Kirjoittaja Aihe: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus  (Luettu 4765 kertaa)

Kolumnisti

 • Moderator
 • Kanta-asiakas
 • *
 • Viestejä: 372
 • Galleria
Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus


Aina toisinaan sitä törmää kysymykseen, että miten ihmisiin täällä skenessä tulisi oikein tutustua. Tai, miten skeneen ylipäätään pääsee sisään. Se yleinen vastaus on tietysti muotoa: ihmisiin tutustutaan täällä samalla tavalla kuin kaikkialla muuallakin. Koen itsekin, että niin se menee. En silloin vuonna 2005 tehnyt mitään sen ihmeellisempää kuin että pyrin noudattamaan hyviä tapoja ja että kohtelin ihmisiä niin kuin ihmisiä nyt yleensä kohdellaan.

Tätä kolumnia pohdiskellessani tuli mieleen, että eihän se nyt ihan niin mene.

”No nyt se Jay puhuu ihan läpiä päähänsä. Ihan tavallisestihan se menee, samalla lailla kuin muissakin tilanteissa.”

No kun ei mene niin ei mene.

***

Myönnän heti, että lähtöasenteeni on vähän kärjistetty. Jotta sen voi ymmärtää, kannattaakin miettiä, mitä eroa tällä kinky-ympyrällämme on suunnilleen mihin tahansa tilanteeseen, jossa voi tavata uusia ihmisiä. Tulet uuteen työpaikkaan, aloitat uudessa oppilaitoksessa, Kohtaat harrastuksiesi parissa uusia ihmisiä, alat yökerhossa jutella jonkun kanssa... lista on loputon.

Lähes kaikki nuo tilanteet alkavat ”hei, olen Matti-Maija Meikäläinen” tai keskustelulla säästä tai muuta sellaista. Homman lähtiessä käyntiin kerromme itsestämme melko vapaasti hyvinkin arkisia asioita; On autot, asuntolainat, koirat, kakarat ja niin edelleen. Siirrymme melko vapaasti tapaamaan muissakin yhteyksissä: syömään, elokuviin, mökille ja vaikka mitä. Tuollaisessa tavallisuudessa sitä ei mieti, kenen kanssa ja missä tilanteessa tulee nähdyksi.

Näiden kavereiden ja ystävien kesken on jokseenkin hankala alkaa puhua seksuaalisuuteen liittyvistä asioista. On joitain asioita, joita ei ehkä koskaan käsitellä näiden tyyppien kesken. Kaikki tämä toki riippuu olosuhteista ja ihmisistä, mutta kun nyt mennään kärjistyksen kautta, niin sovitaan, ettei koskaan. Vähintään tarvitaan jonkinlainen pohjustus ja puskuri, että aiheeseen voi mennä. Kuulija pitää ikään kuin valmistella asiaa varten. Ja Herra paratkoon, entäs jos heille pitäisi kertoa, että olet sellainen kinky? Sellainen kuin siinä Fifty Shades of Greyssä tai Koirassa, jolla ei ole housuja. Paitsi ettemme ole satumaisen rikkaita eikä meillä (ehkä?) ole halua vääntää keneltäkään hampaita suusta.

***

Täällä pikku piirissämme voi olla helppo sanoa, ettei siinä ole mitään ihmeellistä – toisin meistä jokainen on täällä jokseenkin jäävi ottamaan kantaa siihen. Me nimittäin emme todennäköisesti ole tutustuneet toisiimme arkielämän kautta.

Skeneen tullessa – oli se kinkybileiden, kinkymiitin tai kinkychatin kautta – me olemme kaikki hypänneet ensimmäisenä niihin aiheisiin, joita edellä kuvatuissa ystävä- ja kaverisuhteissa ei ehkä koskaan käsitellä. Jostain näkökulmasta menemme kai sitten perse edellä puuhun, ja riski pudota päälleen on todellinen.

No, heti saapumisen jälkeen homma alkaa muistuttaa normaalia ihmissuhteen luomista, mutta kovinkaan vapaasti me emme itsestämme kerro. Voimme puhua seksuaalisuudestamme koko illan, mutta oman naaman näyttäminen ja oman nimen kertominen ovat sitten jo jonkinmoisen rajan takana. Työpaikoista ei kerrota, perheestä kovinkin pintapuolisesti, ja esimerkiksi puhelinnumeroita tai Facebook-tietoja ei vaihdeta ihan tuosta vaan, toisin kuin työ- ja harrastuskavereiden kesken.

Itselleni näyttäytyy jotenkin kiehtovana se, miten ihmissuhteet etenevät täällä intiimistä arkipäiväisyyteen. On luonnollisesti henkilökohtainen saavutus saada kontakti kinkyskeneen, jos kokee, että sen puolen joutuu muutoin salaamaan kaikilta. On suuri helpotus, että on mahdollisuus päästä ’kaltaistensa joukkoon’.

Tässä vaiheessa kinkyys ja arki heittävät keskenään kuperkeikan.

Ihmiset kertovat täällä itsestään tasan sen, minkä kertovat. Enempää ei ole pakko kertoa. Kuitenkin toisinaan joidenkin kanssa muodostuu niin hyvä side, että puhelinnumerot vaihdetaan ja etu- ja sukunimet kerrotaan. Siinähän on kysymys sitten molemminpuolisesta luottamuksesta sekä siitä, että toinen voi tulla osaksi omaa elämää. Itselleni on joka kerta ilahduttavaa, kun nuo rajat murtuvat.

Lopputulema on tavallaan hyvinkin nurinkurinen. Sinä ja uusi ystäväsi saatatte jutella päivittäinkin, mutta kinkyjutut värittävät keskustelujanne suorastaan liikuttavan vähän. Aiheet pyörivät arjessa ja siihen liittyvissä asioissa. Ympyrä on täydellinen.

***

Tämän perusteella kuvio ei ratkaisevasti poikkea ’tavallisesta’ tavasta tutustua ihmisiin. Järjestys on vain päinvastainen. Mikä siinä sitten on erityistä?

Olen itse aikalailla kaapissa, joskaan en ole asiasta yhtä hysteerinen kuin 15 vuotta sitten. Voin kertoa tästä puolestani taviskavereilleni, mutta nimenomaan omilla ehdoillani. Se, miten se otetaan vastaan, vaihtelee. Toiset kykenevät keskustelemaan, toiset taas kokevat tällaiset aiheet kiusallisiksi.

Sen sijaan ystävä, jonka olen saanut skenen kautta, ei hätkähdä mitään tästä. Emme tosiaan puhu välttämättä mistään kinkyyn viittaavastakaan edes päivittäin, mutta sitten, kun aiheesta on johonkin tarpeeseen perustuen puhuttava, mitään rajankäyntiprotokollaa ei tarvita. Aiheeseen voi käydä tuosta vain. Pohjustushan tehtiin silloin, kun ensimmäisen kerran tapasimme skenen tiimoilta: tiesimme molemmat jo, että toinen on jollain tavalla vino.

***

Niinpä niin. Täällä ollessa sydäntä lämmittävin saavutus onkin se, että joku tietää synkimmät perversiosi – tai miksi sitä ikinä haluatkaan kutsua – ja keskustelette edelleen lähinnä kattiloista, kakaroista tai auton vakuutusmaksuista. Hän ei pelkää jättää lastaan seuraasi eikä häntä haittaa näyttäytyä seurassasi. Näkisin, että ihmisiin tutustuminen täällä on todellakin hyvin erilaista kuin arkielämässä, miksei jopa palkitsevampaa.

Vai mitä mieltä sinä olet?


Jayteasee, Saapaspöppelö™ ja Truupiirturi™, joka ei millään muotoa puhu juuri sinun puolestasi.

Lady Whip

 • Turun Baletti
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 3433
 • Sadistinen Gfe-Domina
 • Galleria
Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #1 : 24.05.2020, 17:41 »
Mukava aihe.  :)
Itse joskus miettinyt miten kummallisia kinkyjen baarimiitit ovat. Espoon miiteissä käynyt aiemmin.
Siellä kaikki on jollain tavalla pervoja, mikä helpottava tieto. Jos päästää suustaan jotain kinkyä, siitä ei kukaan kummeksu. Seuraavassa lauseessa puhutaankin jo jostain muusta arkeen liittyvästä.
Esim näin.
- mä löysin tänään kaupasta aika kivan kaulahuivin, just mun väriä.
- ok, siis punainen vai.
- joo, ja tänään oli siivouspäivä. Sä et varmaan taivu mun siivousorjaksi.
- no en mä nyt ihan. Älä edes kysy. Mitäs muuten sun päivään muuta. Mitenkäs sun kissat jaksaa?
- ihan ok. Aikamoisia riiviöitä.
- ahaa, mä muuten kävin ostamassa uuden pepputapin. Aika ohutta kun ei mahdu suurempaa.
- no just, parempi aloittaa pienemmällä. Mulla sellainen pieni pinkki. Tänään muuten aika kivan lämmin päivä.

Kun tätä keskustelua käydään pitkin iltaa, vähemmän puhutaan seksuaalisuudesta ja kinkystä. Kuitenkin kaikki tietää, että siihen on mahdollisuus. Vaikka ei yhtään tiedä ympärillä olevien nimiä, vain nikit niin silti tietää minkä kokoinen anaalin aukko tuolla yhdellä on tai tuo kaveri vieressä jonka lempiväri punainen, hän tarvitsisi siivousorjan.
Ja tämä kaikki tieto on enemmän kuin ok. Täysin luonnollista.

telle

 • PoVi
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1896
 • Ehkä jonkunlainen switch. Näillä kilsoilla asiat..
 • Galleria
Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #2 : 24.05.2020, 19:24 »
Totta turiset. Jäin miettimään sitäkin, että en varmaan ole ainoa mustavalkoisesti ajatteleva kun vuosien saatossa ei enää edes ole  kiinnostanut olla missään tekemisissä ihmisten kanssa joiden seurassa täytyy salata osa minuudestaan. Toki ns pakolliset muodollisuudet ja velvoitteet on hoidettava ja toimeen tultava mutta...

nayara

Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #3 : 24.05.2020, 19:25 »
Mielenkiintoinen aihe.
Ja madaltaa omaa kynnystäni osallistua jonain kauniina päivänä miittiin, nimittäin tuo tieto että siellä puhutaan myös ihan arkisista asioista. Eikä siis tarvitse olla mikään "prokinky" voidakseen istua pöytään ja osallistua keskusteluun   ;D

Perhonen89

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 1582
 • Kiltti tyttö
 • Galleria
Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #4 : 24.05.2020, 20:14 »
Hyvä aihe. Itse koen, että jos joku kinky haluaa tutustua muhun, siis ystävystyä, niin pitää olla valmis juttelemaan myös arkielämän asioista. Vaniljapuolella törmää välillä miehiin, jotka eivät ilmeisesti osaa puhua muusta kuin seksistä ja tämä on pidemmän päälle rasittavaa, vaikka seksistä onkin kiva puhua.

Parasta tosiaan onkin, kun parhaimmillaan monen kinkyn kanssa voi puhua ihan mistä vaan. Anaalitapeista politiikkaan.

Ms. M

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 2966
 • An' I don't give a damn 'bout my bad reputation.
 • Galleria
Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #5 : 24.05.2020, 21:44 »
Kiitos tekstistä, se laittoi ajattelemaan. Muun muassa sitä, mitä tapahtuisi kinkykaveruuksille, jos yhtäkkiä en haluaisikaan keskustella kinkyydestä/BDSM:stä/seksistä? Tiedän, että pari Ihanaa Naista pysyisivät osana elämääni, mutta muu kinkykaveriporukka olisikin eri juttu.

Ja sitten mietin, että voiko YSTÄVYYTTÄ rakenraa kinkyyden pohjalta vai ei? Toki, ainahan kaikki on tapauskohtaista.

Gitta

 • Baarikärpänen
 • ****
 • Viestejä: 810
 • Elukka
 • Galleria
Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #6 : 25.05.2020, 00:35 »
Kiitos tekstistä, se laittoi ajattelemaan. Muun muassa sitä, mitä tapahtuisi kinkykaveruuksille, jos yhtäkkiä en haluaisikaan keskustella kinkyydestä/BDSM:stä/seksistä? Tiedän, että pari Ihanaa Naista pysyisivät osana elämääni, mutta muu kinkykaveriporukka olisikin eri juttu.

Ja sitten mietin, että voiko YSTÄVYYTTÄ rakenraa kinkyyden pohjalta vai ei? Toki, ainahan kaikki on tapauskohtaista.

Mielestäni ystävyyttä voi rakentaa myös kinkyyden pohjalle, ja olen myös ystävyyssuhteita skenessä rakentanut. Joidenkin kanssa vaan synkkaa, joidenkin ei.  :love:

Jayteasee

 • PoVi
 • Kanta-asiakas
 • *
 • Viestejä: 415
 • Saapaspöppelö™, TruuPiirturi™ , Halihirmu™
 • Galleria
Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #7 : 25.05.2020, 13:17 »
Mielenkiintoinen aihe.
Ja madaltaa omaa kynnystäni osallistua jonain kauniina päivänä miittiin, nimittäin tuo tieto että siellä puhutaan myös ihan arkisista asioista. Eikä siis tarvitse olla mikään "prokinky" voidakseen istua pöytään ja osallistua keskusteluun   ;D

Voin sanoa, ettei tarvitse. Toisaalta olen luultavasti ollut ihan yhtä pihalla joskus homman suhteen. Lienen kysynyt itseltäni, että pitääkö kaikkia Valtiattaria pokkuroida... :D

Mut homman juju on siinä, että miitissäkin kerrot itsestäsi sen verran kuin haluat. Et enempää etkä vähempää. Suuta on tietysti hyvä hieman ylipäätään avata, koska näissä piireissä kukaan ei vedä sinua, koska emme tietysti halua väkisinkään sinua muiluttaa mukaan. :)

Punapää

 • Vieras
Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #8 : 25.05.2020, 20:42 »
Olipa kiva ja osuva kirjoitus Jay. Näihän se menee kinkyjen kanssa seksuaalisuus edellä ja muiden kanssa arkijutut edellä. Monille "vaniljakavereille" oon raottanut kinky-kaappia. Mut enempi tuntuu mulla tuottavan hankaluuksia raottaa arkiminä-kaappia kinkyjen seurassa. Jotain tietysti joo kertoo, mut se et olisi täysin avoinna molempien "puolien" suhteen niin vaatii kyllä vuosien tuntemista, ja molemmin puolista luottamista (näin siis mun kohdalla). Jännä ilmiö. Hauskaa pohdintaa, keep on going Jay  :-*

Jayteasee

 • PoVi
 • Kanta-asiakas
 • *
 • Viestejä: 415
 • Saapaspöppelö™, TruuPiirturi™ , Halihirmu™
 • Galleria
Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #9 : 26.05.2020, 07:15 »
Olipa kiva ja osuva kirjoitus Jay. Näihän se menee kinkyjen kanssa seksuaalisuus edellä ja muiden kanssa arkijutut edellä. Monille "vaniljakavereille" oon raottanut kinky-kaappia. Mut enempi tuntuu mulla tuottavan hankaluuksia raottaa arkiminä-kaappia kinkyjen seurassa. Jotain tietysti joo kertoo, mut se et olisi täysin avoinna molempien "puolien" suhteen niin vaatii kyllä vuosien tuntemista, ja molemmin puolista luottamista (näin siis mun kohdalla). Jännä ilmiö. Hauskaa pohdintaa, keep on going Jay  :-*

En juuri kirjoitushetkellä muistanut, että sä olit case in point. ;D Mutta ei se meekään välttämättä niin, että kaikki on kaikille avointa. Jokainen saa ihan isse täällä tietty päättää, että mitä kellekin kertoo... vaikka se nyt lopulta kuittaantuukin olankohautuksella. Ystäväni Miumaumukkaa joskus sanoi: "Ketään ei kiinnosta." Tiedän, mitä hän ajoi takaa, ja hän oli kyllä oikeassa.

IKRM

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 1542
 • kizzzan Herra
 • Galleria
Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #10 : 26.05.2020, 08:31 »
Ylipäänsä seksistä avoimesti jutteleminen antaa ihmisestä helposti hiukan yksinkertaisen vaikutelman, mitä roisimmasta ja yksityiskohtaisemmasta seksistä juttelee, sitä yksinkertaisemman kuvan se antaa.

Sen vuoksi sitä kannattaa vältellä tavallisessa kanssakäymisessä ihmisten kanssa, ja jättää se kahdenkeskisiin keskusteluihin sopivan ihmisen kanssa.

Sama pätee näihin kinky-juttuihin, vaikka sitä moni ei tunnu ymmärtävän, vaan keskittyy juurikin sellaiseen lähestymiseen seuranhaussa, epäonnistuen kerta toisensa jälkeen.

IKRM

Rosaline

 • Helsingin akateemiset kinkyt ry
 • Asiakas
 • *
 • Viestejä: 134
 • älä anna sen hämätä
 • Galleria
Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #11 : 26.05.2020, 09:25 »
Ylipäänsä seksistä avoimesti jutteleminen antaa ihmisestä helposti hiukan yksinkertaisen vaikutelman, mitä roisimmasta ja yksityiskohtaisemmasta seksistä juttelee, sitä yksinkertaisemman kuvan se antaa.

Sen vuoksi sitä kannattaa vältellä tavallisessa kanssakäymisessä ihmisten kanssa, ja jättää se kahdenkeskisiin keskusteluihin sopivan ihmisen kanssa.

Sama pätee näihin kinky-juttuihin, vaikka sitä moni ei tunnu ymmärtävän, vaan keskittyy juurikin sellaiseen lähestymiseen seuranhaussa, epäonnistuen kerta toisensa jälkeen.

IKRM

En tiedä, miten muiden ystävä-/tuttavapiireissä asiasta jutellaan, mutta tämmösenä parikymppisenä en ole koskaan kokenut, että seksistä puhuminen antaisi yksinkertaista kuvaa itsestäni tai muista. Oikeastaan (vanilja)ystävistäni monet ovat saaneet silmissäni aivan uutta syvyyttä, kun olemme keskustelleet seksistä ja seksuaalisuudesta. Ihania pohdintoja ja hyviä kysymyksiä on noussut esiin. Toki, jos seksistä puhuminen mielletään pelkäksi "joo mä panin kolmee jäbää yhessä illassa ja sillä ekalla oli niiiin iso et muut ei tuntunu missään"-tyyppiseksi selitykseksi, niin joo, jos ihminen puhuu seksistä ainoastaan noin, niin vähän nihkeän kuvan siitä saa. Mutta jos voidaan käydä muutakin keskustelua aiheen ympärillä, niin kyllä tuollaisillakin tarinoilla on aikansa ja paikkansa.

Mitä tulee kolumniin, niin joo! Saattaa siinä noinkin käydä, tosin oma kokemukseni on, että aika monien kanssa oon kinkypuolellakin aloittanut harrastuksista tms. puhumisella, ja kaikkien kanssa en edes ole (ainakaan vielä) päätynyt puhumaan seksistä. En kyllä lainkaan epäile, ettei se menisi usein niin kuin kolumnissa esitetään. Hyvä kolumni, kiitos! :)

Rakentaja

 • Vieras
Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #12 : 26.05.2020, 10:40 »

Jostain syystä omalla nuorena kohdalla kävi aina niin että, työkaverit ja tuntemattomat ihmiset bileissä lähestyi ja alkoivat puhua seksuaalisuudesta jne. Jos aihe oli uusi tai lähestyvä henkilö oli kiinnostava osallistuin, jos taas aihe oli sellainen mitä olin jo itse pohtinut tai päämäärä horisontin takana, vaihdoin puheenaihetta.
Seksuaalisuudella tai kinky aiheilla kun aloittaa jää helposti joko väärä mielikuva tai sitten siitä tulee vaan tylsä pinnallinen keskustelu josta ei synny mitään uusia mielenkiintoisia ajatuksia.

Arki jutuilla saa luotua sitä kriittistä taustaa mikä mahdollistaa myöhemmin niitä rajumpia keskusteluja fantasioista, random ajatuksia jne.

Rakentaja

Jayteasee

 • PoVi
 • Kanta-asiakas
 • *
 • Viestejä: 415
 • Saapaspöppelö™, TruuPiirturi™ , Halihirmu™
 • Galleria
Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #13 : 26.05.2020, 13:09 »
Ylipäänsä seksistä avoimesti jutteleminen antaa ihmisestä helposti hiukan yksinkertaisen vaikutelman, mitä roisimmasta ja yksityiskohtaisemmasta seksistä juttelee, sitä yksinkertaisemman kuvan se antaa.

Sen vuoksi sitä kannattaa vältellä tavallisessa kanssakäymisessä ihmisten kanssa, ja jättää se kahdenkeskisiin keskusteluihin sopivan ihmisen kanssa.

Sama pätee näihin kinky-juttuihin, vaikka sitä moni ei tunnu ymmärtävän, vaan keskittyy juurikin sellaiseen lähestymiseen seuranhaussa, epäonnistuen kerta toisensa jälkeen.

IKRM

Jos seuranhaku tarkoittaa tämän kommentin puitteissa intiimimpää kuin ihan ystävyys, ollaan asian vieressä. Kolumni ei käsittele sitä lainkaan.

Kolumni puhuu yleensäkin ihmisiin tutustumisesta. ja sivuuttaa sellaiset keskustelunavaukset, joissa ihminen täysin ilman pohjustusta lähestyy toista ilman mitään indikaatiota, että mielessä pyörisi muuta kuin se yksi asia.

Sinänsä kommentin sisältö olisi aihe jollekin toiselle kolumnille.

Jayteasee

 • PoVi
 • Kanta-asiakas
 • *
 • Viestejä: 415
 • Saapaspöppelö™, TruuPiirturi™ , Halihirmu™
 • Galleria
Vs: Kun jutellaan arkisista asioista ja se on saavutus
« Vastaus #14 : 26.05.2020, 13:18 »

Jostain syystä omalla nuorena kohdalla kävi aina niin että, työkaverit ja tuntemattomat ihmiset bileissä lähestyi ja alkoivat puhua seksuaalisuudesta jne. Jos aihe oli uusi tai lähestyvä henkilö oli kiinnostava osallistuin, jos taas aihe oli sellainen mitä olin jo itse pohtinut tai päämäärä horisontin takana, vaihdoin puheenaihetta.
Seksuaalisuudella tai kinky aiheilla kun aloittaa jää helposti joko väärä mielikuva tai sitten siitä tulee vaan tylsä pinnallinen keskustelu josta ei synny mitään uusia mielenkiintoisia ajatuksia.

Arki jutuilla saa luotua sitä kriittistä taustaa mikä mahdollistaa myöhemmin niitä rajumpia keskusteluja fantasioista, random ajatuksia jne.

Rakentaja

Oletko kenties jotenkin sellainen tyyppi, että tavallaan vedät tuollaista puoleesi? Ymmärsin siis nyt niin, että noin kävi siis kinkyasian ulkopuolella. Jos noin on ja tuo "väärän mielikuvan" jättäminen polveutuu tuosta kokemuksesta, aavistan luultavasti, mitä ajat takaa. Se, olenko samaa mieltä, olisi luultavasti tapauskohtaista kuten kinkyasian sisälläkin.

Tietysti tekstini sisältää yleistyksen, mutta minusta on kuitenkin taivaan tosi, että bdsm-aiheen sisällä tutustuttaessa koko tutustuminen alkaa siltä seksuaaliselta alueelta.