Kirjoittaja Aihe: Miksi perse ei voisi olla tärkeämpi kuin persoona?  (Luettu 3678 kertaa)

Mr Birch

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 801
  • Testi näyttää, että on aika häipyä (82 % vanilla)
  • Galleria
Vs: Miksi perse ei voisi olla tärkeämpi kuin persoona?
« Vastaus #45 : 16.03.2019, 19:55 »
Perse on joka tapauksessa ainakin keksitty ensin. Persoonahan on tulosta klassisen teatterin naamioista ja niihin liittyvästä oivalluksesta: ihminen näkyy toisille naamionsa läpi. Per sona tarkoittaakin "naamion kautta". Latinan per se sitä vastoin tarkoittaa "asiaa itsessään".

tiltu

Vs: Miksi perse ei voisi olla tärkeämpi kuin persoona?
« Vastaus #46 : 17.03.2019, 09:51 »
Tunnustan heti alkuun, etten lukenut kaikkia kommentteja, joten voi olla toistoa - sori.

Yksi seuranhaun ongelma tuntuu olevan se, että ihmisillä menee ihan tahtomattaan sekaisin sellainen seurahaku, jossa haetaan kaveria vain johonkin tiettyyn asiaan vaikka seksiin, ja se seuranhaku, jossa haetaan kenties elinikäistä parisuhdetta. Monista kommenteista päätellen naiset ovat taipuvaisempi hakemaan "vain seksiseuraa", mutta sitten kuitenkin silmissä siintää  parisuhde. Miehet taas ilmoittavat hakevansa "sitä oikeaa" mutta lopulta vain seksi kiinnostaa (anteeksi kärjistys).
Vielä hankalamman asiasta tekee se, että vaikka haet tietyntyyppistä suhdetta ja pidät katseen pallossa, niin silti suhde saattaa muuttua. Seksisuhde voi muuttua parisuhteeksi ja päinvastoin.

Mutta joo, hyvä kirjoitus Stylo. Seuraa saa hakea millä kriteereillä haluaa, puolueen jäsenkirja, kengännumero ja meisselin pituus. Mutta tulos saattaa olla parempi, kun itse tietää millä kriteereillä ja millaista suhdetta on hakemassa ja kertoo sen avoimesti.