Kirjoittaja Aihe: Sleeping beauty (2011)  (Luettu 2240 kertaa)

Töpöhäntä

Sleeping beauty (2011)
« : 28.08.2022, 22:36 »
Elokuvien liikakäyttäjänä sorruin jo toiseen postaukseen tällä kanavalla ;D

Kyseessä australialainen eroottinen draama Sleeping Beauty vuodelta 2011. Elokuvan on ohjannut Julia Leigh ja pääosaa esittää Emily Browning.

Elokuva kertoo nuoresta Lucysta, joka rahoittaa opiskelujaan, asumistaan ja elämäänsä erilaisilla hanttihommilla mm. kahvila-apulaisena, lääkekoekaniinina ja maksullisena naisena. Lopulta hän päätyy hankkimaan korkeapalkkaista työtä Clara nimiseltä naiselta. Tähän työhön kuuluisi mm. catering-työ alusvaatteisillaan ja oleminen ”prinsessa ruususena”, jolloin miehet saisivat maksusta käsitellä häntä hänen ollessa nukutettuna.

Jos se ei tullut vielä selväksi, elokuva sisältää kinkeilyä, joka painottuu enemmän hienovaraiseen alistamiseen kuin raskaan sarjan sadomasokismiin. Alastomuutta elokuvassa riittää, mutta varsinainen erotiikka jää hyvin hienovaraiseksi ja eteeriseksi. Elokuva tosin onnistui aiheuttaa kohua Yhdysvalloissa ilmeisesti juuri alastomuuden takia, mutta tälläiselle saunakulttuuriin kasvaneeseen suomalaiselle ei elokuva aiheuttanut sen suurempia punia poskille, vaikka elokuvan tunnelmasta ja visuaalisesta ilmeestä nautin. Eräs mainittava yksityiskohta on elokuvan kuvaustyyli, joka pääosin oli aina koko kohtauksen ajan sama, edestä etäältä, vähän katsoja katsomassa teatteriesitystä. Kuvaustyylin valinta etäännytti elokuvan tarinasta ja antoi jopa tirkistelijän vibat.   :D

Tarinan kerrontatapa ei ole ehkä mukavimmista päästä, vaan katsojan on pystyttävä rakentamaan tarinan kokonaistilanne yksittäisistä kohtauksista käsin. Mitään helppoa viihdettä ei ole siis tarjolla. Lisäksi Lucyn motiivit ja ajatukset jäävät enemmän tai vähemmän mysteeriksi katsojalle. Kinkynä varmaan pohtii, onko Lucyn valintojen motiivina masokismi vai puhdas rahanhimo, vai ehkä kenties molemmat. Oma näkemys on, että Lucy on jotenkin paineiden alla ajautunut suorituskeskeiseen tilaan sivuuttaen omat tarpeensa. Aivan kuin hän olisi koko ajan unessa, nukkuva kaunotar, prinsessa ruusunen…

Mut siinä. Kertokaa alas omat näkemyksenne elokuvasta, jos olette nähneet  O:-)


toysnstuff

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 526
  • Sinä antaudut, minä pidän sinusta huolen
  • Galleria
Vs: Sleeping beauty (2011)
« Vastaus #1 : 28.08.2022, 22:47 »
Katsoin tuon ennen omaa 'kinky-heräämistäni', eli silloin kun kaikki tuhmat ajatukset herätti kiihottumisen ohella syyllisyydentuntoja tai vähintään epäilyjä omasta moraalisuudesta. Elokuvia olen katsonut pienestä pitäen ja sieltä moni kinkyilyjutskakin on saanut ensimmäiset muotonsa. Tämä menee nyt katsomislistalle. Nukkuvan panemista en ole koskaan toteuttanut, vaikka mielessä se on ollut sellaisena "kiinnostaa ainakin ajatuksena"-kinksinä. Palaan asiaan kun leffa on nähty ja tuntemukset sulateltu.

onez

Vs: Sleeping beauty (2011)
« Vastaus #2 : 29.08.2022, 02:19 »
Oli ihan mielenkiintoinen. Vähän kysymysmerkiksi tosin jäi päähenkilön motiivit.

Tykkäsin siitä yhden kuvakulman tyylistä. Ainoa turhautumisen lähde oli ne ylipitkät mustaan häivytykset kohtausten välillä :))

MeMo

Vs: Sleeping beauty (2011)
« Vastaus #3 : 29.08.2022, 20:35 »
"Talon ainoa sääntö" toi mielenkiintoisimman lisän tähän.
En edes kaivannut Lucyn motiivia, mutta se mihin uskoon hän lopulta jäi..... 8)

Suosituksena nyt jatkoksi The Duke of Burgundy