Kirjoittaja Aihe: Why are so many straight men terrified of submission?  (Luettu 6012 kertaa)

Alexios

  • Helsingin akateemiset kinkyt ry
  • V.I.P.
  • *
  • Viestejä: 1235
  • Truuhampster
  • Galleria
Vs: Why are so many straight men terrified of submission?
« Vastaus #15 : 29.12.2017, 13:53 »
Varsin moni seksuaalisesti alistuva mies on arjessa dominoivassa asemassa

Tämä on usein toistettu klisee, mutten ole nähnyt tästä mitään tutkittuja todisteita. Mihin väite perustuu?

Åbo Akademin vuoden 2009 tutkimuksessa selvisi, että noin kahdeksalla prosentilla väestöstä on sadomasokistisia taipumuksia.
"Heidän koulutustasonsa on keskimääräistä korkeampi, heidän tulotasonsa on keskimääräistä korkeampi, heitä on enemmän johtavissa asemissa kuin muunlaisissa töissä", kertoo professori Pekka Santtila Prisma Studiossa.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/10/31/tyoelaman-johtajat-kumartavat-dominaa

Ensimmäisenä tuli mieleen, että näillä ihmisillä on ehkä myös eniten varaa (sekä ajallisesti että taloudellisesti) toteuttaa seksuaalisia halujaan. Köyhät harvemmin ovat tekemisissä maksullisten dominoiden kanssa. Onkohan tätä otettu huomioon tutkimuksessa?

Draugo

Vs: Why are so many straight men terrified of submission?
« Vastaus #16 : 29.12.2017, 15:24 »
Jos löydös on että on sadomasokistisia taipumuksia niin se ei kerro vielä mitään siitä onko D vai s puolella. Linkitetyssä artikkelissakin otetaan esimerkkiä sekä alistuvasta että Dominoivasta puolesta.

Stylos

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 778
  • Ainoan oikean kinky-totuuden Suur-Mufti
  • Galleria
Vs: Why are so many straight men terrified of submission?
« Vastaus #17 : 29.12.2017, 18:49 »
Tutkimus josta on puhuttu löytyy artikkelista “Sexual behavior and social adaptation among sadomasochistically‐oriented males” The Journal of Sex Research Volume 36, Number 3, August 1999: pp. 273-282. Ei ole open access, mutta jos on pääsyjä eri näköisiin tietokantoihin, niin voi lukea. Tutkimus toteutettiin 1990-luvun lopulla Suomessa lähettämällä kinky-klubin ja MSC-Finlandin jäsenille kyselykaavake, johon 168 miestä ja vain 22 naistam vastasi. N. 60 % miehistä oli jollain tavalla hyvässä yhteiskunnallisessa asemassa eikä ollut tilastollisesti merkittävää eroa sadistien ja masokistien välillä (homot olivat jonkinverran paremmassa asemassa kuin heterot).

Tämä ja muutamat muut ovat tietenkin vanhoja tutkimuksia, mistä kertoo mm. naisten olematon määrä siinä (tosin MSC on homojen järjestö). Käsittääkseni kumpikaan järjestö ei ollut mikään korkean jäsenmaksun klubi, eli se ei tuloksia selitä. Uskoakseni pikemminkin kyse on vähän kuin innovaation leviämisestä ”ylhäältä alaspäin”. Olihan homouskin joskus aristokraattinen pahe, mutta ei enää. Ja tosiaan oma mielipiteeni on ja huomioni on kuten ketjussa ylläkin jo todettu, että ei kannata tehdä johtopäätöksiä jonkun luonteesta hänen kinky suuntautumisestaan dominoiva-alistuva asteikolla.

Mitä muuten tulee köyhiin ja ammattidominoihin, niin kysehän on vähän siitä, mihin rahoja käyttää. Kyllä minäkin mitättömillä tuloilla eläessä hankin sessioita ammattidominoilta kinky-uran alussa. Suhteellisen harvahan sitä oikeasti leipäjonossa on, joten se on monesti vähän, että ostaako kaljaa ja röökiä vai jotain muuta. Mitä taas tulee feministeihin ja vaikeuteen myöntää olevansa hetero sub-nainen, niin yksilöllistähän se tietenkin on ja sukupolvilla lienee varsinkin tämän suhteen suuria eroja. Kuitenkin esim. Tiian tuoreehkossa haastattelussa todettiin, että moni nainen on kokenut alistumishalunsa nimenomaan ristiriitaiseksi ja ongelmalliseksi tasa-arvoa korostavan arvomaailmansa kanssa ja sellainen on tullut myös joskus esiin kinky-forumien kirjoituksissa.

Alexios

  • Helsingin akateemiset kinkyt ry
  • V.I.P.
  • *
  • Viestejä: 1235
  • Truuhampster
  • Galleria
Vs: Why are so many straight men terrified of submission?
« Vastaus #18 : 30.12.2017, 12:14 »
Mitä taas tulee feministeihin ja vaikeuteen myöntää olevansa hetero sub-nainen, niin yksilöllistähän se tietenkin on ja sukupolvilla lienee varsinkin tämän suhteen suuria eroja. Kuitenkin esim. Tiian tuoreehkossa haastattelussa todettiin, että moni nainen on kokenut alistumishalunsa nimenomaan ristiriitaiseksi ja ongelmalliseksi tasa-arvoa korostavan arvomaailmansa kanssa ja sellainen on tullut myös joskus esiin kinky-forumien kirjoituksissa.

Mutta jos tästä puhutaan kinky-forumien kirjoituksissa, niin silloinhan sitä EI ole vaikea myöntää. Jos sitä aktiivisesti käsitellään, se on positiivinen asia. Ristiriitaiset tunteet eivät tarkoita, että ihminen kokisi niitä vääriksi. Olen myös pannut merkille, että feministisesti suuntautuneet ihmiset puhuvat myös kinkyydestä avoimemmin ja käsittelevät sitä monipuolisemmin.

bin_hki

  • Vieras
Vs: Why are so many straight men terrified of submission?
« Vastaus #19 : 30.12.2017, 15:17 »
Jep jep, miesten pitäisi olla karskeja elannonhankkijaheteroita ja periaatteessa monoja, mutta salasuhteet hyväksytään. Naisten pitäisi muistaa pitää jalat yhdessä. Ennen elannonhankkijaa ei naisen pitäisi harrastaa seksiä (tai muutakaan perwåa) laisinkaan tahi ainakaan nauttia siitä tai varsinkaan myöntää nauttivansa.

Yritä nyt sitten vastavirtaan uivana (miehenä tai naisena) tästä kulttuurisesta taustasta ponnistaa, mitä ihmeellisimpiin eroottisiin seikkailuhin ja villiin hekumaan.  ;D Aika moni pyrkii vain elämään yleisen normin mukaisesti.

Minulla on Alexioksen kuvauksen mukainen havainto siitä, että tietynlainen harrastuneisuus alalla vaatii avoimen ja siinä mielessä "kultivoituneen" mielen lisäksi aikaa ja resursseja, mistä ammentaa. Toki jotkut söpöt pervot pojat voivat pistää säästöpossun palasiksi saadakseen kyytiä koko rahan edestä.  ;) :love:
« Viimeksi muokattu: 30.12.2017, 15:37 kirjoittanut Binomi »

Stylos

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 778
  • Ainoan oikean kinky-totuuden Suur-Mufti
  • Galleria
Vs: Why are so many straight men terrified of submission?
« Vastaus #20 : 30.12.2017, 17:19 »
On yksi asia, kuinka paljon ja antaumuksella voi kinkyilyä harrastaa (ja kyllä tarvitaan monesti aika ja/tai raha resursseja) toinen asia on se, kuka on kinky ja voiko harrastaa sitä edes joskus. En esimerkiksi oikein usko, että taloudellisista syistä kinky-clubiin liittymättä jättäneiden osuus olisi tilastollisesti kovin merkittävä.

Niin ja feministiasiassa ei tosiaan ole aina kyse omaehtoisesta aktiivisesta käsittelystä. Se, onko oikeastaan feminismillä (mitä se sitten oikeastaan onkaan, kaikilla tuntuu olevan vähän omanlaisensa käsitys) minkälainen merkitys, jos mitään, on tietenkin asia, josta kukin voi oikeastaan mennä lähinnä mutulla.

Jos palataan alkuperäiseen kirjoitukseen, niin hämmästyttää ehkä ennen kaikkea otsikko. Miksi niin moni heteromies olisi asiasta kauhuissaan. Jokainen vähänkin scenessä aikaa viettänyt tietää, että niitä heteromiehiä, jotka ovat alistumaan valmiit, on paljon enemmän ainakin verrattuna naisiin, jotka uskaltavat olla Dominoita (tai kinkyihin ehkä ylipäätänsäkin), saatikka sellaisiin Dominoihin, jotka ovat halukkaita irtautumaan monista yleisistä miesten ja naisten kanssakäymiseen liittyvistä tavoista ja odotuksista.

P.S. Ja tosiaan kohteliaisuus on jotain, mitä inhimillisessä kanssakäymisessä lienee perusolettamus, vaikka alkuperäisen viestin kirjoittaja tuntuu olevan toista mieltä. Eri asia tietenkin on, jos joku on käyttäytynyt itse huonosti.

Brak

  • Vieras
Vs: Why are so many straight men terrified of submission?
« Vastaus #21 : 01.01.2018, 16:36 »
Jokainen vähänkin scenessä aikaa viettänyt tietää, että niitä heteromiehiä, jotka ovat alistumaan valmiit, on paljon enemmän ainakin verrattuna naisiin, jotka uskaltavat olla Dominoita (tai kinkyihin ehkä ylipäätänsäkin), saatikka sellaisiin Dominoihin, jotka ovat halukkaita irtautumaan monista yleisistä miesten ja naisten kanssakäymiseen liittyvistä tavoista ja odotuksista.

Tätä olen mietiskellyt ja yrittänyt saada selville, onko kysymys kulttuuriin sidotuista opituista tavoista vai biologiasta.

Lopullista vastausta en ole uskaltanut lukita, mutta olen kallellaan siihen suuntaan, että nainen on biologisesti hoivaaja ja suojelija, minkä vuoksi hallitsevan roolin ottaminen on monille naisille vaikeaa.

Niin ikään olen miettinyt sitä, liittyykö miesten maailmaan avoimempi hierarkia kuin naisten maailmaan, minkä vuoksi miehille alistuminen on helpompaa kuin naisille. Suomessa armeijallakin saattaa olla vaikutuksensa. Ehkä miehille hierarkiset roolit ovat luontevampia kuin naisille.

Tätä ajatusta ei toki feministisissä piireissä kannata viljellä, koska niissä biologiaa käyttäytymistä ohjaavana voimana ei ole.

Toy

  • Asiakas
  • **
  • Viestejä: 218
  • Masokismi lähtee subista hakkaamalla
  • Galleria
Vs: Why are so many straight men terrified of submission?
« Vastaus #22 : 02.01.2018, 11:33 »
Astuminen kinky-maailmaan on tietysti omalla tavallaan vähän pelottavaa kaikille, dominoivaksi ryhyminenkin, ja vaikeinta oman sub-puolen myöntäminen tuntuu yleensä olevan niille miehistä kiinnostuneille naisille, joille feminismi ideologinen johtotähti.
Tämä haiskahtaa telaketjuilla varustetun feministisubin nenään vähän olkiukolta. En ole kokenut mitään ristiriitaa seksuaalisen alistumisen ja arkielämän tasa-arvoisuuden välillä. Miksi olisinkaan? On äärettömän feminististä toteuttaa seksuaalisuuttani juuri itselle toimivalla tavalla täysin riippumatta siitä, miten se suhtautuu ympäristön odotuksiin.

Toisaalta en sitten tiedä, miten 60-70-luvun radikaalifeministit asiat kokevat. Jos jostain löytyy näitä karikatyyrisiä "penetraatio on aina raiskaus" -tyyppejä, mikä tosin on käsittääkseni aika urbaanilegenda itsessään, niin toki halu alistua miehelle voi olla hankalaa.

Näin 80-luvulla syntyneelle intersektionaaliselle feministille ainoat ongelmat ovat kuitenkin tulleet silloin, kun tulee miettineeksi omien leikkien todellisia vastineita. Valitettavasti kun seksiorjuus ei tavallisesti ole mikään aikuisten välinen, kaikkia osapuolia tyydyttävä järjestely, vaan ihan jotain muuta. Sitten tulee kyseenalaistaneeksi, onko ok leikkiä sellaista, mikä on toiselle todellinen, päivittäinen helvetti. Muta onhan se ok, koska ei minun tapani, tai kinky-piirien tapa yleensäkin, tehdä nämä asiat millään lailla normalisoi todellista orjuutta, hyväksikäyttöä tai muuta väkivaltaa.

Takaisin aiheeseen palatakseni: En usko, että naisen on yhtä vaikeaa kohdata alistuvuttaan kuin miehen, ainakaan heteroista puhuttaessa. Mutuilen, että yhteiskunnallisesti on D/s-dynamiikoista kaikkein hyväksytyintä olla seksissä miehelle alistuva nainen, eikä kukaan meistä ole näille asenteille immuuni, vaikka kuinka päättäisi haistattaa niille pitkät ja tehdä oman päänsä mukaan.

Brak

  • Vieras
Vs: Why are so many straight men terrified of submission?
« Vastaus #23 : 02.01.2018, 12:46 »
Tämä haiskahtaa telaketjuilla varustetun feministisubin nenään vähän olkiukolta.

Kun laittaa hakusanoiksi "feminism bdsm", löytää suuren joukon tekstejä, joissa BDSM yksiselitteisesti tuomitaan. Eivätkä kaikki näistä kirjoituksista vaikuta edes kiihkofeminismiltä.

Suomestakin löytää kokemuksia feministien kielteisestä suhtautumisesta ihmisten seksuaalisuuteen (tarkennus kommenteissa).

http://www.sarela.fi/henkilokohtainen-suhteeni-feminismiin/

Piilukko

  • Vieras
Vs: Why are so many straight men terrified of submission?
« Vastaus #24 : 02.01.2018, 13:20 »
Tuo googlehakumetodi ei kyllä tuota kummoisenarvoista dataa.

Mulla itselläni ekat tulokset on sellaisia, joissa todetaan, että on feminististä antaa naisten (ja kaikkien) nussia miten haluaa (itse olen taipuvainen tähän mielipiteeseen). Sen seassa Wikipedia-artikkeli, jossa sanotaan mm, että kyseessä on asia, josta feministit eivät ole keskenään samaa mieltä, ja monenlaisia näkemyksiä esiintyy. Miksi tyytyä google-hakuun, kun joku on tehnyt asiasta käyttäjäarvioidun datapaketin?

Tästähän saisi kyllä varmaan (")mielenkiintoisen(") erillisen keskustelun, nyt alkaa mennä alkuaiheesta sivuraiteelle.

Stylos

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 778
  • Ainoan oikean kinky-totuuden Suur-Mufti
  • Galleria
Vs: Why are so many straight men terrified of submission?
« Vastaus #25 : 02.01.2018, 20:02 »

Takaisin aiheeseen palatakseni: En usko, että naisen on yhtä vaikeaa kohdata alistuvuttaan kuin miehen, ainakaan heteroista puhuttaessa. Mutuilen, että yhteiskunnallisesti on D/s-dynamiikoista kaikkein hyväksytyintä olla seksissä miehelle alistuva nainen, eikä kukaan meistä ole näille asenteille immuuni, vaikka kuinka päättäisi haistattaa niille pitkät ja tehdä oman päänsä mukaan.

Eiköhän se sosiaalisesti hyväksyttävintä ole olla Domina, näyttäytyy vahvana ja itsenäisenä naisena eikä liitetä niin helposti parisuhdeväkivaltaepäilyjä, joista Masterit voivat joskus kärsiä, tai ajatuksia saamattomuudesta ja avuttomuudesta kuten subeihin sukupuoleen katsomatta. Painotan nyt sitä, että kyse on aina ennen kaikkea ennakkoluuloista ja ihmisestä ei kannata suuntauksen perusteella paljoa päätellä.

Dominoita on myös kaikkein vähiten, mikä voisi sitten viitata, etteivät ympäröivän yhteiskunnan asenteet ehkä niin hirveästi määrittele suuntautuneisuuksia, korkeintaan sitä, kuinka paljon ihmiset mieltymyksistään kertovat ulkopuolisille. Yhteiskunnallisia asenteita on monenlaisia ja loppupeleissä hyvin monipuolisia ja ovat jatkuvassa muutoksessa. Alkuperäisessä tekstinpätkässä vähän häiritsikin, kun siinä tunnuttiin näkevän ne kovin yhdenmukaisina.