Kirjoittaja Aihe: D vai s?  (Luettu 2165 kertaa)

Kolumnisti

  • Moderator
  • Kanta-asiakas
  • *
  • Viestejä: 372
  • Galleria
D vai s?
« : 26.02.2023, 10:52 »
D vai s?


Tämä on varmaan perustavanlaatuisin kysymys, kun lähdetään miettimään omaa identiteettiä. Johonkin päin se neula nyt vaan kallistuu enemmän, kuulemma siinä vaa'an keskivaiheilla on semmoinen hämmentävä alue joka on nimetty switchiksi, ja vaakojakin voi olla kuppiin asetettavien tyyppien mukaan useita.

Ja tässä lienee se haaste, kun hoksaa että eri tyyppien kanssa voi olla täysin eri vaaka käytössä. Jotkut menee keittiövaa'alla, jotkut tarvii henkilövaa'an ja jotkut saavat toivomiaan tuloksia vasta karjavaa'alla.

Itse tykkään käyttää alistuvien kohdalla termejä alistuva ja alistettava; siinä missä alistuva saa enemmän kiksinsä siitä antautumisen tunteesta, alistettava taas tarvitsee sen että otetaan hyvin konkreettinen yliote joko näennäisestä tai todellisesta vastustelusta huolimatta. Saman käsitteen voi helposti kääntää myös toisinpäin, toiset dominoivat saavat enemmän irti siitä että alistuva antaa vallan heille, kun taas toiset syttyvät vasta kun pistetään vastaan vaihtelevalla intensitettillä.

Asian ymmärtäminen on ihan tavoittelemisen arvoinen asia siksi, että mielestäni kompromissejä ei asian suhteen kannata tehdä. Jos jommankumman tai molempien tapa alistua tai alistaa on juuri siinä suhteessa keskenään yhteensopimaton, niin kokemus jää kaikille mitäänsanomattomaksi, tai jos erot ovat tarpeeksi suuret niin voi syntyä suuriakin vahinkoja.

Eritoten ensiaskeleita suosittelisin ottamaan pehmeästä päädystä aloittaen, koventaa voi aina. Jos taas lyö kovastikin yli niin voi syntyä inhottavia henkisiä tai fyysisiäkin vaurioita, ja erimielisyyksien selvittäminen on vaikeaa jos vain vahinkoa kärsinyt osapuoli on poistunut mukavuusalueeltaan. Harmillisen usein kun huonot kokemukset kummittelevat pitkäänkin mielessä ja voivat vaikeuttaa muutoin itselle tärkeän ja rakkaan seksuaalisuuden osa-alueen toteuttamista.

Ääritapauksissa voi koko seksuaalisuuden toteuttaminen kriisiytyä pitkiksi ajoiksi ja vaatia hyvin laajaa hoitoa edes vaurioiden korjaamiseksi, saati että pystyisi seksuaalisuudestaan nauttimaan vapautuneesti.

Kuten aina, turvallisten ja nautinnollisten leikkien puolesta:


balthazar
Varakolumnisti
#19