Kirjoittaja Aihe: BDSM ja esitys -työpaja 4. - 5. 3. 2023 Helsingissä  (Luettu 925 kertaa)

playdater

Työpaja esittelee BDSM-tekniikoita esittävän taiteen harrastajille ja ammattilaisille sekä esittävän taiteen tekniikoita BDSM-harrastajille. BDSM on yhdistelmä sanoista bondage ja sadomasochism.

BDSM-harrastajille työpaja antaa nykytanssin, nykyteatterin ja esitystaiteen tekniikoita sessioiden syventämiseen sekä halukkaille välineitä kuinka muuntaa yksityiset sessiot julkisiksi esityksiksi. Tässä työskentelyssä nykytanssin välineitä käytetään kosketuksen, kehollisuuden ja moniaistisen kontaktin syventämiseksi. Nykyteatterin tekniikoita käytetään syventämään ymmärrystä rooleista ja niihin aina liittyvästä esityksellisyydestä. Esitystaiteen keinoja tuodaan sukeltamaan syvemmälle BDSM-sessioihin keskeisesti liittyvään rituaalisuuteen.

Esittävän taiteen harrastajille, opiskelijoille ja ammattilaisille työpaja tutustuttaa BDSM-kulttuurin käsitteisiin ja tekniikkoihin. BDSM-tekniikat laajentavat käsitystä kehotekniikoista, konkretisoivat vallan ja hierarkioiden kehollistumista ja antavat keinoja sukeltaa syvälle normatiivisuuden tuolle puolen. Yhtenä keskeisenä työpajan antina on suostumuksen käsitteen moninainen ymmärtäminen ja siihen liittyvät käytännöt, jotka antavat tärkeitä työkaluja mm. yleisön ottamiseen osaksi esitystä eettisesti kestävällä tavalla.

Suostumuksen kysymyksistä neuvotellaan aktiivisesti koko työpajan ajan. Tähän liittyy myös kysymys alastomuudesta. Sen määrän tai läsnäolon työpajassa määrittelevät työpajan osallistujat. Jokainen osallistuja määrittelee itse rajansa.

KEILLE: Työpaja on suunnattu kaikille, mutta aiempi kokemus joko esittävistä taiteista tai BDSM-kulttuurista ja/tai seksipositiivisesta kulttuurista on toivottavaa. Mikäli sinulla ei ole kumpaakaan, lähetä ennen ilmoittautumistasi lyhyt motivaatiokirje osoitteeseen office at centerforeverything piste com

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSU: Molemmat tapahtuvat suoraan Kaiken keskuksen verkkokaupassa osoitteessa

https://holvi.com/shop/everything/product/55029e0acd8bb6aee45501e64979407f/?fbclid=IwAR0KlSsQHJALb51o1YerNWfm_tLeRGmtSbTS0Dr1y_79_iuObngCPcliamc

(Mikäli sinun täytyy peruuttaa ilmoittautumisesi: Voit perua viimeistään kuukautta ennen työpajaa, jolloin saat 50 % maksustasi takaisin. Jos peruutat tätä myöhemmin, menetät koko maksusi. Voit myös hankkia toisen tilallesi työpajaan, mutta myös heidän tulee täyttää yllämainitut reunaehdot.)

HINTA: 60 €

Mikäli hinta aiheuttaa sinulle ylitsepääsemättömän esteen, mutta haluaisit osallistua, lähetä myös siitä viesti yllämainittuun osoitteeseen. Samasta osoitteesta voit myös kysyä mitä tahansa muuta työpajaan liittyvää.

AIKA JA PAIKKA: 4. – 5. 3. 2023 klo 10 – 17.00

Eskus – Esitystaiteen keskus, Puhdistamo (rakennus nro 6) 2. krs. Virallinen osoite: Kaasutehtaankatu 1/33, Helsinki.

OPETTAJA: Samee Haapa on muunsukupuolinen näyttelijä FIA, tanssija, esitystaiteilija, antropologi ja dj. Hänen ensimmäinen kosketuksensa BDSM-kulttuuriin ja seksipositiiviseen liikkeeseen tapahtui Berliinin xPlore -tapahtumassa vuonna 2007. Esittävän taiteen alueella hän on tuottanut, ohjannut ja esiintynyt 20 vuoden ajan sekä instituutioissa että vapaalla kentällä Suomessa ja kansainvälisesti. Hän tekee parhaillaan taiteellista väitöskirjaa Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun aiheenaan immersiiviset esitykset ja peliesitykset. Hän on Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja.

www.kaikenkesk.us

MUUTAMA ERITYINEN HUOMIO

Työpaja toteuttaa turvallisemman tilan periaatteita. Tämä tarkoittaa kunnioitusta kaikkia sukupuolia, seksuaalisuuksia, taustoja, kehoja ja kyvykkyyksiä kohtaan. Rasistinen, seksistinen, homofobinen, transfobinen tai muulla tavoin syrjivä käyttäytyminen ei ole sallittua.

Eskuksen tilat ovat saavutettavissa pyörätuolilla.