Kirjoittaja Aihe: Kinkyt vaatteet  (Luettu 3065 kertaa)

Salem

  • Vieras
Kinkyt vaatteet
« : 13.06.2019, 00:34 »
(Ylläpito voi poistaa tämän, jos katsoo vaatehuoneosiosta löytyvän tähän sloitukseen liittyen kaiken tarpeellisen)

Aloitanpa keskustelun aiheesta, joka minua on mietityttänyt jo jonkin aikaa; Kinkyvaatetuksen perusteet.

Itsellä sydäntä lähimpänä olisi tietää esimerkiksi kuinka kumivaatteiden yms koot toimivat? Kannattaako valita se mikä yleensä on kokona vai kenties hieman pienempi/isompi? Entäs kengät? Itsellä kiinnostavat lähinnä balettikorkkarit ja ponikengät. Miten koko pitäisi valita? Kun esimerkiksi kiipeilykengissä valitaan mielellään kokoa pienempi mitä normaalisti, onko kinkyilyvaatetuksessa jotain samanlaisia jippoja? Miten materiaalit vaikuttavat istuvuuteen? Onko joillain merkeillä kiinnitettävä erityistä huomiota kokoon tai malliin?
Esim. Kumia kun ei normaalisti tule puettua päälle muuten kuin kumisaappaiden muodossa, niin olisi ihan kiva kuulla kokeneempien näkemyksiä eri vaatekappaleiden nettishoppailusta. Varsinkin näin ensimmäisiä ostoksiaan tekevänä olisi kiva välttää kaikenlaiset sudenkuopat.

Toivon keskustelua toki myös muunlaisesta vaatetuksesta, jos ihmisillä on jotain lisättävää  :)

Meeri

  • tuhma hauva
  • Administrator
  • *
  • Viestejä: 4503
  • Galleria
Vs: Kinkyt vaatteet
« Vastaus #1 : 13.06.2019, 01:52 »
Kyllä, erilaisia jippoja ja "hiljaista tietoa" on olemassa, liittyen kumiin ja kaikkeen muuhunkin fetissiasustukseen. Niitä on vaan kovin vaikea listata tässä kaikkea, kaikki materiaalit huomoiden. Helpointa ehkä kysellä spesifisti aiheeseen liittyvissä ketjuissa. Esim. kumimerkkejä on olemassa kymmeniä, ellei satoja, ja en usko että kukaan jaksaa tehdä listausta eri merkkien istuvuudesta. Eli helpompi kysyä, jos jokin tietty merkki mielessä. Tässä yksi oiva ryhmä https://www.bdsmbaari.net/index.php?topic=4222.0. Fetlifestä löytyy myös ryhmiä eri kumimerkkien vertailuun.

Materiaalit vaikuttavat istuvuuteen kyllä. Kumin kohdalla yleisesti ohuempi kumi joustaa enemmän, joten kokoa tai jopa paria liian pienen kumiasun saa päälleen, jos se on ohutta kumia. Kumin yleisin vahvuus on 0,4, jota ohuempi on sitten ohutta, ja paksumpi paksua. Esim. sukat tehdään yleensä 0,2 kumista, ja korsetit 2,0 kumista. Paksu kumi on tönkömpää,eikä jousta niin paljoa. Paksu kumi ei myöskään myötäile vartaloa niin hyvin kun ohut (ellei ole todella taidokkaasti räätälöity). 0,4 on hyvä perusvahvuus käyttövaatteisiin ja aloittelijallekin helpoin. Se ei mene niin helposti rikki kun ohuempi kumi, ja on monen mielestä mukavempi päällä kun paksumpi kumi. Lisäksi se on helppo pukea, kun se ei ole liian luirua tai liian tönkköä.
Joissain liikkeissä saa valita itse paksuuden tilaamalleen asulle, joissain se on aina standardia. Usein kuitenkin kaikesta perusvahvuuden ulkopuolella olevasta saa maksaa extraa.
Extrahintaan saa joistain liikkeistä myös asunsa klorinoituna tai mittojen mukaan. Catsuitit, sukat ja korsetit suosittelen tilaamaan aina mitoilla. Joissain tapauksissa huputkin. Valmisvaate istuu kunnolla aika harvoin. Tietysti riippuu mieltymyksistä miten perfektionisti on istuvuuden suhteen.

Sitten kun kumiasut on hankittu, tarvitsee vielä välineistöä niiden huoltamiseen. Jotkut pesevät kumivaatteensa astianpesuaineella (Fairy) mutta itse en sitä suosi. Yleensä vaan huuhtelen asut käytön jälkeen, tai käytän tavallista mietoa saippua.
Kumi ei kestä mitään öljyjä. Kumi puetaan joko talkin tai silikooniliukkarin kanssa. Tai ilman mitään aineita (klorinoitu kumi). Astianpesuaineella pesun jälkeen kumissa ei enää ole rasvaa, joten sa tarraa itseensä kiinni. Se voi aiheuttaa ongelmia. Eli pesun jälkeen jos asun pinta ei tunnu liukkaalta, tulee siihen laittaa vielä joko liukkaria tai talkkia, ettei se tartu itseensä kiinni. Voi myös laittaa pienen määrän Vivishinea (tai muuta silikoonia) huuhteluveteen, ja huljutella kumin siinä. Kumi säilytetään mieluusti valolta suojattuna, etenkin vaaleat ja transparentit sävyt. Musta kumi kestää epämääräisempiä olosuhteita.
Vaalea ja transparentti kumi värjääntyy helposti, niin auringosta kun metallistakin. Joten sellaiset asut kannattaa suojata niin ettei asussa olevat nepparit pääse osumaan materiaaliin.
Mitähän muuta.. jos kumiasua ei meinaa saada riisuttua, on paras mennä suihkuun ja riisua asu siinä juoksevan veden alla.

Mistä nettikaupasta sitten kannattaa kumivaatteensa ostaa, onkin asia erikseen. Siitä aiheesta saisi vaikka romaanin kirjoitettua. Yleensä aloitteleva kumiharrastaja ostaa mahdollisemman halvasta kaupasta, mikä mielestäni on virhe. Huonolaatuinen ja huonosti istuva asu ei innosta jatkamaan harrastusta. Aikalailla kaikki kumiharrastajat ovat tehneet ne virheet, että ostavat alkuun halpaa säästämisen takia, ja lopulta tulevat sitten tuhlanneensa rahojaan niihin halpoihin asuihin niin paljon että samaan hintaan saisi jo muutaman kunnon asun. Mutta jostainhan se on aloitettava.

Balletheelseistä ja niillä kävelemisestä olenkin kirjoittanut toiseen ketjuun täällä. Ballet, pony, ja 6"up korkkareiden koon valinta riippuu aika paljon siitä missä niitä on tarkoitus käyttää. Jos aikomuksena on käveleminen, on paras ottaa yksi koko alaspäin. Muuten kenkä luisuu jalassa. Näissä fetissikengissä varpaat ovat ihan kengän kärjessä kiinni, joten normaalia "käyntivaraa" ei kenkään tarvita.
Jos taas tarkoituksena on käyttää kenkiä vain makkarin puolella, ihan omaa mukavuuttaan ajatellen oma koko tai jopa yksi koko ylöspäin on hyvä. Muuten session saattaa keskeyttää ikävä jalkakramppi. Balletheelseihin suosittelen silikoonista varvaspehmustetta vielä lisäksi. Näitä saa ebaystä pikkurahalla.

Aloittelijalle kuitenkin tärkeintä on miettiä millaisesta asustuksesta itse pitää. Fetissisivuilla ja esim. täällä Baarin galleriassa näkee tietynläistä stereotypistä fetissikuvastoa. Fetissejä on kuitenkin tavattoman paljon erilaisia. Jos kumi ja korkkarit eivät miellytä, tai aiheuta innostusta, niin ei niihin kenenkään tarvitse pukeutua. Vaikka näyttäisi siltä että kaikki muutkin pukeutuvat.
Aloittaja puhuu "kinkyvaatetuksesta" mutta kinkyilyyn ei välttämättä tarvitse mitään tiettyä vaatetusta.
Jos taas mielessä on jo jokin tietty materiaali, täällä Baarissa on kosolti fetisistejä jotka auttavat varmasti mielellään asuihin liittyvissä pähkäilyissä. Itselläni intohimona kumi ja fetissikengät, ja tietämystä kertynyt kumimallina toimiessani.




Kink

  • Vieras
Vs: Kinkyt vaatteet
« Vastaus #2 : 13.06.2019, 13:41 »
Hieno vastaus MissMarylta. Siinä onkin paljon hyvää tietoa aloittelijoille.

Kumivaatteiden kanssa tulee ottaa huomioon myös allergeenit, mikäli siis on ensikertalainen eikä ole koskaan pukenut kumia päälle. Jos olet kumille tai sen 300 eri allergeenille allerginen, niin voi tulla raju reaktio. Tästä asiasta keskustellaan liian vähän, jos ollenkaan. Kumiallergia ei nyt kovin harvinainen ole ja se yleistyy koko ajan lisää (kyseessä on siis kumi- ja hedelmäallergia). Kumiallergisuus voi syntyä myös kumivaatteiden käytön seurauksena (aivan kuten terveydenhuollossa työntekijät ovat saaneet allergian käyttämällä kumisia kertakäyttökäsineitä). Klorinointi taas saattaa auttaa siihen, että kumiallergikko saattaa pystyä käyttämään kumivaatteita ja myös siihen, ettei allergiaa pääsisi syntymään niin helposti. Kumisaappaat ovat muuten tekokuidusta valmistettu (paitsi jotkut ikivanhat), eivätkä kumista (koska kumi on kallista ja heikkoa).
« Viimeksi muokattu: 14.06.2019, 00:27 kirjoittanut Kink »

Meeri

  • tuhma hauva
  • Administrator
  • *
  • Viestejä: 4503
  • Galleria
Vs: Kinkyt vaatteet
« Vastaus #3 : 16.06.2019, 05:45 »
Kumisaappaat ovat muuten tekokuidusta valmistettu (paitsi jotkut ikivanhat), eivätkä kumista (koska kumi on kallista ja heikkoa).

Kyllä kumisaappaita tehdään edelleen kumista. Ainakin Hunterit ja Nokialaiset on luonnonkumista valmistettu.