Newbie-nurkka > Kysy ja vastaa

Wrappaus kelmulla

<< < (3/5) > >>

FinnDom:
Ymmärrän, että tavalliset sakset eivät ole tässä hyväksi. Millaiset ovat turvasakset?

brahma:

--- Lainaus käyttäjältä: SubiChub - 17.04.2019, 22:46 ---Ymmärrän, että tavalliset sakset eivät ole tässä hyväksi. Millaiset ovat turvasakset?

--- Lainaus päättyy ---

Turvasaksissa se kärki on pyöreä, että niillä kun lyykkää, niin ei puukota/pistä toista....



esim tuollaiset, turvasakset tai ensiapu sakset suomeksi ja englanniksi kun googlettaa, niin emergency scissors

Noita siis käytetään vain hätä-tapauksessa... niillä ei ole tarkoitus leikata kaveria irti joka kerta sieltä paketista, vaan silloin kun pitää saada pakettia nopeasti auki... useimmiten halvemmat ovat ihan kertakäyttökamaa... ja ihan halvimmat ei välttämättä kestä sitä ekaa käyttökertaa...

esim. varustelekasta saa https://www.varusteleka.fi/fi/product/tytek-medical-piranha-trauma-shears-7-1-4-/51960 ja tottakai perus saksia apteekista myös...

zuidi:

Mjuuh, oikeen kätsy materiaali ja nykyään löytyy tosiaan monesta paikasta esim:
https://www.biltema.fi/koti/sailyttaminen/muuttolaatikot/kiristekalvo-150-m-2000042380

Yksi "laatu" jota on tullu kokeiltua on paalausmuovi siis se valkoinen jolla heinäpaalit tehdään,
ehkä vähän tukevampaa kuin tuo pakkauskalvo :-)

Sopivaa kireyttä pitää tosiaan vähän treenata esim: kaksi-kolme kerrosta kiristettynä
on napakka, mutta joustaa kuitenkin helpommin kuin useita kerroksia höllemmin kiristettynäkin.
Eli mitä enempi kokonaispaksuutta sitä vähemmän joustaa.

Yksi mahdollinen aukaisuapuväline on turvavyöleikkuri jossa terä on hahlon sisällä( ei pääse osumaan ihoon) .

elanor:
Ilmeisesti pakkauskelmu on siis sama asia kuin kiristekalvo? Olin kaverille muuttoapuna ja sain siltä ylijääneen - melkein koko rullan - kiristekalvoa. Ja olen ymmärtänyt, että Omistajaa kiinnostaa kelmutus.

No niin. Se kiristekalvohan siis... kiristyy. Niin että mitenkäs paljon tää tulis huomioida? Voiko tuottaa yllätyksiä? Parasta lienee, että kelmuttaja opiskelee ensin itseensä testaamalla ja sitten testaillaan mulla vähän kerrallaan, että miltä alkaa tuntua. Mistä tietää, että on liian kireällä?

Aiemmista viesteistä opin, että lämpö ja nesteytys on asioita, jotka pitää huomioida, ja ilmeisesti turvasakset ois hyvä olla. Ja hengitys voi vaikeutua puristuksen ja em. asioiden vaikutuksesta. Voinko päätellä, että kun kestän hellettä aika huonosti ja tulee just hengitysvaikeuksia siellä yli 30 asteessa niin tässä pätee jotenkin sama? Tulee sama fiilis?

Onko vielä muuta, mitä pitäis huomioida? Ja jotain merkkejä mitä mun kannattaa kelmutettuna ollessa itsessäni seurata, ja mitä Domin kannattaa sit taas ulkopuolelta seurata?

MasterPain:
Kelmuttajan on hyvä kokeilla turvasaksilla leikkaamista vaikka nilkoista ylöspäin, siinähän jää jo aivan normaalisti jalkojen väliin tyhjää tilaa josta leikkauksen voi hyvinkin turvallisesti suorittaa, jos tulee pakottava tarve.

Toinen seikka kannattaa myös huomioida, vähänkin tiukemmin sidottuna polvien ja nilkkojen luut tulevat kiinni toisiinsa, jotain pehmustettu väliin, niin on hauskempaa sidotulla, esim. jumppamaton palanen, suberlon painuu helpommin kasaan.

Teippien kanssa tilanne on sama kuin kelmuilla tuon leikkauksen kanssa. Hän joka ihoon jäävissä jäljistä pitää, niin esim. nimellä aumateippi musta, Puuilo myy teipillä voi hyvin kirjailla jonkun aikaa näkyvät jäljet.

Yksi pieni kikka on käyttää mustaa kelmua ensin ja tehdä muumiointi loppuun kirkkaalla pakkausteipillä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta