Kirjoittaja Aihe: Miittiähky  (Luettu 3291 kertaa)

Kolumnisti

 • Moderator
 • Kanta-asiakas
 • *
 • Viestejä: 372
 • Galleria
Miittiähky
« : 29.10.2017, 17:46 »
Miittiähky

Nyt on miittejä joka lähtöön, viikottaiset kaupunkimiitit, teemamiitit, alueelliset miitit ja mitä vielä. Tässä eräskin päivä yksi tuttava totesi, että jää se ja tämä välistä koska tuo ja toi on niin paljon kiinnostavampia ja aika tai rahat kun ei riitä sekä siihen että tuohon. Miittipaikat vaihtelevat ja joka paikassa on hyvät ja huonot puolensa, toiminnot miitin yhteydessä myös herättävät ihastusta ja myös närää. Melkoinen sekasotku.

Toki teemamiitit on hyvä juttu. Pääsee juttelemaan itseään kiinnostavista aihealuista toisten samasta aiheesta kiinnostuneiden kanssa. Ei tule närää sitten viikkomiittailijoiden kanssa kun puhutaan yksinomaan kissoista tai veneistä - vaikka nehän aika usein on viikkomiittien aiheina, pitäisiköhän niillekin sittenkin omat miitit.. ehkä ei. Teemamiiteistä voin sitten sujuvasti suuntautua vähän yksityisempiin tapahtumiin sessioineen, vaikkapa sukkapuikkojen tai erilaisten matontappausvälineiden kanssa jos niikseen tulee.

Niin ja viikkomiitit, joku päivä ei sovi mutta toinen päivä voikin sitten sopia. Miittiväki on aika vakiintunutta ja pääsääntöisesti aina samat naamat turisemassa niistä kissoista ja veneistä, joskus ehkä myös koirista. Miittiähky ehkä aiheuttaa tämän urautumisen vain tiettyyn paikkaan ja sitten valitetaan kun ei näy uusia naamoja, vaihtuvuus on heikkoa. Ja sitten se kerta kun ei itse pääsekään paikalle on tupa täynnä uutta verta. Uudet kävijät ovat usein yllättyneitä miittien hengestä. Tulevat paikalle pelonsekaisesti ajatellen, että nyt sitten puhutaan vain pervoa eikä oma sanasto riitäkään. Toki miiteissä puhutaan myös pervoja varsinkin jos joku utelias sielu kysyy jotain, mistä ei itse tiedä, mutta pääsääntöisesti vain chillataan ja jutellaan niitä näitä ruohonpäitä.

Kaupunkimiitit taas ovat ihan sellaisenaan hyvä juttu. Kukapa jaksaisi viikolla raahautua pariksi tunniksi miittailemaan satoja kilometrejä, toki näitäkin tapauksia on, itsekin pari kertaa miittiin kaukaakin ajaneena, mutta ne ovatkin sitten toinen tarina ja niihin sisältyy yleensä jokin syy sekä elämys.

Miitit ylipäänsä ovat hyvä juttu. Pääsee näkemään samanmielisiä ihmisiä ja juttelemaan niitä näitä ilman tarvetta miettiä mitä sanoo ja miten sanoo. Eihän ne työkaverit välttämättä ymmärrä jos rupeaa puhelemaan bileiden jäljiltä kipeästä takamuksesta tai väsähtäneestä piiskakädestä. Joukkoon varmasti mahtuu myös niitä, joiden sosiaalinen elämä pääsääntöisesti rajoittuu juuri miitteihin joko esimerkiksi työkiireiden tai introverttiuden takia. Meitä on moneen junaan.

Olisihan se mukava jos vaihtuvuus miiteissä kasvaisi ja uusia kävijöitä tulisi useammin. Ei miiittejä tarvitse pelätä, ne ovat matalan kynnyksen tapaamispaikkoja, joissa ehkä voi jopa kysellä itseään askarruttavista asioista, joista ei muualla kehtaa kysellä.


Jen, joka mielellään tapaa uusia ihmisiä tilaisuuden tullen.

UW

 • Vieras
Vs: Miittiähky
« Vastaus #1 : 29.10.2017, 18:07 »
Monesti ajatellut, että jos asia liittyy tavalla tai toisella päihteisiin tai seksiin ihmisiä saa liikkeelle, muuten haasteellista  :D kinkyt siinä mielessä hyvässä asemassa, että miitteihin tulee väkeä.

Saatiin yksi tuttava vetämään yhtä taistelulajia pitkän kyselyn jälkeen, juuri ja juuri pyörii, mutta kiikun kaakun kun ei tule ihmisiä vaikka lip service tasolla enemmän kiinnostuneita.

momoi36

 • Vieras
Vs: Miittiähky
« Vastaus #2 : 30.10.2017, 06:57 »
Miittiähkyn vastakohta, miittipuute vaivaa näillä leveyksillä, tosin voisinhan itsekin miitin järjestää mutta se nyt on sama istunko itsekseni kotona kahvikupin ääressä vai julkisella miittipaikalla.  :)) On onneksi ollut ilo osallistui muitten paikkojen miitteihin kun niitä on usein niin matkalaisenkin tielle yleensä hyvin osuu kohdalle joku miitti.

Galesi

 • Helsingin akateemiset kinkyt ry
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 2606
 • pörröpää/lutka
 • Galleria
Vs: Miittiähky
« Vastaus #3 : 30.10.2017, 14:15 »
Ähky kyllä kieltämättä tulisi, jos jokaisessa miitissä tällä suunnalla kävisi. Onneksi ei ole kukaan ainakaan vielä pakottanut jokaisessa kiertämään, joten muullekin elämälle jää aikaa.

Ja, vaikka miittejä tosiaan on melkein joka päivälle niin ilmeisesti kävijöitä on riittänyt, kun miitit edelleen ovat pystyssä. Itelleni ainakin pääkaupunkiseudun skene on ollut todella positiivinen kokemus. 4½-5v takaiset 20-40 ihmisen miitit ovat hiljalleen kasvaneet yhä isommiksi ja naamat ovat vaihtuneet vuosien varrella, kun aktiiviporukka jää vähän taustalle ja uusia tulee tilalle.
Itse varmaan jaksaisin enemmänkin miittailla viikonloppuisin, mutta toisaalta taas ei ehkä kovin pitkään kiinnosta 3/4 viikonlopusta varata bileille ja/tai miiteille.

5v takaisia Jyväskylän miittejä ei ole tullut ikävä. Niissä, kun oil pahimillaan 2 tai 3 muuta + minä. Sielläkin tosin skene on tainnut onneksi hieman heräillä talviuniltaan ainakin miittien suhteen.

m0uksan

 • Vieras
Vs: Miittiähky
« Vastaus #4 : 30.10.2017, 14:22 »
Itsellä on vielä miittineitsyys tallella !

Tähän olisi mukava saada muutosta lähiaikoina.. :)

Kettu vinossa

 • Vieras
Vs: Miittiähky
« Vastaus #5 : 30.10.2017, 14:36 »
5v takaisia Jyväskylän miittejä ei ole tullut ikävä. Niissä, kun oil pahimillaan 2 tai 3 muuta + minä. Sielläkin tosin skene on tainnut onneksi hieman heräillä talviuniltaan ainakin miittien suhteen.

Nykyään Jyväskylän miiteissä on noin 5-10 ihmistä, toki joskus määrä on lähennellyt kahtakymmentäkin. Kesäisin on aktiivisempaa. Ja nykyään on muitakin puheenaiheita tullut kuin ohjelmointi, geenimuuntelu ja ydinvoima.   ;)

Jyväskylän miitit - vain siellä voit saada kumisen lonkeron sieraimeesi ja vääntää pitkän keskustelun ripulista sukkahousuissa.  8)

Normandie

 • Turun Baletti
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1527
 • Metamorfosis
 • Galleria
Vs: Miittiähky
« Vastaus #6 : 30.10.2017, 14:51 »
Miittejä on täällä pk-seudulla kiitettävän paljon ja melkein jokaiselle jotakin, näin luulen. Itse tykkään pienistä, intiimeistä miiteistä, joissa voi juttelemisen sijaan keskustella syvällisestikin. Toivon vielä joitakin toiminnallisia miittejä, vaan en tarkkaan osaa sanoa, että mitä toimintaa pitäisi olla. Ravintolassa istuminen ei aina innosta.

Sellaista ajatusta olen mielessäni pyöritellyt, että kunhan tästä talvesta taas selvitään, niin jonakin kesäisenä lauantaina olisi kiva järjestää miitti jonnekin luonnonhelmaan. Vaikkapa Nuuksioon vaeltamaan jokin aurinkoinen, kiva lauantai. Eväät mukaan, kunnolliset jalkineet jalkaan ja leppoisasti taivaltamaan, ei verenmaku suussa pitkin ja poikin Nuuksiota kirmaten. Välillä olisi mukava istua alas grillaamaan, lepuuttamaan jalkoja, katsomaan luonnon kauneutta ympärillään ja nauttia juuri siitä hetkestä kivan porukan kanssa. Eli ehkäpä ensi kesänä .... ;)

smoky

 • PoVi
 • Baarikärpänen
 • *
 • Viestejä: 749
 • Galleria
Vs: Miittiähky
« Vastaus #7 : 30.10.2017, 15:50 »
PoVilaiset on näitä pitkänmatkanmiittailijoita, viralliset miitit kun kiertää kuukausittain Vaasa-Sjoki-Kokkola-väliä. 150km miitin takia ei tunnu missään  ;D Toki paikalliset istuskelevat sitten silloin tällöin keskenäänkin.

Hallatar

 • PoVi
 • Baarikärpänen
 • *
 • Viestejä: 969
 • Tilaisuus tekee sadistin.
 • Galleria
Vs: Miittiähky
« Vastaus #8 : 30.10.2017, 17:41 »
PoVilaiset on näitä pitkänmatkanmiittailijoita, viralliset miitit kun kiertää kuukausittain Vaasa-Sjoki-Kokkola-väliä. 150km miitin takia ei tunnu missään  ;D Toki paikalliset istuskelevat sitten silloin tällöin keskenäänkin.

:love:

Kun kinky ei pääse miitin luo, viedään miitti kinkyn luo. :D Pelkästään paikallisten miitit olisivat kyllä muuten juuri näitä muutaman hengen tapaamisia, joten on kyllä ässää, että täällä jengi on jaksanut viilettää pitkin poikin lakeuksia toisiaan tapaamassa. Paikalliset minimiitit paikkaavat miitti-ikävää, kun kuukausittaiseen PoVi-tapaamiseen on pitkä aika tai jos em. PoVi-miitti syystä tai toisesta jää välistä.


DareDoll

 • Vieras
Vs: Miittiähky
« Vastaus #9 : 30.10.2017, 20:27 »
Pk-seudulla tosiaan riittää yleensä ihan valinnanvaraa, ja kaikkiin missä itse olen päässyt piipahtamaan, on porukkaa riittänyt. Pienemmillä paikkakunnilla on sitten välillä ollut niin suuria egoja, että miitit on hajaantuneet pariin pienempään porukkaan, joten sitten on pienemmällä porukalla niitä miittejä järjestetty. Sisäänpäinlämpiäviä porukoitakin skenestä löytyy, ja mikäpä siinä jos heillä keskenään riittää sitä kimppakivaa, ei ole ainakaan minulta pois!!  :))
Voishan sitä taas välillä täällä hevonperseessäkin miitin järjestää, pitääpä alkaa suunnittelemaan   asiaa 8)