Kirjoittaja Aihe: Alioikeuksia ja Yli-ihmisiä  (Luettu 2017 kertaa)

Kolumnisti

  • Moderator
  • Kanta-asiakas
  • *
  • Viestejä: 372
  • Galleria
Alioikeuksia ja Yli-ihmisiä
« : 03.11.2023, 11:01 »
Alioikeuksia ja Yli-ihmisiä


Olen viimeaikoina miettinyt ihmisluonnetta.

Ihmisellä on taipumus nähdä asiat peilistä itselleen edullisina. Kunnes tapahtuu mullistus ja peilin kuva vääntyy nupit kaakkoon asteikolle toiseen laitaan. Tällöin koettujen kokemuksien luonne muuttuu ja hyväkin voi muuttua huonoksi.

Annan esimerkin.

Kahden henkilön sessioissa keskenään, voi tapahtua moniakin ääripään asioita, ilman että se tuntuu rajojen ylitykseltä tai ilman että se aiheuttaa negatiivisen kokemusreaktion.
Kuitenkin jos myöhemmin toinen henkilöistä samassa yhteydessä rikkoo asetettuja rajoja - vaikkapa perustuen aiemmin sovittuun joka ei enää ole voimassa - niin rajojen ylitys voi muuttaa aiemmatkin samanlaiset kokemukset huonoiksi. Ihmisen mieli muuttaa asioita ja yhdistää samankaltaiset asiat keskenään.
Eli jos alat hyväksikäyttää bdsm suhteen loppumetreillä toista, voi koko suhteesta jäädä hyväksikäyttösuhteen tuntu.Olen myös miettinyt ihmisten välisen keskinäisen sopimisen ja oikeuskäytännön suhdetta toisiinsa.
Toki näin Bdsm-harrastajana sitä kulkee hienoa linjaa sen välillä mikä on hyväksyttävää yleisellä tasolla ja mitä kaksi ihmistä keskenään tekee privaatisti. En itse edes haluaisi oikeuskäytäntöön muutoksia, joiden pohjalta esimerkiksi valtasuhdeasetelmat vaikuttaisivat siihen, mitä oikeuslaitokset päättävät ihmisten keskinäisen sopimisen ylitse. Vaikka tällainen muutos voisi olla itselleni edullinen, sen väärinkäyttömahdollisuudet olisivat liian laajat.
Jos Bdsm-valtasuhteita alettaisiin määrittämään oikeusmielessä päteviksi olisi jokainen parisuhderaiskaus ja pahoinpitely jatkossa harrastetoimintaa.’Maassa maan tavalla.’ - on vanha sanonta. Se on johdettu Pyhän Ambrosiuksen tarinasta 300-luvun Milanosta. ’When in Rome - do as the Romans do.’
Suomessa maan tapa on ollut hyväksyä se mitä oikeusjärjestelmä toteaa. On myös kannettu vastuuta vetäytymällä tehtävistä joissa vaaditaan nuhteettomuutta tai joissa edustetaan itsensä lisäksi vahvasti työnantajaa vastuuroolissa.
Jos saat tuomion oikeudesta se ei ole enää mielipidekysymys. Se on fakta. Jos tuomiosta ei valita ja se jää voimaan on se myös pysyvä fakta.
Olen huomannut että 2023 on olemassa ilmeisiä yli-ihmisiä jotka eivät kanna vastuuta, tai hyväksy alioikeuden päätöksiä tuomionluvusta huolimatta.
Se liittyykö saatu tuomio suoraan henkilön työssä tehtyihin työtehtäviin ei ole relevanttia. HS Päätoimittaja Kaius Niemi ei aja työkseen autoa mutta erosi kun jäi kiinni rattijuopumuksesta.
Ennenkuulumatonta on myös kirjoittaa julkisia uhria syyllistäviä tekstejä tuomionluvun jälkeen ja vääristellä tuomionannon keskeisiä kohtia toisenlaisiksi kuin ne tosiasiallisesti ovat.Mietin myös semantiikkaa.

Terrorismin rahoittaminen ei ole terrorismirikos, vaan talousrikos. Ei pidä siis kutsua terrorismin rahoittajaa terroristiksi vaan talousrikolliseksi.
Jos ajat toisen yli autolla et suinkaan ole pahoinpitelijä tai syyllisty tappoon, vaan törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Olet siis liikennerikollinen.
Jos kuvaat alastonta nukkuvaa ihmistä seksin jälkeen ilman lupaa ja tallennat itsellesi siitä tallenteen et ole seksuaalirikollinen vaan olet rikkonut lakia kotirauhan rikkomisesta. Olet vain perusrikollinen.Kun normaalisti yhtiöissä vaihtuu toimitusjohtaja, aloittaa uusi toimitusjohtaja tehtävässään heti nimeämisen jälkeen. Vanha toimitusjohtaja ei yleensä eroamisensa jälkeen viesti tällä tittelillä organisaationsa sisällä.
Yleensä vastuuta kannetaan luopumalla hallitus- ja edustustehtävistä näkyviltä paikoilta. Kaikki eivät näin kuitenkaan kykene toimimaan.
Kaikkien esihenkilöt eivät toki jaa voimakkaasti myös vapaa-ajanharrastuksia alaistensa kanssa. Se voi olla iso syy vaakakupissa kun pitäisi tehdä niitä vaikeampia päätöksiä.Tällaisia yleisiä ajatuksia ajattelen. Niillä voi olla yhteyttä viimeaikaisiin tapahtumiin tai sitten ei. Luultavasti kaikki yhteys on kuitenkin yhteensattumaa ja vain lukijan omassa päässä.- Occam -

Aallot

Vs: Alioikeuksia ja Yli-ihmisiä
« Vastaus #1 : 06.11.2023, 09:35 »
Yleisen mielipiteen manipulointi on harvinainen kyky, joka vaatii älykkyyttä, dialektiikkaa ja joissain tapauksissa myös täydellistä arvokkuuden puutetta. tällaisissa tilanteissa arvokkuus jää usein taka-alalle. Kyseessä on tilanne, jossa kaikki muu, kuten uskottavuus, taidot, julkisuus ja sosiaaliset piirit, on jo menetetty. Miksi siinä vaiheessa enää vaivautuisi pitämään kiinni omasta arvokkuudestaan.

Erittäin hyvä esimerkki tästä on Sexpon Paalanen. Nyt kun mielikuva seksuaalisen etiikan asiantuntijasta ja hyväksikäytön uhrien oikeuden puolustajasta on kadonnut lopullisesti, yrittää hän selkeästi jälleenrakentaa persoonaansa liehitelläkseen uutta yleisöä. Voisiko hänestä tulla nyt kaikkien seksuaalisesta väärinkäytöksestä perusteettomasti syytettyjen miesten oikeuksien puolustaja? Viallisen oikeusjärjestelmän uhri. Oikeusjärjestelmän, joka ei tunnista bdsm-käytäntöjä, vaikka ne olisivat täysin laillisia? Yrittämisestä ei ainakaan voida epätoivoista miestä syyttää.

Eivätkä kaikki pysty näkemään tällaisen pelailun läpi, jonka lisäksi uudet kätyrit ruokkivat väistämättä hänen sanojaan, koska hän antaa heille toivoa, hän antaa teille uskottavuutta, hän näkee heidät.
Mutta se on ok, sairaat ovat pitäneet ihmerohtojen kauppaajista jo kauan ennen kuin blogspot oli paikka väärin tuomittujen seksuaalirikollisten houkutteluun.
Luulen että syyttävä sormi osoittaa väärää tyyppiä.

Ollinkurjuus

  • Asiakas
  • **
  • Viestejä: 113
  • Ehkä etsin ehkä en
  • Galleria
Vs: Alioikeuksia ja Yli-ihmisiä
« Vastaus #2 : 06.12.2023, 18:47 »
Yleisen mielipiteen manipulointi pitää osata ajoittaa oikein olla nopea ja röyhkeä .esimerkki

kun lähinnä persut murjoi kissantappajaa sanallisesti, keksi joku näppärä työntää linkkiä

kansalaisalotteesta joka tuskin ilman " persujen apua " olisi koskaan saanut nimimäärää

täyteen nyt se tuli hetkessä.