Kirjoittaja Aihe: Markkina-arvosta  (Luettu 16586 kertaa)

Jägermies

  • Kanta-asiakas
  • ***
  • Viestejä: 379
  • Noviisi
  • Galleria
Vs: Markkina-arvosta
« Vastaus #60 : 03.11.2018, 20:54 »
Mitä yhteistä on MAT:lla, painoindeksillä ja cooperin testillä? Kaikki ovat yksiulotteisia malleja jotka ovat hyviä kun tehdään yleistyksiä mutta epätarkkoja yksilötasolla.

^ Tottahan markkina-arvo voi kohentua, eikä se mielestäni olekaan sama jokaisella tiettyyn kohderyhmään kuuluvilla.
Tai ainakin itse miellän markkina-arvon myös yksilöllisenä, en laskennallisena. Enkä ole perehtynyt mihinkään markkina-arvoteoriaan tms. joten akateemisessa mielessä voin hyvinkin olla väärässä.

Tieteessä yksilöllinen muuttuja ei voi vaikuttaa keskiarvoon.
Teesi "ihminen on kymmenvarpainen nisäkäs" on muodostettu havainnoimmalla meemin keskimääräiset ominaisuudet ja seitsemänvarpaisena syntyvä ei muodosta merkittävää poikkeamaa ilmiöön.   :)
Tosin siitä voidaan olla montaa mieltä, onko MAT teoriana mitään, mitä voidaan tutkia perinteisillä tieteen parametreilla. Ja onko sen tutkiminen edes minkään arvoista noin humaanilta kannalta,  lajin kehityksen kannalta ei ole ehkä hyvä, että miljoonat pariutumisikäiset vahtaavat markkina-arvoaan.
Parinvalintaa on tutkittu jo pitkään esimerkiksi evoluutio psykologiassa ja on tuosta hyötyä esimerkiksi ihmisten käyttäytymisen ymmärtämiseen yleisesti.
Ihmiset vahtaavat markkina-arvoaan tai muuten esimerkiksi rintojen suurentaminen ei olisi niin yleistä kuin mitä se on.

Macy

  • Vieras
Vs: Markkina-arvosta
« Vastaus #61 : 04.11.2018, 15:27 »
Heioo