Kirjoittaja Aihe: Modesty Blaise (1966)  (Luettu 6323 kertaa)

Ailouna

  • Smurffit
  • Baarikärpänen
  • *
  • Viestejä: 821
  • Galleria
Modesty Blaise (1966)
« : 26.08.2017, 11:11 »
Modesty Blaise on tehty 1966 ja sen pääosissa on Monica Vitti (Modesty) ja Terence Stamp (Will Garvin). Leffana se on tyypillinen 60-luvun tuotos eikä millään lailla sukua esim. Marvelin sarjakuvista tehdyille filmatisoinneille. DVD siitä on ilmeisesti nostalgiamielessä päästetty markkinoille 2013.

Leffan valikossa theme song alkaa soimaan ja jotenkin korva nappaa sieltä kohdan: "She is a perfect Mistress too..." Tämä 60-luvun tyypillinen korvamato on kuunneltavissa Youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=rCJlFA43N0s

Koko leffakin kokonaisuudessaan näyttää löytyvän Youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=9BpC0NatYqU
Läppärin ruudultakin tuon tietysti katselee, mutta silloin jää parhain anti kokonaan kokematta, joka on yllättäen leffan etu- ja takakannet. Niissä nimittäin on silmänruokaa ja suuria lupauksia "Kaikkien aikojen seksikkäin sarjakuvasankaritar!", "Todellisuuspakoa sulavaan James Bond -tyyliin"...

Valitettavasti itse elokuva ei lunasta kansitaiteensa lupauksia. Modesty Blaisen hahmoon olisin kaivannut enemmän sähäkkyyttä ja seksikkyyttä. Ylipäätään hän ja kaikki muutkin hahmot jäävät hyvin ohuiksi, ja leffan loppua kohden huomaa, ettei oikeastaan ole niin väliä, mitä heille lopulta käy. Seikkailuleffan tunnusmerkit täyttyvät, kun leffassa on pahis ja suuri pelastusoperaatio, mutta enemmän sykäyttää ehkä tahatonkin komiikka, jota leffassa on enemmän kuin jännitystä.

Kansi antaa myös ymmärtää, että tarjolla olisi silmänruokaa. Mutta tarjonta jää aika laihaksi. Hetkeksi jotain vähän väläytetään, mutta tosiaan vain niin hetkeksi, ettei juuri silloin kannata olla hakemassa lisää popcornia. Muun ajan Modesty on blondi pörrötukka väljissä kaavuissa, joten fettarin eye candyksi tästä ei oikein ole.

BDSM-aineksia on ripoteltu mausteeksi sinne tänne... käsirautoja, sitomista, kylmä naismurhaaja, psykedeelinen vankityrmä... Parhaimpana palana siltä osastolta haaremin naiset antamassa vuohenmaitokylpyä.

Kaikkinensa Modesty Blaise menee varmasti jonkin tylsän illan ajantapoksi, vaikkei olekaan mikään Top10 BDSM-leffa.