Kirjoittaja Aihe: Alistettavan arvo  (Luettu 78659 kertaa)

sonorant

 • Vieras
Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #45 : 13.09.2011, 13:24 »
On ajatuksena täysin käsittämätön, että pitäisi "aloittaa subina". Jos ei ole alistuva, niin ei ole. Monimutkaisten, sisäänpäinlämpiävien sääntörakennelmien (kuten kuvailemasi old guardtarkoitus on valitettavan usein järjestelmän sisällä olevien jäsenten etujen varmistaminen uusien tulokkaiden kustannuksella.

Old Guard on kyllä ihan hengissä oleva traditio, joskaan suomalaisiin alan harrastajiin en ole tätä yhtä useammin törmännyt. OG:n tapoihin tosiaan kuuluu mm. subina aloittaminen ja paljon kaikenlaista muutakin jännää, ja se siis ei ole kaikkien juttu alkuunkaan, mutta on siinäkin puolensa.

Kyseessä ei kuitenkaan ole järjestelmän sisällä olevien etujen varmistaminen. Ei sillä, etteikö sitäkin varmasti toisinaan tapahtuisi, mutta tämän tradition motivaatio on muualla.

Pip

Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #46 : 13.09.2011, 13:25 »
Tärkeimmät pelisäännöt monimuotoisen turvallisen seksuaalisuuden toteuttamisessa ovat terve järki ja yhteisesti sovitut rajat.
Lisäsin sanan. Muuten komppaan täysin.

Queena

 • Vieras
Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #47 : 13.09.2011, 15:03 »
Kun kysymys on aina turvallisuudesta ensisijaisesti ja ihmisistä joilla ei ole kokemusta pääasiassa ei voi tehdä mitään "omia sääntöjä" eli se tulkinta vara on aina huonompi vaihtoehto, ja vastuu on aina alistajalla.
Jos Ei hyväksy mitään sääntöjä eikä ole kokemusta miten ne asiat toimii pitää miettiä onko tekemisissä oikeasti aidon älykkään ihmisen kanssa.
Lokeroinen turvallisuus on vain siinä että on määritelty mitä millekkin alistettuvalle pitää olla tekemättä ei mitä voi tehdä.
Alistujan vastuu katoaa kun sessio alkaa ja mitä pidemmälle asoita viedään sitä tärkeämpi on kokemuksen osuus.
Netti alistajia yms "oikeita" mastereita ja niiden tekemisiä on luettu sen verran paljon ettei koskaan voi olla tarpeeksi kiinnittää huomiota turvallisuuteen.
Minulle on aivan sama mitä joku kokematon tekee mutta se vahinko joka tulee alistujien eteen ja koko yhteisön taakaksi on ollut aina huono asia.
Mistä nämä kaikki oikeat säännöt ja lokerot löytyvät? Vai oliko ne tossa sun ekassa viestissä tiivistettynä? Mielelläni tutustuisin tähän oikeaoppiseen säännöstöön jota mainostat.
Vai oletko sinä se taho jolta pitää noviisin aina tarvittaessa kysyä neuvoa siihen että noudattaako säännöstöä ja lokerointia oikein? En myöskään yhtään ymmärtänyt miten lokerointi lisäsi turvallisuutta, ja että miksi olisi ensisijaisen tärkeää noudattaa tarkkaa lokerointia. Olen ennekin kysellyt siitä että mistä nämä kaikki tärkeät säännöt löytyvät, ja kuka ne on hyväksynyt. Aina välillä nimittäin törmää siihen kun joku puhuu näistä tärkeistä joskus monimutkaisistakin säännöistä, joita tulisi noudattaa, mutta kukaan ei osaa koskaan sanoa mistä minä nuorena ihmisenä löydän nämä viralliset säännöt jotta voisin niihin tutustua ja itse niistä muodostaa mielipiteeni.

En sanoisi että 50 vuoden ikä ja 26 vuoden pervoilukokemus ovat niin kovia meriittejä, että voisit nostaa itsesi muiden yläpuolelle tällä forumilla tai muuallakaan, ja tulla sanelemaan kuinka jokaisen tulisi sessioitaan ja suhteitaan hoitaa.

Olen myös samaa mieltä snadin ja pipin kanssa terveen järjen ja yhdessä sovittujen rajojen tärkeydestä. Mielestäni kukin pari keskustelee yhdessä ja kehittää keskustelun kautta oman tapansa toteuttaa kinkyyttä suhteessaan.hiz

 • Vieras
Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #48 : 13.09.2011, 16:59 »
Mistä nämä kaikki oikeat säännöt ja lokerot löytyvät? Vai oliko ne tossa sun ekassa viestissä tiivistettynä? Mielelläni tutustuisin tähän oikeaoppiseen säännöstöön jota mainostat.

Ei mitään oikeaoppisia säännöstöjä mihinkään ole, ja ironialla kai kysyitkin tätä. Mutta minunkin kiinnostus heräsi että mikä ihmeen Old Guard tämä on josta en ole ikinä kuullut vaikka olen kilometrikaupalla bdsm-tekstejä ehtinyt jo lukea?  ??? Ei niin että tämä Old Guard oikein kuulostaisi itselleni sopivaksi, mutta ihan vaan uteliaisuudesta ja yleissivistysmielessä.

Etsin siis hiukan ja löysin "Old Guard"-ryhmän Fetlife'ssa, siinä on 600 jäsentä. On myös olemassa ryhmä "History of Old Guard", siinä on 120 jäsentä.

Noin vertauksen vuoksi Fetlife'n muissa ryhmissä on useimmiten tuhansittain jäseniä, esimerkiksi (tilanne tänään syyskuussa 2011) Submissive Women ryhmässä 32,518 jäsentä, Sadists and Masochists 23,027 jäsentä, ja Masters and slaves 22,817 jäsentä. Kovin marginaaliselta vähemmistöltä siis näyttää tämä minullekin tuntematon Old Guard.

Ja mitä Old Guard siis tarkoittaa?

Mitä nopeasti opin Fetlifen Old Guard ryhmän sivuilta on että Old Guard vaikuttaa olevan toisen maailmansodan jälkeen syntynyt liike, siitä sodasta palaavien veteraanien luoma, joka perustui armeijan tapaan paljolti hierarkiaan, rituaaleihin, sääntöihin ja protokolleihin. Liike oli salainen ja sinne ei ollut ihan helppo sulautua vaan piti ansaita paikkansa. Olennaisena osana oli nahkaan pukeutuminen, kohteliaisuus, luotettavuus ja hyvät käytöstavat.

Alkuajoilla liike ymmärtääkseni oli enimmäkseen gay-miehille, mutta nykyään siinä on yhtälailla heteroja. Old Guard'in sääntöjä ei käsittääkseni ole oikein kirjoitettu mihinkään, mutta jonkinlainen aiheen guru on Guy Baldwin, psykoterapisti ja kirjailija, joka on elänyt tätä elämätapaa aktiivisesti 1960luvun puolestavälistä, ja on kirjoittanut aiheesta kirjan Ties That Bind. Tai tarkemmin: Ties That Bind: The SM/Leather/Fetish Erotic Style: Issues, Commentaries and Advice.

Tämä oli siis minun vaikutelma aiheesta, mutta siis puolituntia sitten en ollut edes kuullutkaan koko Old Guard'ista, joten jos joku osaa asian selittää paremmin tai oikoa tekstissäni mahdollisesti olevat virheet niin se sopii minun puolesta mainiosti. Ja myöskin, vaikka itse harrastan kinkyilyä ilman sen kummempia protokolleja ja sääntöjä muita kun ne mitä D:ni minulle keksii, niin jos joku haluaa toteuttaa kinkypuolensa olemalla osa Old Guard'ia, niin se ei ole minulta pois, niin kauan kun eivät oleta että minun pitäisi jollain tavoin noudattaa heidän sääntöjä. Kaikille itselleen parhaiten sopivan tavan mukaan! :)

Toisaalta, Fetlife'n Old Guard ryhmän sivuilta löytyi ihan hyviä yleisohjeita, ainakin minun mielestä:
- We seek dynamic, safe, sane and consensual energy exchanges.
- We are for individual freedom, personal responsibility, and public service.
- We freely express sincere respect, appreciation and affection because that builds energy.
- We try to avoid debates with those who have closed minds for that is a waste of energy.

Noin tarkemmin katsottuna, ehkä minunkin pitäisi hiukan tutkiskella tätä aihetta enemmän koska tykkään kaikista energiaan liittyvistä asioista.. No, se ei nyt kuulu tähän, ja muutenkin offtopic koko vastaus, mutta olkoon.

submit

 • Vieras
Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #49 : 13.09.2011, 17:34 »
- We try to avoid debates with those who have closed minds for that is a waste of energy.

Tämähän on ihan loistava ohje kenelle tahansa ja sopii tähänkin ketjuun hyvin :)

Hermes

 • Vieras
Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #50 : 13.09.2011, 17:38 »
- We are for individual freedom, personal responsibility, and public service.

Niin kuin oikeastaan tämäkin.   :D

swan

 • Vieras
Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #51 : 13.09.2011, 21:02 »
Tärkeimmät pelisäännöt monimuotoisen seksuaalisuuden toteuttamisessa ovat terve järki ja yhteisesti sovitut rajat.
Mikähän siinä sitten on,että noita pitää tuontuosta kerrata ja alleviivata sekä muistutella mieliin.

Sekö,että on tapana leikitellä "rajoilla" ja niiden ylikin kurkata tai on haluja hulluuteen kovasti ja vaikea hillitä itseään vaiko se,että "piireissä" on kuin onkin huomattava määrä sekopäitä..

Myönnän,että itseäni ainakin hieman huolestuttaa, kun summaan asioita tältä 1,7 vuodelta,mitä ollut koko skenellä. Toisaalta ja onneksi mitään kamalan vakavaa ei ole kuullut tapahtuneeksi,mutta tämäkin ketju pistää vähän miettimään,kuten muutama muukin.

Lisäys: Sen verran vakavaa kuitenkin,että aika epäselvä ja epämääräinen käsite tuo otsikko on kun sitä käytännön tasolla pohtii ja peilaa.

« Viimeksi muokattu: 13.09.2011, 21:17 kirjoittanut swan »

Lucrezia

 • Vieras
Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #52 : 13.09.2011, 23:05 »
On ajatuksena täysin käsittämätön, että pitäisi "aloittaa subina". Jos ei ole alistuva, niin ei ole. Monimutkaisten, sisäänpäinlämpiävien sääntörakennelmien (kuten kuvailemasi old guardtarkoitus on valitettavan usein järjestelmän sisällä olevien jäsenten etujen varmistaminen uusien tulokkaiden kustannuksella.

Niinpä. Ihan samalla tavalla subille voisi lykätä piiskan käteen, että kokeilepas toteuttaa dominoivaa puoltasi...Miksi turhaan yrittää ängetä itseään tai toista sellaiseen rooliin, joka ei tunnu omalta?

Omalla 260 vuoden kokemuksellani sanoisin, että nykyään jaksaa enää vain huvittaa kommentit tyyliin "ei voi olla oikeasti dominoiva, jos ei ole koskaan kokenut alistuvan roolia"  :)) 

Pervopari50v. kommentista alistuvan vastuun katoamisesta session alkaessa toteaisin, että ei kai unohdeta järjen käyttöä siinäkään...Mielestäni alistuvan pitää uskaltaa ilmaista itseään silloin, jos hänestä tuntuu siltä että mennään liian pitkälle. Jokaisella täysi-ikäisellä on loppujen lopuksi vastuu itsestään, jollei ole kyseessä juridisesti holhouksen alaiseksi julistettu henkilö. Sellaisen kanssa taas tuskin monikaan haluaa sessioida.

Toki dominoivan osapuolenkin täytyy pitää oma järki päässä ja yrittää huolehtia subin hyvinvoinnista, mutta esim. sidonnassa vain sidottu voi tuntea milloin joku paikka alkaa puutua tms.

Mut joo: vääntäminen siitä, mikä on todellista bdsm:ia ja mikä sessio/makuuhuoneleikkiä tulee jatkumaan ikuisesti. Eikä siinä mitään, kunhan jokainen saa toteuttaa itseään itselleen sopivan persoonan kanssa, enemmän tai vähemmän tosissaan  :)

brahma

 • Baarikärpänen
 • ****
 • Viestejä: 853
 • The evil saint - Ilkeä pyhimys
 • Galleria
Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #53 : 13.09.2011, 23:09 »
johan on taas ollut ihmeellistä luettavaa.....

NahkaAsu

 • Vieras
Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #54 : 14.09.2011, 00:47 »
arvo... ei millään pahalla. itselleni tulee mieleen määrittämätön mittayksikkö. se on se arvo. toinen oli muuten luokkafrendinäkin moinen. eli annetaan arvojen olla omissa luvuissaan. ---> arvotaanpa seuraavat numerot sitten...


Lady Whip

 • Turun Baletti
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 3432
 • Sadistinen Gfe-Domina
 • Galleria
Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #55 : 14.09.2011, 10:39 »
Olennaisena osana oli nahkaan pukeutuminen, kohteliaisuus, luotettavuus ja hyvät käytöstavat.


Näkisin OG:n yhtenä tarkoituksena sen, että sitä noudattavan ryhmän sisällä kasvetaan ottamaan vastuu auktoriteettina.
Ryhmä ikäänkuin ei antaisi lupaa toimia Masterina ennenkuin noviisi on valmis siihen myös mentaalitasolla.

Sitäpaitsi kohteliaisuus, luotettavuus ja hyvät käytöstavat ovat jokaiselle hyväksi. Ihan myös yksityiselämässä kuin kinkysuhteissa.

Pervopari50v

 • Vieras
Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #56 : 16.09.2011, 11:45 »
Tästäkin keskutelusta näkee monta asiaa kerralla.
Osalle on oikeasti ymmärrystä keskutella ja se muu porukka on aivan asiattomalla linjalla, sekin on tiedossa että joillekkint D/s on vain muotiilmiö ja toiselle osalle se on ainoa tapa saada minkään laista seksiä.
Mutta mä aloin etsiä noin 10 vuotta sitten lukemiani sivustoja joissa oli paljon todella hyvää tietoa, aidosti kerrottu ilman kirjoittajan omaa mielipidettä.
Nyt ymmärrän hyvin miksi on vallalla se käsitys ettei mitään sääntöjä ole eikä kukaan voi määritellä mitään eikä lokeroita oikeasti ole.
 Se mikä tekee asiasta mielenkiintoisen on ettei edes vanhaa tapaa kukaan valtavirran edustaja tunnusta on lähinnä teidän oma asianne.
Minä noudatan vain minulle noviisina  opettua tapaa.
Ja tiedän ettei monikaan "master" voi sanoa että on ollut noviisi päivääkään, ja siitä huolimatta on niin asiantuntia ettei kukaan toinen voi edes keskutella mistään D/s:ään liittyvästä.
Mitä tulee tämän "subin" roolin miten sen sanoisi näkemiseen mitä täällä joka toinen on tai tekee, se on pelkästään rooli ei siis mitään aitoa D/s lähelläkään.
D/s on minulle elämäntapa joka vaikuttaa todellakin monee asiaan, jos joku ei halua tietää sitä mitä minä olen jokus 1980 luvulla saanut oppia ja kokemuksen kautta omaksua .... pitää olla sen verran ilkea ja sanoa "aivan sama".
Se mitä näkee hyvin usein on lähinnä huvittavan ja surkean välimaastossa olen "komppaamista" eli tehköön kukin tyylillään tavoilleen uskollisena sitä minkä oikeaksi tuntee.
Ne 32  narttua joille olen Master ollut on ainakin jokainen edelleen hyvissä ruumiin ja sielun voimissa tietoisena siitä että on turvallisesti saaneet alistua ja nauttineet varmasti sekä henkisesti että fyysisesti sellaisesta D/s:stä jossa on rajat ja säännöt sekä alistujalle että alistajalle, ja ne on käyty läpi ennen yhdenkään session aloittamista.

Mr.Inathu

Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #57 : 16.09.2011, 12:14 »
Ottamatta kantaa tai osaa tämän ketjun aloituksen ja tämän pisteen välillä velloviin keskusteluihin, toteaisin vain että aloittajan tänne liittämät säännöt ja niiden käyttämä stereotyyppinen lokerointi ovat hyvä lähtökohta kenelle tahansa kinkyilystä kiinnostuneelle. Nykyään kun tietoa löytyy joka asiasta enemmän kuin jaksaa kaivaa, kannattaa kuitenkin aina hyödyntää mahdollisimman montaa eri tietolähdettä ja näkemystä. Näistä voi sitten yhdessä muodostaa laajempia stereotypioita ja lokerikkoja, mutta vasta keskusteluyhteyden kautta päästää samalle kartalle.

Ottamalla keskustelun pohjaksi muutaman stereotypioidun lokeroinnin ja säännöstön, pystyy kaksi tervejärkistä aikuista ihmistä kyllä rakentavan vuoropuhelun hengessä muodostamaan yhteisen käsitteistön, terminologian ja säännöstön OMAN suhteensa tarpeiksi. Tästä omasta luomuksestaan voi sitten olla isällisen/äidillisen ylpeä ja sitä voi jopa mainostaa yhtenä benchmarkkina muillekin, mutta kenelläkään EI ole mitään oikeutta ryhtyä vaatimaan tai pakottamaan muita ihmisiä omaan malliinsa.  C:-)

-Mr.Inathu

Dante79

 • Turun Baletti
 • Kanta-asiakas
 • *
 • Viestejä: 378
 • Don't give up on your dreams. Keep sleeping.
 • Galleria
Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #58 : 16.09.2011, 12:53 »
Näyttääpi kovasti siltä että kinkyily on vaan internet-aikakaudella mukaan hypänneille ennen kaikkea asia joka ei ole missään määrin mustavalkoinen juttu enää, meille ei ole oikeaa tai väärää tapaa olla kinky, niin kauan kun kaikki on alusta loppuun vapaaehtoista tervejärkisten aikuisten välistä puuhastelua, vaan on jokaisella mahdollisuudet löytää sieltä itselleen sopivat puitteet kokea nautintoa, mikä on minusta pelkkää rikkautta tälle alakulttuurille. Vaikka varmasti kaikkien vanhempien kinkyjen mielestä "kulttuurin vesittämistä" koska nykyään kuka tahansa joka ei ole vanilija voi sanoa itseään kinkyksi vaikkei edes kovin kinky olisikaan.

en usko että tämä on mitenkään kuitenkaan vähentänyt syvällisemmistä d/s-suhteista nautiskelevien määrää maailmassa? ehkä vaan vähentänyt niiden määrää jotka sellaisiin ajautuvat kun ei muutakaan vaihtoehtoa ole tarjolla.

Tiedän kyllä myöskin tämän yleisen ilmiön miten jokainen pitää omaa oppimaansa tapaa olla omassa alakulttuurissaan juurikin sinä aitona ja oikeana. Kaikki sitä ennen ja sen jälkeen tuleva on surkeaa ja teennäistä. Se on ilmiö joka ei kaiketi ole koskaan muuttunut. ;D Musiikissahan sitä näkee jatkuvasti, vai mikäs vuosi se olikaan minkä jälkeen Metallicasta tuli paskaa? ;D 

Viridian

Vs: Alistettavan arvo
« Vastaus #59 : 16.09.2011, 15:10 »
Kukaan ei ole kiistänyt ihan ensimmäisen viestin perusideoita, eikä se, että on eri mieltä joistain pervoparin lokeroista tee kenestäkään sen vaarallisempaa kuin muuten olisi. Vaarallisuus tai vaarattomuus liittyy mielestäni edelleen muuhun kuin kykyyn ja haluun lokeroida pikkutarkasti. Joskus illuusio yleispätevistä lokeroinneista saattaa olla riskikin, jos se näennäisesti vähentää tarvetta keskustelulle ja kohtaamiselle ihmisinä.

Sen sijaan, lukiessani näitä selityksiä niin ja niin monesta vuodesta, niin ja niin monesta naisesta, ja niin ja niin hienosta oikean koulukunnan yhteisöstä, tulee mieleeni se vanha totuus, että netissä ei kenestäkään voi tietää mikä on totta ja mikä tarinaa.

Ei ole mitään mahdollisuutta tietää, onko kyseessä henkilö, joka on kuluttanut pari tuntia jonkun yhteisön sivulla lueskelemassa hienon kuuloista ideologiaa, ja keksinyt itselleen aseman ja roolin ja historian. Vaiko joku, joka oikeasti on käynyt läpi monimutkaisen ja tarkan seulan läpi kasvaen ihmisenä ja oppien asiat syvällisemmin, muutenkin kuin sääntökokoelmana. Ja vaikka olisikin, ei se oman yhteisön ulkopuolella anna automaattisesti mitään laatutakuuta.

Viridian