Kirjoittaja Aihe: Muutoksen tuulet puhaltaa  (Luettu 8173 kertaa)

Konehuone

Muutoksen tuulet puhaltaa
« : 20.11.2017, 21:26 »
Tervehdys,

Kuluva syksy on tuonut muutoksia Baarin ylläpitoon ja siihen liittyvään toimintaan, ja haluammekin nyt viestiä käyttäjillemme tarkemmin tulevista muutoksista.

Baarin ylläpidossa on tapahtunut henkilövaihdoksia syksyn aikana. Nykyinen ylläpito on päättänyt herättää henkiin Baarin ylläpidosta vastaavan yhdistyksen, joka tulee ottamaan jatkossa vastuun baarin ylläpidosta ja kehittämisestä. Lisätietoja yhdistyksestä ja sen perustamisesta on tulossa hieman myöhemmin, kunhan yhdistyksen perustamiskokous saadaan ensin pidettyä.

Baarin ylläpidossa toimivat tällä hetkellä seuraavat henkilöt:

Tekniikka ja taivastelu:
-Paistettu Mörkö
-TheShadow
-Isrika

Moderointi ja päsmäröinti:
-Tillistallis
-Missmary
-peltsi

Ylläpidossa tapahtuneiden muutosten lisäksi sopimus Baarin nykyisen palveluntarjoajan kanssa on päättymässä vuoden lopussa. Olemme päättäneet olla jatkamatta yhteistyötä nykyisen palveluntarjoajan kanssa ja siirtää Baarin uuteen ja parempaan konesaliin, jolla pystymme korjaamaan mm. sivuston hitauteen liittyviä ongelmia.

Siirron yhteydessä Baarin käyttämä foorumialusta (SMF) päivitetään tuoreimpaan versioonsa (2.0.6->2.0.14, melkoinen hyppy siis), ylimääräiset kustomoinnit poistetaan koodista sekä sivustoon liittyvät lisäosat (chat, SimplePortal) tullaan päivittämään tuoreimpiin versioihinsa. Tämän lisäksi Baari ottaa käyttöön SSL-salauksen siihen liittyvine sertifikaatteineen, jota on vuosien mittaan useasti kyselty.

Teknisillä muutoksilla tavoitellaan parempaa suorituskykyä sekä tietoturvallisuutta.

Palvelinsiirrosta aiheutuu n. 24-48h mittainen huoltokatko ja sen ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. Muita käyttäjille näkyviä vaikutuksia ei mahdollisten ulkoasu-uudistusten lisäksi siirrosta seuraa, eli sivuston perustoiminnallisuudet (kuten etusivu rakenteineen) tulee pysymään täsmälleen samanlaisena. Lisäksi kaikki foorumin viestit, gallerian kuvat ja yksityisviestit tulevat säilymään.

Ylläpito toivoo, että Baarin käyttäjät olisivat erityisen aktiivisia foorumialustan päivitykseen mahdollisesti liittyvien ongelmien löytämiseksi. Toivomme myös malttia mahdollisia häiriötilanteita koskien sekä avointa mieltä Baarin foorumialustan päivittämisestä aiheutuvia uudistuksia kohtaan.

Siirron jälkeen tapahtuvista kehitystehtävistä tiedotetaan erikseen tarvittaessa.

Kaikista yllä mainituista muutoksista seuraa vielä myöhemmin lisätietoa, hyvissä ajoin ennen toteutusta.

Ylläpito