Kirjoittaja Aihe: Suuri reseptiketju  (Luettu 73269 kertaa)

Queena

  • Vieras
Suuri reseptiketju
« : 18.12.2011, 18:56 »
Ruokachatin keskusteluista inspiroituneena päätin vihdoin avata kauan kaipaamani reseptiketjun.

Tänne siis on tarkoitus jokaisen jakaa hyväksi todetut ruokareseptit. Reseptien ei ole pakko olla omia.

Avasin toisen ketjun reseptien kommentointia varten- joten pidetäänhän tämä vain resepteille.
Kommentit tänne http://www.bdsmbaari.net/index.php?topic=2007.0

Joten innokkaat kinkykokit, jakakaa parhaat salaiset reseptinne, jotta pääsen pian jo niitä kokeilemaan.

Queena

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #1 : 18.12.2011, 19:03 »
New York Cheese Cake.

Resepti on erittäin helppo ja jopa minun tuotoksiani tällä reseptillä on kehuttu ammattileipomoja paremmaksi.



Pohja:
1/2 pakettia Digestive-keksejä
125 g voita (sulana)
2 rkl sokeria

Murskaa Digestive-keksit ja sekoita keksimurskaan voi sekä sokeri.
Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 165 asteessa kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte:
3 pakettia Philadelphia tuorejuustoa (käytä vain tätä!)
3 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
purkki ranskankermaa
3 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua

Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot.
Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan.
Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle.
Paista noin 165 asteessa reipas tunti tai kunnes juustokakun pinta saa väriä.  Anna kakun jäähtyä uunissa laittamalla noin tunnin kuluttua uuni pois päältä ja avaa luukku- jätä kakku uuniin jäähtymään, jotta se ei jäähdy liian nopeasti ja lässähdä.

Anna juustokakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Nauti juustokakku marjamelban kera tai ihan sellaisenaan!

Kuvassa juustokakun kanssa on mangomelbaa, mutta oma suosikkini on perinteinen mansikka.

Kommenttina vielä tähän- itse käytän aina sauvasekoitinta ja hyvää tulee, ei välttämättä tarvitse sähkövatkainta.
« Viimeksi muokattu: 18.12.2011, 19:27 kirjoittanut Queena »

pikkuinen72

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #2 : 18.12.2011, 19:05 »
Tätä nyt on jo aika monelle jaettukin viesteinä, mutta laitetaan nyt tännekin.

Saaristolaisleipä

1l tuoremehua tai piimää
2 palaa hiivaa = 100g
2rkl suolaa
3 dl Tuoppi kaljamaltaita
3dl kaurahiutaleita
3dl ruisjauhoja
12dl vehnäjauhoja
3dl siirappia

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Loput aineet sekaan ja laita pitkiin
leipävuokiin (4kpl). Anna nousta 1,5h. Paista uunissa 175 astetta 1 tunti, voitele
siirappivedellä ja paista vielä 30min.

Se on siinä.

KalvinK

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 639
  • Tykkää sitoa nättejä nakuja naisia.
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #3 : 18.12.2011, 19:58 »
Pääsiäishanukas

20 litraa voitaikinaa
8 dl voisulaa
1 omena
1 raaka hanu

Voitaikina kaulitaan suureksi levyksi. Hanu pestään ja karvat poistetaan. Ei ryöpätä. Hanu asetellaan pellille sikiöasentoon, voidellaan voisulalla, asetetaan omena suuhun, ja lopuksi hanu peitellään voitaikinalla. Uuni 250 astetta, n. 85 kiloisen hanun paistoaika n. 6 tuntia.

Lisäohjeet: http://www.youtube.com/watch?v=lBBWrh-kaY4
(vaatii rekkautumisen)

Pip

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #4 : 18.12.2011, 21:13 »
Vietnamilainen alkukeitto

Kanalientä sopivasti
Kattila levylle
Inkivääriä raastettuna n. peukalollisen verran.
Sitruunaruohon puolikas halkaistuna
Valkosipulihaketta sopivasti.
Sipulia sopivasti
Lisänä voi käyttää purjoa, tai muita vastaavia maun mukaan.
Voi lisätä limen kuoresta raastetta hieman.
Nagaöljyä pikku loraus (ei ole pakollista, mutta antaa sopivan potkun)
Lager -olutta puoli tölkillistä ja loput kokin suuhun
Maustetaan jauheliha oman maun mukaan (itse laitan grillausmaustetta ja mustapippurirouhetta)
Kun neste kiehuu pyöritellään peukalonpään kokoisia palleroita nesteeseen.
Kun liha on kypsynyt otetaan kattila liedeltä ja lisätään puolikas kiinankaalia ja kurkunpuolikas pieninä lohkoina.

Keitto ääntä kohti.

Tämä on minun käyttämäni resepti ja aina se on kauppansa tehnyt. Tämä antaa mahdollisuuden varioida keittoa lähes rajattomasti. Pyytäisinkin innovaatioiden tekijöitä raportoimaan, jotta pääsen kokeilemaan muitakin ideoita.

toim. huom. alastoman kokin ollessa täydessä vauhdissa kannattaa huomioida keitinveden roiskuminen palleroita sinne tiputellessa. Tämän opin jo ensimmäisellä kerralla...

chilinen

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #5 : 18.12.2011, 21:16 »
Toi Pipin resepti toimii. *kokeiltu on* tosin valitettavasti ketään muuta ei silloin ollut paikalla :D

Cuda68

  • Asiakas
  • **
  • Viestejä: 214
  • Oon kuulemma ihan vitun hyvä panee :D
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #6 : 18.12.2011, 22:03 »
4 Chilin Possu
===============

RÖH RÖH n. 12 annosta
ps. tarttet vitunison paistokasarin


1 pieni habanero
1 vihreä chilipaprica
1 punainen chilipaprica
3 pientä thaimaalaista chiliä
2 ruokalusikallista sokeria
1 teelusikallinen merisuolaa
1/2- 1 teelusikallista vihreää thai curryä
1 teelusikallinen rouhittua mustapippuria
2 peukalonpään kokoista palaa inkivääriä raasteena
1 iso punainen  paparica
2 isoa sipulia
1 purkki ananasta paloina, omassa liemessä
1 purkki pikkumaisseja 
1 purkki herkkusieniä paloina
1 purkki bambunversoja
1 isopurkki kookosmaitoa
1.5 dl cashew-pähkinöitä
1 dl ruokaöljyä
1 ruokalusikallinen maitsenaa
1 kg possu ulkofile

Paloittele possu noin 2 x 2cm x 3mm lastuiksi.
Paloittele chilit todella pieneksi rouheeksi.
Paloittele paprica (1x1cm palat), sipulit (isot suikaleet) ja maissit (1cm paloiksi) sekä raasta inkivääri valmiiksi.

Laita pannuun öljy chilit ja mausteet, lisää possu ja pähkinät, kypsennä.
Lisää inkivääri, maissit ja bambu, hauduta, sekä ananaspurkin neste kannen alla n. 10 min.
Lisää ananas, paprica ja sipulit, hauduta n. 5 min kannen alla.
LIsää kookosmaito hauduta n. 5 min, lisää tarvittaessa maitsena jos koostumus on liian vetinen. Nauti sellaisenaan tai riisin kanssa.




narri

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #7 : 19.12.2011, 06:06 »
Hernesosekeitto

2 annosta

1 pieni sipuli
1 rkl öljyä
1 ps (200 g) pakasteherneitä
4 dl vettä
1/2 kanaliemikuutio
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
4 rkl ranskankermaa
2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon vesi, kanaliemikuutio ja herneet. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 min. Lisää joukkoon basilikan lehdet, ranskankerma ja sitruunamehu. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Valmiin keittoannoksen päälle voi vielä lisätä ranskankermanokareen.
Maun mukaan voi tuota basilikan, sitruunan ja ranskankerma määrää lisätä :).

Erittäin nopea ja hemmetin hyvää. Ei tosin kovin täyttävää joten sopii paremmin kevyeksi välipalakeitoksi, alkukeitoksi tai sitten kaverina saa olla reippaasti ruisleipää.

narri

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #8 : 19.12.2011, 06:07 »
Mangosalsa

1 tlk (425 g) säilykemangoa tai 1 kypsä mango
1 punainen paprika
1/2 dl kookoskermaa
1/2 tl chilikastiketta (esim. Spice up! tai Sambal oelek)
1/4 tl suolaa
1/2 rkl sitruunamehua
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
1/2 dl suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä rouhittuna

Kuutioi ainekset ja sekoita. Simple as that.
Jos käytät säilykemangoa, valuta liemi pois ennen muihin aineksiin sekoittamista.
Jos et löydä cashewpähkinäsysteemiä valmiina, osta kokonaisia cashewpähkinöitä, rouhi ne blenderillä, paahda kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen etteivät ne pala pohjaan ja suolaa. Pähkinät on valmiita kun väri on kauniin kullanruskea. Äläkä perkele maista niitä pähkinöitä liian pian paahtamisen jälkeen!!!! Siinä palaa koko kieli, suu, kitalaki ja on todella kivaa kun on suu rikki ja valkoinen palanut kanahka viikon verran (onneksi suu parantuu nopeasti..). Lämpötila kun on jotain aivan muuta kuin pelkällä kiehuvalla vedellä, pari pientä puhallusta ei jäähdytä tarpeeksi ...

Sopii kanan tai kalan lisukkeeksi.

chilinen

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #9 : 19.12.2011, 10:25 »
Chilinen mutakakku

Tästä ohjeesta tulee noin 10 palaa
•   150g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus min. 60%
•   150g voita
•   2 rkl kahvilikööriä (tai yhden tähden jallua tai vaikka viskiä, toimii myös)
•   3 rkl tummaa kaakaojauhetta
•   2 rkl vahvaa kahvia
•   1 dl vehnäjauhoja
•   1 tl leivinjauhetta
•   vahvaa chilijauhetta maun mukaan (ei sellaista, jossa on muita mausteita, vaan puhdasta, esim. Rajahin mausteissa löytyy hyvä)
•   ¼ tl suolaa
•   2 dl tummaa muscovadosokeria
•   3 kananmunaa
•   tomusokeria

1.   Laita rasva sulamaan kattilaan ja paloittele suklaa mukaan. Sekoittele ja anna palojen sulaa melkein kokonaan. Nosta kattila liedeltä, jälkilämpö riittää sulattamaan lopun suklaan loppuun. Kaada seos reilun kokoiseen kulhoon.
2.   Lisää hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen kahvilikööri(tai muu hyvä viina), kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, chili ja suola keskenään ja lisää siivilän lävitse suklaaseoksen joukkoon. Chilimäärän kanssa kannattaa olla tarkka, maku vahvistuu vielä paiston aikana, mutta suklaa ja makeus taittavat sitä hienosti.
3.   Vatkaa huoneenlämpöiset kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele munavaahto varovasti suklaaseoksen joukkoon.
4.   Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (ø 22cm) ja paista 175 asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku vuosta vasta täysin jäähtyneenä. Ripottele pinnalle tomusokeria.

Linnanneito

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #10 : 19.12.2011, 11:04 »
JOULUKSI KEVYT PORKKANALAATIKKO

Kehittelin tämän mannasta, kun riisistä tuli mun makuun kuivakkaa. Tämä on tosi mehevää, reseptistä tulee 2 pientä tai 1 keskikokoinen vuoallinen.

500 g porkkanamössöä
2,5dl Kevyt&Paksu tms. kevyttä ruoka"kermaa"
1 tl suolaa
ripaus inkivääriä
ripaus valkopippuria
pieni loraus siirappia
1 muna
0,5 dl mannaryynejä

Sekoita ainekset, kaada voideltuun vuokaan ja paista 200 astetta, n 1,5 tuntia. Jos olet hifistelijä, niin voit painella pintaan lusikalla kuvioita ennen paistoa.

Linnanneito

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #11 : 19.12.2011, 11:12 »
PUNAJUURI-AURAJUUSTOSALAATTI

Jos olet tympääntynyt syömään jouluna sitä iänikuista rosollia, tässä oiva vaihtoehto. Löytyy meikäläisen joulupöydästä aina. Jos et ole homejuuston ystävä, niin vuohenjuusto tai feta käyvät mainiosti. Ja keventäjille tietty vähempirasvainen juustovaihtoehto :)

4 keskikokoista punajuurta (siis oikeaa punajuurta, ei mitään purkkikamaa)
puolikas Aurajuustopala (n 90 g, voi laittaa enempikin, jos maistuu)
ruukullinen Rucolaa
kourallinen pinjansiemeniä
mustapippuria

KASTIKE:
1 rkl balsamicoa
1 rkl sinappia
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 tl sokeria
mustapippuria

Keitä punajuuret kypsiksi (30-40 min), kuori ja lohko/viipaloi.
Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla ilman rasvaa kauniin vaaleanruskeiksi.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Kokoa salaatti kerroksittain laakealle vadille. Ensin rucolat, sitten punajuuret, murennettua homejuustoa, mustapippuria ja pinjansiemenet. Pirskottele kastike koko komeuden päälle ja anna maustua tunnin verran jääkaapissa.

Linnanneito

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #12 : 19.12.2011, 11:22 »
LÄMMIN PUNAKAALISALAATTI

Tämäkin löytyy aina joulupöydästäni, on todella hyvä lisäkkeenä melkein kaikille lihoille.

300 g punakaalia
1 isohko punasipuli (tavallinenkin sipuli käy)
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
3  kokonaista mausteneilikkaa (voi jättää pois, jos kaapista ei löydy)
1 dl punaviiniä tai vettä
hiven cayennepippuria

Suikaloi kaali ja kuorittu sipuli ja kuullota suikaleet öljyssä. Lisää joukkoon etikka, mausteet ja neste. Hauduta kypsäksi kannen alla miedolla lämmöllä. Itse olen tykännyt tehdä tämän keskikokoisessa teflonkattilassa.


HAUDUTETUT LANTTUKUUTIOT

Lanttulaatikko ahdistaa ja närästää. Miksi et kokeilisi lanttukuutioita sen sijaan?

1 keskikokoinen lanttu
2 rkl rasvaa (öljykin käy)
1 rkl siirappia, fariinisokeria tai hunajaa
1 tl suolaa

Kuori ja leikkaa lanttu n. 2*2 cm kuutioiksi
Kuumenna rasva pannussa, lisää lanttukuutiot ja paista niihin pintaväri
Mausta siirapilla/fariinisokerilla/hunajalla ja suolalla
Lisää pannulle tilkka vettä ja hauduta lanttukuutiot kannen alla kypsiksi.

Queena

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #13 : 20.12.2011, 18:47 »
Mausteinen riisi

Noin 3dl basmatiriisiä
1 tl kuminansiemeniä
1 tl inkivääriä
1/2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 rkl ghee (jos et osaa tehdä itse eikä lähikaupoissa ole voit käyttää voita mutta vaikutta vähän makuun)

Pese ja jätä riisi likoamaan 6 tunniksi(vähempikin riittää mutta mitä pidempään sen parempi ilmeisesti).
Älä keitä riisiä samassa vedessä.

Sulata lusikallinen gheeta ja lisää kuminansiemenet ja paista sekoittele kunnes siemenet ovat tummuneet.
Lisää riisi ja paista riisiä muutamia minuutteja.
Lisää kiehuva vesi ja loput mausteet.
Keitä hitaasti matalalla lämmöllä kunnes riisi on valmis.
Parhaan lopputuloksen saat jos käytät keittämiseen kookosvettä(vaikea löytää). Itse laitan usein kookosmaitoa keittoveden sekaan noin desin, koska kookosvettä en toistaiseksi ole löytänyt.


Vihannekset

2 rkl ghee
1 tl korianterin siemeniä
1 tl kuminan siemeniä
1 tl paprikajauhetta(kunnollista)
1 tl suolaa
Kolme tomaattia
Kaksi paprikaa
Kukkakaali

Sulata ghee ja paista siinä korianterinsiemenet ja kuminansiemenet kuten yllä. Lisää pieneksi pilkotut tomaatit ja anna paistua hetki. Lisää loput mausteet. Lisää pilkotut paprikat ja anna paistua pitkään kunnes tomaatit ovat muuttuneet kastikemaisiksi, lisää kukkakaali ja anna paistua kunnes kukkakaali on pehmeää. Tarvittaessa voit lisätä joukkoon myös kookosvettä tai vähän kookosmaitoa.

Tämän ruokalajin idea on se että sen pitää valmistua hitaasti matalalla lämmöllä, siis suosittelen antaa seoksen olla vähintään tunti ennen kun lisäät kukkakaalin. Sopii erinomaisesti ylläolevaan riisiin.
Molemmat vaihtoehdot sopivat loistavasti intialaisen ja nepalilaisen ruoan kanssa. Myös muiden etnisten ruokien kanssa maistuu.

narri

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #14 : 21.12.2011, 09:51 »
Kermainen juustopekonipasta

pastaa / makaroneja
1 purkki kuohukermaa
1 paketti maustamatonta koskenlaskijaa
1 paketti amerikanpekonia


Keitä pastat kypsiksi, mutta ei liian mössöisiksi. Käytä mitä itse tykkäät, minulla on usein ruismakaroneja, täysjyvämakaroneja tms. Leikkaa pekonit noin parin sentin kokoisiksi palasiksi ja paista pannulla öljyssä kypsiksi. Lisää pastan joukkoon purkki kermaa, koskenlaskijajuusto ja paistetut pekonipalat, kuumenna sen verran miedolla lämmöllä että juusto sulaa ja ainekset sekoittuvat nätisti. Helppoa ja nopeaa. Törkeän hyvää.

Joukkoon voi lisätä mukaan esimerkiksi pakasteherneitä tai pinaattia. Koskenlaskijan voi korvata jollain muullakin sulatejuustolla. Epäilemättä myös aurajuusto voi sopia sekaan.