Kirjoittaja Aihe: Bondage ja turvallisuus  (Luettu 45094 kertaa)

Fia

 • Vieras
Vs: Bondage ja turvallisuus
« Vastaus #15 : 06.12.2020, 01:21 »
Juhani Leppäluoto, Hannu Rintamäki, Olli Vakkuri: Anatomia ja fysiologia - Rakenteesta toimintaan

^Löytyy hyvät kaavakuvat siitä, missä raajojen hermot (ja muutkin hermot) menee. Siltä pohjalta voi lähteä asiaa itselle hahmottelemaan. :-) Teos on melko hintava, että ihan ton takia en ostais, mutta löytyy mm. kaikista yliopisto- ja amk-kirjastoista että sieltäpäs lainaan ja vaikka valokopsut oleellisista sivuista.

Juuttisetä

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 2800
 • "Hyvällä tavalla vaarattoman oloinen."
 • Galleria
Vs: Bondage ja turvallisuus
« Vastaus #16 : 06.12.2020, 08:33 »
https://rope-topia.com/resources/nerve-and-circulation-problems/
https://ropestudy.com/courses/101/lessons/reducing-risk/topic/nerves/

Miltäkö se tuntuu, no miltä tuntuu kun vaikkapa rottinki osuu...riippuu hivenen siitä vastaanottajastakin. Missä se tuntuu, voisi olla aika hyvä tapa noita tökkiä iteltään....
Noita hermojuttuja löytyyy vaikkapa FetLifestä rope ryhmistä missä ihan kokemuksia miltä kenestäkin tuntunut (joo, se Rope Incident Reports ryhmä kannattaa ottaa luettavaksi), samoin googlella löytää köysisivuja joilla noista pidemmätkin jorinat.
Noi on sitten vielä silleen kirjoitettu, että siellä ei ole lääkärinkoulutukseen tähtäävää määrää informaatiota ja latinaa ja kieltäkin ymmärtää melkein peruslontoolla....

Kata

Vs: Bondage ja turvallisuus
« Vastaus #17 : 06.12.2020, 23:00 »


Tuo itsensä testaus, oli yksi ensimmäisistä asioista jotka minulle opetettiin, kun sain ensikosketuksen tähän bdsm sceneen.

Juuri tuosta käsien hermosta opetettiin minulle ensimäiseksi, että jos se on päivän puuduksissa, se voi olla viikon puuduksissa, jos se on viikon puuduksissa, se voi olla kuukausia puuduksissa, jos se on kuukausia, se voi olla vuosia. Eli tuon kädessä olevan hermon parantuminen voi kestaa useamman vuoden.
Jotta tältä välttyisi, tulee myös sidottavan testata mahdollista puutumista.
tässä yksi tärkeä ohje siis!

Sidottava painaa peukalon kynnellä etusormen päähän voimalla, sitten keskisormeen, nimettömään ja pikkusormeen jos on mahdollista ja sitten palaa takaisin nimetön, keskisormi, etusormi... tuo pitää tehdä pienin väliajoin. Mikäli sieltä häviää pieni kivun tuntemus, siitä täytyy ilmoittaa sitojalle. Tämä on yksi helposti havaittava merkki raajojen puutumisesta, mikä  sidottavan on helppo testata.


Off topic:
Tätä kannattaisi ihan jokaisen testailla ilman köysiäkin silloin tällöin. Kädet onnistuu saamaan vähitellen esim. työrasituksesta johtuen melko heikkoon happeen, kun ei tajua tunnon häviämistä pikku hiljaa. Toimivuuden ja tunnon takaisin jumppaus käsiin on pitkä prosessi.

Pera

Vs: Bondage ja turvallisuus
« Vastaus #18 : 07.12.2020, 12:24 »
Turvallisuuden suhteen ainakin minua kiinnostavat myös pieniriskisimmät jutut, joita voi tehdä rauhassa kun tässä treenailee lattialla sitomista. Tässä siis toki vahvasti järki päässä koko ajan.

LaLola

 • Uusi asiakas
 • *
 • Viestejä: 14
 • Kilttiys elämässä / Tuhmuus makkarissa
 • Galleria
Vs: Bondage ja turvallisuus
« Vastaus #19 : 08.12.2020, 14:52 »
Kiitos vastaajille! Tosi hyvä mm. tuo Juuttisedän Ropestudy-linkki, suosittelen muillekin, joilla ei ole tiedot vielä ihan hanskassa :)