Kirjoittaja Aihe: Erillaisten tarpeiden ja henkilökohtaisten rajojen kunnioittaminen parisuhteess  (Luettu 999 kertaa)

M2

Minkälaisia käytännön ratkaisuja olette keksineet jos parisuhteen toinen osapuoli tykkäisi esimerkiksi kokeilla parinvaihtoa, kimppakivaa yms. Mutta toinen osapuoli on huomattavasti varautuneempi.
Kun missään nimessä en halua painostaa rakasta vaimoani mihinkään jota hän ei oikeasti halua tehdä. Mutta mutta nuori ihminen kun tässä vielä toistaiseksi on niin en tiedä suostunko noita fantasioitani kokonaan hautaamaankaan....😊

Bileissä vieraiden nähden leikkiessä voisi varmaan saada sitä samaa fiilistä?

Charelize-ja-Rakentaja

Ei siinä käytännössä muuta kun täytyy keskustella, selvittää molempien kannat, syyt motivaatiot, pelot. Sit punnitaan asioita ja pistetään niitä tärkeysjärjestykseen jonka perusteella yhdessä tekee päätöksen miten edetä.

NightNBlue

 • PoVi
 • Asiakas
 • *
 • Viestejä: 169
 • Karvanaama ja kiimaperse
 • Galleria
Nightwish40 kirjoittaa:

Kommenttini tiivistettynä - keskustelu, keskustelu, varovainen rajojen siirto ja kokeilu, keskustelu, keskustelu, rajojen siirto suuntaan tai toiseen, kokeilu, keskustelu, .... Hommaa iteroidaan niin kauan kun MOLEMMAT parisuhteen osapuolen haluavat. Prosessi vaatii lehmänhermoja mutta hätäilemällä ei saa kuin hallaa ja taantumaa aikaan. Tästä on ihan omakohtaisia kokemuksia.

lemmikki

Olennaista olisi varmaan jaotella ne fantasiat sellaisiin, joita olisi mahdollisuus toteuttaa yksin esimerkiksi avoimen suhteen puitteissa ja sellaisiin, joissa molempien olisi oltava mukana.

Kompromisseja voisi sitten etsiä yhdessä keskustelujen kautta. Voi olla, että toinen ei ikinä ole valmis johonkin, josta sinä haaveilet. Voi olla, että hän on valmis johonkin, joka olisi vähän sinne päin. Ja voi olla, että pikkuhiljaa kokeillen olisitte ihan samalla viivalla lopulta. Se, että saisitko sinä itse vaikka bilesessioinnista jotain, mitä odotat kimppakivalta, on lopulta sinun subjektiivinen kokemuksesi.

Keskustelujen ohella tuleekin sitten tutkailla myös omia tuntoja. Mikä on minulle niin tärkeää, että suhteen hyvät puolet eivät riitä paikkaamaan aukkoa, joka jonkun asian puuttumisesta seuraisi?

Omassa suhteessa on ollut tyytyminen siihen, että joitakin asioita vain ei ole. Enkä oikeastaan haikaile niiden perään. Toisaalta, koska oma kumppani ei esim. sido, hän on antanut mennä muille sidottavaksi. Samaa on vähän vaikea toteuttaa parinvaihdon osalta, jos omat kiksinsä saa siitä, että kumppani on myös osallinen.

Aika usein kehotetaan etsimään sopivampaa seuraa, jos tarpeet eivät kohtaa. Olen vain ollut havaitsevinani, että ei ole olemassa mitään takeita sille, että löytyisi se uusi vastakappale, jonka kanssa kaikki natsaisi. Siksi onkin upeaa aina lukea ihmisten miettivän, miten nykyistä suhdetta voisi kehittää entistäkin toimivammaksi.

ööö

 • Asiakas
 • **
 • Viestejä: 35
 • jotainjotainpäläpälä
 • Galleria
silleen voi huomioida toista parisuhteessa että kun toinen on istunut nojatuoliin niin kysyy että "onko sulla kulta mukava olla", ja sitten kun toinen sanoo joo niin pyytää keittämään kuppoisen kahvia. <3