Kirjoittaja Aihe: Jorma piirtää tissiliivit  (Luettu 1215 kertaa)

syntipukki

  • Asiakas
  • **
  • Viestejä: 56
  • Kryptan kynttilävahti
  • Galleria
Jorma piirtää tissiliivit
« : 15.07.2022, 14:47 »
Aikoinaan luin jonkun sukupuolia käsittelevän tutkimuksen ja siinä kerrottiin testistä missä naisten piti piirtää polkupyörä. Tätä sitten miestutkijat naureskeli vedet silmissä kun monet niistä piirroksista oli täysin mahdottomia toteuttaa. Ketjut ei esimerkiksi mennyt ollenkaan takapyörälle tai satula oli ihan kummallisessa paikassa.

Tässä kesän aikana olen tehnyt rekvisiittavarastossani inventaariota ja organisoinut tavarat omiin laatikoihinsa. Niissä jokaisessa on pieni paikka lappuselle johon voi kirjoittaa mitä se sisältää. Yhteen laatikkoon keräsin kaikki rintaliivit mitä vuosien varrella on kertynyt, ja kuinka ollakaan, siihen lappuun ei mahtunut teksti "rintaliivit", joten päätin piirtää siihen kuvan. Kuinka vaikeaa se voi ollakaan?

Jo piirtäessä tuli tuo edellämainittu testi mieleeni. Kun sain kuvani valmiiksi, otin yhdet liivit esille ja vertasin piirtämääni kuvaa oikeisiin liiveihin. Nyt ymmärrän mitä ne tutkijat nauroi. Oma piirrokseni muistutti lähinnä erittäin epämukavia aurinkolaseja.

Vaikka olen suuri rintojen ystävä ja melkoisesti löytyy fetissiä alusasuihin, on nuo mystiset arkiesineet jotenkin jääneet etäisiksi.  Muistan jopa nähneeni telkkarissa ohjelman jossa esiteltiin kuinka monta osaa ja työvaihetta liiveissä on. Silti niiden piirtäminen ulkomuistista osoittautui hyvin mielenkiintoiseksi ja valaisevaksi kokemukseksi.


Ja asiasta aasinkorvaan, ei se polkupyörän piirtäminen ole helppoa miehillekään. Italialainen taiteilija Gianluca Gimini on jo vuosien ajan pyytänyt ihmisiä piirtämään pyörän ja parhaimmat versiot hän toteuttaa digitaalisesti.

https://www.fastcompany.com/3059089/it-turns-out-its-almost-impossible-to-draw-a-bicycle