Kirjoittaja Aihe: Suomi ottaa takapakkia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtelussa  (Luettu 794 kertaa)

fido

Yle: Kulttuurivieras Kirsi Marie Liimatainen katsoo, että tasa-arvo on tulilinjalla, kun seksuaalisesta suuntautumisesta puhutaan ideologisena valintana.

https://yle.fi/uutiset/3-12580857


Blondewolf

Jaa-a koko artikkelin luettuani en tiedä miksi kyseinen henkilö on sitä mieltä että että jossain seksuaalisesta suuntautumisesta ilmeisesti jonkun toimesta puhutaan ideologisena valintana ja mihinkä ideologiaan tässä viitataan. Käsittääkseni poliittiset lesbot ovat ainoa joukko jotka ovat ideologisesti suuntautuneita ja he puhuvat suuntautumisesta ideologisena valintana. Vanhoillisemmat uskonnolliset organisaatiot pitävät parisuhdepäätöstä ideologisena tai oikeastaan uskonnollisena päätöksenä mutta heillekkin tuntuu riittävän se vaatimuksena eikä tarvi olla oikein seksuaalisesti suuntautunut kunhan pidättäytyy suuntautumisen noudattamisesta.

Epäselväksi jää myös miksi tasa-arvo on "tulilinjalla" tämän puhumisen seurauksena. Mutta vasemmiston ja setan tulkinta nykypäivänä tuntuu olevan että he ilmoittavat mitä tasa-arvo on ja mitkä käyttäytymissäännöt ovat ja niistä keskustelu on tasa-arvon vastaista. Näitäkään sääntöjä ei suoraan ilmaista jotta niitä voidaan kokoajan muuttaa lennosta.

Muutenhan koko artikkeli on intersektionaalista gender-ideologialla täytettyä itseylistystä. Ilmeisesti hän ei itse käännyt naista 4 vuoden jahtaamisella  parisuhteeseen. Melko problemaattista. Mitäköhän hän olisi sanonut jos mies olisi jahdannut häntä 4 vuotta... jaa niin myöhemmin hän kertookin kuinka epämielyttäviä lähestymiset olivat jotka hän tulkitsi käännyttämiseksi. Täytynee tulkita että hänen näkökantansa on että jos onnistuu se ei ole käännyttämistä tai vaihtoehtoisesti naiset tai ehkä vain lesbot saavat tehdä mitä haluavat.

Asiasta olisi voinut tehdä kohtuullisen elämänkerran vanhemman ikäluokan lesbon elämäntarinasta kun sen sijaan siitä tehtiin aktivismi tarkoituksessa ylistävä uhritarina missä heterot samaan aikaan tekevät tyhmiä kysymyksiä ja ylläpitävät vaikenemisen kulttuuria.

Mitä tulee Liimataisen omiin havaintoihin elokuvista ja mainostuksesta niin ehkä ne pitivät paikkaansa joskus 90-luvulla mutta kyllä tutkimukset selkeästi osoittavat että tällä hetkellä kaikenlaisilla vähemmistöillä on selkeä yliedustus länsimaissa sekä elokuvissa, mainostuksessa ja melkein missä vaan. Kyseenalaistaisin kyllä voimakkaasti tulisiko yritysten mainostaa ideologian perusteella vai ostavien markkinasegmenttien mutta Liimatainen ja YLE on varmaan eri mieltä tästä asiasta kanssani.

Onkohan tää kommentti nyt sitä anti-gender puhetta mistä en ole ennen kuullutkaan. Täytyy tutustua.