Kirjoittaja Aihe: Piiskaa  (Luettu 86520 kertaa)

FatamorgaNa

 • Vieras
Piiskaa
« : 02.05.2012, 10:03 »
Piiskaa!


Mikä saa ihmiset haluamaan piiskausta? Mikä saa ihmisen piiskaamaan toista ihmistä? Miten piiskata turvallisesti? Piiskauksen tekniikkaa.

Tässä artikkelissa yritän hieman valottaa asiaa omalta kohdaltani. Mielipiteitä aiheen tiimoilta on varmasti yhtä monta kuin on kinkyjäkin, eikä tämä artikkeli ole koko totuus. Vääriä mielipiteitä ei ole ja jokainen kinky tekee asiat omalla tavallaan.

Mikä sitten saa ihmisen haluamaan piiskaa? Mikä on se ”juttu”? Olen asiaa pohdittuani tullut tulokseen että tavat nauttia piiskasta voisi karkeasti jakaa neljään kategoriaan.

1.   Ensimmäisenä kenties yleisin tapa, ns. makuuhuonepiiskaus. Kevyttä piiskausta, muistuttaa lähinnä vihtomista saunassa, mutta jostain syystä se vain kiihottaa. Tässä ei ole tarkoituskaan tuottaa kovaa kipua, vain siedettävän rajoilla olevaa kiihoketta. Piiska pyllyllä ja selässä tuntuu vain mukavalta ja naiset saattavat myös nauttia rintojensa kevyestä piiskauksesta. Erinomainen tapa esileikkiä kumppanin kanssa.

2.   Toinen tapa eroaa ensimmäisestä lähinnä volyymin suhteen. Tässä kategoriassa piiskan saaja on masokisti. Hän todella kiihottuu kivusta ja hyvinkin rankasta piiskauksesta. Masokisti saattaa jopa laueta pelkästä piiskasta. Session tarkoitus on tuottaa mahdollisimman voimakas orgasmi ja jos se jää saamatta, on sessio jäänyt ”vajaaksi”. Jäljet kehossa tuottavat usein mielihyvää jälkeenpäin.

3.   Kolmas kategoria on endorfiinitrippiin pyrkiminen. Piiskauksen aikana keho ryhtyy tuottamaan opiaatteja, jotka päänupissa tuottavat mielihyvän tunteen, mikä on varmasti tuttu tunne myös monille urheilijoille. Tämän aikaansaamiseksi tarvitaan usein jo hyvinkin rankkaa ”pieksämistä” sekä toisen ihmisen tuntemista.  Kivun tuottamisen ja siitä taukojen pitämisen rytmitys on tärkeää: Pieni hetki piiskaniskujen välissä auttaa masokistia palautumaan, ja ottamaan taas hetken päästä lisää vastaan päästäkseen ”matkalleen”. Oman kokemukseni mukaan tämän tyyppinen piiskaus harvoin on yhteydessä seksiin. Päämäärä ei ole huikea orgasmi, tai edes fantasiointi aiheesta jälkeenpäin.  Tällaisia henkilöitä tuntuu olevan todella harvassa.

4.   Neljäs kategoria on vaikeaselkoisempi ja monisyisempi. Se liittyy hyvin läheisesti BDSM:ään ja valtaleikkiin. Tässä ns. uhri (orja tai sub) nauttii täysin alistumisen tunteesta ja kiihotus tulee muuta kautta kun suoraan piiskasta: Siitä että toisella on täysi valta ja kontrolli uhrin kehoon ja mieleen. ”Voin tehdä sinulle mitä vain, jopa aiheuttaa kipua”. Kipu konkretisoi valtasuhteen tehokkaammin kuin mikään muu. Usein mielihyvää tuottaa myöskin jo pelkkä ajatus kivun kestämisestä. ”Yritän kestää kipua mahdollisimman pitkään jotta Valtiaani/Valtiattareni saisi oman nautintonsa minun nahastani”.  Subi kantaa ylpeänä jälkiään, mikäli niitä sattuu jäämään. Tämän alle kuulunevat useimmat roolileikit, kuten kotikuri ja rangaistukset.

Mikä sitten saa ihmisen tuottamaan kipua ja nauttimaan siitä?

Minulla itselläni on selkeästi sadistisia piirteitä, mutta silti on hyvin vaikea selittää mikä sadismissa kiihottaa. Siinä hetkessä kun tuntee raipan päässä toisen ihmisen lihan, vapautuu myös piiskaajassa erilaisia hormoneja. Hormonipurskahdus on hyvin konkreettinen, se nostaa ihon kananlihalle ja saa alakerran kostumaan tai kyrvän seisokkiin.  Äänet ovat myös hyvin iso osa mielihyvää, piiskan läjähdys, uhrin uikahdukset ja huudot.  Vallan tunne.

Mikäli piiskattava sattuu olemaan todellinen masokisti, saattaa hyvänä päivänä syntyä yhteinen ”flow”.  Ympärillä hyökyvät hormonit saavat parin ikään kuin saman kuplan sisään, toisen kiihottuneisuus nostaa toisen kiimaa. Jokainen purskahdus vie rajoja kauemmaksi. Sadistikin kykenee lyömään kovempaa, voimalla joka olisi alussa hirvittänyt paatunuttakin piiskaajaa.

Miten piiskata turvallisesti? Piiskauksen tekniikkaa ja välineitä.

Mihin iskeä?
Kehossamme on alueita joita ei ole syytä piiskata kovaa. Kaikki alueet joissa ei ole lihasta luiden peittona ovat tällaisia, myös niveliä on syytä varoa. Ennen kaikkea on syytä välttää aluetta selässä kylkiluiden alapuolella, jossa luut eivät enää anna suojaa munuaisille. Voit tunnustella sormin missä kohtaa luut ”loppuvat”.  Kaikkia kehon osia voit kuitenkin piiskata kevyesti esimerkiksi hapsupiiskalla, jopa sukupuolielimiä, mikäli kumppanisi kestää sen.  Naisille orgasmin saavuttaminen klitorista kevyesti ”naputtamalla” ei ole harvinainen ilmiö, ja toisaalta on myös ihmisiä jotka saavuttavat orgasmin pelkästään pyllylle piiskamalla. Parhaimpia paikkoja piiskaukseen ovat tietenkin peppu ja reidet. Suosin itse myös yläselkää, vaikkakaan sinne ei ihan täydellä voimalla voi huitaista. Yläselkä on yllättävän erogeeninen alue piiskaukseen.

Turvallinen piiskaus
Rytmittämällä ja tauoilla saat pidennettyä session kestoa. Tämän voi toteuttaa vaikkapa suomimalla kymmenen iskun sarjoissa. Iskujen määrän voi myös luetella ääneen, tämä auttaa kummasti uhria kestämään kun tietää että jäljellä on esimerkiksi ”enää 4 piiskan iskua ennen taukoa”. Anna uhrillesi aikaa toipua hetki ennen seuraavaa kymmenen iskun sarjaa ja vaihda kohtaa mihin lyöt. Läimimällä sata iskua yhtä kyytiä suoraan pakaroille et saa osaksesi muuta kuin kirouksia uhriltasi ja itsellesi kipeän käsivarren, eikä kenelläkään ole kivaa.  Lue kumppanisi kehonkieltä ja kysele tuntemuksia piiskauksen aikana, mikäli se ei mielestäsi himmennä rooliasi ”valtiaana”. Usein käytössä ovat ns. värikoodit, joissa punainen tarkoittaa keskeytä ja vihreä ”anna palaa beibe”. Keltainen on jotakin tältä väliltä: ”kestän, mutta rajoilla mennään”. On hyvä sopia session rajoista etukäteen ja ainakin jälkeenpäin on syytä keskustella mikä oli kivaa ja mikä ei tulevia sessioita varten. Piiskaajan on hyvä muistaa, että molempien on tarkoitus nauttia. Ihmiset myös sietävät kipua eri tavoin, ja se mikä on toiselle kovaa piiskausta saattaakin toiselle olla vasta alkulämmittelyä. Turvasanat ja värikoodit antavat session molemmille osapuolille vapauden koetella rajojaan. Yllättävää kyllä myös piiskaajalla on rajansa: kaikki eivät halua piestä uhriaan mustelmille tai vereslihalle, myös juopuneen henkilön piiskaaminen voi olla tilanne, josta piiskaaja kieltäytyy. Jos olet epävarma lyöntitarkkuudestasi, niin tässä pieni niksi siihen: Ojenna etusormesi suoraksi piiskausvälineen päälle, se mihin sormesi sojottaa näyttää sen mihin piiskasi loppujen lopuksi osuu.

Välineet
Välineitä piiskaukseen riittää, löydät niitä jopa kotoa käyttämällä hiukan mielikuvitusta. Viivoittimet, hiusharjat, paistinlastat, vyöt, johdot, jne. Kun kipinä piiskaamiseen syttyy, löytyy paikallisesta aikuisten lelukaupasta varmasti lisää välineistöä elävöittämään makuuhuonetuokioita – ratsutarvikeliikkeitä unohtamatta. Uusia leikkikaluja kannattaa ensin kokeilla varovasti kumppaniin tai vaikka omaan käsivarteen.

Jäljet ja lämmittely
 Monet masokistit nauttivat seuraavina päivinä jäljistä kehollaan: mitä mustanpuhuvampi takamus, sen parempi.  Ja aivan kuten ennen urheilusuoritustakin, ensin on hyvä lämmitellä. Usein piiskaajat mielellään lämmittävät uhrinsa ihon ennen varsinaista kipuosuutta vaikkapa läimimällä kevyemmin kämmenellä tai kevyillä piiskausvälineillä (esim. pehmeä hapsupiiska). Tämä kuitenkin usein estää isojen jälkien synnyn. Jos jäljet ovat ”se juttu”, kannattaa aloittaa puhtaalta pöydältä kylmiltään muutamalla kovalla iskulla, jonka jälkeen aloitetaan ikään kuin alusta lämmittelyllä. Lämmitetty iho antaa mahdollisuuden jatkaa piiskaamista pidempään. Uhrin pylly kestää paremmin, ainakin siihen saakka kunnes tulee taas käännekohta jossa iho muuttuu jälleen herkäksi. Ihmisten välillä on kuitenkin suuria eroja, jotkut saavat jälkiä todella helposti, toiset eivät sitten millään. Kapean ratsupiiskan jäljet harvoin kestävät seuraavaan päivään. Muheviin mustelmiin tarvitaan painavampi väline joka rikkoo verisuonia ihon alla. Välineet (esimerkiksi ns. läpsyttimet) joissa on paljon pinta-alaa, eivät myöskään jätä juuri jälkiä. Jälkien aikaansaamiseksi kannattaa valita alue jossa on paljon lihasta, kuten pakarat, reidet tai rinnat.

Jälkihoito
Joskus - varsinkin jos sessioon on liittynyt paljon alistamista, joutuu uhrin henkinen sietokyky myös koville. Saattaa tulla tunne siitä että oma ihmisarvo on kolhiutunut. On tärkeää nostaa uhrin itsetunto takaisin normaalille tasolle vaikkapa kehumalla hyvästä sessiosta tai kivunsietokyvystä. Ota kumppanisi syliin, tai lähellesi ja pidä hyvänä riittävän pitkään. Kerro kuinka tärkeä hän sinulle on.

Lopuksi
Muista että piiskattava on aina se, joka viimekädessä päättää kuinka pitkälle piiskan kanssa mennään. Tarkoitus on tuottaa nautintoa, ei suhdekriisejä. Ja vaikka aiemmin puhuin paljon kivun kestämisestä, se ei ole itsetarkoitus.  Et ole sen vähemmän arvokas vaikka et kipua haluaisikaan, jokainen määrittelee itse rajansa ja hyvä Valtias/Valtiatar myös kunnioittaa tätä. Suosittelen aloittelijoita kuitenkin kokeilemaan parikin kertaa, koska toisina päivinä iho kestää enemmän kuin toisina. Tiedä vaikka saisitte kumppanisi kanssa aivan uuden ulottuvuuden makuuhuoneleikkeihinne.RigoriRasputin

 • TörkyTeatteri
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1204
 • Ihan perseestä.
 • Galleria
Vs: Piiskaa
« Vastaus #1 : 03.05.2012, 03:05 »
Hyvä artikkeli. Joskus samanlaisia ajatuksia ja jakoa itsekkin mielessä pohtinut. Voi hyvin yleistää koskemaan
kaikenlaista kivun antamista ja saamista. Tästä olisikin hyvä tehdä kysely, miten baarilaiset jakautuvat.
Taidankin tehdä sellaisen.

MasterOpie

 • Vieras
Vs: Piiskaa
« Vastaus #2 : 03.05.2012, 07:24 »
Loistavaa settiä. Kiitos.

Lucrezia

 • Vieras
Vs: Piiskaa
« Vastaus #3 : 03.05.2012, 20:49 »
Täyttä asiaa.

Nostaisin esiin tuon välineiden ja piiskattavien erilaisuuden. Henkilökohtaisen kivunsiedon lisäksi piiskattavan massallakin on merkitystä: ymmärrettävästi lihaksikas kroppa kestää jo massan takia kovempaa käsittelyä kuin hoikka. Samoin kepillä saa aikaan ihan eri tuntemuksia kuin hapsulla.

Kunpa vaan aloittelevat harrastajatkin lukisivat näitä artikkeleita.

suz_anne

 • Vieras
Vs: Piiskaa
« Vastaus #4 : 03.05.2012, 23:04 »
Hieno artikkeli. Onneksi tuolla on tuo jälkihoitokin mainittu, se ei ole mikään itsestäänselvyys kaikille. Kuten edellä mainittiin, niin komppaan kumpa vaan aloittelevat harrastajatkin lukisivat näitä.

Herra_Jack

 • Vieras
Vs: Piiskaa
« Vastaus #5 : 04.05.2012, 07:16 »
Kun tämän ulkopuolelle jätetään alistamis-filosofiset kysymykset (joista olen edelleen eri mieltä  ::) ) on artikkeli loistava. Hyvää työtä !  Tuota jälkihoitoa ei voi koskaan korostaa liikaa. Sitä todella tarvitaan.

___________
edit: typot
« Viimeksi muokattu: 04.05.2012, 07:57 kirjoittanut Herra_Jack »

Raippa

 • OuSM
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 1515
 • En ole sellainen kuin uskot minun olevan. ;)
 • Galleria
Vs: Piiskaa
« Vastaus #6 : 14.05.2012, 23:23 »
Hieno artikkeli. Onneksi tuolla on tuo jälkihoitokin mainittu, se ei ole mikään itsestäänselvyys kaikille. Kuten edellä mainittiin, niin komppaan kumpa vaan aloittelevat harrastajatkin lukisivat näitä.

Lukeehan niitä kun sattuu huomaamaan kulloisenkin artikkelin. Tää on kuin sanomalehden selaamista.

swan

 • Vieras
Vs: Piiskaa
« Vastaus #7 : 15.05.2012, 01:44 »

4.   Neljäs kategoria on vaikeaselkoisempi ja monisyisempi. Se liittyy hyvin läheisesti BDSM:ään ja valtaleikkiin. Tässä ns. uhri (orja tai sub) nauttii täysin alistumisen tunteesta ja kiihotus tulee muuta kautta kun suoraan piiskasta: Siitä että toisella on täysi valta ja kontrolli uhrin kehoon ja mieleen. ”Voin tehdä sinulle mitä vain, jopa aiheuttaa kipua”. Kipu konkretisoi valtasuhteen tehokkaammin kuin mikään muu. Usein mielihyvää tuottaa myöskin jo pelkkä ajatus kivun kestämisestä. ”Yritän kestää kipua mahdollisimman pitkään jotta Valtiaani/Valtiattareni saisi oman nautintonsa minun nahastani”.  Subi kantaa ylpeänä jälkiään, mikäli niitä sattuu jäämään. Tämän alle kuulunevat useimmat roolileikit, kuten kotikuri ja rangaistukset.Jälkihoito
Joskus - varsinkin jos sessioon on liittynyt paljon alistamista, joutuu uhrin henkinen sietokyky myös koville. Saattaa tulla tunne siitä että oma ihmisarvo on kolhiutunut. On tärkeää nostaa uhrin itsetunto takaisin normaalille tasolle vaikkapa kehumalla hyvästä sessiosta tai kivunsietokyvystä...

Haja-ajatuksia:
Voisiko olla niin, että tuohon 4.kategoriaan sisältyy noista muista kategorioista piirteitä, jonkinlainen sekasoppa siis ? :)Oma villi mietiskelmä on, että henkinen piiskaus ja kivun tuottaminen on melko verrannollinen fyysiseen. Tai oikeastaan niin, että henkisellä kivun tuottamisella voidaan musertaa ihminen täydellisesti, niin halutessaan.
Välineellä siihen ei kykene samalla tavalla?
Syli ei tietenkään silloin kuulu asiaan.
« Viimeksi muokattu: 15.05.2012, 02:38 kirjoittanut swan »

FatamorgaNa

 • Vieras
Vs: Piiskaa
« Vastaus #8 : 26.05.2012, 15:29 »
Swan,
"syli ei tietenkään kuulu asiaan?" Olen täysin päinvastaista mieltä, mitä pahemmin toisen psyyke murretaan, sen enemmän JÄLKIhoidossa tarvitaa syliä. Jos Dom 24/7 musertaa subiaan, ollaan pahasti hakoteillä ja menee jo sairauden puolelle... molemmilla.

swan

 • Vieras
Vs: Piiskaa
« Vastaus #9 : 26.05.2012, 15:36 »
Jos Dom 24/7 musertaaa subiaan, ollaan pahasti hakoteillä ja menee jo sairauden puolelle... molemmilla.
Olen samaa mieltä. Välillä tulee kirjoitettua vähän epäselvästi :)

perapervo

 • Vieras
Vs: Piiskaa
« Vastaus #10 : 05.06.2012, 12:57 »
Swan,
"syli ei tietenkään kuulu asiaan?" Olen täysin päinvastaista mieltä, mitä pahemmin toisen psyyke murretaan, sen enemmän JÄLKIhoidossa tarvitaa syliä. Jos Dom 24/7 musertaa subiaan, ollaan pahasti hakoteillä ja menee jo sairauden puolelle... molemmilla.

Tästä olen samaa mieltä.

swan

 • Vieras
Vs: Piiskaa
« Vastaus #11 : 05.06.2012, 13:15 »
Swan,
"syli ei tietenkään kuulu asiaan?" Olen täysin päinvastaista mieltä, mitä pahemmin toisen psyyke murretaan, sen enemmän JÄLKIhoidossa tarvitaa syliä. Jos Dom 24/7 musertaa subiaan, ollaan pahasti hakoteillä ja menee jo sairauden puolelle... molemmilla.

Tästä olen samaa mieltä.

Menee nyt OT:KSI ehkä jo,mutta tässä tulee kai kyseeseen se alistuvan vastuu itsestään. Jos tajuaa,ettei asiat ole enää riittävästi tolalla,on "lähdettävä pois".

Tullut hyvin tutuksi lähemiset muissa kuvioissa ja ei ne helppoja ole kai koskaan kun vaihtoehto näyttäs olevan aina se yksinäisyys. Toisia sitten lykästää,mutta se peili,se peili !

Dineara

 • Vieras
Vs: Piiskaa
« Vastaus #12 : 06.07.2012, 12:02 »
Hyvä artikkeli, ja komppaan edellisiä, toivottavasti aloittelijat löytävät nämä artikkelit ja ottavat opikseen, näissä kun on paljon todella hyvää asiaa tekniikoista ja välineistä, fyysisestä ja henkisestä terveydestä. Jälkihoito on tosiaan tärkeää - yhden kerran tuli vetäistyä sähköjohdolla subin takamukselle niin ilkeästi, ettei toinen pystynyt liikkumaan viiteen minuuttiin. Ei siinä tilanteessa jätetä kaveria lattialle ja mennä muualle kittaamaan kaljaa. Semmoinen kun ottaa henkisestikin koville. Toivottavasti alistuvat tajuaisivat myös oman arvonsa ja uskaltaisivat lähteä tilanteista, mistä ei selkeästi tule kuin pahoinvointia itselle, tai edes ottaa asian puheeksi!

misuli_n

Vs: Piiskaa
« Vastaus #13 : 06.07.2012, 16:27 »
Hieno kirjoitus.

Erilaisia tapoja nauttia.
Mutta silloin pitää olla luotettava, hyvä ihminen, kemia ja yhteinen halu.

Syli kuuluu asiaan, se hiljainen rauhallinen hetki, jossa voi kuulla toisen sydänäänet.

Piiskazion

 • Turun Baletti
 • Kanta-asiakas
 • *
 • Viestejä: 417
 • Galleria
Vs: Piiskaa
« Vastaus #14 : 07.07.2012, 10:30 »
Hyvä esitys piiskauksen perusasioista!