Kirjoittaja Aihe: Dominointia ja alistumista  (Luettu 2144 kertaa)

Kolumnisti

 • Moderator
 • Kanta-asiakas
 • *
 • Viestejä: 363
 • Galleria
Dominointia ja alistumista
« : 22.08.2021, 14:01 »
Dominointia ja alistumista


Vallan käyttöä.
Vallan käyttöä muiden ylitse.
- Dominointi.

Muiden päätösten hyväksymistä.
Luopumista toisen hyväksi.
Antautumista vallan alle.
- alistuminen.

Yksinkertaista. Selkeää. Yksi käyttää päätösvaltaa ja toinen hyväksyy. Määritellään päätösvallan hiekkalaatikko. Ja aletaan tekemään asioita.

Alistuminen seksuaalisesti ei tarkoita ovimattona olemista. Feministiä huojentaa että moni mies on myös alistuva. Alistuminen ei tarkoita että kärsisit ongelmista tai olisit heikko. Päinvastoin moni seksuaalisesti alistumisesta kiihottuva on myös vahva persoona.

Dominointi. Vallan käyttö. Otat mitä haluat samalla kun annat toiselle sen mitä hän kaipaa. Dominointi voi kuulostaa kokemattomalle jännittävältä ja herkemmälle ja hiljaisemmalle erikoiselta. Se voi olla pelottavaa.

Vallan käytön keskiössä on keskinäinen luottamus. Tieto siitä että on olemassa joku sovittu raja, minkä rajoissa asioita tehdään. Tieto siitä että valtaa käyttävä ei lopulta riko alistuvaa valtaa käyttäessään.

Luottamuksen kautta ihmiset uskaltavat kokeilla ja mennä syvemmälle tutkimaan itseään ja asioita jotka kiihottavat ja joita ei suoraan aina uskalleta edes myöntää - itselleen tai muille.

Suuressa osassa konkreettista vallan käyttöä riskit ovat matalia. Kokemattomatkin osapuolet voivat varsin huoletta - ymmärtäessään mitä ovat tekemässä ja keskusteltuaan siitä kuinka pitkälle saa mennä - harrastaa D/s sessiointia keskenään ilman merkittävää taustaosaamista. On toki asioita, joissa pitää tietää mitä tehdään, ja sopia tarkemmin. On asioita joita on hyvä lähestyä hyvin varovasti ja verkkaisesti - jos ollenkaan. Ei kaikki ole kaikille, vaikka pornoteollisuus meille opettaakin.

Moni keskustelu D/s seksuaalisuuden ja seksin ympärillä on pelon ja epäluulojen ympäröimää. Sekä niiden osalta jotka eivät asioista tiedä tai eivät niistä ole kiinnostuneet, kuten myös osin niiden jotka harrastavat kevyempää D/s dynamiikkaa ja kaihtavat ihmisiä jotka menevät itsetutkiskelussaan syvemmälle.

Kuitenkin kuten minkä tahansa asian kanssa, D/s dynamiikan harrastamisen tarkoituksena on rikastaa ihmisten välistä seksuaalista tekemistä. Tuoda tyydytystä ja iloa. Eri osapuolille eri asioista. Alistuva voi päästää irti ja saada mielihyvän tunteita turvallisuudesta, hyväksynnästä, itsensä avaamisesta, kontrollin irti päästämisestä... lista on pitkä. Pelkkä miellyttäminen ja palvelunhalu on osalle dopamiinitriggeri. Dominoiva voi oikean partnerin kanssa luottaa siihen että voi vapautuneesti toteuttaa halujaan ilman että toisen oikeuksia loukataan. Molempia yhdistää luottamus siitä että tehdyt asiat ovat lopulta konsensuaalisia. Vaikka olisivatkin sovitusti kysymättä pakotettuja, joka on jo syvempiä D/s dynamiikan tasoja.  (CNC).

Osa ihmisistä miettii että Bdsm mieltymysten alkaminen omassa päässä tuottaa ahdistusta. Erilaisuuden tunne voi tehdä sitä. Mutta ahdistuminen siitä mikä itseä kiihottaa on turhaa. Ennemminkin kannattaa kysyä miten, kuin miksi? Tämän päivän 2021 maailmassa (Suomessa) jossa elämme ei oikeasti kovinkaan montaa ihmistä kiinnosta kenenkään sukupuolisuuntautuneisuus, suhdeikäerot tai fetissit, jos niitä ei ihan suoraan toisten naamalle pakolla tunge.

Muutamia seikkoja

Tekemisessä on riskejä jotka on hyvä tiedostaa. Vaikkakaan ei todennäköisiä, kuten kaikessa, on hyvä ymmärtää että pieniä vastoinkäymisiä saattaa tulla vastaan.

Isoimpina riskeinä on varmaankin kuten ihmissuhteissa yleensä, se ettei kemiat kohtaakkaan halutulla tavalla ja tulee pettymyksiä. Pettymykset voivat johtaa siihen että muuten hyvä partneri onkin epäsopiva ja ei vain lopulta vastaa toisen tarpeita. Jo perussuhteissa tämä on monille hankalaa ja D/s dynamiikassa jossa avoimuus on erittäin tärkeää luottamuksen takia, pettymykset voivat ottaa koville. Päättyneiden suhteiden aiheuttama mielipaha voi johtaa ylilyönteihin, kun toinen ei halua päästää irti tai kun jääkin tunteidensa kanssa yksin.

On myös mahdollista että toinen osapuoli tekee virheitä. Yleensä virheitä voidaan välttää keskustelemalla ja kommunikoimalla sekä kokemattomina niiden mahdollisesti vaarallisempien kokeilujen hitaalla yhteisopiskelulla. Kuten autoilussa, vauhtisokeus tuo mukanaan mahdollisuuden ojaan ajamiseen.

Yleisneuvona sanoisin että mikäli joku asia on sellainen ettei halua seurauksia, kannattaa olla tekemättä kokonaan.  Hyvänä esimerkkinä kasvojen lyöminen - millä tahansa tavalla, on se avokämmenellä kevyttä läpsintää tai mitä tahansa - pitää hyväksyä se ettei kukaan kykene tarkasti määrittelemään voimankäytön seurauksia. Ihoon voi tulla mustelmia, vaikkei kumpikaan niitä haluaisi, tai läpsäisy pään kääntyessä osuessaan silmäkulmaan eikä poskeen voi aiheuttaa tumman silmän. Mikäli haluaa ehdottomasti välttää kasvoalueen jälkiä, ei siihen alueeseen kannata koskea.

Kannattaa myös muistaa huumori. Shibarin harrastaja voi seota solmuissaan ja ihmistä käännellessä erilaisiin kulmiin voi sidottavasta päästä ulos pieru. Dominoiva voi olla päässään etukäteisvalmistellut hienon skenaarion joka toteutuessaan ei kuitenkaan toimi alkuunkaan. Itsensä ja toisten liian vakavasti ottaminen luo turhia paineita.

Lopulta pieni riski on se mistä eniten tuntuu olevan trendikästä keskustella. Sosiaalisen median aikakaudella elämme vapaassa mediaympäristössä missä on helppoa antaa nopeita mielipiteitä. Vallalla on ollut jo hetken trendi jossa herkästi varoitellaan ja pelotellaan ihmisistä. Eniten D/s harrastajien kesken. Monesti varoitukset ovat kuulopuheita, väärinkäsityksiä tai jopa täysin keksittyjä väitteitä, joilla parannetaan tai heikennetään jonkun osapuolen asemaa. Perinteisesti syitä varoitteluun on mustasukkaisuus, kaveripiirien suhteiden kiemurat, polyamorian ja monogamian termien ymmärtämisen vaikeus, varoittajan halu tukea omaa seuranhakuaan ja niin edespäin.

On myös toki hyvin pieni joukko ihmisiä joille perusasioiden ymmärtäminen on vaikeaa ja sosiaalinen kanssakäyminen ja sovituista asioista kiinnipitäminen on hyvin vaikeaa. Nämä yksilöt kuitenkin karsiutuvat varsin nopeasti pois ja vältät mahdolliset karikot lähtemällä uuteen D/s suhteeseen rauhassa ja kevyesti tutustumalla. Vielä en ole nähnyt pitkän D/s historiani aikana yhtäkään täysin pahaa ihmistä, sopimattomia kemioita kyllä paljon. Ja olen koittanut kyllä etsiä.

Hyvänä esimerkkinä esimerkiksi minusta itsestäni olen kuullut pahimpana välitettynä huhuna että olisin myynyt huumeita skenebileissä. Ihan jo julkisestikin kumoan tämän huhun, olen voimakkaasti laittomien päihteiden käytön vastustaja ja en niistä perusta millään lailla. Täytyy vaan arvailla mikä on ollut motiivina aikanaan tähänkin tarinaan sen kertojalla. Sitä tarina ei minulle kertonut. Että älkää tulko kaupoille. Thänks.

Kevyempänä minusta taidettiin vastikään sanoa tuntematta kolmannelle osapuolelle että olen Bad News. Se on jo coolimpi. Otin kehuna.

Mutta voit olla varma että jossain vaiheessa joku sinustakin sanoo kenties jotain mikä ei pidä paikkaansa tai on epämiellyttävä kuulla. Viisas neuvo on antaa asioiden valua mielestä kuin vesi ankan päältä. Puhetta maailmaan mahtuu aina.

Ai niin. Yksi on vielä hyvä muistaa. Elämme digitaalisessa maailmassa. Jokainen lähetetty kuva tai video on olemassa. Ja niihin kannattaa suhtautua aina samalla tavoin. Kun sellaisen tekee ja lähettää se voi myös päätyä jollekin muulle kuin on tarkoitettu. Sopikaa tallenteiden tuhoilusta kun suhteet päättyvät jos aihetta on.

Oppia ja Koppia

Tekemällä oppii. Myös lukemalla oppii. Ja videoilla. Kysymällä oppii. Kuuntelemallakin oppii.

Jos olet Dominoiva osapuoli ja esimerkiksi mietit mitä joku asia saa aikaan toiselle ihmiselle, on hyvä vinkki kokeilla sitä ensin itseensä. Siinä oppii paljon oikeasti. Pätee erityisesti kivun tuottamiseen.

Jos olet alistuva osapuoli etkä ole varma siitä onko joku juttu hyvä tai huono, kestätkö sitä, niin kannattaa kertoa. Älä koskaan feikkaa kokemusta jos et jotain ole kokeillut aiemmin.

Sidonta on porttiteoria monelle kinkyilyyn. Suositan vahvasti tarkistelemaan mihin sidonnat kannattaa laittaa. Isojen lihasten keskelle - vältä niveliä ja kaulaa. Ja ei liian tiukalle niitä köysiä.

Mutta kun olet jo täällä foorumilla niin epätietoinen laittaa vaikka tänne kysymyslangan. Tai tutkii arkistoja. Sieltä löytyy paljon tietoa.

Olen yli 20 vuotta harrastanut bdsm-toimintaa ja ollut kiinnostunut sen eri vivahteista. En yhä osaa kaikkea mukaan lukien lukea ajatuksia. Ja joka päivä opin uutta yhä!

 Turvallisia kilometrejä.


       Kirjoittaja: Occam

Mr Kinkerton

 • Helsingin akateemiset kinkyt ry
 • Kanta-asiakas
 • *
 • Viestejä: 311
 • Utelias aloittelija
 • Galleria
Vs: Dominointia ja alistumista
« Vastaus #1 : 22.08.2021, 15:49 »
Aamen. Aivan loistava kirjoitus!

orjamies

 • Porttikiellossa
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 2028
 • Etsin itseäni parenpaa seuraa
 • Galleria
Vs: Dominointia ja alistumista
« Vastaus #2 : 22.08.2021, 16:12 »
mutta entäs jos haluaa olla ovimatto ?

paaskynen

 • Asiakas
 • **
 • Viestejä: 68
 • Hiljaisuudessa voit kuulla maalin hilseilevän
 • Galleria
Vs: Dominointia ja alistumista
« Vastaus #3 : 22.08.2021, 20:24 »
Tätä tekstiä lukee mielellään. Suoraa, asiallista. Saa lukijan pohtimaan.

Hubbis

 • Vieras
Vs: Dominointia ja alistumista
« Vastaus #4 : 22.08.2021, 21:33 »
Asiapitoinen kirjoitus, kiitos.

Ms. M

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 2957
 • An' I don't give a damn 'bout my bad reputation.
 • Galleria
Vs: Dominointia ja alistumista
« Vastaus #5 : 22.08.2021, 23:02 »
Tää on HYVÄ. H-Y-V-Ä. Kiitos.

Blondewolf

Vs: Dominointia ja alistumista
« Vastaus #6 : 28.08.2021, 05:17 »
Kiva artikkeli.

Ainoa seikka mistä hieman olisin eri mieltä on miten enemmistö suhtautuu ikäerosuhteisiin. Ehkä ei suoraan naamalle tule sanomista mutta selän takana ja somessa aivan varmasti. Tietty joukko on huutamassa hyväksikäyttöä heti kun on ikäeroa tietysti vain jos mies on vanhempi. Kannattaa molempien osapuolten kyllä ymmärtää hieman varautua negatiiviseen palautteeseen. Tuntuu jopa että aggressiivisimmat argumentoijat eivät pysty edes näkemään mitään muuta motiivia kuin hyväksikäyttö tälläiselle suhteelle.

Olisi ehkä mielenkiintoista aloittaa thread asiasta ja miten pitempään ikäerosuhdetta harrastaneet ovat kokeneet palautteen vaniljamaailmasta.

Ääriesimerkkinä erään nuoren neidon kertomana joku henkilö oli tilittänyt että jopa kinkybileissä (ilmeisesti tässä tilanteessa kuvaus oli sallittua) ei olisi hyväksyttävää että että 50v mies valokuvaa noin 20v naista vaikka edes mitään sen seksuaalisempaa kuin osittainen alastomuus ollut kyseessä. Vaivautui ihan someen asti avautumaan tästä.


Fia

 • Vieras
Vs: Dominointia ja alistumista
« Vastaus #7 : 28.08.2021, 15:53 »
Olen samaa mieltä Blondewolfin kanssa. Varsinkin kun isomman ikäeron pariskunnan toinen osapuoli on nuori nainen (tarkoitan tässä nuorella ehkä alle 25-vuotiasta) ja toinen selkästi häntä vanhempi mies, sitä kyllä moralisoidaan ja asiasta väännetään paljon asiatonta vitsiä. Aihe on isohko tabu vaniljamaailmassa, mutta en usko sen olevan täysin neutraali asia kinky-skenessäkään.

Esimerkiksi voitaneen nostaa suuremman ikäeron julkkisparit. En oikeastaan koe edes tarpeelliseksi mainita tässä nimiä, sillä jokainen keksinee itsekin muutaman.

Minusta on hämmentävää ja jokseenkin vastenmielistä, että nuoren naisen ja aikuisemman miehen suhdetta julkisuudessa riepoteltaessa nuori nainen leimataan lähes poikkeuksetta pöljäksi tyttörukaksi, jota hyväksikäytetään - tai sitten sumeilemattomaksi gold diggeriksi, joka hyväksikäyttää sugar daddyä. En oikein ymmärrä mihin perustuu oletus, että aikuinen nainen, joka on riittävän vanha solmimaan suhteen omanikäisensä miehen kanssa ei voisi olla kypsä olemaan suhteessa myös itseään vanhemman miehen kanssa. Tai miksei isomman ikäeron parin välillä voisi vallita aito kiintymys ja rakkaus? Miksi kyseessä automaattisesti olisi hyväksikäyttö - kumpaankaan suuntaan?