Ilmoitustaulu > Kysymyksiä ylläpidolle ja ylläpidolta

BDSM-baarin Discordissa politiikka on tabu-aihe?

(1/4) > >>

KissMaster:
Hei.

Miksi BDSM-baarin Discordissa politiikka on julistettu tabu-aiheeksi? Vai pitääkö kaikkien keskustelijoiden omata yksinomaan vihervasemmistolaisia mielipiteitä, jotta saisi keskustella politiikasta BDSM-baarin Discordissa? Olen hengaillut Suomen kinkyskenessä jo 90-luvun loppupuolelta asti, ja olen kasvanut siihen ajattelutapaan, että yleisperiaatteena on se, että mielipiteiden osalta kinkyskenessä on 'katto korkealla ja seinät leveällä' - ja tämä koskee myös henkilökohtaisia poliittisiä mielipiteitä. Minun mielestäni kaikki se mikä on laillista keskustelua ja käytöstä, sen pitäisi olla myös sallittua keskustelua ja käytöstä. Mutta aikooko BDSM-baari nyt jotenkin yksipuolisesti alkaa rajoittaa keskustelujen tematiikkaa/retoriikkaa sen takia ettei kukaan vaan loukkaantuisi? Onhan ihan selvää, että politiikkaan viittaavat keskustelunaiheet aiheuttavat helposti näkemyseroja ja sitä kautta kipakoitakin väittelyä, ellei jopa suoranaisia oppikiistoja. Ja se on ihan ok. Eli minä näe että jos ja kun kaikissa keskusteluissa pysytään kaikin puolin Suomen lakien asettamissa rajoissa, niin että keskustelua pitäisi jotainkin rajoittaa sen perusteella että joku voi siitä mielensä pahoittaa.

Terveisin,
KissMaster

Paistettu Mörkö:
Hei,

vastaan mielelläni kysymykseesi. Teen sen näin kohta kohdalta koska tässä oli itseasiassa useita kysymyksiä toisiinsa upotettuina.


--- Lainaus ---Miksi BDSM-baarin Discordissa politiikka on julistettu tabu-aiheeksi?
--- Lainaus päättyy ---

Syy on varsin yksinkertainen. Jatkuva politiikasta nokittelu johtaa öyhöttämiseen, joka johtaa mesoamiseen. Aina ja iankaikkisesti, ja joka kerta. Mesoaminen taas johtaa ylläpidon työllistymiseen kun aikuiset ihmiset taantuvat lasten tasolle ja alkavat osoitella ties missä olleita sormiaan kohti sitä vastapuolen leiriä. Hirveän työllistävää. Hirveän ikävää myös koko kanavan hengelle.


--- Lainaus ---Vai pitääkö kaikkien keskustelijoiden omata yksinomaan vihervasemmistolaisia mielipiteitä, jotta saisi keskustella politiikasta BDSM-baarin Discordissa?
--- Lainaus päättyy ---

Ei lainkaan. Näihin kinkereihin on yleensä osallistuneet iloiset temmeltäjät poliittisen spektrin molemmistä päistä. Kaikki tietenkin mielestään sen Ainoan Oikean(tm) mielipiteen omistajina käyvät vääryyttä vastaan joko valkoisena hohtavine tai helvetinmustana ammotavine miekkoineen.


--- Lainaus ---Olen hengaillut Suomen kinkyskenessä jo 90-luvun loppupuolelta asti, ja olen kasvanut siihen ajattelutapaan, että yleisperiaatteena on se, että mielipiteiden osalta kinkyskenessä on 'katto korkealla ja seinät leveällä' - ja tämä koskee myös henkilökohtaisia poliittisiä mielipiteitä.
--- Lainaus päättyy ---

Oikein hyvä ajattelutapa, tämä. Jospa vain kaikki osaisivat myös käyttäytyä kun niitä mielipiteitä tuodaan julki.


--- Lainaus ---Minun mielestäni kaikki se mikä on laillista keskustelua ja käytöstä, sen pitäisi olla myös sallittua keskustelua ja käytöstä. Mutta aikooko BDSM-baari nyt jotenkin yksipuolisesti alkaa rajoittaa keskustelujen tematiikkaa/retoriikkaa sen takia ettei kukaan vaan loukkaantuisi?
--- Lainaus päättyy ---

Ei, vaan ylläpito on joutunut ottamaan realistisen linjan ihan oman jaksamisensa takia. Valitettavasti kaikkien kyvyt eivät vaan riitä aitoon debaattiin tietyistä aiheista ja edessä on mesoamista via öyhöttäminen.


--- Lainaus ---Onhan ihan selvää, että politiikkaan viittaavat keskustelunaiheet aiheuttavat helposti näkemyseroja ja sitä kautta kipakoitakin väittelyä, ellei jopa suoranaisia oppikiistoja. Ja se on ihan ok. Eli minä näe että jos ja kun kaikissa keskusteluissa pysytään kaikin puolin Suomen lakien asettamissa rajoissa, niin että keskustelua pitäisi jotainkin rajoittaa sen perusteella että joku voi siitä mielensä pahoittaa.
--- Lainaus päättyy ---

Jälleen, ihan hirmu hyvä ajatus jonka kyllä jaan. Ja jälleen, se ikuinen perkeleellinen muuttuja eli eri yksilöiden erilaiset kyvyt käydä erilaista keskustelua pilaa koko ajatuksen.

Isi on nyt vähän väsynyt.

Rgds, Mörkö

KissMaster:
Hei,

ja kiitos hyvästä ja hyvin eritellystä vastauksesta. Eli summa summarum, kuten alkuperäisestä keskustelunavauksestanikin käy ilmi, en ole ylläpidon kanssa lainkaan samaa mieltä siitä yleisperiaatteesta, että onko nyt valittu 'yksi mokaa, ja sitten keskustelu jostain täysin laillisesta aiheesta kielletään kokonaan' -ajattelumalli se oikea keskustelukulttuurin ponnin nimenomaan Suomen kinkyskeneä ajatellen. Tokihan sellainen linjanveto epäilemättä ylläpidon moderointityömäärää vähentää BDSM-baarissa/Discord -palvelimella (joka on sinällään yksittäin ja erikseen tarkisteltuna tietysti positiivinen asia).

Terveisin,
KissMaster

kaneli:
Politiikka, uskonto ja ruokavalio ovat sellaisia aiheita millä helposti pilaa yleisen ilmapiirin. Serverillämme jatkunut vasemman ja oikean laidan vääntö oli aluksi mielestäni viihdyttävää, muttei pidemmän päälle tuntunut tuovan mitään muuta kuin vastakkainasettelua. Mielestäni ylläpidon päätös oli hyvä, koska en nää mitään järkeä omien aatteidensa alleviivaamisessa BDSM-aiheisella palvelimella. Tietty itse möläyttelen kaikkea mahdollista älytöntä paskaa mitä mieleen tulee alkaen hampurilaisten ALV-vapautuksesta, joten koetan itse jatkossa keskittyä siihen asiaan, mikä meidät kaikki on tänne tuonut.

KissMaster:
Haluaisin kysyä vielä sellaisen kysymyksen teiltä siellä ylläpidossa: Jos Suomen kinkyt eivät saa edes keskustella kinkyskenen asemaan ja tulevaisuuden kehitykseen vaikuttavista laeista ja yhteiskunnallisesta asioista nimenomaan täällä yhteisellä foorumillamme eli BDSM-baarissa ja baarin Discordissa - niin missä tätä yhteistä keskustelua sitten on teidän mielestänne mahdollista ja/tai suotavaa käydä?

Terveisin,
KissMaster

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta