Aula - kaikille avoimet alueet > Kerhohuone

Suuri reseptiketju

(1/32) > >>

Queena:
Ruokachatin keskusteluista inspiroituneena päätin vihdoin avata kauan kaipaamani reseptiketjun.

Tänne siis on tarkoitus jokaisen jakaa hyväksi todetut ruokareseptit. Reseptien ei ole pakko olla omia.

Avasin toisen ketjun reseptien kommentointia varten- joten pidetäänhän tämä vain resepteille.
Kommentit tänne http://www.bdsmbaari.net/index.php?topic=2007.0

Joten innokkaat kinkykokit, jakakaa parhaat salaiset reseptinne, jotta pääsen pian jo niitä kokeilemaan.

Queena:
New York Cheese Cake.

Resepti on erittäin helppo ja jopa minun tuotoksiani tällä reseptillä on kehuttu ammattileipomoja paremmaksi.



Pohja:
1/2 pakettia Digestive-keksejä
125 g voita (sulana)
2 rkl sokeria

Murskaa Digestive-keksit ja sekoita keksimurskaan voi sekä sokeri.
Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 165 asteessa kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte:
3 pakettia Philadelphia tuorejuustoa (käytä vain tätä!)
3 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
purkki ranskankermaa
3 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua

Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot.
Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan.
Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle.
Paista noin 165 asteessa reipas tunti tai kunnes juustokakun pinta saa väriä.  Anna kakun jäähtyä uunissa laittamalla noin tunnin kuluttua uuni pois päältä ja avaa luukku- jätä kakku uuniin jäähtymään, jotta se ei jäähdy liian nopeasti ja lässähdä.

Anna juustokakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Nauti juustokakku marjamelban kera tai ihan sellaisenaan!

Kuvassa juustokakun kanssa on mangomelbaa, mutta oma suosikkini on perinteinen mansikka.

Kommenttina vielä tähän- itse käytän aina sauvasekoitinta ja hyvää tulee, ei välttämättä tarvitse sähkövatkainta.

pikkuinen72:
Tätä nyt on jo aika monelle jaettukin viesteinä, mutta laitetaan nyt tännekin.

Saaristolaisleipä

1l tuoremehua tai piimää
2 palaa hiivaa = 100g
2rkl suolaa
3 dl Tuoppi kaljamaltaita
3dl kaurahiutaleita
3dl ruisjauhoja
12dl vehnäjauhoja
3dl siirappia

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Loput aineet sekaan ja laita pitkiin
leipävuokiin (4kpl). Anna nousta 1,5h. Paista uunissa 175 astetta 1 tunti, voitele
siirappivedellä ja paista vielä 30min.

Se on siinä.

KalvinK:
Pääsiäishanukas

20 litraa voitaikinaa
8 dl voisulaa
1 omena
1 raaka hanu

Voitaikina kaulitaan suureksi levyksi. Hanu pestään ja karvat poistetaan. Ei ryöpätä. Hanu asetellaan pellille sikiöasentoon, voidellaan voisulalla, asetetaan omena suuhun, ja lopuksi hanu peitellään voitaikinalla. Uuni 250 astetta, n. 85 kiloisen hanun paistoaika n. 6 tuntia.

Lisäohjeet: http://www.youtube.com/watch?v=lBBWrh-kaY4
(vaatii rekkautumisen)

Pip:
Vietnamilainen alkukeitto

Kanalientä sopivasti
Kattila levylle
Inkivääriä raastettuna n. peukalollisen verran.
Sitruunaruohon puolikas halkaistuna
Valkosipulihaketta sopivasti.
Sipulia sopivasti
Lisänä voi käyttää purjoa, tai muita vastaavia maun mukaan.
Voi lisätä limen kuoresta raastetta hieman.
Nagaöljyä pikku loraus (ei ole pakollista, mutta antaa sopivan potkun)
Lager -olutta puoli tölkillistä ja loput kokin suuhun
Maustetaan jauheliha oman maun mukaan (itse laitan grillausmaustetta ja mustapippurirouhetta)
Kun neste kiehuu pyöritellään peukalonpään kokoisia palleroita nesteeseen.
Kun liha on kypsynyt otetaan kattila liedeltä ja lisätään puolikas kiinankaalia ja kurkunpuolikas pieninä lohkoina.

Keitto ääntä kohti.

Tämä on minun käyttämäni resepti ja aina se on kauppansa tehnyt. Tämä antaa mahdollisuuden varioida keittoa lähes rajattomasti. Pyytäisinkin innovaatioiden tekijöitä raportoimaan, jotta pääsen kokeilemaan muitakin ideoita.

toim. huom. alastoman kokin ollessa täydessä vauhdissa kannattaa huomioida keitinveden roiskuminen palleroita sinne tiputellessa. Tämän opin jo ensimmäisellä kerralla...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta