Kirjoittaja Aihe: Uutta tietoa: Vähemmistöstressi uhka terveydelle  (Luettu 8042 kertaa)

Pasoleati

  • Vieras
Vs: Uutta tietoa: Vähemmistöstressi uhka terveydelle
« Vastaus #30 : 22.09.2021, 16:01 »
Missähän ammatissa kinkyys on laillinen irtisanomisperuste?

Kinkykundi

Vs: Uutta tietoa: Vähemmistöstressi uhka terveydelle
« Vastaus #31 : 22.09.2021, 17:05 »
Missähän ammatissa kinkyys on laillinen irtisanomisperuste?

Minkä tahansa riittävän suuren firman riittävän iso dirika. De jure se sinänsä ei ole, mutta de facto kylläkin, kun johtokunnan luottamus on menetetty.

Sitten kun mennään vaikkapa jenkkilään (missä irtisanomissuoja ei ole edes Suomen, saati sitten keski-Euroopan tasolla), missä cancel-kulttuuri hankkii ihmisille potkuja milloin minkäkin syyn takia.

Pohja

Vs: Uutta tietoa: Vähemmistöstressi uhka terveydelle
« Vastaus #32 : 24.09.2021, 04:28 »
Vähemmistöstressi vaikuttaa salakavalasti jatkuvasti ihmisen henkiseen ja fyysiseen terveyteen. Tämä tutkimus koskee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, ja sitä voi varmasti soveltaa myös kinkyyteen vähemmistökokemuksena.

Kroonisen stressin takia vähemmistöille olisi erityisen tärkeää tulla hyväksytyksi edes jossain yhteisössä sellaisina kuin ovat. Tämä koskee myös kinky-yhteisöä ja siinä solmittavia sessio- ja ihmissuhteita. Toisen ihmisen tulkinta omasta itsestään on hänelle totta. Sitä pitää kunnioittaa. Torjutuksi tuleminen pahentaa vähemmistöstressiä, sen sijaan ihmisen oman tulkinnan hyväksyminen vahvistaa.

Tässä lyhyt sitaatti linkin takana olevasta Onni Jaskarin ja Anna Keski-Rahkosen artikkelista:

"Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt (HLBTIQ-ihmiset) altistuvat ylimääräiselle krooniselle stressille vähemmistöasemansa takia. Stressiä lisäävät sekä syrjinnän kokemukset että niiden aiheuttama pelko, häpeä ja salaaminen. Vähemmistöstressi ei ainoastaan lisää mielenterveys- ja päihdeongelmien riskiä vaan on myös fyysisten sairauksien riskitekijä. Erityinen riski on itsetuhoisuus. HLBTIQ-ihmisten terveyttä voidaan parantaa vähemmistöstressin juurisyihin vaikuttamalla sekä heidän resilienssiään ja psyykkisiä voimavarojaan kehittämällä."


https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2021/17/duo16384

Kaiken yllämainitun kokeneena voin vain allekirjoittaa nuo todeksi. Kun ei voi toteuttaa itseään, eikä edes samankaltaisten kanssa tule toimeen, on sitä joskus halunnut jopa tappaa itsensä.