Kirjoittaja Aihe: Mimmien masokismista  (Luettu 223 kertaa)

timppa

Mimmien masokismista
« : tänään kello 00:32 »
Morjesta, oon uus pervo keskuudessamme ja aattelin jakaa jotain päätelmiäni naispuolisten ihmisten masokismista. Eihän masokismi ole sukupuoleen sidottu; miespuolisia masokistejakin löytyy, mutta nyt ei mennä niihin.
Masokismi näyttäs olevan jonkin verran yleisempää naispuolisilla.
Ite oon törmänny useaan tälläiseen naisihmiseen, joka ei kutsu itseään masokistiksi, mutta käyttäytyy kuin maso. Voisko esim. viiltely teini-iässä, nyyhkyleffojen katsominen, ynnä muu tuskalla mässäily olla masokistista toimintaa?
Jos tää ois joku biologinen taipumus; mimmit joutuu kokemaan kuukautiskivut ja jotkut vielä synnytystuskat, mikä saattas selittää sen, että masokismi on yleisempää naispuolisilla.
Eli joku tällänen sisäänrakennettu hommeli.
Emmä tiiä. Kertokaa mulle.

Luna

Vs: Mimmien masokismista
« Vastaus #1 : tänään kello 01:19 »
Viiltelin itseäni kymmenen vuotta ja otin vastaan kipua, luulin olevani masokisti. Olinkin vaan itsetuhoinen. Johtuuko se siitä että olen nainen, kertokaa mulle.
Muisteli Puuma(ja)ilija

Selina

  • Rsyke
  • Baarikärpänen
  • *
  • Viestejä: 612
  • Nautin elämästäni.
  • Galleria
Vs: Mimmien masokismista
« Vastaus #2 : tänään kello 07:18 »
Kivun ja mielihyvän yhteyttä naisilla on tutkittu. Ikävä kyllä luin tästä niin kauan aikaa sitten, että en osaa enää linkata tutkimusta. Tässä tutkimuksessa nimenomaan todettiin, että naisilla yhteys on olemassa jo biologian vuoksi. Keholla on kyky pistää mielihyvä hormoonit hyrräämään, jotta pystyy käsittelemään rankkoja kehon muutoksia.

Mr Birch

  • V.I.P.
  • *****
  • Viestejä: 1437
  • Testi näyttää, että on aika häipyä (82 % vanilla)
  • Galleria
Vs: Mimmien masokismista
« Vastaus #3 : tänään kello 09:53 »
Aihepiiri on todella laaja ja aikajänne pitkä. Lisäksi on pantava merkille ja otettava huomioon, ettei aihepiirin tutkimus ole erehtymätöntä eikä välttämättä puolueetonta.

Sivusin aihepiirin historiallisia vääristymiä taannoisen kirjoitussarjani Teemoja hoitavasta piiskauksesta osassa 5 (Syvä pää: tutkija, trauma ja piiska). Varhaisten tutkija-auktoriteettien, setien Sigmund Freud, Richard von Kraff-Ebbing, Nicholas Avery ja Theodor Reik, pohdinnoissa keskeisessä osassa on masokismin jonkinlainen sairausluonne. Terveys, sairaus, kehitys, kehityshäiriö ja moraali voivat vilistä yhtenä sekasotkuna. Toisaalta lähtökohtana oli se ajatus, ettei naista voi tiede eikä (mies)tutkija ymmärtää. Se vaan on niin.

Kun tullaan lähemmäs nykyaikaa, tapahtuu muutoksia tutkijoiden ajattelun perusteissa.  Sairausajattelun tilalle tulee näkemys, että BDSM:ssä on kyse terveiden ihmisten harmittomasta vapaa-ajanvietosta (Kenneth Sandnabba, Robert J. Stoller). Toisaalta naispuolisten tutkijoiden merkitys on kasvanut ja feministisen tutkimuksen ja naistutkimuksen / sukupuolentutkimuksen kautta löytyy uusia näkökulmia.

Eräissä varhaisissakin kirjoituksissa haluttiin luopua termeistä sadismi ja masokismi ja puhuttiin niiden sijasta aktiivisesta ja passiivisesta algolagniasta. Tätä hyödynsivät myöhemmin ainakin jotkut skandinaaviset kirjoittajat, kuten pariskunta Inge ja Sten Hegeler.

Niinpä tilanne on nykyään se, että naisten masokismiakin tarkastellaan monilta eri kannoilta. Voi törmätä tutkimuksiin, 1) joissa (jälleen) pohditaan alkusyitä, 2) kartoitetaan ilmiön yleisyyttä ja muotoja, 3) pengotaan aiempia merkityksiä ja haetaan uusia niin psykologian, sosiologian, kulttuurintutkimuksen, sukupuolentutkimuksen kuin biologian ja aivofysiologiankin suunnista. Huomattava merkitys 4) on omakohtaisilla kokemuksilla ja niiden pohdinnoilla. Lisäksi on eri aikoina ja eri lähtökohdista kirjoitettua kaunokirjallis-teologis-filosofista pohdintaa vaikka miten paljon. Ikuiseksi arvoitukseksi taitaa jäädä, niinköhän vaikkapa O:n tarina tosiaan kirjoitettiin oman rakastajan viihteeksi ja tämän suosion varmistamiseksi vai oliko kyseessä sittenkin joko oman tai ystäväpiirin kokemusten symbolinen purku II maailmansodan ja Ranskan vastarintaliikkeen ajoilta.

Suomeksi materiaalia silti joutuu haeskelemaan. Hyviä vinkkejä foorumilta löytyy mm. Tampereen ja Helsingin kirjallisuuspiirien listoilta. Esimerkiksi F. Roger Devlinin kirjoitus Kysymys naisten masokismista liikkuu lähinnä kulttuuritieteiden alueella.https://sarastuslehti.com/2014/10/24/kysymys-naisten-masokismista/

Oma kirjoitussarjani löytyy foorumin osiosta Artikkelit. Yhteenveto-osa tästä https://www.bdsmbaari.net/index.php?topic=41730.0

Mr Birch
« Viimeksi muokattu: tänään kello 10:58 kirjoittanut Mr Birch »