Kirjoittaja Aihe: Henkilökohtainen Kommenttiraita: Skene voi ihan itse valita millaista käytöstä  (Luettu 5826 kertaa)

domvil

Saako näin aivan uutena ja mistään tietämättömänä kommentoida sivusta?

Seurasin tätä ja sitä toista ketjua ja sain kyllä kokonaiskuvan siitä, mistä on kyse. Aikamoista vanhan likapyykin pesua, josta jää tosi negatiivinen fiilis.

On täysin eri asia keskustella tämän harrastuksen/elämäntavan/yhteisön/bileiden turvallisuudesta yleisesti kuin vetää siihen mukaan yksittäisiä henkilöitä ja tapauksia, joista jauhetaan ja kinastellaan sivutolkulla. Täysin tarpeetonta ja antaa vain huonon kuvan.
Uutena tulee olo, että kynnys tutustua muihin jne. pysyy jatkossakin korkeana jos tämä on se tyyli, jolla ongelmia käsitellään.

Lyhyesti: turvallisuusteemoja on välttämätöntä pitää tapetilla jatkuvasti. Yhdistyksillä on hyvä olla selvät ohjeistukset ongelmatilanteiden varalle - ja niitä myös noudatetaan. Väärinkäytöksiin on puututtava heti eikä joskus, suoraan niiden ihmisten kanssa, joita se koskee.

Yksittäisistä vanhoista tilanteista ja henkilöistä jauhaminen foorumilla kaikkien nähden vaikuttaa hölmöltä ja kiusaannuttaa niitä, jotka eivät ole olleet osallisina mainittuihin tapahtumiin.

Itsekin katselen asiaa uutena ja täysin ulkopuolelta. Olen meinannut jo muutaman kerran kommentoida aika lailla samoin, kuin sinäkin. En halua väheksyä kenenkään tuskaa siitä, kun oma nimi mustamaalataan kenties vielä itselle hyvin tärkeän yhteisön toimesta. Silti asian käsittely täällä vuosia myöhemmin tuntuu jotenkin oudolle. Mutta jos kaikki keinot on otettava käyttöön, että äänensä saa kuuluville, niin ehkäpä niin sitten tarvitsee toimia. 

Tämän asian esille nostamista on perusteltu siitä, että yhteisöstä halutaan tehdä turvallisempi ja parempi. Minun mielestäni se kannattaisi tehdä ennemmin ihan normaalin kehitystyön kautta, eikä vanhan likapyykin pesun ja syyllisten metsästämisen kautta. Nyt se turvallisuuden kehittäminen peittyy ja tahraantuu katkeruuden tai ainakin katkeruudelta näyttävän tekstin alle.

Ja jos jäi epäselväksi, niin en halua yhtään väheksy Martsin kokemaa vääryyttä. Tämä tapaus kuulostaa tosi paskamaiselle ja jos Häkin edustajat on hänen nimensä tahraamiseen osallistunut, niin olisi mielestäni suotavaa, että ulostulo asian korjaamiseksi tehtäisiin.

Alexios

 • Helsingin akateemiset kinkyt ry
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1230
 • Truuhampster
 • Galleria
Silloisen häkin hallituksen Puheenjohtajan Peltsin täällä aloittamassa ketjussa keskusteltiin paljon hyväksikäyttäjistä ja uhreista. Kirjoitit samaan aikaan useasti sisällöltään ajatuksen "Uhria pitää uskoa". En muista oliko juuri tuossa samaisesssa ketjussa vai muissa. Samalla Häkin discordissa pyysit Martsia vaikenemaan tai lopettamaan kitinän tms, vaikka Marts yritti puolustaa itseään. Tämän jälkeen, kun asiasta muistutettiin tällä foorumilla, niin kirjoitit:
Tämäkin taas pyritään kääntämään muka dominoivien miesten sortamiseksi. Se jos mitään on häpeällistä.
.

Nyt viestissäsi kuitenkin kerrot ettet liity Martsin tapaukseen millään lailla. Painoitko siis silloinkin suurella tunteella menemään? Minun silmissäni sinä olet myös ollut osana masinoimassa tätä ajojahtia ja se jos mikä on ollut luomassa kaikkea muuta kuin turvallisuutta. Mitens me tämä hoidettaisiin?

Olen aika varma, että tuo ylläoleva lainaus ei liity Martsin tapaukseen, vaan kommentoin tuossa tuota syyskuussa 2021 sattunutta skenekohua. Päivämäärä sopii siihen ainakin. Silloin siinä oli kyllä vahvaa uhriutumista siitä, miten dominoivilla miehillä ei ole mitään turvaa kun katkerat subit voi koska tahansa syytellä ja paisutella asioita.

En muista pyytäneeni Martsia vaikenemaan discordissa, koska en ole erityisemmin osallistunut aikaisemminkaan keskusteluun hänen tapauksestaan (josta siis en edelleenkään tiedä mitään). Enkä varmasti ollut masinoimassa mitään ajojahtia. Enkä edelleenkään näe että mulla olisi mitään velvollisuutta "hoitaa" tätä asiaa, kun en ollut silloin Häkin hallituksessakaan enkä ole nyt (enkä toki näe että uudemmilla hallituksen jäsenilläkään olisi sellaista velvollisuutta, kun eivät liity asiaan). Turha siis vaatia minua tähän mukaan, en ole tulossa.

The_Peikko

 • Asiakas
 • **
 • Viestejä: 37
 • Älä kysy, jollet halua kuulla vastausta
 • Galleria
  • Käsi hiekassa ja sinussa
Kiitos kaikista yksityis/kannustus -viesteistä joita olen saanut. Nyt tuntuu että tämä turvallisuus keskustelu paisuu entisestään. Kiitos myös kaikille ketjuun vastanneille.

Haluan nyt sanoa vielä kerran, että minulla ei ole henkilökohtaista kaunaa vaikka Alexios.ta kohtaan. Olemme muutaman kerran bileissä tms törmänneet, mutta en muistaakseni ole koskaan hänen kanssa livenä jutellut. Joten jos joku kuvittelee, että tässä on kyse henkilökohtaisista kaunoista tms, niin olet pahasti väärässä.

Kuitenkaan en hyväksy hiljaisuutta, enkä sitä että ei seistä omien tekojen tai sanojen takana. Tästä syystä toivonkin, että jos jollakulla on kovasti omia "tunteita" joita haluaa purkaa, niin kannattaa aloittaa oma kommenttiraita.

Minä olen joutunut muutaman kerran huhujen hyökkäysten kohteeksi ja tiedän kuinka vaikeaa on silloin puolustautua. Nyt kun Marts.lle kävi samoin, jokainen voi lukea vanhoista ketjuista kuinka vaikeaa hänen on ollut puolustautua. Meni pitkään kerätä kaikki data ja faktat, jotta oli mahdollisuus käydä tätä turvallisuus keskustelua ilman että tulet lynkatuksi inisijänä tms. Nyt kun se data on kasassa, näytetty asianomaisillekin ja toivottu reagointia lisäämään yhteisömme turvallisuutta, niin kaikki ovat hiljaa.

Nyt sinä joka pohdit, että miksi vanhoja asioita puidaan, niin luetko edellisen kappaleen uusiksi ja sen jälkeen mietit vielä, luodaanko turvallisuutta toivomalla ajan parantavan haavat ja olemalla vaan hiljaa? Vai pitäisikö väärinkäytöksiin puuttua ja neuvoa esim. teitä uudempia siitä mikä on oikein ja mikä väärin.

Minulla on tällä foorumilla n. 30 lukematonta ketjua ja sellaiseksi jäävätkin. Jos just tämä ketjua aiheuttaa sinulle turhautumista tai koet sen aiheen turhaksi, niin löydät varmasti jotain muuta luettavaa täältä. Toivon, että annat minun kuitenkin kirjoittaa tärkeästä aiheesta ja sinä löydät omat tärkeät aiheesi muualta.

Edellä kerrotusta tapahtuneesta on kaikki mahdollinen fakta olemassa ja se on jopa näytetty asianomaisille. Silti kaikki hiljenevät. Kukaan ei edes pienellä sivulauseella sano, että meni vähän pieleen. Miltä tämä sinusta tuntuu? Millaista tarinaa se kertoo sinulle?

Alexios pesi kätensä viestissään kaikesta ja kertoi ettei ole ollut Häkin hallituksessakaan kun tämä kaikki tapahtui. Varmuudeksi hän vielä lisäsi, että Häkin hallituksellekaan ei ole mitään velvollisuutta "hoitaa" asiaa, kun eivät siihen mitenkään liity. Minäpä muistutan vielä kerran. Häkkiläinen köysittelijäkaveri nimenomaan alkoi levittämään huhua Häkissä, Häkin hallituslaisille, myöhemmin Häkin Discordissa jne. Kukaan muu yhdistys Suomessa ei tähän Marts.n mustamaalaamiseen osallistunut ja muistaakseni ajojahtiinkin osallistui vaan Häkin jäseniä. Eli eivät liity asiaa?

Eivätkä varmasti ole velvollisia hoitamaan asiaa, kun eivät kerran liity siihen mihinkään

Minun on hirmuisen vaikea ymmärtää mikä tässä on näin vaikeaa?
Yst. Terv.
- Peikko


HuulillaPiirrettyM

 • Asiakas
 • **
 • Viestejä: 245
 • TrueMaster 1% Demiurgi emergoitui
 • Galleria
Asiasta varsinaisesti mitään tietämättömänä on kestänyt hetken makustella mikä tästä aiheesta ja tästä ketjusta tekee erilaisen. Lainaamalla Occamilta työvälinettä, lopputuloksena ei voi kun todeta että tässä tämä ketju ja aihe nyt on.

Voisin kirjoittaa rivitolkulla tai tiivistää muutamaan sanaan. En sitä kuitenkaan, kumpaakaan voine tehdä, mikä on sinänsä ihan hyvä. Itse asia, "tapaus" on tärkeä, mutta "skeneä" pää kallellaan katsovalle tässä on kyse myös jostain muusta(kin). Ja ei, ei tämä loppujen lopuksi ole niin hirmuisen vaikeaa.

-HPM

"Kun katsot molemmilla silmillä on vain tanssi ei mitään muuta"

Edit: lisätty yksi -kin
« Viimeksi muokattu: 30.10.2023, 19:06 kirjoittanut HuulillaPiirrettyM »

Alexios

 • Helsingin akateemiset kinkyt ry
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1230
 • Truuhampster
 • Galleria
Minä en liity tähän asiaan mitenkään = pesi kätensä kaikesta. Ok.

The_Peikko

 • Asiakas
 • **
 • Viestejä: 37
 • Älä kysy, jollet halua kuulla vastausta
 • Galleria
  • Käsi hiekassa ja sinussa
Suuri kiitos kaikille, jotka olette ottaneet yhteyttä ja kannustaneet minua. Näitä kannustavia yhteydenottoja on tullut myös usealta häkkiläisiltä.

Haluan jakaa teille aiheeseen liittyvän subjektiivisen aikaketjun, mutta siitä faktat ovat tarkastetut.

Aikanaan muutettuani Helsinkiin koin, että voisi olla fiksua, jollei muuten, niin ainakin kannattaa jotain paikkallista kinky-yhdistystä. Osaltaan silloisen lähipiirini vuoksi, koin että Häkki olisi minulle paras. Tällöin elettiin aikaa juuri ennen Koronaa. Osallistuin muutamiin tapahtumiin, olin semi-aktiivinen Discordissa ja minulla oli oikein hauskaa. Kun korona jysähti, tämä hauskuus siirtyi Discordiin ja varmasti ensimmäiset kuukaudet siellä, olivat elämäni hauskinta online aikaa. Parhaimmillaan tai henkilökohtaisesti hauskimmillaan järjestin etäohjelmaa muille kotona tylsistyneille.

Pikkuhiljaa jotain (subjektiivisesti) muuttui ja niin hullulta kuin se voi tuntuakin, niin ensimmäinen muistikuvani tästä muutoksesta oli tilanne kun Paalanen oli ilmestynyt Discordiin ja alkoi opastamaan meitä muita “gaslighting”.sta. Moni, kuten minäkin, olin googlaamassa, että mistäs nyt oikein puhutaan. Eikä siinä mitään, sillä uusia asioita on hyvä meidän kaikkien oppia. Minun Discord maailmassani moni asia alkoi muuttua. Osa keskusteluista muuttui kärkevämmäksi, asioita julistettiin totuuksina ja minä pikkuhiljaa kyllästyin siihen putkiajatteluun. Minun makuuni alkoi näkyä tiettyä hassua arvottamista ja kun vielä osia julistuksista alettiin ottamaan totuutena ilman että kukaan halusi kyseenalaistaa motiiveja, ajatuksia tai käydä asiasta rakentavaa keskustelua. (Ja muistakaa vaan ja ainoastaan minun mielipide)

Myöhemmin tilanne kärjistyi ja kuten olemme aikaisemmista lainauksista ja jopa ihan täältä foorumilta voineet lukea, Paalanen oli osa Häkin ajojahtia Martsia kohtaan. Kyseinen herra oli osana Häkin aktiiveja avoimesti pyytämässä liputtamaan Martsin kirjoituksia alas ja kertonut tälläkin foorumilla “syytökset ovat faktaa” -ajatuksen. En muista tarkalleen kuitenkaan hänen sananvalintoja, mutta tuo ajatus kirjoitettiin täällä baarissa ainakin keskustelussa liittyen kinkyteko-palkintoon. Tuossa samaisessa keskustelussa Paalanen niputti Marts.n mutaman muun syytetyyn kanssa yhteen.

Aikanaan minua hämmensi yksittäisten ihmisten vahvat ulostulot asian tiimoilta, jotka eivät olleet uhrin asemassa vaan ainoastaan arvottamassa lauman mukana. Harmi että suurin osa ketjuista on poistettu täältä, mutta tarvittaessa lainattavissa. Esimerkkinä vaikka äsken mainitsemani Kinkyteko -ketju. Erittäin hassuna pidän sitä, että aikaisemmat huutelijat nyt joko hiljentyvät tai selittävät ”ettei minulla ollut tapauksen kanssa mitään tekemistä.” Paalasen kohdalla voisin kuitenkin huutelun ja vahvat kannanotat ymmärtää, sillä esim. Linked.ssä hänellä on kuvaus “International Specialist on Sexual Rights and Ethics Executive Director at Sexpo Foundation”. Lisään etiikka sanan määritelmän: “tutkimusala, joka tutkii moraalia ja siihen liittyviä kysymyksiä kuten eettisen toiminnan periaatteita, oikeaa ja väärää, hyvää elämää, sekä arvojen ja eettisten väittämien luonnetta.” Moraalin määritelmä taas on: “Moraali on käsityksiä ja käyttäytymissääntöjä siitä, mikä on hyvää ja pahaa, oikein tai väärin.”

Niin ne mielipiteet vaihtuvat. Paalanen kirjoittaa blogissaan 17.10.2023 tekstin otsikolla “Syyllinen kunnes toisin todistetaan?”. Tästä tekstistä löytyy seuraavia kohtia:

“Perättömän väitteen aiheuttamaa piinaa kesti kaksi ja puoli vuotta.”

“Nykyisessä some-ilmapiirissä asiat menevät niin, että pelkkä syytös katsotaan merkiksi syyllisyydestä ja sen jälkeen mikä tahansa huutelu ja loanheitto on monien mielestä sallittua.”

“Nykyisessä metoo-maailmassa, jossa “naisten kertomuksia pitää aina uskoa”, on vain vähän liikkumatilaa puolustautua valheita vastaan.”

“Perätön väite seksuaalirikoksesta on monikärkiohjus, joka kykenee tekemään hirvittävää tuhoa.”

Kuulostaako tutulta?

Annan Paalaselle kuitenkin oikeasti isot propsit siitä, jos hän on onnistunut kurkkaamaan peiliin ja kääntämään ajatuksiaan.

Nyt kun näitä Häkin discordissa ja täälläkin kirjoitettua tekstejä yrittää peilata tähän hetkeen, en voi henk.koht. välttyä ajatukselta, että Häkissä kyllä nähtiin mihin tämä kaikki on menossa. Kenelläkään ei vaan ollut munaa pysäyttää junaa. Ulkopuolelta seurattuna ihmettelin sitä, että ymmärtääkseni Paalanen ei esimerkiksi ollut koskaan Häkin hallituksessa tai kenties muussakaan asemassa yhdistyksessä, mutta pojat hän tuntui olevan sopiva hahmo, jolle kukaan ei osannut sanoa ei. Paalanen ja Häkki järjestivät yhdessä bileitäkin sexpon tiloissa ja yhteistyö syveni entisestään. Mutta sitten tuli kupru, ensin pieni, sitten suurempi, yhteistyö loppui, tuli käräjähaastekin ja nyt aika näyttää mitä tapahtuu.

Mikä tässä kaikessa on minulle ja toivottavasti sinullekin tärkeää? Minulle se on turvallisuus. Nyt kun yhteisömme ja ympäristömmekin herää siihen, että on tehty isoja huteja. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/oikeustoimilla-uhkailua-ja-kyseenalaisia-luentoja-opiskelijat-ja-tyontekijat-ihmettelevat-seksuaalioikeuksia-ajavan-sexpon-toimintaa/8814246#gs.0xbv8t Mitä meidän yhteisönä pitäisi tehdä? Ollaanko lampaita ja toteutetaan kriisiviestinnän pahinta virhettä eli “hiljennytään ja hiljennetään”? Vai kannetaanko vastuu ja yritetään tehdä asioita jatkossa paremmin?

Huolimatta, että tässä tekstissä mainitaan Paalanen usein, niin henkilökohtaisesti en koe hänen olevan paha ihminen. Hän on saanut paljon hyvää aikaan ja esimerkiksi monet hänen blogitekstinsä ovat täyttä timanttia, vaikka nyt suostumuksen osalta. Toivon kuitenkin, että jos virheistä otetaan opikseen, sen voisi antaa valua muillekin, kuin vaan omaan laariin.

Tästä koko tapauksesta olisi hurjan mielenkiintoista käydä keskustelua vaikka Paalasen itsensä kanssa, sillä ainakin Häkki on valinnut vaikenemisen ja hiljentämisen. Muistutuksena kaikille, kiinnostukseni ei liity “tuomittuihin” predaattoreihin tms. Vaan ainoastaa siihen miten luoda turvallisuutta ja käytösmalleja, kun syytokset osoittautuvat perättömiksi. Hiljentyminen se ei voi olla!