Kirjoittaja Aihe: Mitä sinulle tarkoittaa dominoiva luonne?  (Luettu 19346 kertaa)

Alistavaherra

  • Vieras
Vs: Mitä sinulle tarkoittaa dominoiva luonne?
« Vastaus #75 : 07.07.2022, 15:07 »
Dominoivuus ei ole ottamista. Se on antamista. Se ei myöskään ole pakottamista vaan vapaasta tahdosta asettaudutaan kantamaan vastuu. Domilla itsellään ei ole asemaa, ellei sitä ensin anneta. Dominoivan "voima" on siinä, miten hän kohtelee alistuvaa ja miten alistuva luottaa itsensä Dominoivalle kohdeltavaksi.

Dominoivuus on myös itsensä haavoittuvaksi ja muutokselle alttiiksi asettamista. Jos kuvittelee olevansa "valmis" tai "täydellinen" sellaisenaan, päädytään yleensä toistamaan asioita omasta näkökulmasta eikä tilanteen edellyttämällä tavalla. Jokainen päivä ei ole sama, eikä jokainen alistuva ole samanlainen. Jokaisen uuden ihmisen kohdalla kokeneenkin Domin kokemus on nolla, vaikka olisi minkälaiset lähtökohdat menneestä tai "läpikäytynä".

Dominoivuuteen kuuluu vaikuttaminen. Vaikuttaminen ei synny teoista vaan lähtee Dominoivasta ihmisestä itsestään. Vaikuttaminen on luonnollinen piirre ihmisessä, energia, joka asettaa vastapuolen usein positiivisella tavalla epäkaltevalle alustalle. Epämukavuusalueelle.