Kirjoittaja Aihe: Bileiten musiikki  (Luettu 10176 kertaa)

Leccare

 • Baarikärpänen
 • ****
 • Viestejä: 877
 • Orgasmikiduttaja
 • Galleria
Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #30 : 10.08.2011, 16:41 »
Itse en ehtinyt aamuseiskalta erittelemään agroksen musaa, hyvää se oli, parhaiten kai Neuro tietää mitä soitti, pitkälti latino biittejä ja loungee...
Itse keskittyisin vaikka trip hop:n, niissä usein eroottista ja aistikasta latausta. Ja nyt jätän tämän topicin tähän, kiitos ja kuittaan.
Sisälsi myös New wave-klassikoita.

neurobashing

 • Asiakas
 • **
 • Viestejä: 111
 • Vatsakas nahkamies
 • Galleria
Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #31 : 10.08.2011, 19:43 »
Noh..pääosin liikuttiin aika matalissa biittilukemissa.Listalla oli mm. ambientia http://fi.wikipedia.org/wiki/Ambient, IDM:ää http://fi.wikipedia.org/wiki/IDM, Trip Hopia http://fi.wikipedia.org/wiki/Trip_hop.  Mitään soittolistoja ei ny o tähän laittaa, kun en niitä sen kummemmin suunnittele.. ;)

Qumma

Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #32 : 10.08.2011, 19:45 »
Neuro veti kyl hyvää settii! Sopi kyl fiilikseen :)

PaTo

Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #33 : 11.08.2011, 20:34 »
Mielestäni bileissä ei tarvitsisi olla musiikkia, mutta olenkin kummajainen.

To

nicolaus

 • Rsyke
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1730
 • Kekkee Alistaja
 • Galleria
Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #34 : 12.08.2011, 21:46 »
Minäkin kuulun niihin epänormaaleihin, jotka arvostavat puhetta musiikin sijaan. Musiikki ei ainakaan saisi estää puhetta.
Toki tiedän, että nuorempi polvi ei viihdy jos ei saa päätä sekaisin päihteillä, musiikilla ja stroboilla.

TragedyForYou

Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #35 : 12.08.2011, 22:27 »
Näkisin tämän myös niin ,että ne jotka kuuntelevat ja ovat kiinnostuneita musiikista vapaa-ajallakin, arkisin ja muutenkin aktiivisesti- miettivät myös bileiden musiikkia enempi kuin ne joille musiikki on sinänsä aina yhdentekevää, eivät kuuntele musiikkia eivätkä välitä mitä musiikkia kuuluu, radiossa tms.
Ja aina on myös niitä "kaikki menee"-tyyppejä, eli mitä hyvänsä radiosta kuuluu niin se on ok.

nicolaus

 • Rsyke
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1730
 • Kekkee Alistaja
 • Galleria
Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #36 : 13.08.2011, 19:11 »
Näkisin tämän myös niin ,että ne jotka kuuntelevat ja ovat kiinnostuneita musiikista vapaa-ajallakin, arkisin ja muutenkin aktiivisesti- miettivät myös bileiden musiikkia enempi kuin ne joille musiikki on sinänsä aina yhdentekevää, eivät kuuntele musiikkia eivätkä välitä mitä musiikkia kuuluu, radiossa tms.
Ja aina on myös niitä "kaikki menee"-tyyppejä, eli mitä hyvänsä radiosta kuuluu niin se on ok.
Näinhän se on ... itse nautin musiikista, mutta kun desibelit nousevat tarpeeksi loppuu nauttiminen. Itse toki rentoudun paremmin luonnon hiljaisuudessa kuin musiikin ääressä.  Isoihin bileisiin musiikki kuuluu oleellisesti, mutta soisi myös olevan alueita missä pystyy keskustelemaan.

PaTo

Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #37 : 16.08.2011, 06:15 »
Kuuntelen musiikkia päivittäin ja välitän siitä mitä kuuntelen, mutta mielestäni se musiikki on turhaa koristetta muutoin niin hienossa äänimaailmassa. Mielestäni sitä äänimaailma voi verrata siihen nahkapukuiseen stereotyyppiseen dominaan, korkeilla koroilla ja Indiana Jones ruoskalla varustettuna, musiikki tähän on kuin lisäisi sille dominalle Iines Ankka rusetin. Toisin sanoen haluan nauttia jokaisesta voihkaisusta, läjähdyksestä, viuhahduksesta, ähkäisystä ja huudosta. Sessiointi on myös helpompaa ilman musiikkia, koska kuulee subinsa paljon paremmin ja aika monesti pelaan kuulon varassa sessioissa.

Thea

 • Vieras
Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #38 : 16.08.2011, 12:51 »
Sitten herääkin kysymys, missä on kommentit Turun bileistä, Tampereen bileistä tai muista bileistä.

Paljon mulla ei ole Turun bileiden musiikista sanottavaa, kun en sitä itse oikein huomaa mitenkään.. Mutta. Pääasiassa Turun bileissä ja klubeilla käytetään vähintään kahta eri dj:tä. Yleensä kolmea. Klubi-paikan äänentoiston surkeudesta johtuen se musiikki tulee helposti kovalle, koska dj kuulee sen ihan erilaisena omalle paikalleen kuin miten se kuuluu toiselle puolelle baaria.. Mutta kyllä dj sen hiljemmalle pistää kun vain käy asiasta sanomassa.

Caro_77

 • Vieras
Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #39 : 16.08.2011, 15:20 »
Se on hyvin totta, että puheen ja musiikin, pitää olla sopusoinussa keskenään, ettei siitä tule huuto kilpailu. Vaikka musiikki ei ole bileissä pääasia, niin kumiskin, jos mietitään tilanne, että siellä ei kuuluisi mitään, tulis hyvin varmaan kolko tunelma, vähän kuin baarissa valomerkin jälkeen. Hyvä esimerkki on vaikka lääkärin odotustila, jossa yleensä soi joku musiikki tai radio kanava hiljalaan, hyvä, että sen justiin kuulee, mutta se kumiskin rauhoitaa, kun joutuu odottelemaan vuoroaan ja saa siiretyyä ajatukset siitä odotamisesta, musiikin kuunteluun. Toinen ääripää on nykyjään elokuva teaterit ja baarit. Moni varmaan tuntee olonsa kuuroksi elokuvan jälkeen ja pään kipeeksi, liian kovasta äänenvoimakuudesta. Ja sitten baarit DJ soitaa napitkaakossa musiikkia, niin että kaijutimet jopa jo särkee. Ja siihen lisätään sitten äänen voimakuuden kanssa kilpailevat ihmiset. Tuloksena basson pauke ja epämääräinen ihmis puheen tuottama sekametelisoppa. Tämöisen illan jälkeen korvat on aamulla kipeet ja ääni menny, kun on joutunu kilpailemaan musiikin kanssa kuuluvuudesta.

Dominaattori

Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #40 : 21.08.2011, 22:09 »
Mä en oo noissa bileissä edes huomannu mitä musiikkia siellä soi - ehkä rokkivuodet on vieny kuulonkin... ;D

hmanteli

 • Vieras
Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #41 : 24.08.2011, 12:46 »
Mun täytyy myöntää et argoksella se musiikki oli välillä vähän liian kovalla. Ei kuitenkaan niin pahasti kuin väiskissä useinmiten. Tälläselle korvavammaselle (tuli flamencon kanssa paukutettua korvat) se tausta musiikki on oikeesti iso ongelma kun yrittää kuulla mitä muut puhuu. Baareissa ei nykyään tule käytyä sen takia ollenkaan koska korvat sois entistä pahemmin ja muiden puheesta ei kuulis sitäkään vähää mitä normaalisti...plus et olis pakko pitää niitä korvatulppia. Mut sinänsä argoksella se musiikki toimi kyllä hyvin tunnelman luojana et siinä mielessä ei ole kyllä valittamista. Mun näkökanta vaan on et mielummin vähän liian pienellä volyymillä kuin liian isolla. Pitäs aina muistaa et kun mennään volyymeissä ylöspäin niin se ääni ei kasva tasaisesti...1 ja 2 desibelin välissä on kolminkertaine kasvu siinä äänessä. Asia joka on opittu todella kantapään kautta.

requiem

 • Vieras
Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #42 : 24.08.2011, 13:50 »
Aggroksen DJ:lle iso käsi Civilization IV:n tunnarin soittamisesta ;D

tillistallis

 • B-Anon Shamaani
 • Administrator
 • *
 • Viestejä: 1469
 • ** Mainostilaa Myytävänä **
 • Galleria
Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #43 : 24.08.2011, 15:23 »
Aggroksen DJ:lle iso käsi Civilization IV:n tunnarin soittamisesta ;D

Kiitos kiitos, hyvä että joku huomasi tämän :D


Musasta ja äänen voimakkuudesta:

Kuten tätä lirpaketta lukiessa huomaa, niin mielipiteitä on yhtä monta kuin on vastaajiakin. Joidenkin mielestä soitetaan liian kovaa, joidenkin mukaan äänen voimakkuus on ok, ja jotkut eivät edes kuule koko asiaa. Mielestäni musiikki näissä tapahtumissa on enemmänkin tunnelman luoja ja kolkkouden karkottaja, eikä kaikissa klubi& biletapahtumapaikoissa edes ole varsinaista tanssitilaa missä jorata. Näissä ne listahitit menevätkin sitten vähän hukkaan.

Usein tapahtumat järjestetään ravintolamiljöössä, jolloin on tyytyminen ravintolan valo- ja äänentoistolaitteisiin. Näissä laatu ja sijoittelu vaihtelevat paljonkin. Esim Väiskin alakerrassa kaiuttimet ovat salin perällä ja soittopiste salin etuosassa, ja välissä parhaimmillaan sata pervoa porisemassa. Kun soittamaansa musiikkia ei kuule, niin DJ:lle tuppaa tulemaan kiusaus kääntää volume-nuppia pykälää isommalle varmistaakseen että musavehkeet vielä toimivat. Valitettavaa, mutta inhimillistä.

Edellä mainitussakin tapauksessa salin toinen pää on musiikin osalta aika rauhallinen, ja siellä jutustelukin sujuu vaivattomasti. Yleensäkin tiloista varmasti löytyy hiljaisempikin kohtia, missä keskustelu varmasti on mahdollista. Myös laitteiden sijoittelussa on nyt pyritty ottamaan huomioon äänentoisto niin, ettei laitteita sijoitettaisi ihan kaiuttimen eteen (mikäli vain mahdollista).

Summasummarum. Tämä(kin) on sellainen asia mistä ei ikinä tulla pääsemään yksimielisyyteen, joten joku keskitie on valittava. Kaikkia se ei tietenkään miellytä, mutta enemmistö varmasti asian hyväksyy.

-tt

Ridik

Vs: Bileiten musiikki
« Vastaus #44 : 24.09.2019, 23:44 »
Aah täällä on tälläinen ketju ollut foorumin syövereissä.

Näemmä moni asia on edelleen samanlailla kuin ennenkin eli musiikki ja äänenvoimakkuus jakaa mielipiteitä.

TAFF (2017, 2018, 2019) ja Vasallit & Valtiaat tapahtumien alkuihin mielestäni saimme hyvää ja teemoja korostavaa musiikkia joka auttoi luomaan lisätunnelmaa. 

Musiikin / äänimaailman ei aina tarvitse olla tanssimista varten vaan sillä voidaan panostaa joihinkin hetkiin kuten puheisiin, esityksiin (ennen ja jälkeen ja tietty esityksen aikana) jne. Ääniefektit ovat myös varsin tehokas asia mutta yleensä ne ovat räätälöity jotain tiettyä tarkoitusta varten ja harvemmin spontaaneja hetkiä ajatellen.Suurelle jännityksellä (jo nyt) odotan miten TAFF 2020 tapahtuman "silent disco" tulee toimimaan.
En ole kuullut että olisi kokeiltu aijemmin suomen kinky bileissä, jos jollain on parempaa tietoa niin kommentoikaa.

"Musiikin äänentaso on aina jakanut mielipiteitä TAFF:ssa ja otamme selvää jos TAFF 2020 tapahtumassa järjestäisimme "silent discon".
Luultavasti musiikki soisi salissa hiljaisesti taustamusiikin roolissa ja jos haluat tanssia niin nappaat vain kuulokkeet.

Esitykset ja juonnot toteutetaan perinteisellä tavalla."

Infoa silent discosta:

http://silent.fi/index.php/silent_disco

https://www.youtube.com/watch?v=CSUmopDW1GE

Lähde: https://www.bdsmbaari.net/index.php?topic=24975.195


« Viimeksi muokattu: 25.09.2019, 00:41 kirjoittanut Ridik »