Kirjoittaja Aihe: Tarvitseeko seksuaalisuus/suuntautuneisuus korostamista?  (Luettu 1948 kertaa)

-katy-

  • Vieras
Tällaista miettinyt aika-ajoin.

Pienenä "elävänä esimerkkinä" aiheesta tällainen "globaali ilmiö",että eri kulttuureista tulevat ovat ihmetelleet jonkin verran omaa olomuotoani.
 Eikä mitenkään tarkoituksellisen epäkunnioittavasti vaan jopa 10:n lapsen äiti toivoi, että joskus vielä jälkikasvu ymmärtää arvostaa, etten ole ottanut uutta miestä..Kulttuurilliset näkemykset voivat olla aika erilaisia ja todella mietittyjä, vuosituhansia vanhoja viisauksia, mutta toki toivoisi mahdollisimman laajaa näkemystä ja ymmärrystä.

(Ei ole tullut jostain syystä mieleen mainita, että "heip, olen subi ja liityn löyhästi pieneen suomalaiseen kinkyskeneen".

Hyvin usein  koen kiusaantumista tai sitä, että mitenkähän sitä pitäisi olla, ettei kukaan kokisi tulleensa häirityksi seksuaalisesti. Esim. meidän talossa suunnilleen puolet asukkaista ovat kotoisin muualta kuin Suomesta, Irakista ja Somaliasta mm. ja en halua heille alleviivata mitään seksuaalisuuteen liittyvää. No ehken olekaan alleviivannut, koska useimpien kanssa vaihdan sanan pari tai moikkaan ja joidenkin lasten kanssa tulee usein käytyä pidempikin sananvaihto kun ovat aika sosiaalisia.
 Eli mitään vihamielisyyttä siis ei ole.

Mutta että voisiko sitä ihan rauhassa pukeutua bikineihin kesähelteillä,vaikka naapurin rouva on täydessä hunnussa-
vai kumpi on enemmän seksuaalisuuden korostamista, huntu vai bikinit?
 Meikä ei oikeastaan tiedä.
Olisiko sittenkin syytä ns. revitellä ja haastaa "hunnutettu" irti kaavustaan samointein ja pyllistää koko jutulle,viedä joskus roskakassit verkkosukissa ja korkkareissa- ja maailma muuttuisi taas millin verran lähiössä tms.

Suvaitsevaisuutta on peräänkuulutettu kuitenkin muutamia vuosia (vaiko kymmeniä) jo ja mikä ettei,soisi sen vähän enemmän valaistuvan itsellekin -
Tiedän, että aihe on somessa nimetty vieläkin ns. vaikeaksi aiheeksi,mutta en ymmärrä miksei tästä voisi tämmöisellä pikkuporukalla jutella,joka muutenkaan ei kovin paljoa ole spotlaiteissa
« Viimeksi muokattu: 07.10.2014, 22:48 kirjoittanut katy »

little_kitty

  • Vieras
Suvaitsevaisuus ei ole sama asia, kuin heidän arvojensa mukaan eläminen. Sinä suvaitset heitä ja heidän tapojaan siten, ettet tuputa omia arvojasi heille etkä pidä heidän tapojaan huonompina kuin omiasi.

Sinä saat pukeutua ja käyttäytyä juuri niin kuin haluat. Jos he alkavat karsastaa sinun pukeutumistasi, niin he eivät suvaitse silloin sinun tapojasi/arvojasi.
IMO

Ja seksuaalisuuden korostamisesta sen verran, että seksuaalisuus on omasta mielestäni täysin normaali ja luonnollinen osa ihmistä, joten sitä ei mielestäni pitäisi hävetä ja piilotella. Tälläinen "naisen on hunnuttauduttava täysin" -ajattelun heikkous on minusta siinä, että siinä ei oikeastaan ole kyse naisen heikkoudesta tai likaisuudesta, vaan miehen heikkoudesta. Jos mies ajaa päin lyhtypylvästä, koska on katsellut kadulla kävelevää naista, se on sen miehen ja himojensa kurittomuuden vika.

Miehet eivät ole Punahilkan susia (vuonna 1943 tehty animaatio https://www.youtube.com/watch?v=XrW4R8CSQMc&list=PL6YE01m4t_qi2s_TVpmjS3XPPUHlx9xjk )

-katy-

  • Vieras
Tälläinen "naisen on hunnuttauduttava täysin" -ajattelun heikkous on minusta siinä, että siinä ei oikeastaan ole kyse naisen heikkoudesta tai likaisuudesta, vaan miehen heikkoudesta. Jos mies ajaa päin lyhtypylvästä, koska on katsellut kadulla kävelevää naista, se on sen miehen ja himojensa kurittomuuden vika.

Niin. Vedotaanhan siinä naisen suojelemiseenkin. Ei mulle tuottaisi vaikeuksia heittää kaapu ylle, jos menisin maahan jossa se todellakin on tapana. Ei mitään tarvetta olisi uhmata maan lakeja,kenties rangaistuksenkin uhalla. En ole tosin varma siitä, etteikö nainen osaisi ihan itse suojella itseään,mutta myös arjen lait voivat olla "armottomat" eli provosoiminen ei välttämättä ole viisasta(?)
 Onko miessukupuoliset sitten itse tuoneet tuon käsityksen itsestään esille, että he tarvitsevatkin suojelua,etteivät kampeaisi heti jonkun naisen ylle, joka on vähänkään paljastavammin pukeutunut. Toisaalta, vaikkei olisi pukeutnut mitenkään korostuneesti, voi siltikin tulla jotkut ihmiset liian lähelle, että jotta..

Ehkä sekin tässä mielessä, että miten joku ihminen katsotaan enemmän sellaiseksi,jolle voi "arvojaan tuputtaa", kuin taas joku toinen on sellaisen ulkopuolella

little_kitty

  • Vieras
Ei mulle tuottaisi vaikeuksia heittää kaapu ylle, jos menisin maahan jossa se todellakin on tapana. Ei mitään tarvetta olisi uhmata maan lakeja,kenties rangaistuksenkin uhalla. En ole tosin varma siitä, etteikö nainen osaisi ihan itse suojella itseään,mutta myös arjen lait voivat olla "armottomat" eli provosoiminen ei välttämättä ole viisasta(?)

Olettaisin, että alkuperäisessä kirjoituksessa tarkoitetaan Suomessa asuvaa henkilöä, joka asuu kerrostalossa, jossa vain sattuu asumaan paljon ihmisiä, joilla on erilainen etninen tausta. Maassa maan tavalla.
Toisaalta on mielenkiintoista, miten hunnutus-perinnettä jatketaan Suomessakin, vaikka täällä sitä ei laissa säädetäkään. Heidän Pyhässä kirjassaan, johon tämä naisten pukeutumisen määritteleminen perustuu, taidetaan itseasiassa sanoa vain, että "naisen on pukeuduttava siveellisesti." Mikä on siveellisesti pukeutumista, on aika tulkinnanvaraista.
(Tämä nyt perustuu ihan siihen, miten muistan asiasta joskus jostakin artikkelista lukeneeni. Jos joku muistaa/tietää paremmin, mitä Koraanissa naisten pukeutumisesta määrätään, korjatkoot)

-katy-

  • Vieras
(Tämä nyt perustuu ihan siihen, miten muistan asiasta joskus jostakin artikkelista lukeneeni. Jos joku muistaa/tietää paremmin, mitä Koraanissa naisten pukeutumisesta määrätään, korjatkoot)
Eniten ehkä työpaikalla näitä asioita tullut esiin eli en ole minäkään Koraania lukenut enkä opiskellut. Ymmärtänyt,että mitä tarkemmin haluaa noudattaa Koraania ja uskonnollista elämää, sitä enemmän myös pukeutumiseen kiinnitetään huomiota. Onhan monia naisia, jotka eivät täällä pukeudu peittävästi vaan lähestulkoon länsimaalaisittain,vaikka sitten osallistuvat Ramadaniin. Sunnat ja shiiat keskustelevat,että mikä on oikea tapa rukoilla mm. ja siitä tullut myös käsitykseen,että näitä eroja heidänkin välillään on.
En nyt yritä alkaa mitään uskontokeskustelua,mutta eipä noista ole pahitteeksi tietää. (Olen uskonnoton.)
http://fi.wikipedia.org/wiki/%C5%A0aria
http://www.islamopas.com/hijab.html

Kettu vinossa

  • Vieras
kumpi on enemmän seksuaalisuuden korostamista, huntu vai bikinit?