Kirjoittaja Aihe: LENTOPALLON KINKYCUP 2022  (Luettu 3098 kertaa)

Digitalis

LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« : 01.08.2022, 12:36 »
Lentopalloa on pelattu tänä kesänä sekä Tampereella että pk-seudulla ja hullaannuttu pallopeleistä oikein urakalla. Pelailu on ollut amatööritasoista, kaikille avointa höntsypelailua ilman sen kummempia rimoja tai odotuksia. Rento yhdessä tekeminen on luonut hyvää yhteishenkeä ja mukavaa ajanvietettä. Päättäkäämme hieno palloilukesä leikkimieliseen turnaukseen!

Tämä tapahtuma on legenda jo syntyessään ja perinne jo alkaessaan.

LENTOPALLON KINKYCUP

Missä:
Tammela, Venesilta camping-alue, lentopallokenttä
Katso tarkemmin linkistä Venesillan esite, mahdollisuus erilaisiin yöpymismahdollisuuksiin, saunomiseen, pelaamiseen, rentoon ajanviettoon yhdessä.
www.venesilta.fi

Milloin:
Lauantaina 27.8.2022
Klo 12 11 mennessä toivottu saapuminen paikalle, kuitenkin aivan viimeistään 11.30, jotta ehditään käydä yhdessä läpi säännöt ja muut yhteisasiat.
Klo 13 12 jälkeen aloitetaan turnaus
Klo 13-15 sauna!

Kuinka osallistua:
Tavoite on pelata lentopalloturnaus maakunnittain joukkueina. Olisiko juuri sinun maakuntasi/asuinalueesi halukas perustamaan oman joukkueen?
Tehkää näin:
Järjestäytykää omissa yhteisöissänne, ja jos saatte kasaan 6 hengen joukkueen, valitkaa joukostanne kapteeni, josta tulee viestintävastaavanne. Joukkueeseen on myös sallittua ja suotavaakin rekrytoida muutama varapelaaja, varapelaajat ovat ehdottoman tervetulleita turnaukseen ja voitte myös “kierrättää” tiimiänne pelien aikana niin, että kaikki pääsevät pelaamaan myös vaihtopenkiltä. Ilmoittakaa paikkakuntanne tähän miittiketjuun kapteeninne toimesta. Esimerkiksi “Lahti ilmoittaa yhden joukkueen”. Pirkanmaa ja Pääkaupunkiseutu ovat jo valmiiksi listautuneet mukaan turnaukseen - jos siis olet yksityishenkilö ja kiinnostunut pelaamaan jommassa kummassa joukkueessa, ota suoraan yhteys Digitalikseen (Pirkanmaa) tai Janettareen (pk-seutu).
Jos haluat tulla huoltojoukkoihin, ota yhteys Digitalikseen.

Ilmoittautumisaikataulu:
Tiiminne on ilmoittauduttava tähän miittiketjuun 20.8. mennessä.

Pohjavaatimukset pelaajille:
Ei vaatimuksia. Tiiminne yhdenkään jäsenen ei tarvitse olla pelannut lentopalloa koskaan. Tiiminne ei ole tarvinnut koskaan yhdessä kokoontua. Riittää, että löydätte 6 henkilöä, jotka haluavat pelata turnauksessa. Myös varapelaajia kannattaa olla. Jos tiiminne jää vajaaksi, voimme yhdessä koittaa keksiä ratkaisun.

Tuomarointi:
Mikäli emme saa tuomaria paikalle, niin tuomarointi hoidetaan pelaajien toimesta, esimerkiksi niin, että molemmista tiimeistä on yksi pelaaja vuorollaan tuomaroimassa. Vaihtoehtoisesti voimme ottaa kolmannen joukkueen pelaajia tuomareiksi.

Palkinnot:
Kaikille voittajille kuuluu koko valtakunnan mittainen, suuri ja mahtava maine ja kunnia aina vuodeksi eteenpäin. Muut palkintokuviot päivitämme hieman myöhemmin, kun sponsoreiden kanssa on saatu neuvoteltua.

Säävaraus:
Jos sää on ulkopelaamiseen huono, meillä on mahdollisuus Tammelan kunnan kautta neuvotella sisäpelikenttä käyttöömme.

Pelien jälkeen:
Mahdollisuus yhdessä saunoa, uida, viettää aikaa, tutustua kanssapelaajiin ja huoltojoukkoihin. Venesillalla on mahdollisuus yöpyä omakustanteisesti.

Tärkeintä on tulla mukaan luomaan uusia perinteitä ja viettämään yhdessä aikaa - loppujen lopuksi, sitähän yhteisöt voivat parhaimmillaan jäsenilleen tarjota.

Terveisin, Digitalis ja Janetar
« Viimeksi muokattu: 19.08.2022, 13:19 kirjoittanut Digitalis »

Digitalis

Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #1 : 04.08.2022, 11:41 »
Sponsorina toimii Maukaste oy !

https://maukaste.fi/

Janetar

Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #2 : 04.08.2022, 14:40 »
Stadi/Uusimaa ilmoittautuu cuppiin  ::)!

Digitalis

Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #3 : 05.08.2022, 10:34 »
Pirkanmaa ilmoittautuu myös :)

Digitalis

Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #4 : 05.08.2022, 12:49 »
Olemme kirjoittaneet spesifit lentopallosäännöt cuppia varten, mutta koska teksti on pitkä kuin nälkävuosi, en copy-pastea sitä tähän vaan lähetän kaikille halukkaille ja etenkin kun muitakin maakuntia/kaupunkeja/tiimejä ilmoittautuu peleihin, niin heidän kapteeneilleen. Säännöt ovat sekoitus beach volleytä ja sisäkenttäistä lentopalloa muutamalla omalla twistillä, joiden on tarkoitus taata, että turnaus pysyy höntsytasoisena.

Yst. Terv. Janetar ja digitalis <3

Digitalis

Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #5 : 11.08.2022, 20:39 »
PALKINTOJA!

Maukaste oy tarjoaa kaikille osallistujille alekoodin, joka toimii verkkokaupassa JA paikan päällä liikkeessä Tampereella. Lisäksi yksittäiset pelaajat voivat kunnostautua muutamalla eri tavalla ja saada henkilökohtaisen palkinnon! Kategoriat valittiin sen mukaan, että ne omalta osaltaan tukevat yhteistä tekemistä ja hyvää meininkiä.

Palkintokategoriat ovat:
- Paras eläytyminen peliin (aktiivinen pelityyli, heittäytyminen, pallojen pelastelu tai vastaava peliin panostamisen osoittaminen, aktuaalista _teknistä osaamista_ ei katsota)
- Paras peliääntely (pelin aikana karjahtelu, murahtelu, kiljahtelu, korahtelu tai vastaava hauskin tai muuten vaan paras verbaalinen tai äänellinen lahjakkuus)
- Paras kannustus (toisten pelaajien tsemppaaminen, kehuminen tai muu vastaava pelihenkeä nostattava toiminta)

Cuppia odotellessa!

Digitalis

Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #6 : 19.08.2022, 13:17 »
Olemme varanneet saunan Tammelan Venesillalta peliporukan yksityiskäyttöön, eli kaikki halukkaat peliin osallistujat ja huoltojoukot pääsevät saunaan pelien päätteeksi! Jee! Saunasta suora tie myös järveen :)

Venesillan saunan suosiosta johtuen saunan varaus on mahdollinen vain klo 13-15.
Tästä syystä pelejä on aikaistettava alkavaksi klo 12, ja toivomme kaikkien olevan paikalla klo 11, kuitenkin aivan viimeistään 11.30, jotta voimme yhdessä käydä läpi säännöt ja muut yhteiset asiat ennen turnausta. Saunasta perimme osallistujamäärästä riippuen pienen kolehdin, arviolta 5-10e suuruusluokkaa.

Terveisin, Digitalis ja Janetar

Digitalis

Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #7 : 21.08.2022, 14:03 »
Ilmoittautuminen on päättynyt. Yksityishenkilönä voit vielä ilmoittautua pk-seudun tai Pirkanmaan joukkueeseen, mutta teethän sen pian niin saadaan kimppakyydit rullaamaan.

Digitalis

Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #8 : 25.08.2022, 00:33 »
Pyynnöstä julkaisen tässä tekstinä cupissa käytettävät säännöt.
Säännöt on koeponnistettu Tampereen lentopallopeleissä ja ovat hyväksi koetut.
Paperilla säännöt voivat tuntua hankalilta ja ne onkin hankala kirjoittaa ylös aukottomasti ja kristallinkirkkaasti, mutta höntsypallon logiikka kyllä löytyy, kun kokeilee sääntöjä käytännössä.
Toivon yhteydenottoa julkisesti tai yksityisesti mikäli on pienintäkään epäselvyyttä säännöistä, tai muistakaan cupin asioista.
Kysyä voi allekirjoittaneelta tai Janettarelta. Olemme täällä teitä varten. <3

Turnauksessa käytettävät pelisäännöt

Pelaajia on kentällä 5kpl tai 6kpl kerrallaan per joukkue (kentän koosta riippuen) ellei toisin sovita, ja jos joukkueella on varapelaajia, niin myös vaihtopenkki kuuluu rotaatioon* eli lasketaan “pelipaikaksi”. Näin kaikki pääsevät pelaamaan. Se, miten pelaajat ovat sijoittuneet kentälle, on joukkueen itse päätettävissä. Jos tulee loukkaantumisia tai muita syitä että pelaajat toisella puolella vähenevät, kompensoidaan toiselle puolen sama pelaajamäärä esimerkiksi lisäämällä pelipaikka kentältä vaihtopenkille.

Erä kestää 25 pisteen verran, mutta erä pitää voittaa vähintään 2 pisteen erolla vastustajasta.Eriä pelataan kolme. Palloon saa koskea päällä, käsillä tai jaloilla. Pallo saa osua verkkoon. Pelaaja saa lyödä ja torjua palloa verkon luona, mutta pelaaja ei saa käyttää verkkoa pelivälineenä (esimerkiksi vetää verkkoa alemmas, jotta pallo siirtyisi vastustajan puolelle).

Pisteen saa, kun pallo tippuu vastustajan puolelle maahan, tai vastustajan kosketuksesta pelikentän ulkopuolelle. Pallo pitää saada pois omalta puolelta kolmella kosketuksella. Sama pelaaja ei saa koskea palloon kahdesti putkeen. Sama pelaaja saa koskea kahdesti palloon, jos toinen pelaaja koskee siihen välissä. Aina, kun pallo käy vastustajan puolella, nämä kosketussäännöt nollaantuvat omalla puolella, ja pallo on taas kerran saatava vastustajan puolelle kolmella kosketuksella.

HUOM! Tässä turnauksessa pistettä ei saa, jos pallo tippuu heti avaussyötöstä vastustajan puolelle eli jos siihen ehtii koskea 0 vastustajan pelaajaa. Yhdenkin vastustajan kosketuksen jälkeen pisteenlasku jatkuu normaalisti. Näin ollen, pistettä ei myöskään itse menetä, jos avaussyöttö epäonnistuu eli jää omalle puolelle tai lentää ulos kentältä. Avaussyötön epäonnistuessa syöttövuorossa oleva pelaaja aloittaa syötön uudestaan, kunnes peli etenee. Sama henkilö saa aloitussyöttää enintään 5 kertaa putkeen, jonka jälkeen pallo pysyy edelleen samalla joukkueella mutta joukkue suorittaa rotaation eli aloitussyöttäjä kuitenkin vaihtuu.

Tuomari vahtii pisteenlaskua ja jos joukkueille tulee kiista, tuomari saa ratkaista tilanteen parhaaksi katsomallaan tavalla. Jos tuomari ei näe tilannetta tai tilanne on epäselvä, tuomari voi määrätä pelin jatkumaan edeltävästä pistetilanteesta.

Pelissä noudatetaan yleisesti hyvää käytöstä ja muistetaan, että kyseessä on höntsyturnaus, eli hyvä mieli ja hyvä yhteishenki ovat pääosassa tässä tapahtumassa.

*rotaatio tarkoittaa tässä yhteydessä, että kun joukkue ansaitsee aloitussyöttövuoron takaisin itselleen, jokainen pelaaja siirtyy yhden pelipaikan kellonmyötäisesti eteenpäin, ikään kuin piirileikkinä. Näin jokainen pääsee pelaamaan jokaista pelipaikkaa. Myös vaihtopenkki on pelipaikka, jolloin vaihtopenkillä käytetty aika on jokaista pelaajaa kohden tasa-arvoinen.

IlonaSinulle

 • Rsyke
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1699
 • Welcome to the cute side. We NEED coocies.
 • Galleria
Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #9 : 27.08.2022, 12:05 »
Helsinki johtaa ensimmäisen erän jälkeen. Tunnelma kisapaijalla on korkealla ja toinen erä alkaa aivan hetken kuluttua.

susa-anniina

 • Smurffit
 • Baarikärpänen
 • *
 • Viestejä: 723
 • Galleria
Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #10 : 27.08.2022, 12:17 »
Ihania pelejä teille kaikille  :)

IlonaSinulle

 • Rsyke
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1699
 • Welcome to the cute side. We NEED coocies.
 • Galleria
Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #11 : 27.08.2022, 12:26 »
Tilanne toisen erän jälkeen 1-1!!!!
Toinen erä sujui varsin tasaisissa merkeissä. Pirkanmaan joukkue panosti nyt selvästi aloitussyöttöjen äännähtelyyn, kun taas Helsingin joukkue keskittyi eläytymiseen. Kohta kolmanteen ja ratkaisevaan erään. Pysykää kanavalla!

IlonaSinulle

 • Rsyke
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1699
 • Welcome to the cute side. We NEED coocies.
 • Galleria
Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #12 : 27.08.2022, 12:51 »
Pirkanmaan joukkue vei voiton tällä erää!
 Joukkue hallitsi koko kolmatta erää. Liekö vaihtopelaajan puute alkoi painaa jo urheita helsinkiläisiä. Peli oli tiukka ja sitä oli ilo seurata.

Digitalis

Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #13 : 27.08.2022, 14:21 »
Suuri kiitos kaikille pelaajille! Pelit sujuivat luontevasti ja nyt jatkamme saunan, järven ja ruuan merkeissä. Kiitos vielä kaikille ❤

Mulla oli tosi hauskaa ja olen vilpittömän iloinen tästä tiimihengestä, jota sain tänään todistaa. Ensi vuonna uudestaan!!

ööö

 • Vieras
Vs: LENTOPALLON KINKYCUP 2022
« Vastaus #14 : 27.08.2022, 15:22 »
Höntsä RULEZZZ!!! Mölyapinapalkinto tuli stadiin.   8)