Kirjoittaja Aihe: Ohjeita aloittelijalle  (Luettu 30777 kertaa)

Häkki

 • Helsingin akateemiset kinkyt ry
 • Moderator
 • Uusi asiakas
 • *
 • Viestejä: 4
 • Galleria
  • Helsingin akateemiset kinkyt ry
Ohjeita aloittelijalle
« : 19.09.2018, 18:18 »
Sivuillemme eksyneenä olet kenties jo tunnistanut itsessäsi uusia tai alitajunnassasi pidempään kyteneitä mielenkiinnon kohteita,  ja tutustunut pintapuolisesti kinkyilyn ihmeelliseen maailmaan. Kiinnostuksen kipinä on muhinut riittävän kauan takaraivossasi ja se on vienyt ajatuksiasi opiskeluista/töistä mitä villimpiin fantasioihin, mutta miten sitä kaikkea oman pään sisällä kytevää haavemaailmaa tulisi lähteä toteuttamaan käytännössä?

Tässä muutamia vinkkejä:

Tutki ja perehdy rauhassa

Kinkyilyn eri osa-alueita ja fetissejä koskevia artikkeleita sekä turvallisuusohjeita erinäisiin leikkeihin on netti pullollaan (mm. BDSM-Baari ja Fetlife eri keskusteluryhmineen). Tutustu siis rauhassa aihepiiriin kokonaisuutena, sekä etsi tietoa juuri sinua itseäsi kiinnostavista osa-alueista. Kinkyilyn aloittamisessa ja ensimmäisissä kokeiluissa ei kannata kiirehtiä, vaan edetä omaan tahtiin mahdollisten ikävien yllätysten välttämiseksi.

Pistä merkille mitkä asiat sinua kiinnostavat ja kokeile miltä ne käytännössä tuntuvat. Moni asia selkiytyy vasta kokeilemalla, eikä kukaan voi tietää varmuudella kokeilematta mitkä asiat itseä oikeasti kiinnostavat tai vastaavatko eri tuntemukset niihin liittyviä ennakkokäsityksiä. Mitä tahansa haluatkin kokeilla, perehdy myös aiheeseen liittyviin riskeihin ja vaaroihin.

Ole oma itsesi

Älä esitä olevasi jotain muuta kuin mitä olet. Älä valehtele kokemuspohjaasi tai väitä pitäväsi asioista tehdäksesi vaikutuksen toiseen. Näin toimimalla voit pahimmassa tapauksessa asettaa itsesi ja/tai kumppanisi alttiiksi vaaralle.

Älä matki toisten tyyliä toimia sessiossa. Toimi niin kuin sinusta tuntuu luonnolliselta ja hyvältä.     

Rajat

Kaikkea ei luonnollisesti tarvitse kokea ja kokeilla heti, ja jos jokin asia arveluttaa, sano se kumppanillesi.

Kinkyily ei myöskään tarkoita sitä, että kaikkea olisi ylipäätään kokeiltava jossain vaiheessa. Jotkut asiat pysyvät omien rajojen ulkopuolella, ns. ei-listalla ikuisuuden, ja se on varsin hyväksyttävää. Hyvä dominoiva ja miksei myös alistuvakin osaa kyllä ottaa huomioon tämän, eikä painosta sinua tekemään mitään mitä et missään nimessä halua tehdä. Onkin tärkeää tiedostaa, mitkä asiat itseäsi kiinnostavat ja mitkä eivät.

Käykää yhdessä läpi toistenne rajat ja pysykää niiden sisällä. Rajoja voi aina siirtää myöhemmin, kun kokemusta kertyy. Monesti kokemuksen kertyessä yhä useampi juttu tuntuu kiinnostavammalta kuin alkuun olisi ikinä uskonut.

Liian pian näihin itseä arveluttaviin asioihin siirtyminen tai ns. ”syvään päähän hyppääminen” voi jättää täysin väärän kuvan koko kinkyilystä, jonka myötä tiettyjä asioita ei tule välttämättä kokeiltua enää uudelleen.

Netistä löytyy useita listauksia missä voi yksityskohtaisesti klikkailla mitkä asiat itseä kiinnostavat ja mitä ei halua missään tapauksessa kokea tai kokeilla. Näiden listojen hyödyntäminen omista rajoista viestimiseen ennen ensimmäistä leikkikertaa on molemmille osapuolille varmasti hyödyllistä.

Kommunikaatio

Keskustelu on kinkyseksissä huomattavan suuremmassa roolissa kuin vaniljaseksissä. Keskustele siis paljon ja avoimesti ennen kuin teet mitään. Joillekin henkilöille täysi tietämättömyys siitä mitä tuleman pitää on toki ”oma juttunsa”, mutta valtaosalle se, että asioita käydään läpi etukäteen luo turvallisen, mutta silti jännittävän ilmapiirin.

Dominoivan ei tarvitse kertoa käsikirjoituksen omaisesti mitä kaikkea tulee toiselle tekemään.On kuitenkin hyvä esittää tarkentavia kysymyksiä, jos mieli tekisi kokeilla jotain mitä toinen ei ole maininnut listauksissaan. Dominoivat eivät ole ajatustenlukijoita, joten alistuvalla on myös oma vastuunsa tältä osin session onnistumisessa.

Tunne välineesi

Kinkyilyyn liittyviä välineitä myydään lähes jokaisessa erotiikkaliikkeessä, ja hiljalleen jokaiselle kinkylle kertyykin oma ”lelulaatikkonsa”. Jotta voit toimia turvallisesti, tulee sinun tuntea välineesi. Piiskaa voi aina kokeilla omaan kehoon ja tarkkuutta voi harjoitella mm. tyynyjä käyttäen. Huomioithan tällöin, että välineet tuntuvat aina erilaiselta riippuen siitä käytätkö niitä itseesi vai toiseen henkilöön. Huomioon tulisi ottaa myös tila, missä piiskaa ja välineitä käytetään. Pisimmät piiskat eivät sovellu pieniin tiloihin (mm. bileet) ilman, että sivulliset tai omaisuus saavat osumia.

Yleisesti ottaen dominoivan kyky käsitellä välineitään mahdollistaa alistuvan osapuolen uppoutumisen tilanteeseen turvallisin mielin. Vai haluaisitko itse saada piiskaa sellaiselta henkilöltä, joka huitoo minne sattuu?

Onnistuminen/epäonnistuminen

Jokainen aloittaa jostain, eikä kukaan missään nimessä ole seppä syntyessään kinkyilyssäkään. Valmistaudu siis siihen, että kaikki ei mene aina niin kuin olet omassa päässäsi miettinyt. Tämä koskee niin dominoivia kuin alistuvia.

Jälkikäteen on hyvä käydä molemmin puolin yhdessä läpi mikä toimi ja mikä ei. Ajatustenvaihto tekee luultavasti seuraavasta leikkikerrasta toimivamman, kun molemmilla on jonkinlainen kuva siitä mitä voi tehdä eri tavalla ja mitä tehdä enemmän tai kovempaa.

Seuranhaku

Seuranhaussa on myös tärkeää olla oma itsensä, kommunikoida rehdististi omasta kokemuspohjasta, eikä rakentaa väärää mielikuvaa itsestään. Olit sitten kokematon tai kokenut, “myyt itsesi” aina omalla persoonallasi ja olemuksellasi.

Kokemattomuus ei tarkoita automaattisesti huonoa seuraa, eikä kokemus hyvää.

Olit sitten dominoiva tai alistuva, toisen kunnioittaminen on kaiken lähtökohta. Vaikka maailmasta varmasti löytyy sellaisiakin ihmisiä, jotka pitävät siitä että heille puhutaan halventavasti heti avausviestistä lähtien, teet pääsääntöisesti vain itsestäsi idiootin yrittämällä ottaa henkistä otetta toisesta henkilöstä ennen kuin olette edes päättäneet leikkiä yhdessä.

Yleisimmät kinkyille suunnatut seuranhakukanavat ovat BDSM-baari, FetLife, kinkybileet, -tapahtumat ja -miitit. Laajemmalle yleisölle suunnatuista kanavista suosituimpia lienevät Tinder ja Jodel, joista voi myös löytää kinkyäkin seuraa. Jokaisella kanavalla on omat hyvät ja huonot puolensa.

BDSM-baari  ja FetLife kokoavat aiheesta kiinnostuneita ihmisiä samalle sivustolle. Molemmissa on erikseen seuranhakuun tarkoitettuja palstoja. BDSM-baari ja FetLife mahdollistavat omien profiilien teon, jossa voi kertoa itsestään ja mahdollisista kiinnostuksen kohteistaan lähes loputtomiin. BDSM-baarin puolella voit myös lukea kiinnostavien ihmisten viestihistorian, joka voi kertoa monesta enemmän kuin se yksittäinen avausviesti.

Tinderissä ja Jodelissa vastapuoleen ei pääse useinkaan tutustumaan vastaavalla tarkkuudella, ja toinen voi esittää olevansa jotain muuta kuin on aina tapaamiseen asti. Tästä syystä nämä palvelut houkuttelevat puoleensa myös enemmän hyväksikäyttäjiä ja muita hölmöilijöitä. Tinder ja Jodel toki mahdollistavat suhteellisen vaivattoman tavan lähestyä ihmisiä ilman, että tarvitsee erikseen pyöriä tapahtumissa. Suosittelemme käyttämään harkintaa Tinderin ja Jodelin kanssa, kuten seuranhaussa ylipäänsä.

Ehkä se turvallisin, mutta samalla myös jännittävin tapa tavata ihmisiä on tulla bileisiin, miitteihin ja muihin matalan kynnyksen tapahtumiin katsomaan niin sanotusti tarjontaa ja bongata sieltä ne itseään mahdollisesti kiinnostavat ihmiset. Pahimmat hölmöilijät pysyvät pääsääntöisesti poissa “skenen valvovien silmien alta”. Toki täyttä turvallisuutta tätäkään kautta ei voi kukaan taata. Tapahtumissa näet heti millainen toinen ihminen on, miten hän käyttäytyy muidenkin seurassa vai istuuko hän kenties yksinään pöydässä muiden lähinnä vieden tuoleja ympäriltä toisiin pöytiin.

Ei ole myöskään mitenkään poikkeuksellista kysyä skenessä olevilta kavereilta potentiaalisista leikkikavereista. Jos joku hölmöilee tai ei kunnioita leikkikaverinsa rajoja, tieto tästä kantautuu kyllä yleensä pitkälle. Jokainen varmasti mokaa joskus, mutta jos useammalla ihmisellä on samasta henkilöstä vain negatiivista kerrottavaa tämän toiminnan, käyttäytymisen tai toisten henkilöiden kunnioittamisen osalta, ei kyse mitä luultavimmin ole enää pelkästä sattumasta.

Loppujen lopuksi kaikissa eri kanavissa pyörii mitä todennäköisimmin paljon samoja ihmisiä, ja tindermatchit voivat hyvinkin olla BDSM-baarin puolella taustalla ihmettelemässä menoa. Oli valittu kanava mikä tahansa, kannattaa aina aloittaa rauhassa ja tutustua toiseen ilman mitään kiirettä alistua tai alistaa. Mikäli jokin asia vaivaa toisen käytöksessä, kannattaa harkita onko henkilö lopulta riskinoton arvoinen. Muitakin halukkaita tulee varmasti vastaan ennemmin tai myöhemmin.


Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä BDSM-Baarin ja Helsingin akateemisten kinkyjen kanssa.

Armand

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 1289
 • Tämän lapin kaupungin ainoa switch :D
 • Galleria
Vs: Ohjeita aloittelijalle
« Vastaus #1 : 05.10.2018, 02:20 »
"Yleisesti ottaen dominoivan kyky käsitellä välineitään mahdollistaa alistuvan osapuolen uppoutumisen tilanteeseen turvallisin mielin. Vai haluaisitko itse saada piiskaa sellaiselta henkilöltä, joka huitoo minne sattuu?"


Tää kohta jäi erityisesti mieleen tästä tekstistä ja aiheutti jopa pientä huvittuneisuutta. Ainakaan itse en alistu henkilölle jolla ei ole harmainta aavistustakaan että minne huitoo ja ylipäänsä ei tiedä miten päin raippaa kädessä pitää. No voin toki opastaa jos pidän henkilöstä itsestään, mutta sitten ei mitään köysiä tai muita kahleita mukaan kuvioon ja turpavärkki käyttöön koko ajan, tuppisuut eivät pitkälle pötki.


Lisäisin myös tähän alkoholin alaisena sessionnista kohdan, sillä vaikka olenkin itse tutun ja turvallisen kumppanin kanssa pienissä sievissäkin tehnyt asioita, piiskaillut ja muuta kivaa. Niin en vasta alkajille sitä suosittele tai uuden tuoreen kumppanin kanssa. Toiset myös ovat ehdottomalla ei-linjalla piiskailun ja alkoholin suhteen, enkä ihmettele sitä ollenkaan. Ei oikein oo kivaa jos kaatokännissä domme hajottaa raipallaan koko talon ja siinä sivussa aiheuttaa pysyvät vauriot subilleen. Voi olla mahdollista että kumpikin osapuoli saa loppupeleissä pysyvät traumat ja yksi elämän tärkeä osa-alue sulkeutuu pitkäksi aikaa tai jopa iäksi.

vila

 • Vieras
Vs: Ohjeita aloittelijalle
« Vastaus #2 : 05.10.2018, 06:27 »
Tuo "huitoo minne sattuu"-lause on hyvä. Aloittelija ei välttämättä tunnista esim. wrappaamista ja luulee, ettei siedä kipua. Ja sitten jää paha mieli.

Kaisla

 • Vieras
Vs: Ohjeita aloittelijalle
« Vastaus #3 : 17.12.2018, 21:33 »
Mitä on wrappaaminen? Elmukelmua?

Kesyeläin

Vs: Ohjeita aloittelijalle
« Vastaus #4 : 17.12.2018, 21:37 »
Mitä on wrappaaminen? Elmukelmua?
Terminä ei ole tuttu, mutta suomenkielisestä vastineesta "kiertymisestä" olen kuullut. Sellainen erittäin "hauska" (lue kivulias) efekti, jossa esimerkiksi pitkähapsuisen piiskan hapsujen puoliväli osuu vaikkapa reiden sivuun, jolloin loppupäät jatkavat kirtymistään ja iskeytyvät lopulta vielä kipeämmin.
Vaikeahko selittää, mutta tekee osumasta yhtäkkiä aika himputisti kivuliaamman.

Hallatar

 • Baarikärpänen
 • ****
 • Viestejä: 969
 • Tilaisuus tekee sadistin.
 • Galleria
Vs: Ohjeita aloittelijalle
« Vastaus #5 : 17.12.2018, 22:03 »
Mitä on wrappaaminen? Elmukelmua?

Saran wrap(ping) tai cling wrap(ping) on nimenomaan kelmutusta, mutta tuossa ylempänä taidettiin tarkoittaa juuri tuota kiertymistä, kuten Kesyeläin kuvaili.

Kaisla

 • Vieras
Vs: Ohjeita aloittelijalle
« Vastaus #6 : 17.12.2018, 22:56 »
Tänks :)

Klasu

 • Vieras
Vs: Ohjeita aloittelijalle
« Vastaus #7 : 16.01.2019, 15:22 »
Mitä on wrappaaminen? Elmukelmua?
Terminä ei ole tuttu, mutta suomenkielisestä vastineesta "kiertymisestä" olen kuullut. Sellainen erittäin "hauska" (lue kivulias) efekti, jossa esimerkiksi pitkähapsuisen piiskan hapsujen puoliväli osuu vaikkapa reiden sivuun, jolloin loppupäät jatkavat kirtymistään ja iskeytyvät lopulta vielä kipeämmin.
Vaikeahko selittää, mutta tekee osumasta yhtäkkiä aika himputisti kivuliaamman.

Taitaa olla vaan niin yksinkertainen ilmiö, että loppupää jossa muutenkin on eniten vauhtia ehtii kerätä pidemmän matkan sitä vauhtia lisää. Lisäksi vielä keskivaiheen pysähdys antaa vissiin kärjelle vielä vähän lisää energiaa. Oikein kätevää, ainoa heikkous tuossa tekniikassa on, että ei ole toteutettavissa kaikilla välineillä. Pitää olla hyvin letkeä piiska, pajunoksa, yms. Erityisen hyvän vaikutuksen saa esim. Reisille kohdistettuna siten että kärjen viimeinen 10cm osuu sisäpinnalle. Sopii myös laiskalle masterille/ dommelle. Ei tartte käyttää voimaa juuri ollenkaan ja jaksaa vaikka aamuun asti. Subi tosin tuskin ei jaksa 😉😀

balthazar

 • Vieras
Vs: Ohjeita aloittelijalle
« Vastaus #8 : 20.08.2022, 06:10 »
Olipa helmi teksti, suurkiitos tästä! Voi kun tämän lukemisen saisi pakolliseksi tunnuksen luomisen yhteydessä... Vaan se mahtaisi olla helpoin tapa varmistaa, ettei kukaan tekstiä oiekasti lue? :D