdetta.. Paras tapa olisi olla rehellisesti se joka itse on, mutta joillekin se ei ole mahdollista. Minä olen oppinut läksyni siitä keneen voi ja kannattaa luottaa. Tunnen täällä baarissakin hyvän rivin miehiä ja naisia joilta aina kysyn mikäli minua lähestyy tuntematon henkilö. Mikäli niin sanottu oma turvatarkastukseni menee läpi voin jatkaa kyseiseen ihmiseen tutustumista. Tämän projektin läpikäyminen jokaisen uuden ihmisen kohdalla on rankkaa, mutta sillä olen välttynyt omilta mädiltä marjoiltani.Turvallisia sessioita ja treffejä toivottaa Neiti Heinänen


Ms. M

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 2966
 • An' I don't give a damn 'bout my bad reputation.
 • Galleria
Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #1 : 30.05.2016, 07:49 »
Nyt oli muuten täyttä asiaa tämä kirjoitus, kiitos! Lisäksi, haluaisin huomauttaa,että ne jotka eivät halua olla julkikinkyjä niin kannattaa sen kasvokuvan laittamista tällaiselle foorumille harkita yhden jos toisenkin kerran. Ja aina pitää muistaa se, että mitä kerran laitat nettiin, pysyy se siellä AINA. Vaikka kuinka poistelisi, niin jälki jää. 

Meeri

 • tuhma hauva
 • Administrator
 • *
 • Viestejä: 4511
 • Galleria
Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #2 : 30.05.2016, 09:50 »
Anonyymiteetistä sen verran, et jos ei ole julkikinky ja haluaa varjella henkilöllisyyttään, niin ei kannata hyväksyä kinkyjä facebook-kavereiksi (ellei ole kinkyprofiilia siellä erikseen). Kinkyjen facebookkiin ottaminen on meinaan varmin tapa saada julki koko scenelle kuka sä olet ,ja missä oot duunissa. Facebook alkaa äkkiä ehdottelemaan "ihmisiä joita saatat tuntea" ja mullekin siellä näkyy bileistä ja foorumilta tuttu lärvi jos toinenkin nimineen.

Kettu vinossa

 • Vieras
Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #3 : 30.05.2016, 09:56 »
Tämä koskee muitakin nettiyhteisöitä kuin kinkyfoorumeita. Paljon on liikkeellä ihmisiä, joilla ei tunnu olevan mitään itsesuojeluvaistoa omien henkilötietojen kanssa. Muistan kun lähetin eräällä harrastusfoorumilla jollekin yksityisviestin (ei seuranhakua, vaan joku muu henkilökohtaisempi kysymys), ja henkilö vastasi ja kertoi samalla siinä viestissä kaiken mahdollisen itsestään nimeään, osoitettaan, sähköpostiosoitettaan ja puhelinnumeroaan myöten, vaikken ollut niitä kysynyt.  :o

Itse toki olen luotettava ja en jaa muilta saamiani henkilötietoja eteenpäin, en edes kostoksi, vaikka välit olisivat menneet miten huonoiksi tahansa. Kaikki toki eivät ole sellaisia, ja nettikiusaaminen onkin sitten edennyt legendaarisiin mittoihin.

Toivottavasti nykyään jo peruskoulussa opetetaan lapsille tietoturva-asioita ja netissä käyttäytymistä.Se toki on mielenkiintoinen tilanne, kun keskustelee jonkun kinkyn kanssa, ja havaitaan että molemmilla on yhteinen nettituttu. Siinä sitten onkin hankalaa, miten paljon siitä nettitutusta voi keskustella, jos vaikka itse sattuukin tietämään henkilöstä paljon enemmän kuin mitä toinen tietää, tai toisin päin. Parempi kai olisi vain niissä tilanteissa todeta, että molemmilla on yhteinen nettituttu, ja that's it. Eri henkilöille on voitu kertoa erilaiset salaisuudet, joita ei ole tarkoitettu muiden korville.

Loc

 • Vieras
Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #4 : 30.05.2016, 10:37 »
Njooh. Kiristäjän ammatti on erittäin vaarallinen. Ja kun sun tiedot on kaivettavissa esiin, niin sen toisen tiedot on ihan yhtä varmasti kaivettavissa esiin. Paskiaisille jotka eivät anna toisen päättää itse mitä itsestään haluavat paljastaa ja mitä ei löytyy kyllä kuri. Helpoin tie kuitenkin ettei levittele toisen tietoja ilman lupaa. Jokainen käyttää järkeään niin ongelmia ei ole.

DareDoll

 • Vieras
Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #5 : 30.05.2016, 13:32 »
Erittäin tärkeä aihe *huokailee kokemuksen syvällä rintaäänellä*

IKRM

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 1542
 • kizzzan Herra
 • Galleria
Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #6 : 30.05.2016, 13:42 »
En jaksa uskoa, että kukaan tekis toiselle mitään kirjoittajan mainitsemia asioita, ellei tule ensin jollain lailla petetyksi.

Mutta, että heti täältä jonkun yhteystiedot saatuaan, alkais vainota ihan vaan vainoamisen vuoksi. Se ei kuulosta ollenkaan uskottavalta.

IKRM

Underworld

 • Vieras
Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #7 : 30.05.2016, 14:12 »
^ kukaan tai hyvin harva tuskin vainoaa vainoamisen vuoksi, mutta kun tulee hallitsematonta kiintymystä, suhteet kariutuu jne niin kaikkea tapahtuu ja arjessa täysjärkisistä ihmisistä saattaa ilmentyä kiusaaja ja vainoaja. Erilaisia ikäviä stooreja seurannut sivuata niin tällä foorumilla kuin sen ulkopuolella

IKRM

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 1542
 • kizzzan Herra
 • Galleria
Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #8 : 30.05.2016, 14:18 »
^ kukaan tai hyvin harva tuskin vainoaa vainoamisen vuoksi, mutta kun tulee hallitsematonta kiintymystä, suhteet kariutuu jne niin kaikkea tapahtuu ja arjessa täysjärkisistä ihmisistä saattaa ilmentyä kiusaaja ja vainoaja. Erilaisia ikäviä stooreja seurannut sivuata niin tällä foorumilla kuin sen ulkopuolella

Noissa tilanteissa ei kaiketi juurikaan enää auta, että jättää heti alussa oman identiteettinsä paljastamatta. Tuollaisessa tapauksessa, kaiketi, ollaan jo tunnettu pitempään, ja identiteetit on selvillä puolin ja toisin.

IKRM

orjamies

 • Porttikiellossa
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1978
 • Etsin itseäni parenpaa seuraa
 • Galleria
Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #9 : 30.05.2016, 16:01 »
 Tunnen täällä baarissakin hyvän rivin miehiä ja naisia joilta aina kysyn mikäli minua lähestyy tuntematon henkilö.

tämä särähti korvaan varsinkin kun tietää miten pienet piirit tässäkin baarissa on " kaikki " on jonkun exiä tai vähintään tutun sessiokavereita

no niin nyt ei tarvitsekkaan kuin mennä 1 ihmisen kanssa sukset ristiin johan on pian seinä vastassa kun tämä 1 ihminen kertoo vaikka

ettei kannata tavata wexiä se on kauhee alkkis. ok tarina voi olla totta mutta taasen vaan sattumien summa wexi saattoi juoda ainoan

kerran sinä vuona kun tapasi kertojan ja jännityneenä otti 1 liikaa eli tämän aasinsillan opetus en uskoisi kaikkia tarinoita tarkistamatta itse.

misuli_n

Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #10 : 30.05.2016, 17:48 »
Minullakin särähti korvaan se, että otsikko on 'Älä luota kehenkään'
ja kuitenkin henkilö kyselee toisilta ihmisestä, johon ehkä haluaa tutustua.

Mietin kannattaako ihmisen ollenkaan harrastaa bdsm, jos ei pysty luottamaan toiseen ihmiseen.
Luottamus ei tule hetkessä. Aluksihan ei tarvitse kertoa paljoakaan itsestään, eikä kuviaan jaella,
vaan tutustumisen ja harkinnan kautta kumpikin jos on halua suhteen jatkoon.
Ensimmäinen tapaaminen aina kahvilassa tai muualla yleisessä paikassa.

Bdsm perustuu minusta juuri molemminpuoliseen luottamukseen ja arvostukseen.


« Viimeksi muokattu: 31.05.2016, 14:51 kirjoittanut misuli_n »

Neiti Heinänen

 • Vieras
Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #11 : 30.05.2016, 19:01 »
Kolumni on tarkoituksella kärkkäästi nimetty. Ihan vain sen takia että ihmiset todella pysähtyvät miettimään mitä kertoa ja kenelle. Ymmärrän sen että piirit on pienet mutta uskon silti että pahimmista tapauksista on hyvä varoittaa etukäteen. Itse voi sitten päättää oman mielipiteensä.

Amunet

Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #12 : 30.05.2016, 19:36 »
Aahh.. tätä aihetta ei käsitellä koskaan liikaa. Ja kuten Miss Mary jo totesi: facebook on yksi pahimmista anonymiteetin tuhoajista. Omassa feedissä vilahtelee tuon tuosta kinkypiiriestä tuttuja naamoja, heidän omilla nimillä. Ja oletettavasti minäkin näyn samalla lailla.

Vainoharhainen ei tarvitse olla, kunhan käyttää tervettä järkeä.

Lady Whip

 • Turun Baletti
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 3435
 • Sadistinen Gfe-Domina
 • Galleria
Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #13 : 30.05.2016, 19:51 »

Vainoharhainen ei tarvitse olla, kunhan käyttää tervettä järkeä.

Kun se oma tervejärkisyys ei aina riitä jos joku muu ei sitä ole.
Sain stalkkerin perääni sinä päivänä kun en halunnut lähteä suhteeseen erään ihmisen kanssa.

Loukattu itsetunto hieman vinossa olevan mielenterveyden kanssa, tällainen henkilö teettää paljon ongelmia kaikille niille jotka uskaltavat sanoa ei.
Eikä sitä huomaa kuin vasta sitten kun ensimmäiset kiusanteot alkavat tapahtumaan.  Siis sitä, että kaikki ei ole ihan kunnossa korvien välissä.


misuli_n

Vs: Älä luota kehenkään
« Vastaus #14 : 31.05.2016, 14:55 »

Vainoharhainen ei tarvitse olla, kunhan käyttää tervettä järkeä.

Kun se oma tervejärkisyys ei aina riitä jos joku muu ei sitä ole.
Sain stalkkerin perääni sinä päivänä kun en halunnut lähteä suhteeseen erään ihmisen kanssa.
... .....

Tuollainen on kyllä syvältä, mistä Lady Whip kirjoitti.
Jos nainen sanoo ei, niin se on silloin kanssa niin.