Kirjoittaja Aihe: älä alistu- kamppanja  (Luettu 13133 kertaa)

kuuliainen

 • Vieras
Vs: älä alistu- kamppanja
« Vastaus #15 : 24.03.2011, 18:06 »
Kirkko ei merkitykseltään nyt ole juuri metsästysseuraa kummempi putiikki nykyaikaisessa yhteiskunnassa ja siksi on aivan heidän oma asiansa mitä homoista tai muusta maailmanmenosta tuumaavat. Kirkkoon kuuluminen on vapaaehtoista ja jos meno ai miellytä, niin kirkkoon kuuluvien on sitä muutettava sisältäpäin.

Lapsia en missään nimessä alistaisi tunnustukselliselle uskonnonopetukselle oli vanhempien uskonnollisuus mitä hyvänsä - se tehtävä ei ole koululaitoksen asia vaan kirkolle kuuluva.
Oma jälkikasvu valitsi ylä-asteella omasta halustaan ET:n ja sen mitä oppikirjaa vilkuilin niin vaikutti varsin asialliselta materiaalilta - soveltuisi kaikille uskonnon tuputuksen sijaan.

- Kirkko ja valtio erotettava. Parisuhde on oikeudellinen asia. Kirkko voi halutessaan siunailla liittoja sen mitä lystää.
- Kirkolta verotusoikeus pois. Uskomatonta, että valtion verotustoimi kerää rahaa kirkolle !
- Uskonto pois koulusta, opettakoot kirkko jäseniään.

MarkoT

Vs: älä alistu- kamppanja
« Vastaus #16 : 24.03.2011, 18:58 »
Suvaitsevuutta.

Olisi tämä maailma tylsä jos kaikki olisimme samaamieltä asioista, mutta jokaisen pitäisi saada olla oma itsensä sellaisenaan kun haluaa olla.

Hasse.W

 • Vieras
Vs: älä alistu- kamppanja
« Vastaus #17 : 25.03.2011, 14:27 »
Kampanjassa ihmetyttää että kirkko on kyllä kärkäs tuomitsemaan muiden toimitaan.
Mutta suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä/salailua löytyi kun kyse oli ”saarnamiesten sekaantumista lapsiin”.
Kuten tapahtui vähän aikaa sitten.
 Kirkolta ja sen jäseniltä kyllä löytyy ymmärrystä poikkeavaankin seksin suhteen kun tekijän asema on tarpeeksi korkea.

Ps.  Katollinen kirkko on kokonaan oma lukunsa.  :'( :'( :'(


minks

 • Vieras
Vs: älä alistu- kamppanja
« Vastaus #18 : 25.03.2011, 15:34 »
Tarinoita on monenmoisia, käskyjäkin on monenmoisia.
Raamatussakin on monenmoista.
http://www.youtube.com/watch?v=IY1XRCeqJ-s

Lady Whip

 • Turun Baletti
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 3433
 • Sadistinen Gfe-Domina
 • Galleria
Vs: älä alistu- kamppanja
« Vastaus #19 : 25.03.2011, 18:34 »
Tämä on saanut liian suuret mittasuhteet ja paisunut sellaisiin mittoihin, mikä ei ole ollut tarkoitus.
Koko juttuhan lähti liikkeelle erään nuoren henkilökohtaisesta todistuksesta.

Näin Sro:n sivuilla tästä asiasta:

"Älä alistu! -kampanja piti vähemmistön vähemmistön puolta"

"Nuotta-nuortenmedian Älä alistu! -kampanjaviikko on herättänyt paljon tunteita. Monet ovat tulkinneet sen vihakampanjaksi ja hyökkäykseksi homoseksuaaleja vastaan. Kampanjan tarkoituksena ei ole ollut syyllistää ketään homoseksuaalisesta taipumuksesta. Pyrimme tukemaan niitä, jotka kamppailevat samanlaisten kysymysten kanssa kuin nuortenmedia Nuotan videolla esiintyvä Anni. Tähän täytyy jo sananvapaudenkin vuoksi olla oikeus.

Maassamme on paljon ihmisiä, jotka vakaumuksensa vuoksi pitävät kiinni siitä, että seksi on miehen ja vaimon suhteeseen kuuluva asia. On myös paljon niitä, jotka kamppailevat seksuaalisen rikkinäisyyden kanssa ja etsivät tukea vakaumuksensa mukaiseen elämään. Ja lopulta jokainen ihminen on myös seksuaalisuuden alueella haavoittunut ja keskeneräinen.

Älä alistu! -kampanja on sisällöltään sopusoinnussa kirkolliskokouksen perustevaliokunnan mietinnön kanssa, jossa annetaan tuki Annin kaltaisten kamppailulle. Mietinnössä sanotaan: ”…Osa (homoseksuaaleista) pitää oikeana elää pidättyvyydessä. Jotkut tahtovat pyrkiä vapaaehtoisen terapian ja sitoutuneen vertaistuen avulla sisäiseen muutosprosessiin. Tärkeää on, että ketään ei leimata eikä eristetä, vaan jokaisen oikeutta toimia omantuntonsa pohjalta kunnioitetaan” (Perustevaliokunnan mietintö 4/ 2010). Asiasta puhutaan myös piispainkokouksen selonteossa Parisuhdelain seuraukset kirkossa (10.2.2010, sivut 129-130).

Nuoret saivat pitkälti itse toteuttamansa kampanjan kautta kuuluville oman äänensä. Kampanja sai kuitenkin odottamattoman paljon valtakunnallista julkisuutta. Annin kertomus omasta elämästään saavutti yli 90 000 suomalaista Nuotan YouTube -kanavalla. Nuotan sivuilla on vieraillut yli 150 000 kävijää torstaina 24.3. teemaviikon kääntyessä loppupuolelle.

Kampanjan saama kritiikki kuitenkin osoitti, että yhteiskunnassamme ja kirkossamme ei olla valmiita käymään tämänkaltaista keskustelua. Olemme surullisia kampanjan ja siitä mediassa syntyneiden tulkintojen aiheuttamasta mielipahasta ja kirkosta eroamisista. Järjestöissämme kunnioitamme myös eri tavalla ajattelevia ja toivotamme kaikki tervetulleiksi mukaan toimintaamme.

Raamatun sanoma on ajankohtainen tänäkin päivänä, koska Jumala haluaa jokaiselle parasta. Uskomme Raamatun luomiskertomukseen perustuvaan ihmiskäsitykseen. Tahdomme rohkaista nuoria luottamaan Raamatun sanaan ja evankeliumiin.

Perehdymme laajaan palautteeseen voidaksemme arvioida, miten kampanjan keskeiset viestit tulivat ymmärretyiksi. Nuotta jatkaa edelleen työtään kristillisenä nuortenmediana, jota tekevät nuoret itse."Lähde: http://www.sro.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=1539:aelae-alistu-kampanja-heraetti-tunteita&catid=51:uutiset

edit: lisätty linkki alkuperäiseen uutiseen

« Viimeksi muokattu: 25.03.2011, 20:22 kirjoittanut Hermes »

submit

 • Vieras
Vs: älä alistu- kamppanja
« Vastaus #20 : 25.03.2011, 19:40 »
Mielestäni on hyvä että keskustelu paisui, vaikka vähän överiksikin. Jatkuva hissuttelukaan ei ole hyvästä. Ehkä moni veti herneen nokkaan siitä, että saattoi tulla käsitys, että ko. videossa homoseksuaalisuus/biseksuaalisuus olisi rinnastettu siihen, että "murhamiehetkin voivat parantua" tms. En muista sanamuotoja tarkkaan.

Minusta se aiemmin mainitsemani Jenny Kangasvuon blogikirjoitus on erinomainen. Siinä todetaan muun muassa, että seksuaalisuus on muuntuvaista, johtuipa muutos sitten henkilön mielestä mistä tahansa.

Lady Whip

 • Turun Baletti
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 3433
 • Sadistinen Gfe-Domina
 • Galleria
Vs: älä alistu- kamppanja
« Vastaus #21 : 25.03.2011, 19:58 »

Kun ylipäätään puhutaan seksuaalisuudesta, haluaisin nähdä sen niin että korostetaan seksuaalisuuden suuntautuneisuutta henkilösidonnaiseksi eikä sukupuolisidonnaiseksi.

submit

 • Vieras
Vs: älä alistu- kamppanja
« Vastaus #22 : 25.03.2011, 20:05 »
Lady Whip, totta kai niin on parasta ja oikein. Se vaan on totuus, että yhteiskunnassamme on paljon ihmisiä joille on vielä hyvinkin vaikea suhtautua kaikkeen erilaiseen, varsinkin kun se liittyy seksuaalisuuteen.

Kun puhutaan seksuaalisuudesta, haluaisin nähdä sen niin, että korostetaan rakkautta ;)
 - tosin en tarkoita että seksissä ilman rakkautta olisi jotain väärää.

subula

 • Vieras
Vs: älä alistu- kamppanja
« Vastaus #23 : 11.04.2011, 11:22 »
Mulla tää kampanja tulee jo ulos korvista. Koulussani on paljon homoja ja lesboja (ja ainakin yksi kinky) :D joten saan kuulla tästä lähes tulkoon koko ajan. Mutta enimmäkseen tästä asiasta keskustelevat ja vouhkaavat heteroystäväni.
Minusta jokaisella on oikeus olla sitä mieltä mitä on ja sanoa se, myös tuo Anni (ja hänen takana olevat). Suomessahan on sananvapauslaki ja sen pitäisi koskea kaikkia. Olen ympäristössäni aistinnut jonkin verran jopa uskontofobiaa eli jos sanot sanallakin jotakin hyvää uskonnoista, hengellisyydestä (en siis tarkoita kristillistä kirkkoa ainoastaan) niin sinut leimataan homofoobikoksi. Anteeksi nyt vaan tää avautuminen, ei ollut syytös sitten ketään kohtaan. :)

Onneksi ulkona harmaa päivä!

submit

 • Vieras
Vs: älä alistu- kamppanja
« Vastaus #24 : 11.04.2011, 11:49 »
Mua ärsyttää kaikenlaiset yhden liikkeen kiihkoilijat, vaikka josku tulee itsekin sorruttua ;)

Mä toivoisin suvaitsevaisuutta kaikille osapuolille. Joillekin kaikki uskontoihin liittyvä  ja hengellisyys on kuin punainen vaate. Omassa perheessäni ja muussa lähipiirissäni on ollut kaikkea väliltä ateisti - agnostikko - vapaiden suuntien kristitty - lestadiolainen -  unitaariuniversalisti - vapaa-ajattelija - kd:n ehdokas jne ja hyvin on toimeen tultu.

subula

 • Vieras
Vs: älä alistu- kamppanja
« Vastaus #25 : 12.04.2011, 11:21 »
Hyvä esimerkki on perheeni tästä suvaitsevuudesta. Molemmat ovat vahvasti kirkossa sisällä ja edustavat KD:tä mutta eivät niele kaikkia heidän arvojaan. Mutta loistavasti tulen toimeen heidänKIN kanssa. :)  Juu submit on oikeassa, monille uskonto on kuin punainen vaate. Joku uskoo toinen ryyppää, yksi ottaa piiskaa kolmas kulkee huivi päässä. Hih.
Ei nyt näköjään heti aamulla suju tämä kirjoittaminen :D

keke

Vs: älä alistu- kamppanja
« Vastaus #26 : 29.04.2011, 14:11 »
On ne tällaiset "Älä alistu-kampanjat" todella vastenmielisiä. Kyse taitaa olla jonkinlaisesta uusmoralismista? Enkä se enteilee paluuta iloisen 70-luvun alkupuolelle, jolloin seksilehtiin ilmestyivät mustat pläntit sukuelinten päälle.

Pahinta minusta on, että tällaiset moraalinvarjelukampanjat ovat leviämässä kaikkeen ns. erilaiseen tapaan nauttia omasta seksuaalisuudestaan, myös kinkyyn maailmaan. Meidät kinkyt halutaan rajata marginaaliryhmänä näkymättömiin.

Tämän olen ihan omakohtaisesti kokenut. En muista kuinka monta vuotta olen ollut Suomi24:n rekisteröitynyt ja olen ollut Kinky Baarin vakkari, jopa aikoja sitten olen kruununkin päähäni siellä saanut. Minulla oli siellä monta vuotta sensorien hyväksymä profiili, joka oli varmaan joillekin teistäkin tuttu. Joitakin kuukausia sitten se kuitenkin bannattiin sopimattomana. Samoin kävi vanhalle treffi-ilmollenikin kuukausi sitten. Sekin oli kauan sitten sensorien hyväksymä ja oli pitkään julkinen.

Ihan samaan törmäsin CCDate.net:ssä. Pistin sinne talvella treffi-ilmon, jossa rehellisesti kerroin itsestäni. Se hyväksyttiin ja se johti moniin ihan asiallisiin keskusteluihin ihmisten kanssa. Vaikutti ihan hyvältä kanavalta tutustua ihmisiin. Otin ja tarkastelin profiiliani kriittisesti ja muokkasin sitä kielellisesti sujuvammaksi ilman, että muutin sen varsinaista sisältö tai elementtejä. Tämä stilisoitu profiili bannattiin asiattomana. Oma profiilini täällä on suurin piirtein sama, loppukaneettia lukuun ottamatta kuin bannattu profiilini CCdate.net:ssä

Niin, minusta "Älä alistu - kampanja" jatkuu ja on tunkeutunut myös sosiaaliseen mediaan.

Ovatko muut joutuneet "Älä alistu - kampanjan" uhreiksi?