Kirjoittaja Aihe: Kinkyfobisia kirjoituksia?  (Luettu 5034 kertaa)

Stylos

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 783
  • Ainoan oikean kinky-totuuden Suur-Mufti
  • Galleria
Kinkyfobisia kirjoituksia?
« : 24.10.2013, 17:05 »
Törmäsin näihin pariin artikkeliin, jossa molemmissa on mukana sama Rhode Islandin yliopistossa sukupuolentutkimuksen professorina toimiva kirjoittaja. Vaikka niissä periaatteessa käsitellään toimintaa, jollaista (mikäli syytökset pitävät paikkaansa) skene ei yleisesti hyväksy, eikä pidäkään hyväksyä, niin sävy, jolla kinkyistä puhutaan, on aika ennakkoluuloinen. Feministinen kirjoittaja itse on tainnut keskittyä ihmiskauppaan ja kuuluu niihin, jotka sitten tulkitsevat vähän kaikkea tästä näkökulmasta.

http://www.citizensagainsttrafficking.com/uploads/Kink_and_BDSM_Event_Open_to_Children.pdf

http://www.citizensagainsttrafficking.com/uploads/BDSM_A_Case_of_Human_Trafficking.pdf

isabella

Vs: Kinkyfobisia kirjoituksia?
« Vastaus #1 : 24.10.2013, 18:21 »
Etenkin tuo jossa oltiin sitä mieltä että "lapsille" eli siis teini-ikäisille ei saa antaa asiallista tietoa kinkyydestä oli perseestä. Mutta ei ole mitenkään yllättävää että on ihmisiä (myös fiksuja ja koulutettuja), jotka näkevät kinkyyden väkivaltana ja tuomittavana. Tätä porukkaa löytyy niin Suomesta kuin muualtakin ja kuvittelisin että kirjoittajan ei mielipide ei muutu vaikka häntä kuinka yrittäisi valistaa :(

Kettu vinossa

  • Vieras
Vs: Kinkyfobisia kirjoituksia?
« Vastaus #2 : 24.10.2013, 18:46 »
Mutta ei ole mitenkään yllättävää että on ihmisiä (myös fiksuja ja koulutettuja), jotka näkevät kinkyyden väkivaltana ja tuomittavana. Tätä porukkaa löytyy niin Suomesta kuin muualtakin ja kuvittelisin että kirjoittajan ei mielipide ei muutu vaikka häntä kuinka yrittäisi valistaa :(

Toisaalta asiaa varmasti hankaloittaa sekin, että osa kinkyistä itse käyttää netissä hyvinkin väkivaltaisia termejä. Toiset kinkyt toki ymmärtävät, että kirjoituksilla viitataan pelkkiin harmittomiin leikkeihin, mutta kun joku ulkopuolinen lukee tekstejä, hän todennäköisesti saa aivan väärän kuvan - että kinkysivustoilla hyväksytään todellinen väkivalta ja todellinen  alistaminen.

Kuten toisessa artikkelissa havainnollistetaan sangen ymmärrettävästi väärinkäsityksiä aiheuttavaa tilannetta:

In the many BDSM online forums and publications, it is portrayed as fantasy and sexual play, but the violence is often real.

The organizers of the KinkforAll events are strategically working to hold their events in public spaces. They are constantly pushing the boundaries to gain tolerance for fetishes and BDSM.

The image to the right is Moscovitz after his “girlfriend” has whipped him. Online, he describes the type of whip that was used to rip pieces of flesh from his back.  The silver necklace around his neck indicates that he has been “collared,” the BDSM term for enslaved. The woman in the image is his mistress. On Moscovitz’s web site “Maybe Maimed” he writes: “Beat me, hurt me, use me, torture me, but do it because you love me.”

Members of the BDSM community call this image “romantic,” “a beautiful, tender, sexy picture,”“gorgeous” and “cute.”




Paljon varmasti auttaisi esimerkiksi se, jos jokaisella kinkyaiheisella nettisivustolla olisi joku kaikille lukijoille avoin "Usein kysyttyjä kysymyksiä kinkystä" -osio, jossa oiottaisiin pahimmat virheelliset uskomukset kinkystä.

Osa kinkyaiheisesta tieteellisestä tutkimuksesta on myös ongelmallista, koska tutkimuskohteina on käytetty mielenterveysongelmaisten, vankilaan joutuneiden tai muuten pahoihin ongelmiin joutuneiden kinkyjen haastatteluja. Sellainen lähtökohta haastateltaville vääristää toki tutkimustuloksia. Lisäksi joissakin maissa ihmisiä voi joutua vankilaan hyvinkin heppoisilla todisteilla - seksuaalirikollisen leima on todella helppo saada esimerkiksi Yhdysvalloissa. Eikä kinkystä juuri mitään positiivista kerrota uutisissa - uutisen kinky on aina tehnyt jotain laitonta, on nolannut itsensä julkisella paikalla tai ainakin kärsii mieltymyksistään henkisesti. Myös fiktiossa kinkyt löytyvät yleensä pahisten puolelta ja he käyttävät kinkysessioita hyvisten kidutuskeinona, mikä vahvistaa stereotypiaa.

Siksi ei kannata koskaan luovuttaa kinkyaiheisen valistuksen osalta! Jos ette voi sallistua omalla nimellänne ja naamallanne mihinkään valistukseen, oikokaa edes löytämiänne vääriä luuloja netissä eri sivustoilla (nimimerkin takaa), tarjotkaa kinkyaiheisiin tietellisiin tutkimuksiin omia elämäntarinoitanne (tämäkin onnistuu yleensä nimimerkin takaa)  ja vaatikaa käyttämillenne nettisivustoille kinkyasioista valistavaa osiota (todennäköisesti nimimerkillä sekin onnistuu)!
« Viimeksi muokattu: 24.10.2013, 19:06 kirjoittanut Kettu vinossa »