Kirjoittaja Aihe: Venus In Fur  (Luettu 10709 kertaa)

Riverlady

  • Vieras
Venus In Fur
« : 19.01.2015, 20:17 »
Tuli vajaa viikko sitten katseltua tämä Roman Polanskin näytelmäfilmatisointi vuodelta 2013. Kyseessä ei ole elokuva Leopold von Sacher-Masochin 1800-luvulla julkaistusta kirjasta "Venus turkiksissa" (Venus In Fur_s_), vaan Broadway-näytelmästä vuodelta 2010, joka kyllä perustuu kirjaan mutta lisää siihen erään koukun.

http://en.wikipedia.org/wiki/Venus_in_Fur_%28film%29

(näytelmä) http://en.wikipedia.org/wiki/Venus_in_Fur

Koukku on se, että elokuva on elokuva näytelmästä, joka on näytelmä Venus turkiksissa -kirjaan perustuvasta kuvitteellisesta näytelmäproduktiosta :) Selkokielisemmin sanottuna leffan alussa on nykyaika ja Pariisin jonkun laitakadun pikkuteatterissa ohjaaja tuskailee, mistä löytäisi hyvän pääosanäyttelijättären näytelmään, jonka käsikirjoituksen hän on itse kirjoittanut "Venuksen turkiksissa" pohjalta ja myös ohjaisi, jos hyvä näyttelijä vaan löytyisi... Sateesta teatteriin putkahtaa näyttelijätär, joka naisellisin keinoin pakottaa ohjaajan katsomaan hänen koe-esiintymisensä roolia varten. Siitä se sitten lähtee.

Leffan kesto vain 1,5 h, ohjaaja Polanski osaa tehdä tämmöisestä televisioteatteristakin kiinnostavaa, jossa oma osansa tietysti on elokuvan ainoilla näyttelijöillä, jotka ovat suloinen Mathieu Amalric ja Polanskin vaimo, kaunis Emmanuelle Seigner - kumpikin osissaan tosi huippuja. Näytelmät näytelmän tekemisestä, kirjat kirjoittajan luomistuskasta, kuvataide joka tutkii taiteen olemusta ja merkitystä, kiertue-elämästä kertovat rokkibiisit jne. jne. ovat minusta ideoina tylsiä riman ylityksiä matalimmasta kohdasta, mutta tämähän oli oikein hyvä elokuva  ;) varsinkin jos Domme-aiheet kiinnostavat.

NeitiM

  • Vieras
Vs: Venus In Fur
« Vastaus #1 : 05.07.2018, 00:37 »
Elokuva on Netflixissä ja katselin sen juuri. Todella loistava elokuva! Aika pitkään roikkui listoillani, mutta nyt kun sen katsoin, niin olisinpa katsonut aikaisemmin!

Tämän katsoin: https://www.imdb.com/title/tt2406252/ (2013) eli saman minkä Riverlady tuossa ^esitteli
« Viimeksi muokattu: 05.07.2018, 00:55 kirjoittanut NeitiM »

kuuliainen

  • Vieras
Vs: Venus In Fur
« Vastaus #2 : 16.10.2018, 23:29 »
Elokuva on Netflixissä ja katselin sen juuri.

Vaan eipä löytynyt enää Netflixistä , kun meinasin tämän vilkaista  :-\