Kirjoittaja Aihe: Anonymisoinnin alkeet  (Luettu 5874 kertaa)

Mr.Inathu

Anonymisoinnin alkeet
« : 04.06.2020, 15:37 »
Internetin yli lähetettävän kinkyn materiaalin kanssa kannattaa olla vähintäänkin hieman varovainen, vaikka kuinka olisi sinut itsensä ja harrastuksensa kanssa. En lähde tässä perkaamaan syitä siihen miksi, niitä löytyy täältä Baarin keskustelufoorumiltakin jo useista ketjuista, vaan keskityn ainoastaan muutamiin ja yksinkertaisimpiin perustoimenpiteisiin, joilla suojelet niin itseäsi kuin läheisiäsikin, omien tekojesi mahdollisilta epämiellyttäviltä seuraamuksilta...  C:-)

Nimimerkki:
Lienee sanomattakin selvää, että oikeaa koko nimeään ei kannata antaa ihan kenelle tahassa netissä vastaan tulevalle hyypiölle, saati sitten julkaista sellaisenaan missään, ei myöskään nimimerkkinä. Nimen käyttäminen koskettaa myös erilaisten käyttäjätunnusten luontia, avatareja ja nickkejä. Keksi mieluummin uusi nimimerkki eri palveluihin, ne voivat olla lähellä toisiaan, mutta niiden kannattaisi olla sen verran erilaisia että vaikka ihminen ne olettaa samaksi henkilöksi, niin ainakaan suoraan ne eivät merkkitasolla ole yhteneväisiä. Tällä pystyt hallitsemaan koneellista tietojesi yhdistämistä eri palveluiden välillä. Varsinkin kannattaa välttää saman nimimerkin käyttämistä sekaisin kinky- ja muissa palveluissa.

Kasvokuva ja identiteetit:
Kasvokuva sellaisenaan voi tuntua turvalliselta ei-kinkyssä palveluissa, mutta jos samoja kasvoja käytetään useissa eri palveluissa, joissa käytetään ristiin eri sähköpostiosoitteita, nickejä ja kotiympäristön valokuvia, on koneoppimisen avulla helppoa luoda varsin kattava profiili henkilöstä. Tämän jälkeen ei tarvita kuin yksi linkittävä tieto kinkypalveluiden kanssa ja kaikki tuo ei-kinkypalveluiden tieto on liitetty kinkytietoihisi. Tuo linkittävä tieto voi olla esimerkiksi valokuvien taustalla näkyvä sama harvinainen huonekalu, kasvi tai maalaus.

Sähköpostitili:
Lähes jokainen internetin viestintä- ja keskustelupalvelu edellyttää käyttäjätilin luomisen yhteydessä toimivaa sähköpostiosoitetta. Tähän ei kannata käyttää sitä työpaikan oletustiliä eikä sitä omalla nimellä ja puhelinnumerolla varustettua gmail-tiliäkään, koska sen lisäksi että ne voivat suoraan paljastaa identiteettisi, todennäköisesti käytät niitä myös muissa (ei-kinkyissäkin) palveluissa, minkä seurauksena kaikki niihin antamasi tieto on liitettävissä kinkyidentiteettisi. Tarvittaessa luo vaikka jokaiseen kinky-välineeseen liittyessäsi täysin uusi anonymisoitu sähköpostitili. Näiden luominen on ilmaista ja kestää muutaman minuutin. Sähköpostitilin asetuksissa älä anna mitään todelliseen identiteettisi liittyviä tietoja oikein vaan keksi joku suuntaa-antava arvo, jos ne ovat pakollisia tietoja ml. nimi, ikä, osoite, postinumero, koulutus, jne

Kännykkänumero:
Osa sähköpostipalveluista (esim. gmail) edellyttää olemassa olevaa kännykkänumeroa, jos haluat olla anonymiteetistäsi varmempi, käy ostamassa käteisellä R-kioskilta prepaid-sim tätä rekisteröintiä varten tai vaikka tukku simmejä, jos haluat käyttää joka palvelussa eri puhelinnumeroa. Huomioi, että osa palveluista vaatii kännykkävahvistusta aika ajoin ja käyttämättömät prepaid-simmit vanhenevat operaattorista ja liittymän tyypistä riippuen muutamassa kuukaudessa. Tarvittaessa saat luotua luottokortin avulla myös virtuaalisia sim-kortteja verkkopalveluissa, mutta nämä ovat asia erikseen ja niiden ostamiseen liittyvä luottokortin käyttö on itsessään tunnistamisen riski. Näitä kännykkänumeroita voit myös käyttää suoraan pikaviestinten numeroina esim. luodaksesi vaikkapa anonyymin Whatsapp-tilin.

Päätelaite:
Ei ole merkityksetöntä, millä päätelaitteella internet- ja mobiilipalveluita käytät. Päätelaite kertoo itsestään mahdollisesti hyvin paljon palveluiden tarjoajille ja/tai niissä mainostaville tahoille ja sama päätelaite on varsin helposti tunnistettavissa eri palveluissa. Näin ollen, jos käytät samalla kännykällä "normaaleja" palveluita kuten vaikka Facea tai luet Iltalehden sivuja ja sitten vaihdat simmin ja kirjaudut kinkypalveluun tai pikaviestimeen, on täysin mahdollista että nämä yhdistetään päätelaitteen kautta samaksi käyttäjäksi. Halutessasi olla edes yhtään varmempi asiasta, käytät kinkypalveluita niihin dedikoidulla päätelaitteella jossa ei ole edes luotuna normikäyttöösi tarkoitettuja tilejä tai profiileja. Halpiskännyköiden edellisiä versioita saa nykyään alennusmyynneistä kympeillä, joten tuokin vaihtoehto kannattaa pitää mielessä, sen sijaan että vain vahtaa prepaidin siihen vanhaan kännykkäänsä jolla olet edelliset 2 vuotta käyttänyt kaikkia mahdollisia palveluita.

Valokuvat ja videot:
Kamerat ja kännykkäkamerat lisäävät valokuviin ja videoihin exif-tietoja (googleta), jotka laajimmillaan identifioivat hyvin tarkasti käytetyn välineen SEKÄ paikan ja ajankohdan jossa kuva on otettu. Lisäksi samalla välineellä otetut normaalit kuvat on suoraan exif-tietojen pohjalta liitettävissä kinkykuviin ja täten kinkykuvien ottajan identiteetti helposti tunnistettavissa esim. Instagramiin ladatuista kuvista.

Kinkytarkoituksessa kuvattaessa voisi ajatella että ottaa vain exif-tietojen lisäämisen pois päältä, mutta tämä voi olla työlästä ja helposti unohtua, jos samalla laitteella kuitenkin haluaa kuvata myös muita kuvia, joihin exif-tiedot haluaa mukaan. Varmempaa, tosin ei yhtä helppoa, on avata jokainen kuva ennen jakamista/julkaisemista kuvankäsittelyohjelmaan ja tallentaa se uudelleen. Kuvan tallennuksen yhteydessä kannattaa valita valinta "poista exif-tiedot", näin kaikki tunnistetiedot jäävät vanhaan kuvaan ja uusi on puhdas. Samalla kun kuva kerran on jo käsiteltävänä kannattaa tehdä myös seuraavat toimenpiteet:

Kuvan/Videon resoluutio:
Nykyiset kännykät kuvaavat jo huimaavan tarkkoja kuvia, joiden yksityiskohdista jopa sormenjäljet tai iiris ovat poimittavissa. Normaalisti kukaan ei kinkytarkoituksissa tarvits näin tarkkoja kuvia, joten pienennä kuvan resoluutio sekä y- että x-akselilla alle 2000 pixeliä.

Kasvot, iho ja vaatetus:
 Rajaa, suttaa tai peitä kasvoista riittävästi anonymisoimaan itsesi mielellään kasvojen keskeltä ja yläosasta. Poista tai suttaa ihon selkeät tunnisteet, kuten arvet, tatuoinnit ja luomet.. Tähän kuvankäsittelyohjelmista löytyy hyviä välineitä esim. "leimasin" ja "laastari" -työkalut. Lisäksi arvioi kuvassa käyttämiäsi vaatteita, oletko tunnistettavissa niiden perusteella. Käytitkö esim. juuri samoja vaatteita siinä aamupäivällä julkaisemassasi Instakuvassa... Tarvittaessa suttaa, peitä tai rajaa vaatetustasi tai sen yksityiskohtia.

Kuvan/videon tausta ja heijasteet:
Tarvittaessa suttaa tai leikkaa kuvan taustasta kaikki sinut identifioivat asiat kuten auton rekisterikilpi, kodin huonekalut, maalaukset, kasvit yms. yksilölliset kohteet. Älä unohda tarkistaa kuvan heijasteita aurinkolaseissa, peileissä, ikkunoissa yms. joiden heijastuksesta varsinkin korkean resoluution kuvissa saatat olla täysin tunnistettavissa vähän kuvaa zoomaammalla.

Valmistautuminen:
Mieti valmiiksi aikoessasi kuvata, videoida tai avata camin että mitä on päälläsi, mitä haluat näyttää ja mitä et. Voit rajauksella ja kuvakulmilla rajata mitä näkyy jo ihan ilman kuvankäsittelyä. Voit valita vaatteita tai vaatekappaleita, jotka anonymisoivat sekä kasvosi että myös muita tunnistettavia ominaisuuksiasi esim. tatuoinnit. Mieti tausta, jos kuvaat kotonasi tai kotipihallasi, kannattaisiko taustaa jotenkin muokata tai ainakin siirtää jotain asioita pois näkyvistä. Voitko laittaa tausta blurrauksen päälle tai kannattaisiko mennä johonkin ihan muualle kuin kotiin kuvaamaan, johonkin sellaiseen paikkaan jota ei voida yhdistää itseesi..

Äänet:
Puheäänesi on kuin sormenjälki, se identifioi sinut, mutta myös videon taustaäänet voivat kertoa paljon sinusta ja siitä missä sijaitset. Joten mieti jo etukäteen tarvitseeko videosi ääntä lainkaan vai voitko laittaa mikrofonin jo suoraan mykistykselle ennen tallennuksen aloittamista. Editoidessasi videota, poista tarvittaessa äänet tai korvaa ne esim. musiikilla.

Tässä ei suinkaan ole kaikki, mutta karkeat perusalkeet anonymisoinnista kinkypalveluiden käytössä. Alkeet, joille ainakin omasta mielestäni kannattaisi uhrata edes ajatus tai pari ja toimia sitten oman harkintansa mukaisesti  :))

Ja eikun pervoilemaan ;)

-Mr.Inathu

Edit: typoja
« Viimeksi muokattu: 05.06.2020, 13:28 kirjoittanut Mr.Inathu »

Isrika

 • Baariruusu
 • PoVi
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 2687
 • Read the fucking manual.
 • Galleria
Vs: Anonymisoinnin alkeet
« Vastaus #1 : 05.06.2020, 06:47 »
Todella hyvä tietopaketti, kiitos!

momoi36

 • Vieras
Vs: Anonymisoinnin alkeet
« Vastaus #2 : 05.06.2020, 10:12 »
Olipa kattava paketti. Kiitos!  8)

LadySweet

 • Turun Baletti
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1418
 • I could eat you for breakfast
 • Galleria
Vs: Anonymisoinnin alkeet
« Vastaus #3 : 05.06.2020, 11:03 »
Ihana, kun joku sanoo nää asiat ääneen.

Kahlitsija

 • Kanta-asiakas
 • ***
 • Viestejä: 367
 • Dominoiva sadisti. Utelias perverssi.
 • Galleria
Vs: Anonymisoinnin alkeet
« Vastaus #4 : 05.06.2020, 11:36 »
Iso kiitos tästäkin suunnasta. Hyvin jäsennelty ja asiantuntevasti kirjoitettu artikkeli, josta on varmasti monelle iloa.

Mr.Inathu

Vs: Anonymisoinnin alkeet
« Vastaus #5 : 05.06.2020, 13:31 »
Dicklaimerinä vielä mainittakoon, että tämän artikkelin kirjoittamisen tarkoituksena ei ole ohjata kaikkia nyt anonyymeiksi, vaan jakaa tietoa, jonka pohjalta jokainen pystyy paremmin itse arvioimaan ja hallitsemaan omaa identiteettiään, ihan oman tahtonsa mukaisesti.

-Mr.I

stoge

 • PoVi
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 2954
 • Väkivalta kuuluu makuuhuoneeseen
 • Galleria
Vs: Anonymisoinnin alkeet
« Vastaus #6 : 05.06.2020, 15:10 »
f00b1k01ll3.

Virtuaalikoneet
Tietokoneella cookie yms pohjaiset tunnistamiset voi kiertää ajamalla virtuaalikonetta eri käyttöjärjestelmällä.
Samalla koko koneen voi suojata ja vaikka piilottaa niin, että ihan ketä vaan ei sitä edes löydä.

Cons : Julkinen IP koko koneella

VPN
VPN:llä tässä tarkoitetaan verkkoliikenteen kierrätystä "välikoneen kautta".

Cons : Osa palveluista ei hyväksy käyttäjäksi jos identifioidaan VPN välissä.

Etäkäyttö
Virtuaalikoneen / VPN:n voi korvata hommaamalla etäkäytettävän koneen Ugandasta.

Cons : Osa palveluista ei hyväksy käyttäjäksi jos identifioidaan etäkäyttö välissä.

Osa ylläolevista estää, käsittääkseni, siis esim. baariin rekisteröitymisen.  ;D
Ja joo, tosi venkulat osaa tän niin, että "bounssausta" ei huomaa, mutta ehkä ei ihan tän aihepiirin sisällä.

Maileista protonmail.com on aika sujuvasti käytettävä anonyymi palvelu.spleissaaja

 • Asiakas
 • **
 • Viestejä: 37
 • Lohikäärmeet lentävät vastatuuleen
 • Galleria
Vs: Anonymisoinnin alkeet
« Vastaus #7 : 06.06.2020, 11:19 »
Hyvä ja aiheellinen artikkeli, kiitos  :). Neuvot ovat ihan paikallaan kaikessa somessa, myös ilman kinky-teemaa, sillä maailmaan mahtuu kaheleita.


Dechar

Vs: Anonymisoinnin alkeet
« Vastaus #8 : 06.06.2020, 11:35 »
Lainaus
Valokuvat ja videot:
--
Kinkytarkoituksessa kuvattaessa voisi ajatella että ottaa vain exif-tietojen lisäämisen pois päältä, mutta tämä voi olla työlästä ja helposti unohtua, jos samalla laitteella kuitenkin haluaa kuvata myös muita kuvia, joihin exif-tiedot haluaa mukaan. Varmempaa, tosin ei yhtä helppoa, on avata jokainen kuva ennen jakamista/julkaisemista kuvankäsittelyohjelmaan ja tallentaa se uudelleen. Kuvan tallennuksen yhteydessä kannattaa valita valinta "poista exif-tiedot", näin kaikki tunnistetiedot jäävät vanhaan kuvaan ja uusi on puhdas.

Toinen tapa poistaa exif-tiedot, ainakin windows-ympäristössä, on avata tiedoston ominaisuudet ja siellä on välilehti, josta näkee exifin ja alalaidassa on linkki tietojen poistamiseksi. Tiedot voi valita tai poistaa kaikki. Jostain syystä eivät kuitenkaan ole katsoneet tarpeelliseksi voida tällä tavoin poistaa eräitä kameran kuvausasetuksia (f-stop, exposure time/bias, focal lenght ja max aperture). Muutokset tehdään joko kopioon tiedostosta tai itse tiedostoon.

Light

 • Kanta-asiakas
 • ***
 • Viestejä: 282
 • Kiltti tyttö
 • Galleria
Vs: Anonymisoinnin alkeet
« Vastaus #9 : 06.06.2020, 11:44 »
Kiitos näistä tiedoista, Mr. I.  :)