Kirjoittaja Aihe: Kinkybileiden dresscodesta ja kinkypukeutumisesta - mitä se kenellekin on?  (Luettu 34760 kertaa)

MasterOpie

 • Vieras
Hei,

Minä koen dresscoden niin että se upea vapaus monille toteuttaa itseään. Toisena ääripäänä ihmiset kuten minä, jotka eivät omasta pukeutumistaan saa mitään erityisiä kiksejä mutta haluavat olla bileissä mukana muusta syystä. Minä ainakin ilomielin katselen kauniita asuja, esityksiä ja tapaan upeita ihmisiä bileissä. Tällöin tuntuu että se oman sopivan vaatekerran löytäminen on todella haaste. Silti en valita ollenkaan, sillä dresscode sopii tiettyihin tilaisuuksiin todella hyvin ja pitävät varmasti poissa tiettyjä katselijoita/ihmettelijöitä ja känniääliötä.

- Opie

submit

 • Vieras
Jotta kenellekään ei jäisi epäselvyyksiä, Suomessa järjestetään sellaisiakin tapahtumia, joissa ei ole minkäänlaista ohjetta pukeutumiseen.

Täsmennän, että tarkoitin yllä sellaisiakin kinkytapahtumia, joissa ei ole dresscodea. Tietääkseni kaikkiin klubi -nimen alla kulkeviin tapahtumiin voi mennä huoleti tavallisissa vaatteissa. Jos luette eri yhdistysten sivuilta tietoja dresscodesta, huomaatte että se on osin väljä, esim juhla-asu on usein sopiva. Jos esim. OuSMilla on vain yksi päätapahtuma vuodessa, olisi kummallista että järjestäjät eivät niin halutessaan saisi toivoa vuoden pääjuhlaa juhlistettavan myös asulla - jonka ei siis ole pakko olla kinkyasu. Toki tuo asia voi muuttua, mutta tuo on ollut linja jo jonkin aikaa.

Suurin osa Suomen kinkybileistä on kinky-yhdistysten järjestämiä, ei kaikki. Kuka vaan voi järjestää kinkybileet ja päättää niiden säännöistä (laki toki osin määrittää ja säätelee). Kinky-yhdistykset koostuvat innokkaista tai vähemmän innokkaista vapaaehtoisista. Yhdistykset eivät järjestä bileitä kaupallisin perustein, ne saattavat olla jopa tappiollisia järjestäjille. Yhdistysten jäsenet päättävät kinkybileiden säännöistä. Suomessa ei ole mitään valtakunnallista sääntöä, mikä sitoisi yhdistyksiä tietynlaiseen dresscode-linjaan. Yhteistyökeskusteluja toki käydään mm. Suomen kinky-yhdistysten, vähintäänkin vuosittain tapahtuvissa kasvokkain tapaamisisssa.

Kinky-yhdistystoimintaan on helppo mennä mukaan ja ainakin osassa yhdistyksissä tarvittaisiin kipeästi uusia aktiiveja (OuSM ainakin) jotta esim. tapahtumien tulevaisuus olisi turvattu.

Viestini on siis: menkää mukaan vaikuttamaan jos haluatte muutosta.

submit
OuSM - Pohjoinen ulottuvuus ry:n pj

submit

 • Vieras
Lisäänpä sellaisenkin ajatuksen - ihan yksityishenkilönä nyt, että mikäänhän ei estä mitään ryhmää perustamasta yhdistystä, joka olisi suuntautunut pelkästään sadomasokistien asioihin ja järjestäisi tapahtumia joissa ei koskaan olisi mitään pukeutumissääntöä.

Suomi on niin pieni maa ja bileissä käyvien kinkyjen määrä ei ole suuren suuri, siksi yhdistykset ovat usein joutuneet  tekemään monenlaisia kompromisseja tapahtumien linjaa ym suunniteltaessa - esim. dresscode ja bileiden suuntaaminen kaikille/vain jäsenille tms.

peace

 • Asiakas
 • **
 • Viestejä: 239
 • En ole vakava, vaikka näytän siltä
 • Galleria
Lisäänpä sellaisenkin ajatuksen - ihan yksityishenkilönä nyt, että mikäänhän ei estä mitään ryhmää perustamasta yhdistystä, joka olisi suuntautunut pelkästään sadomasokistien asioihin ja järjestäisi tapahtumia joissa ei koskaan olisi mitään pukeutumissääntöä.

submit, olet aina niin sovitteleva, hyvä niin. Niin olen minäkin. Tämä DC ei vaan istu mun ajatusmaailmaan. Miksi ei kaikki mahdu samoihin bileisiin? Oulussa tuo DC oli ihan ok tasolla. Ja muutoin jäsenvaatimus on järkevämpi kuin DC.

Ja tuohon sovittelevuuteen, en kohdista näitä mietteitäni keneenkään henkilökohtaisesti vaikka edellisessä kirjoituksessani hieman epäsuorasti lainailin. Tuo jääkää kotiin on aikan monen kanta.

Katsoin Jyväskylän ohjeita DC:stä. "jotain erilaista mitä ei normaalisti katukuvassa" eli suuri osa nahkavaatteista ei olekaan DC:n mukaisia. Niitähän näkee katukuvassa ihan koko ajan, niiteillä, ketjuilla ym. höystettynä. Usein vielä alaikäisten päällä. Täytyy mennä nuorten muotikauppaan, niin DC varmaan täyttyy. Voisin lainata tyttäreltäni, jos mahtuisi päälle. Tässä tämä tilanteen koomisuus. Totta kai monet pitävät nahasta, varmaan suurin osa. Minäkin.

No DC bileet jää väliin, ainakin toistaiseksi.

submit

 • Vieras
Kiva jos kuulostin sovittelevalta :D

Ihmiset niitä dresscode-ohjeitakin kirjoittavat ja se ei muuten ole ollenkaan helppo tehtävä ;)

Nuo "sellaista mitä et normaalisti näe katukuvassa" "tai miten et menisi tavalliseen baariin" tai vastaavat sloganit yrittävät auttaa asian kanssa pähkäileviä asuvalinnassa. Toki on tiedossa ollut jo vuosikausia, että esim. goottinainen voi talsia dc-kinkybileisiin samoissa vaatteissa missä kulkee arkenakin.

Ottakaa ihmiset vähän rennommin ja menkää juhlimaan jos mieli tekee. Taatusti jokaiselle löytyy päälle asu, jossa ei tunne itseään luonnettansa vastaan puetuksi. Usein bilejärjestäjät auttavat siten, että kertovat esim. sähköpostitse lähetetyn valokuvan perusteella, täyttääkö suunniteltu asu dc:n ja ehdottavat tarvittaessa muutoksia. Ja varmasti kinkyfoorumeilta tai chateista löytyy apua asuvalintaan, jos oma mielikuvitus ei riitä tai on epävarma siitä, onko oma idea sopiva.

Lady Whip

 • Turun Baletti
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 3433
 • Sadistinen Gfe-Domina
 • Galleria
Kun tulin kinkysceneen joskus vuosikymmeniä sitten, en tajunnut pukeutumisesta mitään. Sana pvc oli tuntematon. Nahka ei aiheuttanut mitään väristyksiä ja musta väri oli vain pelkkä neutraali väri vaatekaapissa.

Nyt nautin pukeutua kauniisti. Kun nyöritän korsettia kiinni, se tuntuu mukavalta. Kun puen päälleni sukat, kiinnitän ne liiveihin tai vielä parempi jos Masterini tekee sen niin tuntuu tosi hyvältä.

Kaupassa suunnistan sukkaosastolle, vertailen valikoimia ja mietin mihin tilaisuuteen ne tulee seuraavaksi käyttöön.
Itselläni on muutama lempivaate, musta pvc-korsetti ja siihen sopiva hame sekä piikkarit tottakai. Kun ne on päällä olo on hyvä. Kun lisään kokonaisuuteen piiskan jos olen Dommena sillä kertaa, mielihyvä korostuu ja tunnen olevani pienen oman maailmani valtias.

Enkä silti näistä tuntemuksista tunnista, että olisin vaatefetisisti. Tämä pienikokoinen alaston keho valitsemieni kinkyvaatteiden sisällä tuntee olevansa kuin kotonaan. Sitä se on - olla kotonaan jossain olotilassa.

Thea

 • Vieras
käsittääkseni yksi dc:n tarkoitus on myös bilettää ns. "omalla porukalla" ilman "turisteja"? ja esim. Turussa järjestetään 5 kinky-tapahtumaa vuodessa joista yhdessä on dc. ja joku jo mainitsi Baletin 10v juhlat, joten kommentoin nyt sitäkin. Niitä bileitä on suunniteltu ja toteutettu kuukausia. niihin on käytetty monia työtunteja ja rahaa ja vaivaa eli niihin on panostettu monella eri tapaa. Eihän muihinkaan isoihin juhliin mennä panostamatta pukeutumiseen ja näin voi kunnioittaa myös tapahtuman eteen tehtyä työtä ja olla mukana luomassa hienoa kokonaisuutta. Ja jos on epäselvää, millainen asu läpäisee dc:n niin suosittelen pistämään vaikka sähköpostia bileet järjestävälle yhdistykselle ja kysymään tarkempia ohjeita. Siihen vastataan varmasti.

Ja on mielestäni hyvä, että on sekä dc-tapahtumia ja klubeja ilman dc:tä.

Kahlittu

 • Vieras
Eihän muihinkaan isoihin juhliin mennä panostamatta pukeutumiseen ja näin voi kunnioittaa myös tapahtuman eteen tehtyä työtä ja olla mukana luomassa hienoa kokonaisuutta.

Tässä musta kiteytyy hyvin DC olemus. Ei mullakaan ole mitään fetissiä yms, mutta kunnioittaakseni muita ja järjestäjiä, olen niissä kaksisas bileissä joissa olen käynyt, kuitenkin pukeutunut "juhlavasti" Kerran kun investoi niin eikös niitä samoja juhlavaatteita sitten käytä jokaisissa kekkereissä?

Ohan maailman bileet väärällään pukeutumiskoodeja ja käyttäytymisetikettejä. Esimerkkinä suomesta linnanjuhlat ja pistipä tuoss silmään että englannin tuleviin kuninkaallisiin häihin on vieraille lähetetty 24 sivuinen opus miten selvitä kemuista.

Smooth

 • Vieras
Eihän muihinkaan isoihin juhliin mennä panostamatta pukeutumiseen ja näin voi kunnioittaa myös tapahtuman eteen tehtyä työtä ja olla mukana luomassa hienoa kokonaisuutta.

Tässä musta kiteytyy hyvin DC olemus. Ei mullakaan ole mitään fetissiä yms, mutta kunnioittaakseni muita ja järjestäjiä, olen niissä kaksisas bileissä joissa olen käynyt, kuitenkin pukeutunut "juhlavasti" Kerran kun investoi niin eikös niitä samoja juhlavaatteita sitten käytä jokaisissa kekkereissä?


Komppaan Kahlittua.

Hirveä hulabaloo tästä DC:stä, ikään kun se olisi elämää isompi asiaa. Puhutaan jopa "suvaitsemattomuudesta" ym.ym.
Veikkaanpa, että miesten juhlatamineissa (lue frakki, smokki tmv.) pääsee juhliin kun juhliin. Eikä tarvi edes olla kinkybileet.

Edit: pahemmanlaatuinen typo

peace

 • Asiakas
 • **
 • Viestejä: 239
 • En ole vakava, vaikka näytän siltä
 • Galleria
Joo toi mainintani suvaitsemattomuudesta oli selkeästi ylilyönti, ei se sitä ole. Mutta muuten olen mieltänyt, että DC ja juhlapukeutuminen on vielä osin eri asia. Totta kai järjestäjiä ja muita voi kunnioittaa juhlavalla pukeutumisella.

Smooth

 • Vieras
Ilmeisesti isoin ongelma on miesten pukeutuminen?

Nuo "sellaista mitä et normaalisti näe katukuvassa" "tai miten et menisi tavalliseen baariin" tai vastaavat sloganit yrittävät auttaa asian kanssa pähkäileviä asuvalinnassa.

Jos tuon ohjeistuksen mukaan voi mennä, on frakki/smokki  täysin varteenotettava, koska en satavarmasti näe näin pukeutuneita katukuvassa (en pistäisi pahakseen jos näkyisi) eikä baareissakaan. Siellä ehkä joskus kun on karonka-jatkot.

Ja sellaisen saa pukuvuokraamosta, ei tarvi omistaa itse jos käyttöä on harvakseltaan.

Viisas keinot keksii :). Mutta joo, jätesäkki ei kyllä minusta täytä "juhlapukeutumisen" kriteerejä.
submit

 • Vieras
Hehe...suosittelen lukemaan tarkkaan jokaisen tapahtuman oman dresscoden, tiedän että smokki tms miehen juhla-asu ei perinteisesti täytä kinkyn dc:n kriteerejä (paitsi naisen yllä ;) ). Ei vaikka pysyisi perustelemaan sen olevan oma tai kumppanin fetissi. Juhla-asu voi olla hyväksytty joissakin tapahtumissa ns. kinkymaustein varustettuna (eli pantaa, kahleita, köysiä, verkko- tai kumipaitaa, piiskoja ym.) kinkyisiä elementtejä lisäten.

submit

 • Vieras
Ihan pakko linkittää tässä yhteydessä ;)

http://www.youtube.com/watch?v=QRSwBcB8cL8

*reps* katsoin vasta nyt videon.

Thea

 • Vieras

Viisas keinot keksii :). Mutta joo, jätesäkki ei kyllä minusta täytä "juhlapukeutumisen" kriteerejä.

tai se riippuu ihan mitä sillä jätesäkillä on tehty ;D joskus noita vaatteita on kyhätty ihan kelmustakin :)

peace

 • Asiakas
 • **
 • Viestejä: 239
 • En ole vakava, vaikka näytän siltä
 • Galleria
Olen miettinyt tätä kantaani DC:n suhteen nyt aika paljon. Kantani on rakentunut vuosikymmenien takaisesta käytännöstä, joka käytäntö ei päde enää tänään. DC vapaita bileitä tosiaan on.

Ehkä olisi aika minunkin ajatella dresscodea mahdollisuutena eikä pakkona.