Kirjoittaja Aihe: Kinkysanastoa  (Luettu 32946 kertaa)

Häkki

 • Helsingin akateemiset kinkyt ry
 • Moderator
 • Uusi asiakas
 • *
 • Viestejä: 4
 • Galleria
  • Helsingin akateemiset kinkyt ry
Kinkysanastoa
« : 19.09.2018, 18:15 »
Suomen kielessä valtaosa BDSM:ään liittyvistä termeistä on lainasanoja. Kinkykeskusteluissa on siis luontevaa puhua suomeksi myös englanninkielisiä termejä viljellen. Olemme keränneet alle kinkyilyyn liittyvää sanastoa, ja täydennämme listaa sitä mukaa kuin päivitystarpeita ilmenee.Adult Baby, ABDL
Adult baby tai adult baby, diaper lover tarkoittaa henkilöä, joka käyttäytyy kuin vauva. Yleistä heille on käyttää esim. vaippoja tai muita vauvojen asusteita. Adult baby kokee mm. turvallisuuden tunnetta vaipoissa ja hänellä voi olla ”isä” tai ”äiti”, joka pitää hänestä huolen. Adult baby, diaper lover taas saa myös seksuaalista tyydytystä vaipoissa olosta.

Aftercare / Jälkihoito
Aftercarella eli jälkihoidolla tarkoitetaan varsinaisen session jälkeen tapahtuvaa hellimistä, halimista ja subin (ja välillä myös dominoivan osapuolen) palauttamista takaisin tähän maailmaan session jälkeen.

Ageplay
Roolileikin muoto, jossa leikitään kuin toinen tai molemmat osapuolista olisivat eri ikäisiä kuin oikeasti ovat. Ageplay voi olla seksuaalista tai ei, riippuen mikä kenellekin soveltuu. Ageplayllä voidaan muokata suhteen valtadynamiikkaa siten, että osallistujille on luonnollisempaa olla dominoivana tai alistuvana. Vaikka ageplayssa alistuva voi usein olla roolissaan alaikäinen, sitä ei pidä sekoittaa pedofiliaan millään muotoa.

Baari / BDSM-baari
Kinkyjen kantapaikka. Suomalainen nettiportaali, joka on toiminut useamman vuoden kooten lähestulkoon koko suomalaisen kinkykirjon yhden sivuston alle. Sivusto löytyy osoitteesta www.bdsmbaari.net .

Bastinado
Bastinado eli ”jalkojen piiskaus”. Tässä tarkoituksena on piiskata alistuvan paljaita jalkapohjia esim. rottinkikepillä. Yleensä kohteeksi valikoituu jalkaholvin kohta.

Bileet
Riippuen bileistä ja paikasta, kinkybileet sisältävät yleensä rutkasti keskustelua niin uusien kuin vanhojen tuttavuuksien kera. Bileissä harrastetaan usein myös erilaisia kinkyaktiviteetteja aina piiskaamisesta alkaen järjestyssääntöjen niin salliessa.

Bimbofication
Kyseessä on fetissiksi laskettava muuntautuminen, jossa kohdehenkilöstä muovautuu vähäjärkinen lutka, joka pitää siitä, että häntä käytetään ja nöyryytetään. Muutokseen kuuluu se, että kohdehenkilöstä muovautuu tavallaan yliseksuaalinen versio itsestään.

Bizarre Club
Bizarre Club on Jyväskylässä toimiva fetish- ja bdsm-alan yhdistys, joka on perustettu vuonna 2000. Yhdistys järjestää kahdet bileet vuodessa (kevät, syksy) Jyväskylässä ja Jämsän Himoksella.

Bondage
Bondagella tarkoitetaan kaiken muotoista toisen kahlitsemista, sitomista ja liikkumisen rajoittamista. Bondage ei siis rajoitu pelkkiin köysiin, vaan sisältää myös teipin, käsiraudat, kahleet ja muut kahlitsemiskeinot, joissa lähinnä mielikuvitus on rajana.

Bottom
Bottom-termi on yleisesti käytössä LGBT-yhteisöissä, mutta sitä käytetään jossain määrin roolin kuvailemiseen myös kinkyseksiin liittyvien aktiviteettien saralla. Yksistään köysissä olevasta voi käyttää termiä ropebottom. Termin ei siis tarvitse yksinomaan viitata siihen, kumpaa penetroidaan, vaan se voi tarkoittaa myös sitä, kumpi on leikissä passiivinen osapuoli tai tekojen kohde. Kts. myös Top.

Brat
Termi, jota käytetään tarkoituksella huonosti käyttäytyvistä subeista. Brat usein nauttii siitä, että saa huonolla käytöksellään huomiota sekä mahdollisia rangaistuksia. Brat ei alistu kiltisti vaan yleensä haluaa, että tämä laitetaan kuriin.

Breath Play
Breath play tarkoittaa hapensaantia rajoittavaa seksuaalista leikkiä. Sitä voi tehdä niin yksin kuin yhdessä, ja useimmiten nimenomaan alistuvan hapensaantia rajoitetaan. Yleisimpiä tapoja breath playhin ovat nenän ja suun tukkiminen kädellä, naamalle istuminen tai huppujen ja kaasunaamarien käyttäminen.

Caning
Tarkoittaa piiskausta, jossa piiskausvälineenä on keppi. Esimerkiksi rottingista tai bambusta tehtynä.

Caregiver
Sukupuolineutraali ilmaisu Daddylle/Mommylle, mutta voi myös kuvastaa platonisempaa huoltajuussuhdetta pikkuisen ja Ison välillä. Esim. Isosisko (kts. myös Daddy/Mommy)

CBT
Cock & Ball Torture. Kivun aiheuttaminen miehen genitaalialueelle.

Club X
Suomen ensimmäinen varsinainen BDSM-klubi, jolla on omat tilat pääkaupunkiseudulla.

Cuckold
Aisankannattaja. Perinteisesti kuvaa miestä, jonka nainen pettää tätä heidän liittonsa ulkopuolella. Sen sijaan BDSM:n puolella mies voi olla sovitusti mukana alistuvan roolissa, kun nainen “pettää” tätä toisten kanssa joko miehen läsnä- tai poissaollessa.

CD
Crossdressing. Tarkoittaa toimintaa, jossa henkilö pukeutuu vastakkaisen sukupuolen edustajaksi

Daddy
Nimitys miespuoliselle isälliselle domille. Liittyy välillä ageplayhin ja DD/LG -rooleihin, mutta on käytössä myös esimerkiksi vaniljapiireissä. Suomenkielisiä vastineita ovat muun muassa isi, iskä ja isukki. Nimitystä ei pidä sekoittaa insestiviittauksiin. Kts. myös Mommy.

DD/lg
Daddy Dom / Little Girl (tai aivan yhtä hyvin Mommy Dom / Little Boy). Suhdemuoto, jossa yksi henkilö toimii huolehtivassa ”vanhemman” roolissa ja toinen käyttäytyy lapsenomaisesti. Termiä ei pidä sekoittaa insestiviittauksiin. DD/LG-suhdemuoto voi pitää sisällään seksuaalista toimintaa, mutta ei välttämättä. Keskeisessä roolissa on usein lapsen roolissa käyttäytyvän leikit esim. pehmoleluilla.

D&s
Dominance & submission eli alistaminen & alistuminen. Yksi keskeisimpiä BDSM:n osa-alueita, joihin kuuluu tyypillisesti tiettyä käyttäytymistä, toimintatapoja ja rituaaleja, joilla alistuva osoittaa asemansa dominoivaan osapuoleen verrattuna.

Darkroom / Darkkari
Darkroom eli darkkari on huone tai tila bileissä, joka on pyhitetty privaatimpaan leikkimiseen ilman huolta siitä, että joku häätää bileistä pois, jos mukana on penetroivaa seksiä.

Dollification
Sana kuvaa muutosprosessia, jossa kohdehenkilö ”muuttuu” toiseksi henkilöksi eli tässä tapauksessa eräänlaiseksi eläväksi nukeksi. Muutos voi olla henkistä, asenteellista ja/tai fyysistä (esim. vaatetus ja meikki, kehon liikeratojen rajoittuneisuus).  Alistuva osapuoli on nukke, ja alistava osapuoli nuken omistaja.

Dom/Domme
Dominoiva (alistava/määräävä) osapuoli parisuhteessa/sessiossa. Domilla tarkoitetaan miespuolista ja dommella naispuolista henkilöä.

Domdrop, droppi
Dominoivan henkilön kokema hetkellinen masennus/ahdistus, jota voi kokea etenkin erittäin intensiivisen session jälkeen.  Kestoltaan se voi olla hyvin lyhyttä ja se voi iskeä myös monta päivää session jälkeen. Domdropia ja sen aiheuttamaa tunnetilaa voidaan ehkäistä jälkihoidolla (kts. aftercare ja subdrop).

Dress code
Tapahtumaa järjestävän tahon määrittelemä pukeutumistyyli tai sääntö, jolla varmistetaan, että bileisiin tulee tietyn henkistä porukkaa. Yleensä materiaalit (PVC, nahka ja lateksi/kumi), uniformut ja seksikäs pukeutuminen läpäisee Suomessa dresscoden. Käytännössä normaalit baari-illan vaatteet eivät kelpaa.

Dungeon/Dunkkari
Leikkimistä varten kalustettu tila, sisältäen eri BDSM -laitteita/kalustoa.

Enema
Veden tai muiden nesteiden valuttaminen tai pumppaaminen peräsuoleen. Voidaan käyttää valmistelevana puhdistustoimena anaalileikkejä varten tai itsenäisenä session osana.

Ekshibitionismi
Seksuaalisuuden muoto, jossa mielihyvää tuottaa itsensä tai seksuaalisten toimiensa paljastaminen muille, nähdyksi tuleminen ja mahdollisesti yleisön reaktiot tähän. Kts. myös voyerismi.

Emetofilia
Seksuaalinen fetissi oksentamista kohtaan. Fetissin omaava henkilö fantasioi joko itse oksentamisesta tai siitä, että joku toinen oksentaa. Osa toteuttaa tätä myös käytännössä, josta voi käyttää termiä roomalainen suihku.

Facesitting
Termillä tarkoitetaan aktia, jossa yleensä nainen istuu toisen henkilön naaman päälle joko alistaakseen tai rangaistakseen tätä tai hakiessaan omaa nautintoaan.

FemDom
Lyhenne termille Female Domination eli nainen dominoivassa asemassa sessiossa/suhteessa.

Fetissi
Kiihottumista ja voimakasta mielihyvää aiheuttava esine tai asia, esim. nahka, saappaat, korkokengät tai parta.

Fettari, Fetisisti
Fetissejä omaava henkilö, joka kiihottuu ja saa voimakasta mielihyvää eri esineistä tai asioista/materiaaleista.

FetLife
Kinkyjen Facebook. Paikka, jossa voit jakaa ne kuvat mitä et halua sukulaistesi tai työkavereidesi näkevän. FetLifestä löydät tietoa ja keskustelua lähes aiheesta kuin aiheesta, oli se sitten kinkyä tai ei. Oiva paikka pysyä kartalla alueesi tapahtumista. Sivusto löytyy osoitteesta www.fetlife.com

Figging
Termillä tarkoitetaan aktia, jossa kuorittu inkiväärin juuren pala työnnetään joko anukseen tai vaginaan, jossa tämä aiheuttaa polttavaa tunnetta.

Fisting, fistaus
Fistauksella tarkoitetaan aktia, jossa nyrkki työnnetään joko pyllyyn tai vaginaan.

Flogging
Tarkoittaa piiskausta, jossa työvälineenä on ns. flogger eli suomalaisittain hapsupiiska, joka on useamman ”hännän/pään” omaava piiska.

Gag / Gägi
Suukapula.

Hard limits / Ei-lista, Kovat rajat
Lista asioista mitä alistuva tai dominoiva ei missään nimessä halua tehdä. Ei-lista tulee käydä aina läpi uuden kumppanin kanssa ennen mihinkään ryhtymistä.

H.O.M / Hand Over Mouth
Tarkoittaa toimintaa, jossa yleensä alistuvan suuta peitetään kädellä. Tästä voidaan käyttää myös termiä handgag.

Hogtie
Hogtie on sidonta, jossa sidottavan ranteet ja nilkat sidotaan yhteen tämän selän taakse.

Kinky
Kinky eli pervo. Sana kuvastaa siis ”normaalista” poikkeavaa seksuaalisuutta.

Golden Shower / Kultainen suihku
Tällä tarkoitetaan toisen päälle virtsaamista, yleensä osoituksena valta-asemasta tai vain toista nöyryyttäen.

Leikkikehä, Leikkis
Leikkikehä on edesmennyt suomalainen BDSM-aiheinen sivusto. Sivusto oli lajissaan ensimmäissiä, joka aktiivivuosinaan sisälsi harvinaisemmat chat- ja galleriatoiminnot. Leikkikehä suljettiin täysin yllättäen ilman sen kummempaa ennakkovaroitusta, herättäen hämmästystä Suomen kinkyskenen keskuudessa.

LGBT
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä käytetty kirjainlyhenne, jolla tarkoitetaan lesboja (L), homoja (G), biseksuaaleja (B) ja transihmisiä (T).

Little / Pikkuinen
Nimitys lapsenomaisesti käyttäytyvälle osapuolelle DD/LG– tai ageplay-kontekstissa. Pikkuiset pitävät usein esim. värityskirjoista, pehmoleluista ja piirretyistä.

Masokisti
Henkilö, joka saa nautintoa tai seksuaalista mielihyvää kärsiessään kipua. Yleinen harhaolettamus on, että kaikki masokistit pitävät kaikesta kivusta. Käytännössä moni pitää juuri tietyn tyylisistä tuntemuksista, esim. terävät/pehmeät piiskan iskut, nipistely, pureminen, jne.

Miitti / Munch
Kuin normaali baari-ilta, mutta kinkyjen kesken. Keskustelua aiheista laidasta laitaan ilman huolta, että omia sanomisia tarvitsee seksuaalisuuden suhteen sensuroida. Miitit eivät sisällä leikkimistä, eikä sinne tarvitse tai pidä pukeutua normaalia baari-iltaa ihmeellisemmin.

Mommy
Äidillinen dominoiva nainen, Daddy domin naisvastine. Mommy domin tyyli toimii enemmän hellemmin, kiintymyksen ja tunteiden kautta kuin perinteinen tiukan kurin kautta toimiva dominointityyli (kts. FemDom).

Mummification / Muumiointi
Toisen kietominen kauttaltaan tiettyyn materiaaliin, esim. teippaaminen tai kelmuttaminen.

OuSM
OuSM on vuonna 2006 Pohjois-Suomen sadomasokismi- ja fetissikulttuurien edistämiseksi perustettu yhdistys, joka toimii Oulussa ja sen lähistöllä järjestäen erinäisiä tapahtumia.

Paddling
Sanalla tarkoitetaan piiskausta, jossa piiskausvälineenä on esim. puinen lasta tai pingismaila.  Toisin sanoen materiaalina leveähkö ja usein puinen lyömäväline.

Pegging
Anaaliseksiä käänteisesti. Sen sijaan, että mies panee naista pyllyyn, ottaakin nainen miehen strap-on valjaisiin kiinnitetyn dildon avulla.

PoVi
PoVi eli Pohjanmaan Vinot on vuonna 2016 perustettu Pohjanmaalla toimiva kaksikielinen yhdistys, joka järjestää miittejä ja työpajoja Vaasassa, Kokkolassa sekä Seinäjoella.

Rajat
Rajat määrittävät, mitä asioita niin alistuvassa kuin dominoivassa roolissa olevat osapuolet ovat suostuvaisia kokemaan tai tekemään. Rajoista puhuttaessa käytetään usein termejä soft limits ja hard limits, joista ensimmäisellä tarkoitetaan niitä asioita joita on esim. alistuessa valmis kokemaan vaikkei niistä pidäkään ja jälkimmäisellä niitä asioita, joita ei halua kokea missään nimessä.

Rsyke
Rsyke eli Kulttuuriyhdistys rsyke ry on vuonna 2001 perustettu, Tampereella toimiva seksuaalipoliittinen kulttuuriyhdistys. Rsyke on etekin tunnettu TAFFista eli Tampere Fetish Factory bileistä, jotka lienevät suurimmat kinky -ja fetissibileet Suomessa.

Sadisti
Henkilö, joka saa nautintoa henkisen tai fyysisen kärsimyksen tuottamisesta toiselle.

Sadomasokismi
Yksi BDSM:n keskeisiä osa-alueita, jolla tarkoitetaan sellaista seksuaalista toimintaa, johon liittyy leikittelyä valtasuhteilla, sitomista tai kivusta ja muista voimakkaista tuntemuksista nauttimista.

Sessio, sessiointi
Sanalla tarkoitetaan leikkimistä sisältävää tapahtumaa kahden tai useamman ihmisen kesken. Sessio voi sisältää ihan vain piiskaamista (esim. biletilanteissa piiskaussessio) tai käsittää, vaikka koko viikonlopun kestävän tapahtumaketjun. Sessiolla yleensä mielletään olevan jonkinlainen draaman kaari, alku ja erilaisia vaiheita ja lopetus, mutta ne rajat ovat joskus liukuvia ja joskus hyvin selvärajaisia.

Shibari / Kinbaku
Shibarilla ja Kinbakulla tarkoitetaan japanilaista köysisidontaa, jota harrastetaan esim. juutti- tai hamppuköysillä. Termit tarkoittavat käytännössä lähestulkoon samaa asiaa, mutta shibarilla voidaan tarkoittaa enemmän esteettisiä ja taiteellisia sidontoja, kun taas kinbakulla voidaan viitata aistillisempiin sidontoihin ja sitomisen hyödyntämiseen osana seksuaalisia aktiviteetteja.

Skene
BDSM:n harjoittajien muodostama virtuaalinen ja/tai reaalimaailmaan sijoittuva yhteisö. Kaikki kinkyt, jotka ovat tekemisissä toisten kinkyjen kanssa ovat siis jollain tavoin mukana skenessä. Tästä syystä tarkkojen rajojen antaminen esim. skenen laajuudelle on hankalaa. Skenellä ei ole johtohahmoa tai kiveenhakattuja käyttäytymissääntöjä joita tulisi kaikkialla noudattaa, vaan skenen rakenteet muotoutuvat paikallisesti kulloinkin mukana olevista henkilöistä riippuen.

Slave / Orja
Orjalla tarkoitetaan henkilöä, joka luovuttaa päätösvallan omistajalleen, eikä näin ollen juurikaan omista sananvaltaa suhteessa. Orja-muotoinen D/s-suhde on tämän myötä harvinaisempi kuin normaali Dom/sub -asetelma.

SMFR, Smurffit
SMFR eli SM-Fetisisti Ryhmä ry, tuttavallisemmin Smurffit. Helsingissä biletapahtumia lähes kuukausittain järjestävä yhdistys.

Soft Limits / Pehmeät rajat
Käytetään kuvaamaan sellaisia aktiviteetteja, joita osapuolet ovat valmiita tekemään tai kokemaan sessioinnin aikana vaikkeivät niistä juuri pidäkään itse. Kts. myös hard limits ja rajat.

Spanking
Spanking eli spänkkäys. Toisin sanoen alistuvan pyllyn piiskaminen vain omaa kättä käyttäen.

Strap-on
Strap-on dildo, eli sträppäri tai panovyö. Yleensä valjasmallinen vyö, johon saa dildon kiinni panemista varten.

Sub/Subi
Alistuva osapuoli sessiossa/suhteessa.

Subdrop
Hetkellinen masennus/ahdistus, jota alistuva osapuoli voi kokea etenkin erittäin intensiivisen session jälkeen. Kestoltaan se voi olla hyvin lyhyttä ja se voi iskeä myös monta päivää session jälkeen. Subdropia ja sen aiheuttamaa tunnetilaa voidaan ehkäistä jälkihoidolla (kts. aftercare).

Switch
Switch on henkilö, joka pitää sekä alistumisesta että alistamisesta riippuen tilanteesta, mielentilasta ja kumppanista. Switchit voivat vaihtaa roolia saman kumppanin kanssa, tai vastaavasti alistua vain tietyille henkilöille ja alistaa vain tiettyjä henkilöitä.

Sähköleikit
Sähkön hyödyntäminen sessioissa mielihyvän saavuttamiseksi. Sähköleluissa on usein eri ruumiinosiin liitettäviä elektrodeja, joiden kautta kevyttä sähkövirtaa voidaan ohjata halutulle alueelle (esim. genitaalit).

Top
Aiemmin enempi homokulttuurissa käytetty sana, jolla tarkoitetaan kirjaimellisesti sitä osapuolta joka on päällä. Siirtynyt myös BDSM:n puolelle kuvaamaan henkilöä, joka ei välttämättä ole niinkään dominoiva vaan se osapuoli, joka vie toimintaa mm. ropetop. Kts. myös bottom.

Trampling, tallominen
Tällä tarkoitetaan toisen päällä seisomista tai tämän päällä kävelyä. Tallominen voidaan yhdistää jalka -ja kenkäfetisseihin, jolloin tallottava voi saada lisänautintoa esim. tietynlaisista kengistä.

Turun Baletti
Turun Baletti (virallisesti Turun BDSM-yhdistys ry) on Turussa toimiva järjestö, joka perustettiin vuonna 2001. Yhdistys järjestää niin bileitä, baari-iltoja, mökkeilyä, työpajoja sekä kyydityksiä muihin tapahtumiin.

Turvasana
Turvasanalla tarkoitetaan sanaa, jolla alistuva tai dominoiva voi laittaa session poikki. Yleinen turvasana on esim. punainen.  Lähtökohtaisesti sanan tulisi olla sellainen, että sitä ei tule käytettyä normaalisti keskustelussa session aikana ja sellainen, että sen muistaa.

Törkyteatteri, Törkis
Vaihtuva ryhmä suomalaisia kinkyjä, jotka esiintyvät niin Suomessa kuin ulkomailla, käyttäen esityksiensä teemana asioita mitä valtaosa pitää törkynä (oksennus, kuola, virtsa jne.)

Vanilja
Ne kiltit ja viattomat. Vaniljalla tarkoitetaan henkilöä tai seksiä, joka ei ole lainkaan kinky(ä).

Voyerismi
Seksuaalisen nautinnon saavuttaminen katselemalla muita henkilöitä sekä heidän seksuaalisia aktiviteettejään. Kts. myös ekshibitionismi.

Watersports
Kts. Golden shower / Kultainen suihku.


Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä BDSM-Baarin ja Helsingin akateemisten kinkyjen kanssa. Jäikö joku sana puuttumaan listalta? Kaipaako jokin termi tarkennusta? Ilmoita näistä ketjuun, niin päivitämme listaa sitä mukaa kun päivitystarpeita ilmenee.
« Viimeksi muokattu: 23.10.2018, 13:48 kirjoittanut Häkki »

Kahlitsija

 • Kanta-asiakas
 • ***
 • Viestejä: 367
 • Dominoiva sadisti. Utelias perverssi.
 • Galleria
Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #1 : 04.10.2018, 14:04 »
Voi olla, että koska sisältö on suunnattu aloittelijoille, on tämä tahallista, mutta joistakin "rankemmista" leikeistä tai termeistä ei ole mainintaa. Rapeplay ja muut konsensuaaliset ei-konsensuaalisuudet (meniköhän oikein), neuloitukset, viiltelyt ja petplay:t sitten hiukan eri suunnasta. Nämä puutteet nopealla lukaisulla tuli mieleen. Mutta oikein informatiivinen lista kyllä, varmasti hyvä lisäys sivustolle.

Galesi

 • Helsingin akateemiset kinkyt ry
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 2613
 • pörröpää/lutka
 • Galleria
Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #2 : 04.10.2018, 14:50 »
Voi olla, että koska sisältö on suunnattu aloittelijoille, on tämä tahallista, mutta joistakin "rankemmista" leikeistä tai termeistä ei ole mainintaa. Rapeplay ja muut konsensuaaliset ei-konsensuaalisuudet (meniköhän oikein), neuloitukset, viiltelyt ja petplay:t sitten hiukan eri suunnasta. Nämä puutteet nopealla lukaisulla tuli mieleen. Mutta oikein informatiivinen lista kyllä, varmasti hyvä lisäys sivustolle.

Joku 20-30 sanaa on ainakin to do -listalla, ja osa on sieltä rankemmasta päästä. CNC, RACK, petplay yms. on kyllä tarkoitus lisäillä, kun aikaa ja energiaa vaan riittää.
Rapeplayn kohdalla muistaakseni tultiin siihen tulokseen, että ottaen huomioon Yliopiston erinäisissä juhlissa tapahtuneet raiskaukset, se ei terminä välttämättä ihan tuonne Häkin nettisivujen puolelle ole kaikkein korrekteimmasta päästä ainakaan alkuvaiheessa. Baarin puolellahan tuo ei ole ongelma ja lisäilen sanan tuonne muitten sekaan odottamaan selitystä.

Huulipunahilkka

Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #3 : 04.10.2018, 15:12 »
Jos tuolla listalla on ClubX ja Smurffit niin pitäisikö lisätä myös muut yhdistykset?

raafael-k

 • Vieras
Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #4 : 04.10.2018, 15:24 »
Ageplay-termistöön kuuluva middle puuttuu.

vila

 • Vieras
Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #5 : 04.10.2018, 15:36 »
Ehkä tuolla orja-kohdassa olisi hyvä mainita, että me itse puhumme Master/slave-suhteista (aloittelijalle voi olla hämmentävää). ABDL taitaa olla yleisemmin AB/DL, koska kaikki DL:t eivät ole ageplayereira eikä toisinpäin. Eikä DL välttämättä saa tyydytä siitä, että on itse vaipoissa. Vaipoista kyllä mutta ei välttämättä halua käyttää itse.

Adrenalynnie

 • Vieras
Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #6 : 04.10.2018, 19:28 »
Olen ollut käsityksessä että spanking kattaa muutakin kuin perinteisen paljaalla kädellä toimimisen eli spänkkäyksessä voidaan käyttää erilaisia kädenjatkeitakin.

Entäs Turvasana? Ehkä on siellä Galesin listalla.

Mr Birch

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 1343
 • Testi näyttää, että on aika häipyä (82 % vanilla)
 • Galleria
Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #7 : 04.10.2018, 19:36 »

Spanking
Spanking eli spänkkäys. Toisin sanoen alistuvan pyllyn piiskaminen vain omaa kättä käyttäen.

Spanking nähdään liian kapeasti eikä toisekseen "spänkkäys" selitä sitä mitenkään, esim. läimäyttely olisi tässä suhteessa parempi sana. Ei ole järkevää rajata noin, koska se johtaa esim. seuraaviin outouksiin:
a) jos lyöt iskunkin verran reisiin, kyse ei olisi spankingista vaan jostain muusta
b) jos vaihdat avokämmenen välillä johonkin välineeseen, viivottimeen, harjaan etc. (tai vaikka sulkaan), kyse on taas siirtymisestä pois spankingista. Mihin silloin siirrytään?
c) piiskattavana olemiseen ei välttämättä liity alistuminen (edit)
On tietenkin mahdollista, että avokämmen on se juttu ja kaikki muut turn-off ja halutaan täsmäkäsite. Mutta ei kai tässä ole sitä haettu?

Tarkoituksenmukaista olisi selittää spankingin suhde esim. piiskaamiseen eräänlaisena kirjona (kuten nykyään on kylläkin vähän turhan monessa asiassa tapana). Spankingia käytetään myös yläkäsitteenä, jolloin yleisesti käytetty käsite spanking implements (=välineet) on mielekäs, mitä se ei tuolla määrittelyllä ole. Aloittelija joutuu hämmennyksiin, kun "suomalaisiin avokämmentoimintoihin"  liittyykin maailmalla välineitä...

edit: Adrenalynnie ehtikin jo sanoa asian napakammin.

Galesi

 • Helsingin akateemiset kinkyt ry
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 2613
 • pörröpää/lutka
 • Galleria
Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #8 : 04.10.2018, 19:37 »
Olen ollut käsityksessä että spanking kattaa muutakin kuin perinteisen paljaalla kädellä toimimisen eli spänkkäyksessä voidaan käyttää erilaisia kädenjatkeitakin.

Entäs Turvasana? Ehkä on siellä Galesin listalla.

Itse asiassa turvasana ei ole listalla. Siitä on kyllä Häkin sivuilla muuten puhuttu kyllästymiseen saakka. Lisäillään.

Galesi

 • Helsingin akateemiset kinkyt ry
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 2613
 • pörröpää/lutka
 • Galleria
Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #9 : 04.10.2018, 19:51 »
Tuo spanking on ilmeisesti vähän mielipiteitä jakava termi, ihan jo ulkomaillakin eikä vain käännettynä.

Osa käyttää spankingiä nimen omaan koskemaan vain tuota avokämmenellä tapahtuvaa lyömistä ja näin olen sen itsekin ymmärtänyt elokuvista/kirjoista. Caning, whipping, paddling yms. on sitten käytössä vähän välineestä riippuen erinäiseen piiskailuun, vaikka tässäkin joku whipping voi koskea minkälaista piiskausta hyvänsä. 
Toki joku lisäselite voisi olla tuohon(kin) sanaan paikallaan, että tällä voidaan tarkoittaa myös muunlaista toimintaa eikä vain ja ainoastaan omaa kättä käyttäen.

Galesi

 • Helsingin akateemiset kinkyt ry
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 2613
 • pörröpää/lutka
 • Galleria
Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #10 : 04.10.2018, 19:59 »
Jos tuolla listalla on ClubX ja Smurffit niin pitäisikö lisätä myös muut yhdistykset?

Eiköhän tuokin onnistu ellei tule valtavaa vastalauseryöppyä ;)

nicolaus

 • Rsyke
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1873
 • Kekkee Alistaja
 • Galleria
Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #11 : 04.10.2018, 21:33 »
Hmmm m.... Juupa juu

Armand

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 1289
 • Tämän lapin kaupungin ainoa switch :D
 • Galleria
Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #12 : 05.10.2018, 01:57 »
Niin, termit helpottavat elämää, mutta lättäotsaisesti tulkittuina lokeroivat ja vievät ilon mennessään. Tietenkin tämä on villinä ja vapaana kasvaneen switchin mielipide, varmaan moni tulee ny takaa edestä ja sivusta ja nujakoi joillakin kättä pitemmällä niin että ukko on kokonaan mustelmilla. Mutta antaa tulla vaan, namnam tekisi ihan hyvää nyt!!!

TEGAMi

 • Vieras
Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #13 : 05.10.2018, 07:58 »
Jos tuolla listalla on ClubX ja Smurffit niin pitäisikö lisätä myös muut yhdistykset?

Eiköhän tuokin onnistu ellei tule valtavaa vastalauseryöppyä ;)
No mut jos laittaa akatermiset otsikolla ja listaa kaikki muut sen alle "muita kinky-yhdistyksiä Suomessa"

Adrenalynnie

 • Vieras
Vs: Kinkysanastoa
« Vastaus #14 : 05.10.2018, 17:31 »
Jäin miettimään tuota D/s-määrittelyä, kun siinä on suomennoksena alistaminen & alistuminen, että olisko kuitenkin kuvaavampaa käyttää alistamisen sijaan sanaa dominointi (dominoida: hallita, vallita). Eihän D/s ole välttämättä kokoaikaista alistamista - vallanpitoa ehkä ennemminkin.