Kirjoittaja Aihe: Kokemusta on!  (Luettu 5703 kertaa)

Nuppuorja

 • Vieras
Vs: Kokemusta on!
« Vastaus #15 : 01.02.2015, 21:15 »
Kokemuksesta riippumatta (kummankaan osapuolen), aina uuden ihmisen kanssa aloittaa nollasta. Se mikä aiemmissa suhteissa on tuntunut hyvältä, voi tuntua uuden ihmisen kanssa erilaiselta ja muut asiat alkaa kiinnostaa. Yhdessä etsimistä, kokeilemista. Minun puolestani itsestään saa käyttää mitä adjektiiveja haluaa (niin minäkin teen !) mutta uudessa suhteessa aloitetaan aina kokemattomina ja paljaina. Ellei sitten mennä jonkun roolin taakse piiloon. Siinä menee helposti se mahdollisuus oikeasti kokea jotakin - yhdessä.

Riverlady

 • Vieras
Vs: Kokemusta on!
« Vastaus #16 : 01.02.2015, 22:12 »
Ei pelkkä kokemus ole kehuskelun arvoinen asia - myös karmaisevan huonot kokemukset ovat kokemuksia. :))

Ja niistä oppii eniten, jos jää henkiin  :)

Itselleni kokenut ja kokematon kalskahtavat sanoina yhdentekeviltä, koska kuten edelliset kirjoittajat niin osuvasti sanoivat, kemiat juuri tämän ihmisen kanssa ratkaisevat. Itsessään vähän plääh sessio jonkun ihanan kanssa lämmittää sydäntäni paljon enemmän kuin sessio randomin kanssa, jolla on kilometrin pituinen kinky-cv :love:

hiz

 • Vieras
Vs: Kokemusta on!
« Vastaus #17 : 02.02.2015, 08:53 »
Voisipa joku itseään kokeneeksi masteriksi mainostava vähän avata, mitä ilmaisulla oikein yrittää viestittää.
En ole kokenut master, enkä edes master ollenkaan, mutta minusta "kokenut master" on käsitteenä aika selvä asia. Minulle se tarkoittaa:
- miehellä on ollut useampi suhde, jossa hän on ollut D/master ja toinen osapuoli on ollut sub/orja
- koska suhteet ovat takanapäin, se tarkoittaa että moni suhde on myös päättynyt
- mies on siis tarpeeksi kiinnostava että muut naiset ovat lähteneet hänen matkaan, mutta jostain syystä suhde on myöhemmin joko miehen tai naisen aloitteesta päättynyt
- jos suhteet loppuivat huonosti, niin olisi hyvä ymmärtää miksi, ja onko todennäköistä että itselle tulee tapahtumaan jotain samantyyppistä
- jos suhteet ovat yhä käynnissä tai kaveripohjalla, niin tämä tarkoittaa että äxiä ja muita leikkikavereita on yhä runsaasti kuvioissa (tämä voi olla hyvä vai huono asia, riippuen omista mieltymyksistä)
- kokenut master kertoo minusta siitä että ko henkilö on muita todennäköisempi (myös) sessiosuhdemasteri, ja on epätodennäköistä että kokenut master ryhtyisi jatkossa vakavaan suhteeseen vain yhden subin kanssa
- kokenut master tarkoittaa myös, että peruspiiskaukset, köysikokeilut ja muu "välineurheilu"-puoli on käytännössä koettu ainakin muutaman kerran, ja todennäköisesti jo monesti.
- suuret tunnekuohutkin on jo koettu, joten kokeneen kanssa yhdessä ekakertaa puuhastelun into voi jäädä uupumaan. Toisaalta, jos jotain menee päin metsää, kokenut osaa ehkä paremmin korjata tilanteen koska on jo jotain ehkä kantapään kautta oppinut.

- kokematon master taas, on mies joka ei vielä ole saanut kokeilla D:nä oloa suhteessa, tai on sitä vielä kokenut vain muutaman kerran. Oikean leikkikaverin kanssa kokematonkin voi noin vuoden jälkeen sanoa olevansa melko kokenut, jos on sessioinut intensiivisesti ja monipuolisesti. Ihan kokemattomia D:ta siis tuskin montaa ole, ja jos menee erittäin pitkään ennen kuin kokemattomalle mitään seuraa löytyy, niin heräisi minussa kysymys että miksi kaikki muut subit ovat jättäneet väliin. Tai miten mies voi edes sanoa olevansa D/master, ellei ole ikinä edes kokeillut D/s seksiä.

Oma analyysini on siis se, että onko 'kokenut master' hyvä asia vai ei niin riippuu siitä mitä itse etsii. Minulle tuo ilmaisu ei nosta mitään karvoja pystyyn, on vaan tosiasia että toiset ovat kokeneempia kuin toiset. Se ei ole laadun tae, mutta kertoo että on ollut mukana ennenkin.

Vrt vaniljaseksipuolella playeri, on käynyt monessa pillussa, ja on luultavasti oppinut pari temppua mitä joku toinen kokemattomampi mies ei ole, mutta sitten taas todennäköisyys että playeri lopettaa pelinsä juuri sinun kanssa on melko epätodennäköistä. Tulet luultavasti päätymään kokemukseksi hänen jo pitkälle listalleen. Mikä ehkä on ihan ok, jos itse olet vain kokemusta hakemassa.

IKRM

 • V.I.P.
 • *****
 • Viestejä: 1542
 • kizzzan Herra
 • Galleria
Vs: Kokemusta on!
« Vastaus #18 : 02.02.2015, 09:09 »

Käykääpäs katsomassa kaikkia niitä postauksia täällä, joissa annetaan ohjeita aloitteleville subeille. Oli kirjoittajana sitten subi, switch, master tai domina niin jokaisessa korostetaan että aloittelijan on erityisen tärkeää valita kokenut dominoiva. Ja kaikkien näitten ohjekirjojen kirjoittajat on skenessä arvostusta nauttivia henkilöitä.

Sikäli en pidä kovinkaan kummallisena, että massapostittajat ja seuraa etsivät ovat keksineet alkaa kokeneiksi, kysyntään on vastattava aina tarjoamalla sellaista mitä kysytään. Tai ainakin sellaista mistä ajattelee olevan kysyntää.

IKRM

Mrkukkuluuruu

 • Vieras
Vs: Kokemusta on!
« Vastaus #19 : 02.02.2015, 09:22 »
Ihan vähän pitää offtopic kirjoittaa; Olen aina ihmetellyt kun esim. työpaikkailmoituksissa painotetaan kokemusta. Kokemus on vähän kaksipiippuinen juttu, kun toisaalta sulla voi olla 30-vuoden kokemus siitä miten asiat hoidetaan huonosti tai äärimmäisen keskinkertaisesti. No niin, faktisesti kokemuksen hyöty on siinä että mekaanisten rutiiniasioiden pyörittäminen ei syö aivokapasiteettia, toisin kuin esim uudemmalla tulokkaalla. Mutta sen kokemuksen ongelma tulee siinä vaiheessa (mahdollisesti) kun tulee esiin ongelma jota ei voi ratkaista aikaisempien kokemusten valossa, vaan pitää suosiolla ajatella laternaalisemmin. Kokeneempi yrittää ratkaista herkemmin asian aikaisempien kokemusten valossa, kun taas kokematon joutuu myöntämään että nyt pitää aloittaa ihan puhtaalta pöydältä. Asia ei nyt tietenkään ihan näin yksiviivainen ole, mutta kirjoitinpa esimerkiksi vain.

Tämä sen takia, että vaikkakaan en ole kokenut masteri, ja muutenkin suorastaan puhtoinen neitsyt, niin en kyllä ole huomannut että olisi ihan hirveästi opittuja taitoja edellisistä suhteista joita voisi siirtää nykyiseen. Tarkoitan sitä, että seksi (oli kyse vanilija tai kinkystä) on kuitenkin niin yksilöllistä, että jokaisen kanssa se pitää minusta aloittaa aika nollista. Tätähän tuossa edellä jo joku toki kirjoittelikin.

Näin, olipas tajunnanvirtaa ja ajatuksen harhailua. Nyt ehkä syytä nauttia se aamun ensimmäinen kahvi.

Ailouna

 • Smurffit
 • Baarikärpänen
 • *
 • Viestejä: 821
 • Galleria
Vs: Kokemusta on!
« Vastaus #20 : 02.02.2015, 14:46 »
Ihan en ole sitä mieltä että jokaisen suhteen aloittaa aina nollasta. Uudessa suhteessa voi käyttää samoja solmuja ja lempipiiskojaan kuin aikaisemmissakin. Niitä ei tarvitse opetella uusiksi tai hankkia kaikkia välineitä uusiksi, vaikka kumppani vaihtuisikin. Kaikkia ei tietenkään voi laittaa samanlaiseen pakettiin tai piiskata yhtä kovaa ja yhtä kauan, vaan ne ovat niitä yhdessä tunnusteltavia asioita, joihin tutustuessa luodaan oma yhteinen tapa, joka on kummallekin nautittava.

Enemmänkin kyllä toivoisin sitä että ihmiset pystyisivät aloittamaan toistensa kanssa nollasta, puhtaalta pöydältä, eikä menneisyys pääsisi kummittelemaan uuteenkin suhteeseen.

Tuli

 • Vieras
Vs: Kokemusta on!
« Vastaus #21 : 02.02.2015, 15:26 »
Tulen tänne ehkä ilonpilaajana, mutta kyllä minulle sillä on eroa onko ihmisellä vuosien aktiivinen opettelu shibarin kanssa vai sitooko tämä ensimmäistä kertaa. Sillä on väliä onko master käyttänyt elämässään aikaa opetellakseen miten ihmisen kroppa reagoi kipuun, mitkä paikat kestävät kipua ja missä paikoissa voi tulla komplikaatioita. Mihin paikkaan voi piiskata turvallisesti, mihin lyödä nyrkillä (jos siitä tykkää). Ja siihen, että tietää mitä kaikkea pitää toisen fysiikasta tietää ennen kuin lähtee sitomaan tai piiskaamaan. En myöskään suosittele että kukaan antaa toisen läpsiä naamalle tai kuristaa, jos master ei ole opetellut asiaan liittyviä potentiaalisia vaaroja ja tiedä mitä on tekemässä. Listaa voisi jatkaa ikuisesti (ja myös psykologisisten master-taitojen kohdalla).

Sinänsä termi "kokenut master" on surkea, koska se ei oikeastaan kerro siitä onko kyseisellä masteriksi itseään kutsuvalla osaamista mistään tällaisista taidoista. Mitä tahansa voi tehdä vuosia oppimatta mitään - tai sitten oppia lyhyessäkin ajassa paljon, jos on utelias oppimishaluinen mieli.

BDSM sisältää paljon osattavia taitoja. Kaikkea ei tarvitse osata, eikä välttämättä mitään. Mutta on ihan ymmärrettävää, että joidenkin mastereiden tai subien näkökulmasta näillä on väliä.

Ja jottei tulisi kuvitelmia siitä, että kyse on omakehusta, niin pidän itseäni lähinnä aloittejana suurimmassa osassa taitoja, joita haluaisin osata. Lisää opittavaa löytyy valtavasti ja aina vain lisää.

Lady Whip

 • Turun Baletti
 • V.I.P.
 • *
 • Viestejä: 3432
 • Sadistinen Gfe-Domina
 • Galleria
Vs: Kokemusta on!
« Vastaus #22 : 02.02.2015, 15:46 »
Samoja ajatuksia Tulin kirjoitukseen liittyen. Komppaan.

Sitten se huonompi puoli kokemuksesta.
Jos kokenut Dominoiva löytää subin jolla ei ole kokemusta, siinä missä D on jo jättänyt tietyt asiat taakseen, ne on subilla vasta edessä.
Kärsivällisyys ei välttämättä riitä kovin alussa olevan subin eteenpäinviemisessä.
Yhteinen matka alkaa molemmilla hieman eri lähtökohdista. Onko D:llä riittävästi intoa käydä taas uudestaan läpi niitä asioita mihin on pieni kyllästyminen tullut jo kenties vuosia sitten.

Riverlady

 • Vieras
Vs: Kokemusta on!
« Vastaus #23 : 02.02.2015, 17:57 »
Jos kokenut Dominoiva löytää subin jolla ei ole kokemusta, siinä missä D on jo jättänyt tietyt asiat taakseen, ne on subilla vasta edessä.
Kärsivällisyys ei välttämättä riitä kovin alussa olevan subin eteenpäinviemisessä.

Tuossa tilanteessa voi myös käydä niin, että subin kärsivällisyys ei riitä, koska kummassakin päässään suhisee mikä se nyt on suomeksi, "sub frenzy". Kaikki pitäis saada hälle heti nyt, vaikka vastuullinen D tahtoo aina tarkastella subia edes sen aikaa että pystyy päättämään, mitä juuri tuon nimenomaisen subin kanssa olisi parasta tehdä. Strategian tekoon vaaditaan riittävää tutustumista, subin terveydentilasta ja luotettavuudesta varmistumista ja sen mikroskoopin alla moneen mieheen iskee pakokauhu. Onneksi ei kaikkiin :)

pikkusisko

Vs: Kokemusta on!
« Vastaus #24 : 03.02.2015, 16:19 »
Mukava huomata, että kirjoitus on herättänyt paljon ajatuksia :)

Tässähän nyt ei tosiaan haettu sitä, ettei kokemuksella tai teknisellä osaamisella olisi mitään virkaa. Sen laittaminen niin sanotusti näyteikkunaan seuranhaussa on vain minun mielestäni verrattavissa siihen, jos etsisi vaniljasuhdetta mainostaen olevansa "hyvä sängyssä" - tai vastaavasti, jos korostaisi edellyttävänsä tällaista taidokkuutta tulevalta kumppaniltaan. Tietysti kaikki toivovat, että uusi kumppani konstit osaisi, mutta minusta on aika mautonta tehdä siitä numero heti kättelyssä.

Minä uskon vakaasti, että kokemusta painavampi taikasana on luottamus. Jos pystyy luottamaan siihen, että toinen tietää mitä tekee, on toissijaista onko se ensimmäinen vai sadas kerta. Toki toisen harjaantuneisuus painottuu toisella tavalla, jos kyseessä on pelkkä sessioseura, eikä ole tarkoituskaan luoda minkäänlaista henkilökohtaista yhteyttä toiseen. Itse olen sen verran kontaktikeskeinen, etten sellaiseen kliiniseen suorittamiseen pystyisi.

Pip

Vs: Kokemusta on!
« Vastaus #25 : 03.02.2015, 17:45 »
Voin sanoa olevani kokenut. Olen jopa niin kokenut, että olen ymmärtänyt, että kaikki kumppanini ovat yksilöitä, Otetaan tähän esimerkiksi vaikka sidonta: Mikään sidonta ei koskaan ole tåydellinen kopio toisesta. Vaikka sitoisin peräkkäisinä päivinä saman henkilön täysin samoin, olisi lopputulos silti erilainen.

Tältä kannalta katsottuna ei ole mitään järkeä lähteä kaikkien kanssa tekemään jonkun tietyn listan mukaisesti kaikkea ja juurikin tietyssä järjestyksessä. Jonkun kanssa saa kiksit jostain asiasta ja toisen kanssa toisesta asiasta.

Olen ollut siinä mielessä onnekas, että jokaiselta kumppaniltani olen saanut jotain positiivista oppia itselleni.Näitä asioita en olisi saanut, jos olisin toiminut "takki auki" -tyylillä

Jos nyt jonkun ilmoon joskus vastaisinkin, niin en kyllä käyttäisi minkäänlaista ilmaisua omasta kokeneisuudestani.