Kirjoittaja Aihe: Lokerikko  (Luettu 8354 kertaa)

Kolumnisti

 • Moderator
 • Kanta-asiakas
 • *
 • Viestejä: 372
 • Galleria
Lokerikko
« : 16.02.2014, 12:07 »
Lokerikko

Jokin aika sitten arvelin, että tallissani saattaisi olla tilaa vielä yhdelle innokkaalle ja joukkoon sopivalle. Kävin läpi ajan mittaan saapuneita yksityisviestejä, olisiko joukossa joku, jolta voisi kysyä nykytilannetta ja kiinnostusta tavata.  Aloin kulkea silmät auki sätissä. Hymyilin miiteissä tuntemattomille. Lisäsin kuvia galleriaan. Kaikkea mitä kaltaiseni puuma ruukaa metsästystä suunnitellessaan tehdä.

Ja tajusin vakavan epäkohdan. Nykyään kerrassaan kukaan ei koskaan määrittele itseään mihinkään lokeroon sujahtavaksi ennalta-arvattavaksi tapaukseksi. Koska kukaan ei usko semmoinen olevansa. Ehkä ei olekaan, mutta voisi vähän auttaa joskus, onko se nyt niin vaikeaa latoa muutama kirjain kysyttäessä riviin?

Ne lokeron seinät on ihan tärkeä juttu. Molempia varten. Mikä voisi sopia minulle, kenelle minä voisin sopia. Foorumillakin etsitään ja vaaditaan tietoa. Miksi profiileihin ei täytetä asuinpaikkaa, tai herra nähköön, edes sukupuolta? Miksi et kerro kaikille joka sekunti selvällä suomenkielellä, millaisia fantasioita sinun kanssasi voisi toteuttaa, missä kaupungissa ja kuinka usein? Helpottaisihan se etsintää moninkertaisesti, kun saisi karsittua väärät pois muutamalla hakukriteerillä.
 
Ja sitten seuraavalla kierroksella voisi laittaa kovat piippuun. Itseäni lainaten:

Mitä mieltä olet turvasanasta?
Entä puolijulkisesta sessioinnista?
Kuuluuko sessioihin seksi?
Kuvaile asia tai toiminta, joka on täysin sopimatonta Dommelle?
Pitääkö sinut alistaa vai alistutko oikealle henkilölle vapaaehtoisesti?

Kyllä se lokero kaikilta ajallaan löytyy, jos sitä alkaa hakea. Vaikka sukupuoli olisi määrittelemätön, ehkä lokeron seinä löytyykin poliittisen katsantokannan puolelta. Tai jos ei halua lyödä lukkoon alistaako vai alistuuko, omaakin vaikkapa selvärajaisen fetissin punatukkaisiin. Nämä lokerot ovat siis perin käteviä jos etsii kumppania elämäänsä, tai vaikkapa vain sessioseuraa.

Vaan entäs jos hakee kavereita ja juttuseuraa. Päteekö sananlasku: ”Lika barn leka bäst” ? No tottakai pätee. Pitää olla jotain yhteistä, jonka takia olemme ME. Mutta se ei vielä riitä. Sitten pitää olla jokin yhteinen närkästyksen kohde, NE. Ja jos ME ja NE on helppo erottaa siten, että NE voi kahlita stereotyypiteltyihin lokeroihin, niin mikäpä sen kätevämpää.

Lokeroikaa toisianne.

Vir

Kirjoittaja viihtyy matalaseinäisissä lokeroissa, joista voi salaa reunan yli uittaa varpaita muissakin kuin oman lokeron mustissa vesissä.

Kannatan lämpimästi erilaisten fetissien toteuttamista, siksi tarjoan tehtävää kielioppinatseille. Löydä virheet. Harmaan alueen bongauksista papukaijamerkkejä.


LadyMask

 • Vieras
Vs: Lokerikko
« Vastaus #1 : 16.02.2014, 14:00 »

 :)

Pyydät korjauksia tekstiisi, tosin en ymmärrä miksi?

Käytät paljon sidesanoja lauseiden aloituksissa........kuten......ja, mutta, tai.
Pilkutuksiin en puutu, koska joistakin ollaan kahtamieltä, eikä ole mitään järkeä
ottaa vino-ketulta pilkutusintoa pois.

Hyvä hakuilmoitus muuten........ ;)

orjamies

 • Porttikiellossa
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1978
 • Etsin itseäni parenpaa seuraa
 • Galleria
Vs: Lokerikko
« Vastaus #2 : 16.02.2014, 15:12 »
Ruukaa murresanan käyttö oli turhaa .Toisen kotimaisen käyttäminen yhdessä lausessa on  itsensä korostamista.

Mikä se semmonen Domme on ? Domina tarkoittaa jotakin, Domme ei. Jätän myös pilkkujen ja pisteiden raiskaamisen

vinolle ketulle.
« Viimeksi muokattu: 16.02.2014, 17:41 kirjoittanut orjamies »

Kettu vinossa

 • Vieras
Vs: Lokerikko
« Vastaus #3 : 16.02.2014, 17:27 »
Hyvä ja ajatuksia herättävä kolumni!  8)

Millainen on sessio, jossa ei ole seksiä laisinkaan? Monellehan sessio nimen omaan on seksiä parhaimmillaan. Toki jos "seksi" on typistetty tarkoittamaan pelkkää (vaginaan tai anaaliin suoritettavaa) yhdyntää tai suuseksiä, niin sitten ymmärrän mitä tässä tarkoitettiin.  8)

Lokerot ovat aika tarpeettomia, jos ei hae foorumilta minkäänlaista seuraa.

On aina muistettava kirjallisen viestinnän ongelmat kinkyyden lokeroinnissa. Fetisisteillä on lukuisia eri tapoja toteuttaa fetissiään sessiossa, joten pelkkä fetissien luettelointi ei kerro ihmisestä tai sessiounelmista juuri yhtään mitään. BDSM-ihmisillä on ongelmana, että sama sana voi tarkoittaa eri ihmisille eri asioita - millainen esimerkiksi on "orja".

Jotta lokerosta saisi mahdollisimman tarkan, pitäisi jokaisen kirjoittaa profiiliinsa pitkä tekstiseinä siitä, miten minkäkin mieltymyksensä tarkalleen kokee. Sellaisia ei jaksa juuri kukaan lukea ajatuksen kanssa.

Samoin myös muutkin profiilissa mainitut asiat voi tulkita väärin, joten joskus on viisasta jättää ne mainitsematta. Jos sanoo olevansa nainen tai mies, joutuu kohtaamaan näihin sukupuoliin kohdistetut ennakkoluulot (nainen meikkaa, pukee hameen, tykkää lapsista, juo viiniä ja tekee miehelle voileipiä, mies vasaroi, ajaa autoa, kusee ohi pöntöstä, juo kaljaa ja katsoo jääkiekkoa) Jos olet jotain muuta sukupuoleltasi tai sukupuoli-identiteetiltäsi, olet muiden mielestä todennäköisesti seksihullu pervessi. Paikkakunnankin mainitsemiseen liittyy omat stereotypiansa (Pietarsaaresta - svenska talande bättre folk, Helsingistä - luulee että kaikki muut suomalaiset asuvat 1800-luvun maaseudulla, Sotkamosta - tykkää siis saada pesäpallomailan perseeseensä).

Moni väittää itseään suvaitsevaiseksi ja avarakatseiseksi, mutta on tosiassa stereotyyppinen ääliö. Mutta toisaalta - juuri stereotypioistahan lokeroinnissa on kyse.

En puutu tämän tekstin kieliasuun koska semmoinen on säännöissä kielletty ja olen saanut siitä huomautuksia. Lisäksi nykyään kirjoitan itsekin pääasiassa päin seiniä, koska en ole ihan oma itseni.

Qurat

 • Majuri
 • Baarikärpänen
 • ****
 • Viestejä: 673
 • I´m really bad..
 • Galleria
Vs: Lokerikko
« Vastaus #4 : 16.02.2014, 23:52 »
Jos mä nyt lokeroisin kirjoitusvirheet, niin merkkivirheet laittaisiin isoihin lokeroihiin -kun näit on enemmän, sitten seuravaksi laittaisin tuplakirjaimien ja isojenn alkukirjaimien virheet. Ja sitten pikkulokeron menis kaikki muut-huolettomuus, hoonoo soomi yms. Näistä dommeilemaan määräksin ehdottomasti sen viimeisen ja pienimman lokeron-koska ainahan se on ollut että vähemmyys määrää ja heille vittuilu on rasisimia ja syrjäämistä! kirjainvirheet ois niikun switseja kuka on oikeesti itsestaan subia etsivät dommet, eikä heillä oo niinikään väliä. ja sitten merkkivirheet niikun saisit aina kaikilta selkäänsä- pilkkuja nussivat myös keskilokerikon svitsitkin... Kaiken edellamainittuun voi jokainen kopioita pienen hyvityksen edesta oma profiiliin ja myös lainaukset deittiilmon on sallittua-toki ei tamperelaisille, kun he pöllisit linnanjuhlat! Ja siellä oli Dresscode, perkele!
« Viimeksi muokattu: 17.02.2014, 00:19 kirjoittanut Qurat »

Oranssilyhty

 • Rsyke
 • Baarikärpänen
 • *
 • Viestejä: 614
 • Galleria
Vs: Lokerikko
« Vastaus #5 : 17.02.2014, 10:12 »
Lokerointi tai ehkä paremmin kategorisoiminen, on ihmisen tapa auttaa käsittelemään informaatiota.Ilman tätä ilmiötä meillä ei olisi edes Kognitiivista Psykologiaa http://fi.wikipedia.org/wiki/Skeema
 
Se että tietää toisen suuntautumisista jotain auttaa ihan jo viestien ymmärtämisessä kun voi sävyn paremmin tajuta. Ihmiset pelkäävät melko paljon kategorisoimista kun kaikki on hiton uniikkeja lumihutaleita. Asioille määreiden antaminen ei estä olemasta lumihiutale, kunhan ei yritä pakottaa ketään näihin määreisiin.

T: Helposti lokeroitava hetero, mies, sadisti ja vielä lihansyöjä.

catzkiss

 • Asiakas
 • **
 • Viestejä: 196
 • -suburban object-
 • Galleria
Vs: Lokerikko
« Vastaus #6 : 18.02.2014, 18:02 »
Rubikin kuutiota teininä väännelleenä inhoan lokerointia. Siksi en millään löydä oikeita lokeroita tekstissä mahdollisesti esiintyville virheille. Ja miksi edes pitäisi? Typerät lokerointikukkahattutädit ovat tylsyyksissään keksineet kaikenlaiset kirjoitussäännöt. Ainahan voi viisastella lauseella, että pitää tuntea säännöt, jotta voi rikkoa niitä. Ja Vir jos kuka Dommena on oikeutettu siihen, eikö :D Paitsi jos Virin laatikko vuotaa ja huolella lokeroidut aatteet valuvat kuin lapsi pesuveden mukana ja Dommesta tuleekin subi tai siis onko se sit switch vai miten tää lokerointi nyt menekään  >:D

Master T

 • Vieras
Vs: Lokerikko
« Vastaus #7 : 21.02.2014, 18:52 »
Heh. Hauska teksti. Lokeroimme aivan liian vähän itseämme ja muita. Nauroin ääneen, kun luin. Kerrankin iloisesti kirjoitettua tekstiä. Vakavan paasaamisen fetisistit suvaitsen, mutta ei BDSM:kään tarvitse olla vakavaa. Joskus voisi ehkä nauraakin.

Minä lokeroin kaikki ja itseni. Harmillista, kun ihmiset eivät suostu pysymään heille asettamissani lokeroissa. Ilkeintä on silloin, kun huomaa itsensä olevan oman lokeronsa ulkopuolella. Pitänee vain tiukentaa lokeroitteni rajoja.

Hauska kolumni. Kiitos Virille.

IndigoZone

 • Vieras
Vs: Lokerikko
« Vastaus #8 : 22.02.2014, 16:42 »
Lokeroiden määrittelyä ja asettamista ei sinänsä kannata vastustaa. Sen sijaan johonkin lokeroon (etenkin toisen määrittämään sellaiseen) pakolla asettamisesta voi ja pitääkin kieltäytyä, jos ei koe siihen sopivansa.

Lokerot itsessään ovat hyödyllisiä, koska ne nimeävät asioita ja asettavat niille keskustelun pohjaksi rajoja, tunnusmerkillisiä ominaisuuksia ja jonkin hahmon; kertovat siitä, miten itse kukin asioita lähtökohtaisesti kategorisoi. Tai mistä suunnasta joku asioita katsoo. Juuri nyt, tässä hetkessä, keskustelun aluksi, karkeasti ottaen.

Mutta se on vain lähtökohta keskustelulle. Itse keskustelussa sitten voidaan täsmentää, millä tavalla kukin kuuluu tai ei kuulu jonkin lokeron sisään tai ulkopuolelle, tai osittain useampaankin, tai mitkä nimenomaiset seikat omassa erinomaisessa erityisyydessä poikkeavat siitä esimääritellystä lokerosta, vaikka iso osa täsmääkin. Tai millainen uusi lokero pitää hahmotelmaan lisänikkaroida, jos ei täsmää ollenkaan. Ja silloinhan lokerointi täytti tarkoituksensa keskustelun ja ymmärtämisen apuvälineenä, vaikka mikään keskustelun alussa määritellyistä lokeroista ei olisikaan löytänyt täsmällistä täytettään.

____
Kirjoittaja on perverssi, jonka lokerikko on vinossa ja mahdoton tyhjentävästi kuvailtavaksi.