Kirjoittaja Aihe: Seksisuhteen / Sessiosuhteen rajapinta  (Luettu 1901 kertaa)

Puuha-Pete

 • Asiakas
 • **
 • Viestejä: 57
 • Uutta maailmaa etsimässä
 • Galleria
Seksisuhteen / Sessiosuhteen rajapinta
« : 04.06.2019, 23:08 »
Uusvanha pohtii syvällisiä:  :o

Parit miitit itseään tutkaillen käynyt tutustumassa ihmisiin ja tunnelma ollut erittäinkin mukava.

Pohtinut porukkaa eräänlaisena "kaveriporukkana" joilla kaikilla yhteinen salaisuus. (Ei tietty kaikilla)
Mitä enemmän skeneen pääsee sisään alkaa ymmärtään mahdollisen yksittäisen sessioseuran olevan hyväksyttävää porukassa ja kukaan ei katsone pahalla vaikka näitä tapahtumia olisi ollut tästä kaveriporukasta useammankin kanssa  ::)

Jos kaveriporukka olisikin hieman vaniliampi ja joukossa tapahtuisi puhtaasti seksiin liittyvää kanssakäymistä ehkäpä asiasta syntyisi jossain mielessä kavereiden kesken ongelma.

Pidän itse että sessioleikit useimmiten verrannollisia seksiin niin missä menee se rajapinta että sessiointi on jees mutta seksi ei ;)

Ota ny tästäki (itsestäni) taas selvää..  ;D :o
Hyvää yötä.  :-X

Nellietied

 • Rsyke
 • Asiakas
 • *
 • Viestejä: 226
 • Olipa kerran...
 • Galleria
  • Pikkuneuvola
Vs: Seksisuhteen / Sessiosuhteen rajapinta
« Vastaus #1 : 05.06.2019, 00:28 »
Se hiuksen hieno rajahan tuntuu olevan ja menevän kullakin aina siinä missä kenenkäkin kanssa mennään ja ollaan.. Saattaa riippua suhde kuvioista, sopimuksista ja/tai ihan vaan henkilökemioista.

Siinäpä se.. Itsellä siinä missä toisen kaveriporukkani kesken on melkein sanomaton sääntö, että kenenkään edellisiä ei pokata ja kaverit pysyy vaan platonisen kaverillisen läheisyyden päässä - on taas kinky porukka sitten vähän eri asia, riippuen toki aiemmin mainituista seikoista...

Joo toki, mikä tahansa kaveriporukka jos lähtisi hääräämään keskenään kukin mitäkin toistensa kanssa niin ihan vähänhän se saattaisi näyttää sekavalta paketilta mutta joukossa se tyhmyyskin vanhan sanonnan mukaan on tiivistynyt niin miksipä ei sitten kaikki muukin? Ystävyys on hieno asia, etenkin jos siitä syntyy sitten vaikka esim. hienoja mustelmia tai muita mukavia muistoja kunkin omalle matkalle mukaan.

Se on niiiiiin ihmis - ja tapauskohtaista miten jokainen asiansa käsittää?

No missä se raja sitten menee? Voin vastata vain itseni puolesta että seksi sisältöisen ja session ero on omalla kohdalla ainakin yhdyntä ja tuleminen.. Se on seksikäs mutta itselleni myös tunnepitoinen suhde jos se sisältää sitä itseään ja jos ei sisällä niin sitten se on yleensä vain sessio, jommankumman tai molempien huviksi ilman sen isompia rakastumisia..

Toki omalla kohdalla on se ongelma, että kun päästä löytyy alistuneen ja alistajan puolikkaat niin tottakai tietyssä roolissa muodostaa erilaisia yhteyksiä ihmisiin. Toiselle on helppo alistua mutta silti omasta alistujastaankin haluaa pitää huolen.. = molempiin kehittyy vahva tunneside. Tunteet ja niiden lähde on sama mutta laatu voi vaihdella vastaanottajasta riippuen..

Veikkaan että yllä oleva, yö aivoilla tuherrettu teksti ei selventänyt asiaa yhtään sen enempää?

bikantti

 • Helsingin akateemiset kinkyt ry
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 2450
 • Ymmärrä taaksepäin, elä eteenpäin, nauti tässä.
 • Galleria
Vs: Seksisuhteen / Sessiosuhteen rajapinta
« Vastaus #2 : 05.06.2019, 00:35 »
Sessioinnin ja seksin rajapinta. Niin... Itse määrittelen omalla kohdalla kinkysessioinnin jotenkin sitä kautta, että kyseessä on seksi, mikäli tapahtuu tai tavoitellaan seksuaalista kiihottumista tai nautintoa. Seksillä on siis suht laaja määritelmä. Vähän koominen seuraus tästä on se, että luullakseni olen harrastanut seksiä aika monen sellaisen kanssa, joka ei ole harrastanut seksiä minun kanssani (tuon määritelmän mukaisesti). Seksitön kinkysessio olisi itselläni esim. rentoutumissidontahommat tai tietynlaiset littlemeiningit.

Kovin monella sessiosuhteen ja seksisuhteen raja on vaikuttanut kulkevan limakalvohommien tai suojaamattomien limakalvohommien kohdalla. Ns. "liquid bond".

Kahlitsija

 • Kanta-asiakas
 • ***
 • Viestejä: 346
 • Dominoiva sadisti. Utelias perverssi.
 • Galleria
Vs: Seksisuhteen / Sessiosuhteen rajapinta
« Vastaus #3 : 05.06.2019, 08:03 »
Kai näissä on taas yhtä monta vastausta kuin on ihmistäkin. Minulle seksisuhde ja sessiosuhde tarkoittavat samaa asiaa. Ehkä sillä erotuksella, että sessiosuhde sanassa korostuu se, että puuhasteluun liittyy MYÖS BDSM elementtejä.

ghettoblaster

 • Rsyke
 • Asiakas
 • *
 • Viestejä: 123
 • INTP-T - 12765 - ei voittoa - ingen vinst
 • Galleria
Vs: Seksisuhteen / Sessiosuhteen rajapinta
« Vastaus #4 : 05.06.2019, 08:23 »
Näin semi-monogaamisena seksi on varmaan sitä, jonka kokisi pettämiseksi kumppanilta salaisesti tehtynä.

Alasti ollessa muiden seurassa harrastaa seksiä, mutta harrastaako ne muut? Kai sitä kukin voi puhua vain omalta kannaltaan. Tilanteen ollessa seksuaalinen, se on seksiä. Mikäli kiihoittuu tekemällä tarkoituksellisesti sellaisia asioita joista tietää kiihottuvansa.

Emmä näe noita niinkään erillisinä asioina. 24/7 -suhteesta vois ehkä löytyä asetelmia jotka ei ole seksiä kun 24/7 on elämää, eikä elämä ole pelkkää seksiä. Sessiopohjalta ehkä ei? Onko sellaisia ihmisiä jotka sessioivat ilman, että se olisi jotenkin seksuaalista?

Ei tähän taida olla oikein mitään vedenpitävää vastausta.

Kesyeläin

Vs: Seksisuhteen / Sessiosuhteen rajapinta
« Vastaus #5 : 05.06.2019, 11:56 »
Monesti taitaa olla niin että kinkyillä on vähemmän suljettu käsitys kaikesta seksuaalisesta toiminnasta kuin perus vaniljalla. Siksi ei välttämättä pidetä niin pahana jos toimii kaverin kanssa tai kaverin entisen kanssa.

(Jada jada kaikki mitä sanon heijastaa omaa kokemusta/miitissä nähtyä/ei harhaisia käsityksiä että tää olis ainoa totuus)

Itse näkisin että sessiosuhteet voi olla sellaisia toiminnallisia suhteita jossai penetraatioseksi ei ole pääasiallinen tavoite. Eli se ei suoraan poissulje "tavallisen" seksin olemassaoloa mutta se ei ole ainoa pyrkimys.

Puuha-Pete

 • Asiakas
 • **
 • Viestejä: 57
 • Uutta maailmaa etsimässä
 • Galleria
Vs: Seksisuhteen / Sessiosuhteen rajapinta
« Vastaus #6 : 05.06.2019, 16:11 »
Juurikin näin.
Näkemyksiä lienee juurikin niin monta kuin on ihmistäkin.

Ja itse viittaisin juurikin tässä rajapinnassa siihen että jos sessio ei välttämättä sisällä itse peneraatiota tai kuten bikanttikin kirjoitti limakalvoille siirtymistä.

Ehkäpä kuitenkin suurimmalla osalla session perimmäinen tarkoitus lienee jonkinlainen ns. Seksuaalinen mielihyvä jota siitä saa.

Itselle vähän pääkopalle ns. Uudenlaisia pohdintoja mutta siitä ne aukeaa asteittain. Ja toivottavasti jopa kirkastuu ajan kanssa.


Vankkumaton

Vs: Seksisuhteen / Sessiosuhteen rajapinta
« Vastaus #7 : 12.06.2019, 16:09 »
Näitä rajoja onkin tullut mietittyä paljon oman eron jälkeen kun huomasin, ettei perinteiset työ-auto-koira-lapsi-omakotitalo -parisuhteet ole se mun juttu. Rajat seksin, session, parisuhteen ja hyödykekaverin (kääk, joku suomenkielinen vastike friends with benefits -ystävälle nyt heti!) on sellaisia myrskyisään vesilasiin piirrettyjä viivoja ettei tosikaan - omakin vastaukseni tuntuu olevan erilainen riippuen vähän kellon- ja kalenterin ajasta, sekä kenestä on kysymys.

Ihan tawan kansan parissa osa ihmisistä ei edes ymmärrä seksin ja seksuaalisuuden eroa, niin millä hitolla näistä asioista voisi edes järkevästi puhua. =D Onneksi itseni ikäisillä ja nuoremmilla alkaa jo olla vähän enemmän itse ajateltuja ajatuksia näistä asioista, eivätkä kaikki oletukset ja asenteet tule suoraan ajalta ennen ehkäisyä.

Asiaan. Uskoisin että suurin merkitys on sillä, että 'vanilja'-kaveripiirit ovat muodostuneet jonkin muun kuin seksuaalisuuden ympärille. Kinkypiireissä kyse on seksuaalisia kokemuksia poikkeuksellisista asioista saava porukka joten on luonnollista, että myös seksiin kaveripiirin sisällä suhtaudutaan aivan eri tavalla kuin vaikka koulu- tai työporukassa. Kun seksi on asia joka yhdistää on luonnollista, että siitä puhutaan ja sitä myös harrastetaan yhdessä.

Toisaalta seksistä on myös helpompi puhua ja selvittää asiat. Seksistä puhuminen on monelle aika henkilökohtainen juttu - ja sitä arempi, mitä vähemmän sitä on tullut tehtyä. Kun se on yhdistävä tekijä tuntuisi luonnolliselta, että seksistä myös puhutaan enemmän, ja samalla tulee luotua yhteinen konsensus ryhmän sisäisistä käytännöistä ja kipupisteistä.

Pettäminenkään ei ole ongelma siksi, että harrastaa seksiä - se on ongelma siksi, että siinä rikotaan toisen luottamus. Jos ollaan sovittu, että ei noita bikantin mainitsemia nesteyhteyksiä, niin köysissä olevan tyydyttäminen sormin on täysin kosher. Jos taas on sitoutunut siihen, että muita ei saa nähdä alasti, niin äidin kanssa saunassa käyminen on rikos. Oleellista on, että molemmat tietävät mistä sovitaan, ja missä raja kulkee muiden sopijaosapuolien näkökulmasta. Kinkypiireistä löytyy hyvä kulttuuri rajojen yhdessä sopimiseen, joka puuttuu lähes täysin kadulta. Se on muuten se asia, joka meillä olisi annettavana ulkopuolelle, ja jonka me teemme paremmin kuin kukaan muu.
« Viimeksi muokattu: 15.06.2019, 13:19 kirjoittanut Vankkumaton »

Mrs Smut

 • Uusi asiakas
 • *
 • Viestejä: 19
 • 40 v. switch rva - En etsi seuraa, en ota subeja.
 • Galleria
Vs: Seksisuhteen / Sessiosuhteen rajapinta
« Vastaus #8 : 14.06.2019, 22:46 »
Oleellista on, että molemmat tietävät mistä sovitaan, ja missä raja kulkee muiden sopijaosapuolien näkökulmasta. Kinkypiireistä löytyy hyvä kulttuuri rajojen yhdessä sopimiseen, joka puuttuu lähes täysin kadulta. Se on muuten se asia, joka meillä olisi annettavana ulkopuolelle, ja jonka me teemme paremmin kuin kukaan muu.
Tämä on erittäin hyvin sanottu ja olisi äärimmäisen terveellistä ns. tavissuhteillekin oikeasti käydä läpi perusrajat. Monet kun eivät tätä osaa itseohjautuvasti tehdä - etenkään kun puhutaan seksuaalisuuteen ja seksiin liittyvistä, usein hyvin henkilökohtaisista, mutkikkaista, sekä käsittelemättömistä asenteista, odotuksista, epävarmuuksista, ja sekä tunnnistetuista että tunnistamattomista tarpeista.