Kirjoittaja Aihe: Domme on vähän väsynyt  (Luettu 6856 kertaa)

Kolumnisti

 • Moderator
 • Kanta-asiakas
 • *
 • Viestejä: 372
 • Galleria
Domme on vähän väsynyt
« : 25.11.2014, 20:06 »
Domme on vähän väsynyt
 
 
Mitä D/s suhteessa tapahtuu, kun dominoiva osapuoli väsyy? Mitä seuraa dominoivan sairastumisesta, uupumisesta, työstressistä, kaamosmasennuksesta, yleisestä nuutumisesta? Onko D/s suhteen D auktoriteetti nenä tukossakin?
 
Marraskuu, kuukausista julmin iski minuunkin. Ja kun tämä pian loppuu, seuraa joulukuu, joka ei käsityöläiselle varsinaisesti näyttäydy rauhan ja levon tyyssijana sekään. Unen tarve olisi vähintään kymmenen tuntia yössä, ja kaikki valveillaoloaika pitäisi tehdä töitä, kahdeksana päivänä viikossa. Äläkä ystävä kallis tule väittämään, ettei viikossa ole kahdeksaa päivää, minä tarvitsen nyt kahdeksan päiväisiä viikkoja!
 
Nukkumisen ja työn lisäksi on se kaikki, johon tässä yhteydessä viittaan yleistermillä ”arki”. Rakas lukija, valitse sinne haluamasi lista koiria, lapsia, asuntolainoja, harrastuksia, pihatöitä, putkiremontteja, sukulaisuussuhteita, syntymäpäiviä ja muuta, mitä voit kuvitellakin. Arki pyörii, sitä ei voi laittaa tauolle, se liikkuu joka hetki mukana. Arjelle on pakko antaa sen vaatima tila ja aika.
 
Palataan siis alkuperäiseen kysymykseen; mitä D/s suhteessa tapahtuu, kun dominoiva osapuoli väsyy? Voiko D valita nukkumisen riettaan sessioinnin sijaan ja kuinka kauan, ennen kuin subi hyppii seinille? Saako D olla tarvitseva ja haluta vain kainaloon hyvänä pidettäväksi, sen sijaan, että haistelisi subin mielenliikkeitä ja tarpeita?
 
Joku takarivistä huutaa nyt, että oikea D tekee mitä huvittaa, ja subi repii nautintonsa siitä. Jos siis parisuhteen auktoriteettia huvittaa vain nukkua ja piereskellä, hän tekee niin. Sanotaan kuitenkin myös, että suuren vallan kanssa tulee suuri vastuu. Kun on valta hallita esimerkiksi toisen seksuaalista käyttäytymistä, myös sen intiimeimpiä osa-alueita kuten itsetyydytystä, ei yksinkertaisesti vain voi heittäytyä piittaamattomaksi toisen tarpeista, ja silti pitää valtaa itsellään. Ja tästä syystä kysymys dominoivan oikeudesta väsyä muuttuu jossain kohtaa ongelmalliseksi, sikäli jos väsymys kestää pidemmän tovin.
 
Itselläni ei ole vastausta kolumnin esittämään dilemmaan. Minulla on omat mielipiteeni, ja omassa parisuhteessani, jossa on joitain D/s suhteen elementtejä, tukeudun aina niin oivalliseksi havaittuun ratkaisuun: keskusteluun, kuuntelemiseen ja kuulluksi tulemiseen. Ennemmin kuin tarjota jokin kärkäs mielipide tai näkökulma aiheeseen, tahdonkin tälläkertaa vain lempeästi herätellä pohdintaa aiheesta. Väsynyttäkö? Kenties.
 
Ja niin. Tämä kolumni on myöhässä. Olen pahoillani, olen ollut töissä ja nukkumassa. Ja pojuni kainalossa, hyvänä pidettävänä, kun en ole muuta jaksanut.
 
 
Aino
kirjoittaja on ehkä väsynyt, muttei kuitenkaan punapää tai brunetti

Nick

 • Vieras
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #1 : 25.11.2014, 20:14 »
Suorituspaineet ja tarpeet tehdä sekä toteuttaa, aivan kuten niihin liittyvät laatukriteeritkin, lähtevät omien korvien välistä.

Vastaavalla tavalla kyky kestää paineita syntyy ehkä jopa valtaosin yksilön aiemmista kokemuksista, rasitteista, paineista ja haasteista. Sekä niistä selviytymisestä.

Suomeksi, ulkopuolisen on perin vaikea ottaa mtn kantaa tai auttaa sen kummemmin. Tosin avautuminen auttaa aina ja miksei virtuaalinenkin.

Ugh, Nasse on kirjoittanut.

Nick

 • Vieras
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #2 : 25.11.2014, 20:29 »
Suorituspaineet ja tarpeet tehdä sekä toteuttaa, aivan kuten niihin liittyvät laatukriteeritkin, lähtevät omien korvien välistä.

Vastaavalla tavalla kyky kestää paineita syntyy ehkä jopa valtaosin yksilön aiemmista kokemuksista, rasitteista, paineista ja haasteista. Sekä niistä selviytymisestä.

Suomeksi, ulkopuolisen on perin vaikea ottaa mtn kantaa tai auttaa sen kummemmin. Tosin avautuminen auttaa aina ja miksei virtuaalinenkin.

IKRM

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 1542
 • kizzzan Herra
 • Galleria
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #3 : 25.11.2014, 21:34 »
Valtaa on aina tarjolla tietty määrä, se on kuin kakku josta leikataan siivuja. Dominoiva ottaa siitä kakusta niin ison palan kuin kykenee ja haluaa, loppu valta jää jaettavaksi jäljellä olevien kesken. Jos Dominoiva yllättäen ei jaksa/halua ottaa isoa palaa kakusta niin jäljelle jää isompi pala jaettavaksi muitten kesken. Oman valtansa ja auktoriteettinsa kyseenalaistaminen on kaikkein nopein tie saada subit ahdistuksen valtaan, se on johtajan taakka. On jaksettava pitää vallasta kiinni väsyneenäkin, tai valta häviää käsistä, joko omasta päätöksestä luopua siitä tai muitten päätöksellä ottaa itselleen enemmän. Raadollista, mutta laumalla on oltava johtaja, tai lauma ajautuu kaaokseen.
Omaa oikeuttaan valtaan ei kannata kyseenalaistaa, omia tekojaan kannattaa sen sijaan analysoida, muttei väsyneenä. Subille ei ole sen arvokkaampaa tehtävää kuin olla Dominoivansa tukena silloin kun tukea hän tukea tarvitsee, se on lahja jonka voi subilleen antaa. Mutta silloinkin, väsyneenä, on pidettävä kiinni vallasta ja omasta oikeudesta valtaan, subit kyllä taipuu. Subit, yleensä, haluavat olla tarpeellisia ja mikäs sen hienompi tapa olla tarpeellinen kuin olla Dominoivansa tukena raskaana aikana.


-katy-

 • Vieras
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #4 : 25.11.2014, 22:01 »
No, tämä on tietysti tavallaan "sisäpiiriasiaa" eikä välttämättä tarkoitettu aiheena ihmisille, jotka eivät elä tässä niinsanotussa Kinkymaailmassa-en kyllä mene laittamaan päätäni pölkylle miljoonien tai miljardien edestä..

Mutta että josko on niin, että kinky kaivaa omaa hautaansa kun on niin  erilainen, niin yliseksuaalinen  ja niin paljon parempi kuin muut ja kuitenkin julkisuuskuva on pidettävä yllä, koska sairausluokitus (on vielä niin liki)

Niin kauan kuin en pysty kutsua itseäni esimiehelle subahtavaksi, niin kauan kai olen
onneton mörkö tai en osaa (sessioida!! ¡¡ 11)  kaikkien kinkyjä kesken, olen omituinen

Jotenkin joskus tuntuu, että esimies on  enemmän kinky kuin meikä, koska ei kykene tajuta väsymystä, inhimillisyyttä, muuttujia ajassa ja paikassa.  Tuntuu kuin se kykenisi "fistata  kaikkiin aukkoihin" jopa nenään, silmiin ja korviin ynnä vielä yhtäaikaisesti

Master T

 • Vieras
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #5 : 25.11.2014, 22:11 »
Olen melko samaa mieltä IKRM:n kanssa siitä, miten dominoivan on pyrittävä toimimaan ollessaan väsynyt. Väsyneenäkin on pidettävä mielessään suhteen dynamiikka. Voi tietenkin olla väsynyt, mutta väsyneisyys ei anna lupaa käyttäytyä, miten tahansa. Tuo koskee kaikkia ihmisiä oli sitten subi, dominoiva, vanilja tai millainen vain. Olennaista on, ettei oman väsymyksensä takia pilaa sitä voimavaraa, joka auttaa väsymyksestä selviämiseen ja nousemiseen, eli hyvää parisuhdetta.

Parisuhteen laatu on ratkaisevaa. Jos suhde perustuu lähes pelkästään D/s:ään ilman laajempaa tunnesidettä, jolloin subille ainoa kiinnipitävä voima on pelkkä vahva kokoaikainen tunne alistumisesta, on suuri mahdollisuus, että pienikin dominoivan väsymys pilaa suhteen. Tuollaisella suhteella ei tietenkään olisi ollut muutoinkaan mahdollisuuksia onnistua kuin korkeintaan hauskana sessiosuhteena. Paljon on kyse myös ihmisten narsistisuuden tai empaattisuuden asteesta, miten paljon on valmis kestämään pientä hetkellistä epämukavuutta ja kykyä hyväksyä dominoivalta väsymystä tai vaikka kaamosmasennusta.

Suhteen molempien puolien on vaadittava itseltään toisen huomioonottamista vaikeinakin hetkinä. Tämä koskee D/s-suhteessa niin subia kuin dominoivaa. Tavat, miten toinen otetaan huomioon, ovat osin erilaiset dominoivalla ja subilla, mutta kummankin osapuolen on pyrittävä tähän.


muoks. Huomasin, että runo, jonka kirjotin muutama päivä sitten, käsitteli tätä samaa aihetta: http://www.bdsmbaari.net/index.php?topic=9388.0
« Viimeksi muokattu: 26.11.2014, 19:44 kirjoittanut Master T »

-katy-

 • Vieras
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #6 : 25.11.2014, 22:57 »
Muokkausta: väsyneenä 23 tunnin valvomisen jälkeen saattaa sanoa jotain, mikä painaa varsinkin alituisesti mieltä-

Muunmuassa yritin kuvailla,turhan vaikeaselkoisesti, jotta ihmettelen, etteikö kinky ole ihminen siinä missä kuka tahansa.  24/7 suhde on kokemukseni mukaan monelle vähän outo,mutta entä jos on mitä on, 24/7..väsyneenä, vittuuntuneena,surullisena..iloisena,palvelualttiina, "jumalauta-hiihtoladulla-on- havuja-asenteella" yms.

En voi käsittää, miksei normaali inhimillisyys,so.kaikki mitä ihmisestä tiedetään mm. nykytieteen avulla,koskisi itsensä kinkyksi kokevaa-ellei kinky ole sitten aivan kaiken tutkimattomuuden tuolla puolen-
« Viimeksi muokattu: 27.11.2014, 01:01 kirjoittanut katy »

Guide-Master

 • Baarikärpänen
 • ****
 • Viestejä: 949
 • En ole valmis, enkä toivo koskaan olevani valmis.
 • Galleria
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #7 : 26.11.2014, 16:19 »
No, itse aina priorisoin välttämättömän ja ne mitkä siihen ei kuulu väsyneenä tiputtaa pois. Eli supistaa ympyrän joka annan itseeni vaikuttaa, sillä ne mitä on välttämättömiä, on myös niitä josta joutuu vastuun kantamaan.

Se miten tämä mene D/s puolella, riittää viimeisen sanan sanominen. Eli nytten kaikille mielensäpahottajille,  joille asiat menevät yhdessä sovitun mukaisesti,  jossa yleensä alistuva alkaa pitämään mykkä koulua jos ei jotain saa, niin minulla alistuva saa maksutta hamaan tulevaisuuteen, sillä en tee yhteistyötä ihmisen kanssa joka on kiukkuinen tai muuten jotenkin poissa tolaltaan negatiivisessa merkityksessä.

chilinen

 • Vieras
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #8 : 26.11.2014, 19:39 »
Eli luot hyvin turvallisen ympäristön olla, mitä on :D

peksu

 • Vieras
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #9 : 26.11.2014, 20:23 »
Vastaan Deenä, en Dommena  :)

Voin kuvitella, että olen joskus niin väsynyt, että just sillä kertaa haluan olla hiljaa ja lähellä vaan. Jos semmonen tunne tulee kolmannen kerran peräkkäin niin jotain on silloin pielessä.

Silloin on kyllä keskustelun paikka. Jotain on nyt vialla. Miten se keskustelu jatkuisi, en tiedä. Luultavasti niin, että jos olen jostain syystä, jollakin tavalla ylikuormitettu niin pyrkisin selvittään tilanteeen. Saattaisin pyytää hieman aikaa.

Subi ymmärtää, tai ainakin hyväksyy käskynä annetun " ollaan hiljaa".

Tämähän liitty myös subin hyvinvointiin. Hyvin voiva subi on on iloinen ittensä kanssa ja ilo Herrallensa.

Jos meni off topikiksi niin kiitos ja anteeksi.

-p
X-Myster

 • Vieras
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #10 : 26.11.2014, 20:26 »
Domme saa olla väliin väsynyt ja haluta kainaloon. Subin pitää se ymmärtää ja tarjota kainaloaan. Dommen "arvovaltaa" se ei heikennä yhtään. Enneminkin parantaa! On vahvuutta näyttä heikoutensa.

Subikin saa olla väsynyt ja haluta kainaloon. Dommen pitää se ymmärtää. Subikin saa haluta kainaloon ja vain olla. Dommen on se kainalo tarjottava. Eikä se heikennä subia, subina yhtään.

Domme, Master tai subi...kaikki voimme olla joskus väsyneitä. Kaikille se suotakoon. Olemmehan ihmisiä ja väsyminen välillä on inhimillistä :)

Ms. M

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 2966
 • An' I don't give a damn 'bout my bad reputation.
 • Galleria
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #11 : 26.11.2014, 20:37 »
Todellista vahvuutta on se, että myöntää oman heikkoutensa. Joten, kainaloon kaikki vaan lepäämään kun siltä tuntuu. Domit, Dommet, subit, sadistit, masokistit, fettarit, nartut, pojut, Herrat, Isännät, Rouvat, Jumalattaret, kaikki!  :)

Ai niin, minusta niin Dominoivan kuin alistuvan tulee kyllä olla tukena silloin, kun jommalla kummalla on hieman vaikeampi olo. Ei voida olettaa, että subi tai D on aina hyvässä vireessä. Sellainen, joka hylkää toisen puoliskon tuossa tilanteessa, pakoilee vastuuta ja on mielestäni aika itsekäs paskiainen.

chilinen

 • Vieras
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #12 : 26.11.2014, 20:46 »
Ms.M, asiaa.

Lady Whip

 • Turun Baletti
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 3433
 • Sadistinen Gfe-Domina
 • Galleria
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #13 : 26.11.2014, 20:47 »
Luulisin, että D:n auktoriteettiasemaa ei vähennä yhtään se, että on joskus heikko, väsynyt, itkuinen, poissaoleva, ei jaksa, ei pysty...
D tarvitsee vain oman subinsa arvostuksen ei kenenkään muun. Se arvostus ja kunnioitus voi tulla vaikkapa niin yksinkertaisesta asiasta kun D uskaltaa näyttää heikkoutensa.

Näkisin väsyneen D:n turvallisuusriskinä. Silloin subin on parempi pitää hieman matalampaa profiilia ja jos mahdollista niin tukea D:tä.


peksu

 • Vieras
Vs: Domme on vähän väsynyt
« Vastaus #14 : 26.11.2014, 21:02 »
msm, lw. mielestäni olette molemmat oikeassa.
turvallisuusriskiä en osaa nähdä