Kirjoittaja Aihe: Yle Areenassa bdsm:stä...  (Luettu 3715 kertaa)

Janetar

Yle Areenassa bdsm:stä...
« : 31.01.2022, 18:40 »
https://areena.yle.fi/1-50991882

Nartut tahtoo leikkiä

Voiko seksuaalinen valtaleikki paljastaa todellisia valtarakenteita ja muuttaa mahdollisuutta toimia? Voiko bdsm olla hoivaa? Miksi kipu synnyttää seksuaalista nautintoa?

Näitä kysymyksiä pohdittiin jo 1970- ja 1980-luvun Feminist sex wars:eissa, joissa väiteltiin siitä, onko sadomasokismi osa patriarkaatin aivopesua vai (perverssi)radikaalia toimintaa tasa-arvon puolesta. Tähän keskusteluun otti omalla tavallaan kantaa myös suomalainen sadomaso-underground-kulttuurin edustaja Extaasi-ryhmä.

Nykyään sopimuksen varaisesta seksuaalisesta valtaleikistä käytetään yleisemmin määritettä bdsm, ja esseessä kuullaan otteita seksialan ammattilaisten, domina Tara Atroxin ja Camilla Rantasen bdsm-sessiosta.

Audioessee avaa sadomasokismin kiehtovaa ja kauheaa estetiikkaa sekä siihen liittyviä groteskeja rooleja ja arkkityyppejä. Se tutkii sadomasokismia yksityisenä seksuaalisen mielihyvän lähteenä sekä julkisena esityksenä, ja pohtii sadomasokismin kykyä käsitellä moraalikysymyksiä ja muuttaa yhteiskunnallisia valtarakenteita.     

Esseen asiantuntijoina toimivat seksuaaliterapeutti ja bondage-taiteilija Ceci Ferox ja sadomasokismia esityksissä ja musiikissa tutkinut Åbo Akademin tutkijatohtori Anna-Elena Pääkkölä.

Teos ei sovellu herkimmille kuuntelijoille.Samoilta sivuilta löytyy myös muita mielenkiintoisia tallenteita.