Kirjoittaja Aihe: Kolmen kohdan kasvatusopas: pikkusubi ja daddy's girl  (Luettu 3593 kertaa)

Herra_Jack

  • Vieras
Kiljuva uhmaikäinen? Jankkaava ärripurri? Aina ärtynyt pikkutyttö? Ei hätää; jenkkiläisen sivuston mukaan sinä selviydyt!

Kuinka rauhoitan vihaisen subin?

1. Kannusta subia ilmaisemaan vihaa rauhallisesti ja sanallisesti. Tunteiden nimeäminen auttaa hallitsemaan niitä. Treenatkaa yhdessä vihaan liittyvää sanastoa!

2. Istu alas subin kanssa ja puhu hänelle vihan tunteista. Kerro, että tunteet ovat hyväksi, mutta niiden takia ei saa menettää malttiaan täysin. Auta subia keksimään luovia tapoja kanavoida vihaa.

3. Kuuntele ja ole läsnä, kun subisi puhuu sinulle. Joskus subia suututtaa se, ettei hän koe tulevansa kuulluksi aikuisten maailmassa.

4. Kurkista vihan ylitse sen todelliseen syyhyn. Onko kiukku vastausta tiettyyn tilanteeseen, tai verhoaako se suurempaa tunnetta? Perheen sisäinen jännitys voi johtaa subin kiukutteluun.

5. Auta subia tunnistamaan vihaa edeltäviä tunteita. Jos subi ymmärtää, mitä vihan purkautuessa tapahtuu, hän voi säännellä käytöstään paremmin.

6. Yritä suunnata subin huomiota puhumalla vihan vaikutuksista. Voit esimerkiksi kertoa, mitä hänen näkemisensä surullisena saa sinut tuntemaan, ja kuinka mieluummin katselisit hänen hymyään. Keskustelua voi sitten ohjailla asioihin, jotka saavat subin hymyilemään.

7. Anna subille täysi huomiosi, kun hän haluaa ratkoa ongelmiaan. Tämä rauhoittaa subia, ja pääset ratkomaan ongelmaa yhdessä hänen kanssaan.

8. Aseta subillesi rajat – näin hän tuntee turvallisuutta. Rajojen asettaminen näyttää, että sinä olet johdossa ja hallitset tilanteet, mikä rauhoittaa subia.

9. Kerro subisi, ettei hänen tarvitse olla täydellinen. Sinäkin teet virheitä, se on osa ihmisen elämää. Opetelkaa nauramaan virheille!


Miten lohdutan surullista subia?


1. Anna subin olla surullinen. On tärkeää kertoa, että surun tunteminen on hyväksyttävää, eikä sitä tarvitse piilottaa.

2. Anna subin ilmaista tunnetta. Kannusta subia puhumaan häntä vaivaavasta asiasta. Näin hän saa käsitellä tunnetta ja pääsee sen yli.

3. Avaa tie kommunikaatiolle. Puhukaa tunteista, joita subisi saattaa kokea. Jos hänen ystävänsä esimerkiksi joutuu muuttamaan pois, puhu hänelle menetyksen tunteesta ja siitä, miten yksinäiseltä ja surulliselta se voi tuntua.

4. Arvioi tilanne. Kysy subilta, millaisia pelkoja muutos tai menetys hänessä herättää. Joskus surumielisyyden syyt ovat syvemmällä kuin miltä näyttää; näin sinun on helpompi löytää surun tarkka aiheuttaja.

5. Kerro omista tunteistasi. Jos sukulaisenne kuolee, kerro, että sinäkin olet surullinen ja se on normaalia. Tunteiden läpikäyminen myös lähentää teitä!

6. Ota asiat vakavasti. Älä vähättele subin surunaiheita. Jos sivuutat surun tai yrität korjata kaiken, subista saattaa tuntua, ettet arvosta hänen tunnettaan.

7. Ideamyrskyilkää! Jos subisi epäonnistuu kokeessa ja tuntee siksi surua, miettikää, millä strategialla hän ensi kerralla onnistuu. Tämä poistaa avuttomuuden tunnetta.

8. Tue. Jotkut ongelmat eivät ratkea hetkessä. Kerro subillesi, että olet olemassa häntä varten.

9. Luota. Kun subisi on surullinen, tuntuu joskus parhaalta ratkaisulta ottaa hänen surunsa kannettavakseen. Varsinkin vanhemmista subeista tämä saattaa tuntua tunkeilevalta. Usko pois: joskus subinkin on tunnettava surua ja käsiteltävä tunteitaan.



Kuinka kuritan piiskaamatta?


1. Rauhoitu. Kun pysyt rauhallisena, subisi ymmärtää, ettei rangaistus synny sinun vihastasi vaan hänen teostaan. Rauhallisuus myös estää tekemästä jotain, mitä myöhemmin katuisit!

2. Mene jäähylle. Jos et pysty pysymään rauhallisena, lähde tilanteesta tai lähetä subi huoneeseensa. Kun olet rentoutunut, voit tulla takaisin puhumaan tekojen seurauksista.

3. Älä palkitse huonoa käytöstä. subit rakastavat D:n huomiota, ja tekevät usein mitä vain sadaakseen sen. Myös huutaminen ja saarnaaminen on huomiota, joten älä vahvista näillä subin negatiivista käytöstä.

4. Väliaika! Hanki erityinen väliaika-alue; tuoli, nurkka, porras. Selitä subille, että hän joutuu siihen miettimään tekojaan, jos käyttäytyy huonosti. Puhu subille vasta, kun määrätty väliaika on ohi. Sopivan pituinen aika on esimerkiksi yksi minuutti jokaista subin ikävuotta kohden.

5. Rangaistus teon mukaan. subin on helppo oppia virheistään, jos niiden ja rangaistuksen välillä on selkeä yhteys. Sotkunsa joutuu siivoamaan; jos loukkaa toista, joutuu kirjoittamaan anteeksipyyntökirjeen.

6. Selitä teon ja rangaistuksen välinen suhde.. subi ymmärtää, ettei häntä rankaista mielivaltaisesti, vaan siihen on syy.

7. ..mutta älä väittele. Älä anna selityksesi muuttua kiistaksi. Sinä olet subisi D, ja auktoriteetti on sinulla. Jos haluat, voit antaa subin kysyä aiheesta kunnioittavasti, mutta älä sorru riitelyyn.

8. Muistakaa yhteisrintama! Jos taloudessa on kaksi D:tä, on hyvin tärkeää, että he toimivat tiiminä. Älä kyseenalaista kumppanisi rangaistusta subin kuullen; hän oppii pian, ettette ole yksimielisiä, tai että toinen antaa helpommin periksi. Jos teidän täytyy keskustella rangaistuksesta, tehkää se kahden, ja selittäkää vasta sitten subille.

Koo

  • Vieras
Vs: Kolmen kohdan kasvatusopas: pikkusubi ja daddy's girl
« Vastaus #1 : 27.05.2012, 20:57 »
 :o Olihan tämä vitsi, olihan?

suz_anne

  • Vieras
Vs: Kolmen kohdan kasvatusopas: pikkusubi ja daddy's girl
« Vastaus #2 : 27.05.2012, 21:32 »
:o Olihan tämä vitsi, olihan?

Ei, se ei missään nimessä voinut olla vitsi, kuten ei tällä foorumilla mikään muukaan kirjoitus.  :)) Kyllä aina joku ryppyotsa osaa tulkita asiat oikeinpäin.